Exuviance ja minä: not a love story

Nyt sitten niitä Exuviance-käyttökokemuksia.

Lyhyestä virsi kaunis, tai mennään suoraan asiaan: sarjan tuotteet eivät oikein toimineet yksiin ihoni kanssa. Itse asiassa ihoni ei ole aikoihin reagoinut näin huonosti mihinkään testituotteisiin. Eikä missään muussa sarjassa ole osunut kohdalle yhtä monta epämiellyttävän tuntuista tuotetta. Jos Exuviance ja minä olisimme pari, olisin pannut poikki.

Exuviance_IMG_7220

Osa tuotteista tuntui niin ikäville (ennen kaikkea tahmeille), että halusin varmistaa maahantuojalta, kuuluuko tuotteiden oikeasti tuntua tältä vai onko minulle sattunut joku pilalle mennyt erä.

Sain sarjan edustajalta tällaisen vastauksen:

”Exuviancen koostumukset ovat tosiaan täysin erilaisia kuin muiden sarjojen. Tuotteiden koostumukset tuntuvat täyteläisiltä, sillä klassisten kosmeettisten raaka-aineiden sekaan on laitettu koko kosmetiikkateollisuuden kosteuttavimpaa ainesosaa nimeltä laktobioninen happo. Tämä raaka-aine saattaa tuntua käytössä hieman tahmealta, sillä kyseessä on moniarvoinen polyhydroksihappo, joka on luonnon oma sokeriyhdiste. Tämän vuoksi on tärkeää, että Exuviance-tuotteita käytetään iholla mahdollisimman pieni määrä.”

Maahantuoja otti palautteeni kuitenkin tosissaan ja halusi lähettää minulle toisen setin testituotteita, jotka sopivat paremmin normaalille ja sekaiholle. Ensimmäinen setti  sisälsi enemmän tuotteita kuivalle iholle.

Kokemuksia ensimmäisestä tuotesetistä:

Exuviance_IMG_7223

Gentle Cleansing Creme

Rasvainen, täyteläinen puhdistusvoide. Puhdistusteho tavallinen, sellainen mihin olen emulsioputsareissa tottunut. Jättää iholle rasvaisen tunteen huuhtelun jälkeen. Joutuu annostelemaan paljon ja aina vain irtoaa lisää meikkiä. Myöhemmin tajusin kosteuttaa ihon ensin ja meikki irtosi helpommin. Jotkut emulsioputsarit suositellaan levitettävän kuivalle, toiset kostealle iholle, Exuviancen Cleansing Creme kuuluu jälkimmäisiin. Emulsioputsarit eivät kuitenkaan ole minun juttuni. Makuasioita.

Soothing Toning Lotion

Jättää ihon hyvin nahkeaksi ja ”tuotetuntuiseksi”. Ihoa ei ala yhtään kiristää kasvoveden jälkeen joten selvästi tuote sitoo ihoon kosteutta. Tahmea tunne ei kuitenkaan ole kiva juttu, eikä katoa puolessa tunnissakaan. Toisaalta, ei tunnu tarvetta laittaa kosteusvoidetta. Kokeilin levittää mineraalipohjan suoraan kasvovesipinnan päälle, eikä ihoon jäänyt yhtään kuivia länttejä.

Exuviance_IMG_7229

Nämä samat voiteet olivat sekä ykkössetissä että kakkossetissä. Exuviancella ei ole (ainakaan Suomen markkinoilla) kuin neljä eri päivävoidetta, ja kaikki lienevät täyteläisiä.

Sheer Refining Fluid SPF 35

Voiteen kerrotaan olevan kevyttä ja ”ei-rasvaista” ja sopivan rasvoittuvalle iholle. Verrattuna siihen voidetyyppiin, jota mieluiten käytän (ohut, raikas fluidi), Exuviancen Sheer Refining tuntuu täyteläisemmältä. Paksua ja rasvaista se ei ole, mutta tyypillisen silikonisen tuntuista.

Tässä voiteessa ei muuten olekaan AHA/PHA:ta, vaikka luulin sitä olevan kaikissa Exun tuotteissa. Sen sijaan voiteessa on sarjan kolmatta ”avainteknologia-ainesosaa”; neoglukosamiinia. Myös tämä ainesosa kuorii ihoa kevyesti. Tuote jää iholle tahmeaksi, mutta ilmeisesti ei ainakaan PHA:n vuoksi koska sitä ei tässä ole. Syy lienee perinteisempi: korkea suojakerroin. UV-suojafiltterit tekevät koostumuksesta usein tahmeahkon.

Evening Restorative Complex

Yövoide. Täyteläisehkö, silikonisen liukas koostumus. Hyvin synteettisen tuntuinen. Setin miellyttävimpiä tuotteita koostumuksensa puolesta vaikka onkin silikoninen, iho ei jää tästä tahmaiseksi vaan pehmeäksi ja mukavan tuntuiseksi. Rasvapitoisuus on kuitenkin hiukan liian täyteläinen iholleni, tämän huomaa etenkin aamuisin ihon pinnasta ja tunteesta.

Exuviance_IMG_7236

Rejuvenating Bionic Scrub

Tiheärakeinen mikrokuorinta, todella tehokas. Tätä kun levittää kasvoille niin todella tuntee kuorivansa, ei kannata hieroa kovinkaan suurella voimalla. Iho jää pehmeäksi kuin se kuuluisa vauvan peppu, eikä tuote jätä iholle mitään tuotetuntua. Tämä oli yksi kokeilun parempia tuotteita. Rakeet tuntuvat iholla hieman liian ärtsyiltä jotta tästä voisi muodostua ihan suosikkikuorintaa, vaikka iho kieltämättä jää niin siloiseksi että se on kuin hiottu.

Naamioita en saanut aikaiseksi kokeilla. *nolo* Olen todella huono kokeilemaan naamioita, ne kun eivät kuulu säännölliseen ihonhoitorutiiniini niin en meinaa yksinkertaisesti muistaa niiden olemassaoloa ^_^

Sitten, setin kamalin tuotekokemus. Joka osoittautui sitten Exuviancen tähtituotteeksi ja koko valikoiman kalleimmaksi…!

