Ei mitään rajaa

On se hassua, että pelkkänä meikkikuvablogina aloittanut Karkkipäivä on nyt tullut siihen, että minusta tuntuu tosi ”köyhältä” ja lähes vastahakoiselta tehdä kaksi meikkipostausta peräkkäin. Myönnettäköön, että valinta johtuu ihan kuva-aineiston puutteesta. Olisin halunnut seuraavaksi kirjoittaa sen koko tammikuun ajan lupailemani postauksen liikunnasta, mutta koska minulla ei ole mitään liikunta-aiheisia kuvia itsestäni (kuka kehtaa pyytää ketään ottamaan itsestään kuvia kuntosalilla..??), tuntuu tylsältä laittaa juttu kasaan. Tunnustan, että olen lievästi sanottuna ”visuaalinen kontrollifriikki”, ja joskus joku juttu roikkuu puolivalmiina loputtomiin juuri niitä fiilikseen sopivia kuvia odottaen.

Eli liikuntajuttua odottavat, olen kovin pahoillani. :/

FallingStarTraxInglot_half

Tämän päivän meikkijutussa minulle erittäin epätyypillinen lookki, eli silmämeikki ilman rajauksia + helmiäishuulet.

Jostain syystä en ole koskaan kovin viihtynyt helmiäispintaisessa huulimeikissä.

FallingStarTraxInglot_eye

Myös pyöreä varjostusmuoto on sellainen, jota käytän harvemmin. Viistosti ulospäin suuntautuvat rajaukset & varjostukset ovat minun silmänmuodolleni se ihanteellisempi ja ns. kaunistavampi muoto, kuten jokunen vanhempi lukija saattaa muistaa tästä havainnollistavasta postauksesta: Oikein vs. väärin.

Silmämeikissä Inglotin kultasävyä sisänurkassa, MACin Trax (violetti pronssisella kimalteella) luomen keskellä ja alaluomella ja MACin Falling Star (voimakkaan punertava pronssi) ulkonurkassa, luomivaossa ja alaluomella.

FallingStarTraxInglot_look

Kasvomeikissä meikkipohjana Make Up For Everin HD Foundation #130, poskilla Lily Lolon Ooh La La (inspiroiduin Milin taannoisesta meikistä ja olen itsekin alkanut nyt levittää poskipunaa välillä hieman alemmas!) ja huulilla Laveran Golden Beige -huulipuna ja sen päällä L’orealin Pearly Nude Glow -kiiltoa.

 FallingStarTraxInglot_eyes

Hauska nähdä kuvista miten valaistus vaikuttaa silmien väriin – meikkipöydän valossa (ylempi, kellertävä kuva) silmäni ovat vihertävämmät, ulkona luonnonvalossa siniset.

Kommentit
 1. 1

  heidi sanoo

  Tämä ja edellinen meikki erilaisia, mutta ihania molemmat. Myös se vahva, itse en niin moniulotteista osaa edes tehdä! Meikkikuvat on mun lemppariaiheita, vaikka tykkään muistakin jutuista.

 2. 2

  sanoo

  Kurkin tuota vanhaa ”oikein” ja ”väärin” postausta ja tuumasin, että silloin harvoin kun laitan tummat meikit, niin näyttävät ne ennemminkin tuon ”väärin” -kohdan meikeiltä.. :D Enpä kyllä kovin kummoisesti osaakaan meikata, tai luomivärien kanssa olen tosi käsi ja sen takia käytän yleenä vain kahta sävyä ja tosiaan harvoin kovin tummia… Pitäs varmaan jossain käydä edes joltain fiksummalta kysymässä, että minkälainen meikki mun silmille nyt edes muka sopis :)

 3. 3

  heidi sanoo

  Oot kyllä niin taitava! Luin ton linkin oikeasta ja väärästä meikistä ja mietin, että mistä tommosia taitaavia meikkausasiantuntijoita oikein löytäisi?