Exuviance_VesperaSerum

(Alla suoraan fiilikseni tuotteen ensimmäisestä kokeilukerrasta, lähetin tämän tekstin sellaisenaan maahantuojalle. Edustaja oli todellakin hämmentynyt. Tämä oli ensimmäinen kerta kun hän oli kuullut tuotteista näin huonoa palautetta.)

Vespera Bionic Serum

Koostumus on niin epämiellyttävä, että mietin onko näyte kenties mennyt pilalle. Se ei kuitenkaan ainakaan tuoksu omituiselle ja koostumus on notkea eikä mitenkään kuivettuneen oloinen. Epämiellyttävyys liittyy tuotteen ihofiilikseen. Seerumi jättää ihon pinnan uskomattoman tahmeaksi ja kalvotetuksi. Iho suorastaan kiiltää tahmasta, eikä kiilto todellakaan katoa imeytymisen myötä. Jään miettimään, imeytyykö seerumi ylipäänsä – niin selkeän, jopa hieman kiristävän kalvon se jättää iholle. Tunne on selkein silmien ympärillä. Kun aamulla herään, kalvo on edelleen aistittavissa. Pesen sen pois.

Seuraavat kokemukset: kun ihon puhdistaa ensin vaahtoavalla tuotteella (eikä Exuviancen Gentle Cremellä) jolloin ihon pintaan ei jää rasvaista kalvoa, iho ei jää seerumin jäljiltä kiiltäväksi. Tunne on silti  kalvomainen eikä mitenkään miellyttävä.

On kyllä hassua. :) Tämä on tosiaan Exuviancen ”ihmetippa”, ja lupaa antaa iholle ”parantaa solujen aineenvaihduntaa, tehdä ihosta täyteläisemmän, tasoittaa ihon rakennetta, lieventää juonteita ja ryppyjä, tasoittaa ihon väriä sekä kosteuttaa tehokkaasti”.

Exuviance_IMG_7239

Hydrating Hand & Body Lotion

Makuuni hyvin epämiellyttävän tuntuinen. Ohut, mutta samalla erittäin tahmeaksi ihon jättävä koostumus. Todella synteettisen tuntuinen, voide tuntuu siltä että se vain pyörii ihon päällä imeytymättä.

Kädet jäävät mahdottoman tahmeiksi tuntumatta silti järin ravituilta, en voi käyttää voidetta käsillä päiväsaikaan tahmeuden vuoksi. Tahmapinta ei katoa vaikka kuinka odottaa, lopulta kädet on pestävä. Tuoksu ja koostumus jotenkin halvan tuntuiset.

Exuviance_IMG_7243

Heel Repair

Tämä on testisetin paras tuote! Ihanan pehmeä, todella suojaava voide. Juuri sellainen kuin koppurajalkojen hoitovoiteen mielestäni kuuluu olla. Minun sarvikuononnahkaiset päkiäni ja kantapääni vaativat todella runsaita, rasvaisia ja pehmentäviä koostumuksia. Exuviancen Heel Repair täyttää kaikki vaatimukset. Tälle peukku!

*

Toinen tuotesetti:

Exuviance_IMG_7226

Clarifying Facial Cleanser

Tuote on tarkoitettu rasvoittuvalle ja akneiholle. Väritön, hajusteeton, ohut fluidi. Hyvin apteekkimainen. Vaahtoaa vain miedosti. Käyttöelämys jotain muuta kuin ylellinen, mutta tuloksena todella miellyttävän ja pehmeän tuntuinen iho jota ei kiristä. Kuin Sebamed, mutta litkumaisemmalla koostumuksella. Tämä on testituotteista kolmossuosikkini jalkavoiteen ja kasvokuorinnan jälkeen.

Moisture Balance Toner

Tässä kasvovedessä on alkoholia, mutta iho jää edelleen tahmeaksi. Tahma imeytyy ihoon hieman paremmin kuin Soothing-kasvovedessä, mutta iholle jää silti selkeä tuotetuntu. Etuja? No, ihoa ei tosiaan ainakaan kiristä, eli Exuviancen kasvovedet enemmänkin jättävät iholle kosteutta kuin vievät sitä iholta. Mutta sitten on minun tyyppiseni kuluttajaryhmä, joka ei voi sietää tahmeaa tuotetuntua iholla, vaikka se kuinka olisi yhtä kosteutta sitovien aineiden kanssa. Ei voi mitään.

 

Exuviance_IMG_7234

Hydrating Eye Complex

(inci yllä, laitoin tästä tuotteesta niin näette vähän suuntaa Exuviancen incien tyylistä)

Tämä voide olisi sitten nelossuosikki. Miellyttävä, vaikkakin perinteiselle kosmetiikalle tyypillisesti silikonisen ja synteettisen tuntuinen (ihoni on niin tottunut luonnonkosmetiikkaan että synteettisen kosmetiikan erottaa heti vaikka sokkotestissä – haa, pitäisikin oikeasti haastaa itsensä testiin ;)). Jos minulla olisi tätä koko tuubi niin voisin vaikka kuvitella käyttäväni sen kokonaan, tämä on niin hyvän tuntuista. Juuri sopivasti iholle asettuva, napakka koostumus joka kosteuttaa hyvin. Koen silmänympärysvoiteiden koostumukset useinkin hankalina – joko ne ovat liian vetisiä ja pieni pisara leviää ohimoon saakka ja itse sy-iho jää vajaakosteutetun tuntuiseksi, tai sitten ne ovat liian paksuja ja iho jää kiiltämään.

Hydrating Eye Complexin koostumus on juuri sopivan viskoosi ja imeytyy ihoon jäämättä kiiltämään. Tällekin peukkunen!

*

Käytin Exuviancen tuotteita yhteensä noin kuusi viikkoa. Ihoni meni tänä aikana näpyille, jotka eivät poistuneet koko kokeilun aikana. Sain myös megalaajan mustapään ensimmäistä kertaa vuosikausiin – siis oikeasti :) Minulta katosivat mustapäät (niinkuin muutkin ihon pikku röhelmät) käytännössä kokonaan siirryttyäni käyttämään mineraalimeikkipohjaa.

Koskaan ei tietenkään voi lukea mitään iho-oireita täydellä varmuudella minkään yksittäisen asian, kuten vaikka kosmetiikan, piikkiin. Voi vain tehdä olettamuksia. Minun ihoni palasi normaalikuntoonsa lopetettuani Exuviance-kokeilujakson.

Kommentit
  • 1.1

   Sanni sanoo

   En epäile yhtään etteikö sarja toimisi monilla muilla aivan fantastisesti :) Ei sille varmasti turhaan ole mainettaan kertynyt. :)

   Minun ihoni vain ei ollut näille koostumuksille vastaanottavainen.

 1. 2

  Kielo sanoo

  Ihan mahtavaa, että kerrot reilusti myös kielteisistä käyttökokemuksista. Siihen ei monessa blogissa törmääkään.

  • 2.1

   Sanni sanoo

   Minusta on kiinnostavaa kertoa kaikenlaisista kokemuksista, pelkkien positiivisten kokemusten jakaminen on tylsää ja yksipuolista. Tavallisessa elämässä osa tuotteista toimii, osa ei, ja tässä blogissa halutaan kertoa tuotteista ”tavallisessa elämässä” – ei siis pelkästään valikoitujen myönteisten hehkutusten kautta :)

   Minusta on myös itsestäni kuluttajana hyödyllistä kuulla tuotteista kaikenlaista informaatiota, ei pelkästään niitä onnistuneita kokemuksia. Siksi haluan tarjota tällaista informaatiota myös bloggaajana.

 2. 3

  sanoo

  Tuo Heel Repair on ihan uskomatonta kamaa! Jo yhden yön jälkeen jalkapohjat pehmenee selvästi. Tykkään ihan mahottomasti. Toimii hyvin ylläpitohoitona Holika Holikan kuorintasukkien välillä :)

 3. 4

  sanoo

  Kuulostaa kyllä sellaisilta tuotteilta, joihin en koskisi pitkällä kepilläkään :D (anteeksi vaan Exuviance)

  Luonnonkosmetiikkaan hurahdin viime vuonna ja täytyy kyllä sanoa, että joissain ”normikosmetiikan” tuotteissa nuo INCIt on vaan niin jäätäviä, että ei senkään takia tee mieli kokeilla :D Nämä kyllä kuulostavatkin sellaisilta, että yh ja öh… vihaan myöskin tahmaista ihoa ja ”kalvofiilistä”… :P

  • 4.1

   Sanni sanoo

   Arvelen kalvofiiliksen olevan toivottava ominaisuus oikein kuiva- ja herkkäihoisille, joilla kalvo suojaa ihoa ja auttaa pidättämään kosteutta ihossa.

   Normaali-ihoiselle minun on kyllä vaikea kuvitella tahmaa kosmeettisesti miellyttävänä ominaisuutena… Tai siis tuntuisi hassulta, että joku haluaisi varta vasten käyttää tahmealta tuntuvia tuotteita. Okei, ehkä siinä tapauksessa jos tuotteet tahman lisäksi toisivat ihoon jotain huomattavaa hyötyä ja henkilö kokisi kosmeettisesta epämiellyttävyydestä huolimatta ihonsa kunnon kohenevan. Varmaankin Exuviancen tuotteet toimivat joillain asiakkailla näin…? Minulla on niin tasapainoinen iho että siksi on vaikea koskaan nähdä mitään silminnähden kohentavia vaikutuksia tuotteilla. Vain ihanteellinen kosteutusteho ja tuotteen miellyttävyys ovat tärkeitä minun ihoni kannalta :)

 4. 5

  Elle sanoo

  Hei Sanni! Ihoni on ollut todella ongelmainen jo pidemmän aikaa, kyse on kuivuudesta. Ihoni on couperoottinen ja todella kuiva. Olen kokeillut kaikkea mitä vain ikinä olen keksinyt, mutta mikään ei tunnu auttavan. En tarvitse anti age -tuotteita, ainoastaan jotain todella kosteuttavaa. Vedenjuonti on kunnossa, yritän juoda joka päivä 1,5-3 litraa, joten siitäkään ei pitäisi olla kiinni. Meikkivoiteen/puhdistustuotteen ei pitäisi olla kuivattava, joten en usko, että siitäkään johtuu. :( Vaikka yrittäisin rasvata ihoa illalla hyvinkin täyteläisellä voiteella, aamulla kiristää pahasti. :( Käytössä on ollut mm. Sensain Silk emulsion super moist & Creamy soap, Shiseidon Ibuki -linjasta sekä hellävarainen puhdistusvaahto että todella kosteuttava voide, viimeisimpänä käytössä on ollut Diorin puhdistusöljy ja Hydra Life -linjan normaalin/kuivan ihon voide. Tykkään paljon vaahtoavista putsareista, joten olisi ihana löytää joku sellainen, joka ei kuivattaisi. Lisäksi hyvä kosteusvoide olisi hakusessa. Ihoni ei ole atooppinen, vaan todella kuiva. Olisiko ideoita?

  • 5.1

   Sanni sanoo

   Palaan tähän huomenna, nyt kova väsy :)

   Edit:
   Hei Elle! Ihan ensimmäisenä tuli mieleen sisäinen rasvaus, eli käytätkö joitain öljypitoisia lisäravinteita tai saatko ravinnostasi tarpeeksi hyvälaatuisia rasvoja (lähinnä kasviöljyjä)? Rasvan saanti sisäisesti on yhtä tärkeää hoitoa kuin ulkoinenkin rasvaus. On olemassa myös varta vasten ihonhoitoon kehitettyjä lisäravinteita, joiden joukossa öljykapseleita.

   Vesi ei siis riitä todella kuivan ihon sisäiseen hoitoon, vaan tarvitaan myös rasvoja :)

   Ulkoisesta hoidosta; kokeile vaihtaa seerumi öljypohjaiseksi, tai sekoita kasvoille puhdasta kasvoöljyä päivävoiteen alle. Kasvoöljyjä ja öljyseerumeita on lukuisilla merkeillä luonnonkosmetiikasta normikosmetiikkaan, esim. Mádara, Estelle & Thild, L’Oreal, Clarins, Dior.