  Itse oon käyny kerran meikkaajalla häitäni varten ja silloin meikkaaja teki mun silmille juuri sellaisen ”vääränlaisen” meikin, joka entisestään pyöristi mun silmiä ja koko silmien rajauksen (siis koemeikissä oli koko silmän kiertävä rajaus, hääpäivänä pyysin ettei rajauksia alas eikä silmien sisänurkkiin tehtäisi). En oikein ymmärtäny sitä meikkaustapaa silloin. Varsinkin kun olin näyttänyt meikkaajalle kuvaa, jossa oli katsetta nostavat siipimäiset rajaukset ja varjostukset. Annoin asian olla, kun en ois kerennyt enää uutta meikkaajaa hääviikolla saamaan ja ajattelin, että ehkä mun silmistä ei vaan kauniimpia saa.

 4. 5

  Bizou sanoo

  Kaunis silmämeikki! Mielestäni tämä pyöreä varjostusmuoto käy sinulle oikein hyvin, omaan makuuni ainakin nätti.

 5. 6

  Minä vain sanoo

  Pliis tee liikuntapostaus ees ilman kuvia tai ota joku kuva vaikka lumikengistäs! :D olisi niin kiva lukea kun itsekin nyt liikunnasta saanut virtaa ja hyvää oloa.

 6. 7

  sanoo

  Aivan ihana meikki, ja niin kaunis tuo ylin kuva! :)

  Minä taas ajattelen juuri toisinpäin, että kaksi meikkipostausta Karkkipäivässä peräkkäin on luksusta. :)

 7. 8

  Miira sanoo

  Tämä on ehdottomasti kaunein meikki, jonka olen sinulla nähnyt!

  Optimaaliseen silmämeikkiin vaikuttaa niin moni asia, pelkän silmän muodon perusteella sitä ei voi määritellä. Siihen vaikuttaa myös kasvojen muoto ja muut kasvonpiirteet. Sinulla on selkeät, vähän kulmikkaat kasvonpiirteet, joita pehmentämään tällainen pyöreämmän mallinen varjostus sopii erinomaisesti. Koko ilmeestä tulee myös pehmeämpi ja miellyttävämpi, kun liian kovan rajauksen jättää pois.

 8. 10

  pualu sanoo

  Kappas. Luulin kommentoineeni jo, mutta ehkä en painanut lähetysnappia..

  Kauniin utuinen kokonaisuus. Ripset tekee omalla tavallaan ”rajauksen” silmiin.

 9. 11

  Tiltu Kultu sanoo

  Mutta toivottavasti et ole muuttamassa blogiasi pelkästään life style -blogiksi kuitenkaan :(
  Meikki- ja kosmetiikkablogi life stylellä maustettuna on eri asia kuin toisin päin, joten toivon alkuperäisen linjan pitävän kuitenkin (vaikka myönnettäköön että moni ruokareseptisi on mennyt kokeiluun ja tonnikalapullat jopa saavuttivat vakipaikan perheemme ruokalistalla).
  Tämä on lempiblogini; saan inspiraatiota ja rautalankaohjeita kiinnostaviin ja toteuttamiskelposiin meikkeihin, luotettavia tuotearvioita ja tietoa uutuuksista ja rehellisiä mielipiteitä kulttituotteista. Minua ei kiinnosta päivän asu tai päivän lounas- tyyliset jutut. Ainakaan päivittäin. Silloin tällöin on kyllä hauskaa saada Herkkucornerista vastaus kysymykseen ”Mitä tänään syötäisiin?”.

  Meikki on ihanan eteerinen, rajausten puuttumista ei edes tajuaisi ellet olisi maininnut sitä heti alussa :) Voisinkin tänään töihin kokeilla vastaavaa, rajaukset sekä ylhäällä että alhaalla kun korostavat silmien eriparisuutta melko voimakkaasti, mutta ilman on vaikeaa saada ”näköä” silmämeikkiin.