   Ymmärrän ihastuksesi vaahtoaviin putsareihin, rakastan niitä itsekin, mutta kuivalle iholle ne eivät ole paras valinta. Tensidit (joihin vaahtoavat putsarit aina pohjautuvat) ovat iholle aina kuivattavampia kuin emulsio/voideputsareiden rasvat, kuivattavuus ei siis tule pelkästään veden käytöstä.

   Jos haluat käyttää vaahtoavaa putsaria, valitsisin sellaisen luonnonkosmetiikan puolelta, sillä luonnonkosmetiikassa käytetyt sokeri-ja aminohappopohjaiset tensidit ovat miedompia kuin synteettisen kosmetiikan käyttämät. Esimerkiksi Estelle & Thildin 3 in 1 Cleansing Foam on hyvin hellävarainen ja alkoholiton.

   Eli vinkkini pähkinänkuoressa: koska kuiva iho kaipaa nimenomaan rasvoja ja öljyjä, lisää niitä ravintoosi ja ihonhoitoosi. Helpoin tapa on nauttia öljykapseleita lisäravintona (jos rasva ei muuten kuulu luonnollisesti ruokavalioon) ja lisätä päivittäiseen ihonhoitorutiiniin muutama pisara kasvoöljyä. :) Kasvoöljyä voi myös sekoittaa päivä- ja yövoiteeseenkin. Ja vältä kaikkia alkoholipitoisia tuotteita.

   • 5.1.1

    Nimetön sanoo

    Kiitos! Yritän kyllä sisällyttää ravintoon kasviöljyjäkin, mutta ehkä niitä ei vain ole tarpeeksi. Täytyy kokeilla kasvoöljyjä, jospa ne helpottaisivat.. :)

   • 5.1.2

    Siru sanoo

    Oletko Sanni muuten ikinä tehnyt postausta näistä sisäisistä kaunistajista (öljyt, vitamiinit, ravintolisät yms)? Kiinnostaisi varmasti monia! :)

  • 5.2

   Ruusufinnihamsteri sanoo

   Todella erilainen käyttökokemus kuin minulla. Sen jälkeen kun aloin käyttämään pahan aknen puhdistukseen Exuviance Purifying geliä ja sen kanssa yhdessä päivävoidetta, minulta hävisi kahdessa viikossa todella pitkään vaivanut ruusufinniongelma. Tuote kirveli jonkin verran akuuteimmassa vaiheessa kun finnejä oli paljon ja iho oli ”auki” mutta kaikki nuo oikein syvällä sijaitsevatkin finnit hävisivät. Mahtava tuotesarja ja suosittelen lämpimästi niille, joilla on todella pahoja ihoongelmia.

   • 5.2.1

    riitta kesonen sanoo

    Itse sain apua Exuviance tuotteista n. 8 vuotta sitten pahaan ruusufinniin. Alussa tuntui että hoidot eivät auta. Jaksoin kuitenkin uskoa hoitoihin. Neljä kuukauden jälkeen hoidot auttoivat.Lääkkeitä en ole tarvinnut sen jälkeen. Huippu tuote. SUOSITTELEN!

 5. 6

  Anni sanoo

  Hei! Jäin miettimään, onko BHA- ja PHA-hapot eri happoja vaiko sama asia eritavalla kirjoitettuna?

  • 6.1

   Sanni sanoo

   Ovat eri happoja :) BHA = betahydroksihappo (kosmetiikassa käytetään yleisimmin salisyylihappoa), PHA = polyhydroksihappo, joita ovat glukonolaktoni ja laktobioninen happo.

 6. 7

  Annamanna sanoo

  Laitoin tän just tohon edelliseen Exuviance postaukseen, mutta laitanpa tähänkin:
  Itse käytin tunnollisesti Exuviancen kaikkia kotihoitotuotteita ja kävin sarjahoidossa kosmetologilla 1-2kk (välillä 3-4kk) välein noin kolme vuotta. Ei auttanut kuin hetkellisesti. Ihoni on pintakuiva, isohkoja huokosia on jonkun verran ja näppyihin taipuvainen (hormoniperäistä osin??). Todella hyvin puhdistin ja puhdistan aamuin illoin, ei tuu siitä näpyt! Erityisesti Exuviance päivävoide jä helposti pyörimään iholle ja rullautui pois. Lopetin sarjan käytön, kun ei mainittavia muutoksia tullut. Voisko ne silikonit olla yks tekijä? En tiedä enää mikä tähän naamaan auttaa, ei kosmetologitkaan oikein tunnu tietävän. Cliniquella pysyy kohtalaisessa kunnossa, mut talvella tahtoo sekin kasvovesi kuivattaa liikaa. Turhauttaa olla 30+ ja naama näpyillä!!!!

  • 7.1

   Uusteini sanoo

   Minulla vähän samanlaiset kokemukset. Jätin vuodenvaihteessa pillerit ja nyt iho kukkii. Exuviance-hoidot selkeästi ovat pienentäneet ihohuokosiani, mutta näppyjä tulee silti edelleen, lähinnä kaulalle, leukaperiin ja hiusrajaan sekä otsaan, siis ilmeisesti alueille, joille hormoniperäiset näpyt tulevat (?). Syön terveellisesti ja puhtaasti ja juon vettä, joten niistä ei pitäisi olla kiinni. Puhdistan ihon myös aamuin illoin. Kai näiden hormonaalisten näppyjen kanssa pitää vain oppia elämään :( Pillereitäkään en enää halua syödä.
   Tykkään kyllä tuosta Evening Restorative Complex yövoiteesta. Aamulla iho näyttää kivan tasaiselta ja tuntuu, että voiteella on vaikutusta näppyjen paranemiseen. Käytän myös Sheer refining fluidia päivisin. Korkeat suojakertoimet on plussaa ja naama ei liikoja kiillä eikä voide tunnu kasvoilla, vaikka voisikin olla helpommin levitettävä.