  • 11.1

   Sanni sanoo

   Mutta toivottavasti et ole muuttamassa blogiasi pelkästään life style -blogiksi kuitenkaan :(

   Oi, ei pelkoa..! ^_^ Ei mulla riittäisi millään itselläni kiinnostusta alkaa raportoimaan elämästäni lifestyle-blogin tyyliin, kyllä kosmetiikkajutut on ne jotka tulee Karkkipäivää aina kantamaan! :)

 10. 12

  manna sanoo

  Hei! Oli hauska löytää linkin takaa vinkkejä luomivärin levitykseen. Minä olen aina tehnyt tuon pyöreän varjostuksen. Se on ainoa, jonka olen osannut. Nyt haluaisin kokeilla tuota viuhkamaisuutta. Silmäni ovat melkoisen pyöreät muodoltaan. Myös minulla on tuota alakuloisuutta, jos rajaan silmät ympäriinsä :D Osaatko sanoa jotain perusteita sille, knelle sopii tuo viuhkamaisuus ja kenelle pyöreys varjostuksessa? Varmaan tuo alakuloisuus on ainakin yksi asia, mihin voi kiinnittää huomiota. Ihan paras blogi. Mahtavaa, että tämän avulla voi kehittyä meikkaajana! Kiitos.

  • 12.1

   Sanni sanoo

   Moikka manna! Vastaan sulle huomenna! (Pääsen tällä hetkellä nettiin vain kirjastossa…)

  • 12.2

   Sanni sanoo

   Osaatko sanoa jotain perusteita sille, knelle sopii tuo viuhkamaisuus ja kenelle pyöreys varjostuksessa?

   Nämä ovat oikeastaan niitä asioita, jotka vain ”näkee” kun katsoo jonkun kasvoja. Toki useille sopii kumpikin varjostus yhtä hyvin. Mutta sanoisin näin, että viuhkamaisuus sopii erityisen hyvin pienille, lähellä toisiaan oleville silmille. Siipimäinen varjostus saa silmät näyttämään siltä, että ne ovat hieman kauempana toisistaan.

   Pyöreä varjostus sopii hyvin symmetrisille, mantelin muotoisille silmille tai aasialais-mallisille luomille. Pyöreä varjostus toimii myös parhaiten, kun luomella on hyvin tilaa eikä se ole pystysuunnassa ahdas (tällä tarkoitan sitä, että ripsirajan ja kulmakarvojen väliin jää reilusti tilaa eikä luomikuoppa ole kovin syvä – voimakas kulmaluu, kuten minulla, syö pyöreän varjostuksen tehoa sillä varjostus jää helposti kokonaan piiloon luomikuopan varjoon).

 11. 13

  Mirva sanoo

  Moikkamoi. Oon tässä jo muutaman viikon aikana käyny siun blogia ihastelemassa, eikä miuta ainakaan haittaa yhtään useampi meikkipostaus. :) Tykkään ihan kauheesti niistä, itse kun meikkaan ehkä kerran-pari kuukaudessa niin on oikein mukava katsella kauniisti meikattuja silmiä. Itse olen aika tumpelo sillä saralla, vaikka onkin siun meikkausta-tumpeloille postaukista ollut hyötyä hieman, oon vaan liian laiska harjoittelemaan niin että lopputulos ois oikeasti nätti. :D

  No enivei, tykkään kovasti siun blogista, naureskelin kyllä hieman noille aikaisemmille pikku-poni postauksille, en silleen ilkeästi mut hieman päätä pudistaen. Mut toisaalta ehkä pare olla nauramatta, ite nimittäin kerään leegouggeleita xD Pitääkin katsoa seuraavan kerran kun käyn porukoilla, et oisko vanhat pikkuponit säästyneet niin voisin lähettää ne siulle krääsäyttämään kotiasi, kun ei millään niitä kehtua roskiinkaan heittää.

  Muthei, lisää vaan hienoja meikkikomboja, vaikka ite en osaakkaan meikata niin saan niistä inspiraatioita ”taiteeseeni”, eli fantasiahahmo piirroksiin, just esim. tosta mystikon katseesta tuli mieleen joku kadonneet Atlantiksen veden alainen prinsessa :) *alkaa teroittaa kyniään*

 12. 14

  candycane sanoo

  Musta tällainen pyöreämpikin varjostus sopii sinulle. Se vähän pehmentää kulmikkaita kasvoja, vaikka ne viistot varjostukset ovat ”oikeaoppisemmat”. :)Kaunis meikki ja ihanat värit.

 13. 15

  sanoo

  Oi miten kaunis meikki, näytät erityisen nätiltä :) alimmainen kuva on niin erilainen kuin yleensä täällä nähty, tosi hyvin sopii sulle! Ja huulet on minusta kivasti meikatut, ei liian helmiäiset todellakaan. Pyöreä varjostus tuo kivaa vaihtelua.