  • 7.2

   Sanni sanoo

   Voisko ne silikonit olla yks tekijä?

   Silikoni ei tutkimusten mukaan tuki ihoa, toisin kuin yleisesti ajatellaan (mineraaliöljyt ovat niitä pahimpia tukkijoita), mutta silikonit voivat aiheuttaa tuon että koostumus ”jää pyörimään” iholle. Silikoniyhdisteethän eivät imeydy ihoon. Osa jää ihon pinnalle kalvoksi, osa taas on haihtuvaa laatua, eli autettuaan tuotetta levittymään ihanteellisesti ainesosa pikkuhiljaa haihtuu iholta.

 7. 8

  NG sanoo

  Joitakuita aasialaiseen kosmetiikkaan tottuneita nuo tahmeaksi jäävät hoitovedet saattaisivat miellyttääkin :) mutta tuskin ovat kalliin hintansa väärtejä..

  • 8.1

   Elli A sanoo

   Hei siitäkö se johtuu! Kokeilin joskus aikoinaan Sensain ja Shiseidon kolmoispuhdistuksia ja niiden kolmas vaihe eli ”hoitovesi” tuntui aina tosi tahmaiselta. Luulin sen olevan vaan väärä mun iholle, mutta onko tosiaan niin, että sen kuuluukin olla sellaista? Kalvon ja tahmean pinnan jättävää.. Luulin että nimenomaan aasiassa vältetään kaikkia tahmatuotteita ja pyritään saamaan iho kuivan oloiseksi ja mattapintaiseksi.

   • 8.1.1

    NG sanoo

    Ei ehkä joka ainoan kasvoveden koostumus ole niin hoitavan tahmea (onhan siellä paljon rasvoittuvan ihon tuotteitakin myynnissä), mutta pääsääntöisesti tavoitteena on hehkuva, hyvinvoiva iho, ei mikään kuiva mattapinta :)

   • 8.1.2

    Sanni sanoo

    Mä kanssa hämmästelin tuota Sensain kasvoveden (tai hoitoveden, kuten he sitä haluavat kutsua) jättämää tahmaa… Muuten niin ylellinen sarja mutta vesi jättää inhottavan pinnan ihoon.

    • 8.1.2.1

     Elli A sanoo

     Sekin on kyllä jännä, miten sitä tottuu luonnonkosmetiikan tuntumaan. Muutama vuosi sitten pidin tosi paljon Sensain katsoispuhdistuksesta (voideöljy + vaahtoputsari). Se jätti mielestäni ihon ihanaksi ja tosi puhtaaksi. Nyt olen pitkään käyttänyt luonnonkosmetiikan putsareita. Pelkkää öljyä + vaahtoavaa putsaria, tällä hetkellä Patykan. Tässä pari viikkoa takaperin otin lyhyelle reissulle mukaan ne Sensain tuotteet, ja voi ei miltä ne tuntuivat.. Voide tuntui tosi raskaalta ja ”öljyiseltä” ja vaahto jätti ihon ihan kiristäväksi ja nahkeaksi. Vaikea selittää miten voide voi tuntua öljyisemmältä kuin öljy, mutta niin vain tuntui. Mun mielestä tosin mikä tahansa mineraaliöljypohjainen tuote tuntuu eri tavalla öljyiseltä kuin luonnonöljy. No, pitkästä virsi kaunis :Pointti oli se, että luonnonkosmetiikan fiiliksen tottuu aika voimakkaasti, jonka jälkeen normikosmetiikka tuntuu ihan erilaiselta kuin ennen. :-)

     • 8.1.2.1.1

      Sanni sanoo

      Mun mielestä tosin mikä tahansa mineraaliöljypohjainen tuote tuntuu eri tavalla öljyiseltä kuin luonnonöljy.

      * allekirjoittaa * Mineraaliöljy on niin paljon suurempimolekyylistä = paksua.

      Pointti oli se, että luonnonkosmetiikan fiiliksen tottuu aika voimakkaasti, jonka jälkeen normikosmetiikka tuntuu ihan erilaiselta kuin ennen. :-)

      * allekirjoittaa #2 :) *

 8. 9

  Mila sanoo

  Huh, melkein alkoi käydä sääliksi koko sarjaa:D ei vaan, ainahan rehellinen teksti on hyvästä. Itselläni on kuitenkin ihan päinvastainen kokemus tuotteista, äitini nimittäin käyttää tätä sarjaa ja lainaan häneltä aina kun tulee mahdollisuus! Ja olen kokenut että pintakuiva ihoni tykkää! Ei ole näppyjä näinä kokeilujaksoina ollut. Itse en ole kuitenkaan näihin kokonaan siirtynyt hinnan vuoksi, laihalla opiskelijabudjetilla kun vielä mennään:D

  • 9.1

   Sanni sanoo

   Hienoa kuulla että sinulla toimii :) En tosiaan epäile yhtään etteikö Exuviance toimi monella kuin unelma. Ei tunnetuille ja luotetuille sarjoille turhaan kehkeydy mainettaan, täytyy niiden siis luonnollisestikin toimia hyvin monilla :)

 9. 10

  Raisa sanoo

  Hieman asiaa liipaten. Tässäpä syy, miksi seuraan Karkkipäivää. :D Tuotteita ei kehuta turhaan, vaikka ne on saatu ilmaiseksi. Tiedostan kyllä, että ihot ja ihmiset ovat erilaisia ja voisin itse pitää sarjasta, sen asian tietää vain kokeilemalla, mutta rehellisten mielipiteiden ja käyttökokemuksin takia täällä tulee vierailtua päivittäin.