 14. 16

  Tea sanoo

  Kaunis meikki ja ihanan harmoninen kokonaisuus.

  Jee, on kivaa kun tulee meikkipostauksia usein! Lisää vaan saa tulla. :)

  Pidin edellisestä ”Alice Cooper” -meikistäkin – voimakashan se oli, mutta värit olivat ihanat. Olisi mukava nähdä siitä pehmpeämpi versio!

 15. 18

  Mitsku sanoo

  Hei, ja kiitos aivan mahtavasta blogista! Olen satunnaisesti lukenut tätä jo pari vuotta, mutta muutama kuukausi sitten lisäsin tämän suosikkeihini ja nyt tarkastan joka päivä onko tullut uusia postauksia. :) Täältä saa paljon vinkkejä ja ohjeita ja aiheet on selkeästi jaoteltu.

  Sitten vielä pieni kysymys. Tilasin feeluniquelta viime marraskuussa ensimmäisen vähän paremman meikkivoiteeni, Lancomen Teint idole ultra 24h:n. Ero on mieletön verrattuna Maybellinen Satin liquidiin jota olen tottunut käyttämään! Lancome ensinnäkin jo tuoksuu hyvältä, kuivuu nopeasti ja jättää iholle tunteen ettei edes olisi meikkivoidetta. Ongelma on vain siinä, että se ei ole tarpeeksi peittävää minulle. Peittävyyttä voi lisätä lisäämällä voidetta ’kerroksittain’, mutta silloin voidetta kuluu älyttömästi! Osaisitko suositella minulle jotain samankaltaista meikkivoidetta, mutta vain peittävämpää? :)

  • 18.1

   Sanni sanoo

   Moi Mitsku!

   Joudun myöntämään, että olen vähän huono vertailemaan peittävien meikkivoiteiden peittoasteita. (Ehkäpä siksi, kun omalla ihollani niillä ei niin ole merkitystä… näin ollen peittävyysasteista ei jää konkreettista muistikuvaa.)

   Jos mietitään TIU:n kaltaisia meikkivoiteita, niin esimerkiksi Diorin Forever, Estee Lauderin Double Wear ja Clarinsin Everlasting ovat minun kokemuspohjani mukaan kaikki suunnilleen yhtä peittäviä ja kestäviä meikkivoiteita (kaikki kuuluvat siis kestomeikkivoidekastiin). Ehkäpä Lauderin koostumus on noista paksuimman oloinen ja Diorin taas ohuimmasta päästä. Itse olen tykästynyt myymään Clarinsin Everlastingia, sillä siinä on hinta-laatusuhde niin kohdallaan. Se peittää minusta aivan erinomaisesti, ei tee pakkelin näköistä kerrosta ja on edullisempi kuin nuo muut selektiiviset sisarensa. Tämä ei ehkä suoranaisesti vastannut kysymykseesai ”Mikä on peittävämpää kuin Teint Idole Ultra”, mutta ainakin Everlasting ON peittävää, riittoisaa ja muutenkin todella hyvä meikkivoide, joten ainakin voisit testata sitä. Sitten selviää, onko se mahdollisesti TIU:ta peittävämpää, itse en tosiaan ikävä kyllä osaa niiden peittoa verrata.

 16. 19

  milipili sanoo

  Macin Falling Star on upea sävy! Miks en sitä vielä omista? Pyöreä varjostus on oikein passeli.

  • 19.1

   Sanni sanoo

   Falling Star oli LE-sävy jostain kokoelmasta 5-6 vuotta sitten, muistelen…

 17. 20

  Veemäinen sanoo

  Todella nätiltä näyttää pyöreäkin varjostus ja meikki on kokonaisuutena myös ihana! Ehkä oikein vs. väärin meikissä tökki lähinnä se koko silmän kiertävä rajaus, joka tästä puuttuu kokonaan. Vaaleaa sävy sisänurkassa varmaan vaikuttaa myös asiaan. Varjostus tosiaankin pehmentää ilmettä, kuten muut ovat jo kommentoineet, ja ainakin minun mielestäni silmäsi näyttävät tavallista suuremmilta ja avoimemmilta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.