 10. 11

  ulla sanoo

  Mulla on ollut jo pitkään käytössä Exuviancen silmänympärysvoide, jota kosmetologini suositteli, kun valittelin kuivuneita silmänympäryksiäni. Siitä olen digannut, vaikka hinta onkin 10-kertainen verrattuna vanhaan suosikkiini Pirkkaan… :D Tätä postausta olinkin jo odottanut, koska olen halunnut päästä tutustumaan enemmänkin Exuviancen tuotteisiin. Harmi vaan, että tuotteet eivät sun ihollesi käyneet :/

 11. 12

  Laura sanoo

  Itse käytän Exun tuotteita ja ne ovat olleet parhaita mitä olen käyttänyt. Voitteet eivät rullaannu iholla vaan imeytyvät hyvin. Välillä käytin muita tuotteita, mutta näihin palaan aina kun budjetti sallii. Olen kyllä Sanni ihan samaa mieltä tuosta seerumista.. Muuten niin ihana sarja ja sitten tuollainen hieman ällöttävä seerumi. Ei toimi minullakaan. Kannattaa kokeilla savinaamiota tuosta sarjasta, tekee sen vauvan peppu-efektin.. :) Ja kiitos kun kerrot asiat niin kuin ne toimivat sulla, etkä mielistele valmistajia. :)

  • 12.1

   Sanni sanoo

   Kannattaa kokeilla savinaamiota tuosta sarjasta, tekee sen vauvan peppu-efektin.. :)

   Täytyy yrittää tsempata ja muistaa joku päivä! :D

 12. 13

  Elli A sanoo

  Tuo jalkavoide on täälläkin käytössä ja toimii tosi hyvin. Laitan aina yötä vasten sitä:) Ihanaa on myös se, että se on meilkein tuoksuton. Ainoa miinus purkista, sillä periaatteessa en ollenkaan pidä purkeista vaan tuubi on aina parempi. Tosin voide on sen verran kiinteää, että tuubi ei varmaan edes toimisi.

 13. 15

  Sara sanoo

  Moi! Ei nyt liity postaukseen, mutta olen harkinnut siirtyväni mineraalimeikkipohjaan.
  Mietin vain, kun on kuitenkin alueita, mille tarvitsee enemmän peittoa (silmänaluset, nenänpielet jne.) ja kaikennäköisiä peitevoiteita on tullut hamstrattua, että voiko pohjan kanssa käyttää nämä loppuun, vai meneekö pohjan ”hyöty” siinä sitten samalla?
  Olipas sekava selitys, toivottavasti ymmärsit mitä ajoin takaa..:) entäs jos haluaa käyttää voidemaista poskipunaa/korostustuotetta?

  • 15.1

   Sanni sanoo

   Ymmärsin mitä ajoit takaa :) Itsekin käytän mineraalipohjan kanssa voidemaista peiteainetta. Peiteainetta ei kuitenkaan tule (ainakaan yleensä :D) laitettua koko kasvoille, joten idea mineraalipohjan puhtaudesta säilyy peiteaineenkin kanssa. Itse laitan sitä vain silmänalusille ja kesäisin huulten ympärille hyperpigmentaatiota peittämään.

   Voidemainen poskipuna ei välttämättä toimi ihanteellisesti mineraalipohjan kanssa, riippuu ihan sen laadusta ja henkilön laittotaidoista. Sehän kuuluisi laittaa ennen jauhemaista tuotetta, eli mineraalipohjan alle. Jos poskipuna on sellaista laatua että jää iholle vähän kosteana/tahmeana (toisethan voideposkipunat kuivuvat lähes täysin puuterimaisiksi), voi mineraalipohja kökkööntyä sen päälle.

   Voidemaisen poskipunan voi kokeilla taputella varovasti myös mineraalipohjan päälle. Tällöin on kiinni tekniikasta (ja tietysti myös punan koostumuksesta), levittyykö se jauhepohjan päälle jumittumatta ja häivyttyykö kauniisti.

   • 15.1.1

    Elli A sanoo

    Minä olen kesäisin taputellut mineraalipohjan päälle sellaista hyvinkin nestemäistä korostusväriä. Se kuivuu täysin eikä jää tahmaiseksi. Toimii hyvin mun mielestä. Mutta se on laadultaan juuri sellaista jonka voi taputella eikä tarvitse hieroa ihoon.

 14. 16

  sanoo

  En voi muuta kuin lämpimästi suositella Exuviancen tuotteita. Jännä, miten eri tavalla eri tuotteet sopii toisille. :)

  • 16.1

   Sanni sanoo

   Jännä, miten eri tavalla eri tuotteet sopii toisille. :)

   Niinpä :) Mun suosikit taas voi varmasti olla jonkun muun iholle pahin mahdollinen kokemus. Koskaan ei voi tietää miten tuote toimii kunkin yksilön iholla… Kosmetiikan maailmassa niitä parhaita tuotteita metsästäessään ei oikein voi lopulta tehdä muuta kuin kokeilla, kokeilla ja kokeilla….

 15. 17

  Auruanmami sanoo

  Moi!

  Aiheeseen liittymätön pyyntö…

  Minä ja moni muu lukija mielellämme ostaisimme/testaisimme Sun hyväksi kokemia tuotteita.

  Aina ei ole mahdollista ostaa niitä saman tein, joten mahtaisiko olla Sulle suuri vaiva lisätä sivupalkkiin tunniste ’LÖYDÖT’tms.?

  :)

  • 17.1

   Sanni sanoo

   Kiitos ehdotuksesta :) Voisinpa alkaa tästä eteenpäin vaikka lisäämään tuollaisen tunnisteen niihin postauksiin, joissa on mukana joku erityisen hyväksi kokemani tuote. :) Vanhoihin postauksiin tuota tunnistetta on aika työlästä liittää, kun materiaalia on niin valtavasti, mutta niihin postauksiin, joissa muistan olleen ”Löytö”-tuotteita, voin tunnisteen liittää :)

 16. 18

  Raisa sanoo

  No niin – nyt teit sen taas… Luin postauksesi, ja laitoin heti heel palmin tilaukseen :) Ei ole ihan eka kerta, kun hommaan suosittelemasi tuotteen, ja ne ovat järjestään olleet tosi hyviä!

  Exuviancesta minulla ei ole muuta kokemusta, kuin että ainakin hoitolassa exuviance hoidot sopivat minulle tosi hyvin, ja että niiden perusteella olen hankkinut Exuviance Rejuvenating Treatment Masque:n, joka on kyllä aivan ihana.

  ps. Huomasin muuten jossain mainoksessa, että Maybellineltä oli tullut BB voide, jossa on 2% BHA (salicylic acid) – sama pitoisuus, joka on korkein mitä Paula myy…

  • 18.1

   Sanni sanoo

   Kirjoittelinkin tuosta Maybellinen salisyylihapollisesta BB-voiteesta elokuussa 2013:

   http://karkkipaiva.indiedays.com/2013/08/28/maybelline-dream-pure-bb-cream/

   Pitoisuus (ja muu ympäröivä ainesosacocktail) ei muuten ole ainoa kosmetiikan ainesosien tehoon vaikuttava asia, vaan oikea pH-arvo on yhtä tärkeä. Esimerkiksi Paulan tuotteissa tuo pH-asia on ilmeisesti kunnossa (tai luulisi ainakin olevan kun Paula itse pH:n merkitystä korostaa :D), mutta Maybellinesta on tietysti vaikea sanoa.

   Olen jo pitkään ollut aikeissa ostaa pH:ta mittaavia liuskoja apteekista jotta voisin tarkista eri kosmetiikkatuotteideni pH-arvon, minähän vuonna sen vihdoin saisi aikaiseksi toteuttaa… ^_^

 17. 19

  Maa sanoo

  Kattava testaus sulla oli, vaikka naamiota et käyttänytkään :) Mielenkiintoista lukea ja täytyykin kommentoida, kun oma kokemukseni on päinvastainen. Olen Roaccutan-kuurin syönyt akneen yli 10 vuotta sitten. Kymmenisen vuotta olen käyttänyt Excuviancea. Muutama vuosi sitten yritin vaihtaa edullisempaan, mutta en pysty. Ihoni on sileä, kun käytän kaikkia Excuviance tuotteita.

  Oma ihoni on pintakuiva ja epäpuhtauksia kertyy. Ilman viikottaista kuorintaa ja naamiota iholleni kertyy ”röhelöä” etenkin otsalle.

  Itsekin pidän tuntumaa iholla tahmaisena, mutta tuotteen tuntumalla ei ole väliä, kun iho näyttää ja on näpytön. Excuviancen kanssa mulla oli parin viikon totuttelu aivan aluksi, jollon epäilin tuotteen sopivuutta. Mutta kuten kosmetologini kertoi, tuotteen käytön jatkuessa oltiin enemmän kuin balanssissa.

  Suosittelen kokemukseni perusteella akneihoisille ja pintakuivalle iholle. Tuotteiden oikea käyttö on tärkeää. Niin kuin Sannikin huomasit, että iho pitää kostuttaa ennen puhdistusaineen käyttöä.

 18. 20

  Sara sanoo

  Kiitos vastauksesta :)
  Osaatko sanoa Lily Lolon ja BareMineralsin eroja?
  Saako tuolla Lily Lololla kuitenkin peitettyä vähäistä couperosaa?

  • 20.1

   Sanni sanoo

   Osaatko sanoa Lily Lolon ja BareMineralsin eroja?

   Lily Lolo on 100-prosenttinen eli puhdas mineraalipohja, BM:ssa on mukana myös synteettisiä ainesosia. BM:ssä on kaksi eri finish-vaihtoehtoa, matta ja original (= hohtava), Lolossa vain yksi, semimatta. Lolo on halvempi ja saatavilla ainoastaan verkkokaupoista, BM:ää saa myös Sokokselta ja Kickseistä. BM on monen mielestä Loloa peittävämpi, itse en ole eroa juuri havainnut, paitsi puristetun Ready-pohjan kanssa.

   En ole Lololla meikannut koskaan muita kuin itseni, mutta uskaltaisin sanoa, että kyllä sillä couperosaakin saa häivytettyä oikein hyvin :)

 19. 21

  sanoo

  Heel Repair on ihan huipputuote, mutta sitten taas nuo kasvotuotteet. Olen käyttänyt pari tuollaista kokeilusettiä (blogin kautta saatuja) ja en ole oikein lämmennyt. Kokemukset eivät ole yhtä negatiivisiä kuin sinulla, mutta jokin niissä ei vaan ole innostanut ollenkaan. En koe sellaista ihastumista niiden koostumuksissa, tuoksuissa tai tuloksissa, että kokisin ahaa-elämyksen. Ulkonäkökin on hieman tylsähkö. (juu, tärkeitä juttuja ;)) Kirjoittelukin on sitten jäänyt, kun en oikein saa aikaiseksi postauksia muista tuotteista kuin sellaisista, joista itsekin innostun. :D

  • 21.1

   Sanni sanoo

   Joo, kaiken kaikkiaan Exuviance jätti aika mitäänsanomattoman vaikutelman. Ei mitään erityistä mistä saisi kiinni ja innostuisi (paitsi se tieto, että sarjan kehittäjät ovat ylipäänsä koko ihonhoidon AHA-teknologian takana – sehän on kiistatta merkittävä saavutus). Olen samaa mieltä myös tuotteiden ulkonäöstä, mutta nämähän on näitä makuasioita… Toisiin pelkistetty design varmasti vetoaa.

 20. 22

  sanoo

  Kiva lukea joltakin muultakin saman suuntaisia ajatuksia Exuun liittyen. mulla nyt takana yht. 3 vkon testijakso ensin sarjan rasvoittuvalle iholle tarkoitetuilla tuotteilla, ja sitten perään n. 5 viikkoa kuivan ihon tuotteilla. Kumpikaan ei toiminut, ensimmäisesti naama räjähti käsiin kirjaimellisesti, finnien määrä oli uskomaton ja kuivuus karsea.
  Kuivan ihon tuotteet sopivat hieman paremmin, mutta edelleen nassu puskee näppyä, mikä ei ole normaalia naamalleni. Nyt lopetin testijakson tänä aamuna, koska en yksinkertaisesti halua jatkaa sitä enää, vaan tahdon ”oman naamani” takaisin! Blogissa on jo pari juttua hoitoihin liittyen, joita seuraa vielä loppufiilikset sarjan testaamisesti pian.
  Puuh, muilta olen lukenut tähän mennessä vaan ylistystä, joten oli kiva huomata etten ole ainoa, jolle sarja ei sovi. Tosin oli siellä hyviäkin tuotteita mukana, kuten naamiot ja kuorinnat, silmänympärysvoide toimi myös kivasti, kuten Bionic tonic -laputkin. Aika raamattu tästä tuli, mutta piti vähän päästä avautumaan. ;)

 21. 23

  Kosmetologi sanoo

  Exuviance on syväpuhdistava sarja, joten siitä johtuu teidän ihon reagointi. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä että ensin iho puhdistuu sisältä ulospäin ja sitä voi jatkua kauankin on hyvin yksilöllistä, mutta se loppuu kyllä kun iho on puhdistunut. Olen tämän kokenut asiakkaitteni kanssa, tarvitaan alkuun sitkeyttä mutta se palkitaan heleällä ja puhtaalla sekä toimivalla iholla. Millään muulla sarjalla en ole saanut näin tyytyväisiä asiakkaita! Jos tuote ei imeydy, kannattaa kuoria ihoa, niin imeytyvyys paranee. Hoitolahoidoissa on mahtava huomata tämä, sarjahoidoissa ihon imeytyvyys paranee ja iho alkaa toimimaan kun pintakuivuus ja epäpuhtaudet on saatu pois. Jos voide kuoriutuu iholla, niin silloin sitä on laitettu liikaa. Koska ihonkosteus täyttyy tällä tuotteella aika nopsasti. Tässäkin sarjassa on tärkeää että kosmelogi antaa kotihoito-ohjeet ja juuri sinun ihollesi sopivat tuotteet ja tärkeä huomio, nämä tuotteet eivät sovi yhteen toisten sarjojen tuotteiden kanssa, koska eivät sisällä mitään rasvoja eikä öljyjä. Eli jos käytät vaikka eri sarjan yövoidetta exun muiden tuotteiden kanssa niin voin kertoa että metsään menee! Lisätietoa löytyy Exuviancen nettisivuilta :)

 22. 24

  Terhi sanoo

  Akneiholle tämä tuotesarja ollut ainoa, jolla finnit pysyy kurissa. Ensimmäiset 4-6 viikkoa iho meneekin huonoksi ja sen jälkeen iho on todella hyvässä kunnossa. Minulle kosmetologi sanoi, että älä lopeta käyttöä. Moni lopettaa kun iho menee huonoon kuntoon. Jos olisit jatkanut käyttöä vielä toiset kuusi viikkoa, niin varmasti olisit ollut tyytyväinen.

 23. 25

  Maria sanoo

  Exuviance on ainoa tuote, jota ihoni on kestänyt ja jolla sain ihoni kuntoon.
  10-15 vuotta tuli etsittyä tuotetta, jota ihoni kestäisi; kokeiltua tuli markettituotteet, luonnonkosmetiikka, laadukkaat kosmetiikkatuotteet ja apteekkituotteet. Näiden lisäksi myös lääkekuurit ja todella huonot kokemukset kosmetologeista. Tämä lause tuli tutuksi ”En ymmärrä kuinka ihosi voi reagoida näin!”
  Pari vuotta sitten löysin kosmetologin, jolla oli ihan toisenlainen ote ihoni kanssa: hän tutki sen ensin ja kertoi, miksi ihoni reagoi niin kuin reagoi. Ensimmäisellä kerralla hän teki tietynlaisen kevyen kasvohoidon, koska halusi vielä nähdä kuinka ihoni toimii. Hän teki myös iholleni hoitosuunnitelman ja ehdotti Exuviancea (heillä myös toinen sarja myynnissä). Siitäkin sarjasta juuri tietynlaisia tuotteita ja totesi, että 3 kk:n päästä tod.näk. täytyy vaihtaa sarjan sisällä tuotetta toiseen, koska ihoni lähtee nyt toimimaan näin ja näin ja seuraus on se ja se…
  Luottamus kannatti tällä kertaa, sillä ihoni on voinut hyvin jo kaksi vuotta!
  Kokemukseni on siis se, että Exuviancea en lähtisi ummikkona kokeilemaan, koska se riippuu varmasti myös ihosta, että toimiiko se, ja täytyy tietää, mitä tuotetta hakee. Exuvianceahan käytetään paljon erilaisten iho-ongelmien hoidossa, mutta tärkeämpää on kosmetologin ammattitaito.

 24. 26

  Sanna sanoo

  Voin rehellisesti sanoa, että Exuviance on PARAS tuotesarja, mitä olen käyttänyt. Se on ollut itselläni käytössä jo useamman vuoden ajan, ja olen saanut suuren avun iho-ongelmiini. Olen kokeillut laajasti heidän tuotteitaan, ja löytänyt sieltä suosikkini. Tämän hetken ehdoton lemppari on Bionic Oxygen Facial- kasvohoito ! Aivan uudenlainen tuote, jollaiseen en ole muissa sarjoissa törmännyt.

 25. 27

  Enna sanoo

  Minulla kanssa erittäin positiiviset kokemukset Exuviancesta. Käytössä ollut lähes 10 vuotta. Omaan herkän ja kuivan atooppisen ihon jolle joskus tulee epäpuhtauksia. Ennen Exuviancea ihoni oli todella hankala ja kävin lähes kaikki ihonhoitomerkit läpi halvimmasta kalliimpaan, tämä oli ainoa joka auttoi. Seerumit, voiteet, naamiot, kuorinnat ja pudistusaineet hyllyssäni ovat kaikki tältä merkiltä. Minullekin kosmetologi sanoi että tuotteita pitää käyttää pari kuukautta ennen kuin vaikutukset näkyvät, olen samaa mieltä.

 26. 28

  Opil sanoo

  Hei

  Minua kiinnostaisi kokeilla tuotesarjan meikkivoidetta. Mistähän sitä saisi? Yksi tubettaja kokeili sitä ja se jäi mieleen.Nyt aivan eri asiaa mutta onko sulla kokemusta Tarten meikkivoiteista? Sea of the forest tai joku sellanen on kosteuttava ja silti peittävä ja kuulostaa just sellaselle mitä haluisin kokeilla. Onko kellään kokemuksia?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.