Ei mennyt ihan putkeen tämä hiustenvärjäys

Nojoo, tiesinhän mä että viileän vaalean hiusvärin aikaansaaminen kaupan väreillä on haasteellista. Juuri siksi olen värjäyttänyt hiukseni kampaajalla päätettyäni vaihtaa viileään viime kesänä. Jotenkin mä vain niin näin sieluni silmin, että ei se onnistu markettiväreillä.

Ja tänäänhän tuo tuli todistetuksi.

Lämmin vaalea ei ole mikään ongelma, sen kanssa olen aina saanut hyvän tuloksen kaupan väreilläkin. Tulos ei ole edes koskaan ollut liian keltainen, vaan aina nätti ja sellainen minkä olen halunnutkin.

No, nyt sain keltaisen tyven! :D

L'Oreal Preference Blondissimes Ultra Light Cool Crystal Blonde

Minun oli tarkoitus varata aika kampaajalle, mutta kemppariosastolla pyöriessä keksin hetken mielijohteesta kokeilla kuitenkin edes kerran kaupan väriä viileän vaaleiden sävyjen puolelta. L’Oreal Preference Blondissimes Ultra Light Cool Crystal Blonde näytti juuri siltä mitä halusin; vieläkin kirkkaammalta kuin nykyinen sävyni (alla).

Tyvikasvu_huhti2016

Heipat tyvikasvulle. Lämpimän sävyn aikoina tyvikasvuni pääsi harvoin näin karseaan tilaan koska hoidin sitä värjäysten välillä vaalennussuihkeella, mutta viileän sävyiseen tukkaan se ei sovi.

L'Oreal Preference Ultra Light Cool Crystal Blonde tyvessä

Värin vaikutettua hetken näytti tyvi jo huolestuttavan punertavalta. Kuuluuko viileän sävyisen värin näyttää tältä..?

Noo, ajattelin, että useinhan värit näyttävät vaikutusvaiheessa ihan erilaiselta kuin lopputulos. Kuitenkin arvelutti, että näinköhän tuo oranssius huuhtoutuu pesussa pois ja alta paljastuu pakkauksen kaunottaren platinan kirkas sävy.

L'Oreal Preference Ultra Light Cool Crystal Blonde

No, eihän sieltä paljastunut. Tyvestä tuli tällainen persikkainen kulta. Cool Crystal Blonde? No, ehkä jollain toisella :)

Jo vaalennetut pituudet eivät kellertyneet yhtä voimakkaasti mutta kokonaisuus jäi silti lämpimäksi.

L'Oreal Preference Ultra Light Cool Crystal Blonde

Ihan nätti sävy jos hakee kullanvaaleaa.

L'Oreal Preference Blondissimes Ultra Light Cool Crystal Blonde

 …mutta aika kaukana pakkauksen sävystä.

L'Oreal Preference Blondissimes Ultra Light Cool Crystal Blonde

Mitä tästä opimme? Palaan kipin kapin kampaajalle – ainakin niin kauan kuin haluan ylläpitää viileää vaaleutta.

Mutta tulipahan kokeiltua ja varmistuttua siitä, että mutu-tuntumani oli oikea ;)

Tiedän että aineet toimivat eri hiuksissa eri lailla joten en kysy vinkkiä vaan ihan uteliaisuudesta: onko monikin teistä onnistunut saamaan markettiväreillä kunnon viileän vaalean sävyn?

UusiVari_IMG_1360

….oli tää viime kesänä värjätty sävy kyllä niin ihana <3 <3 Yli 30 vuotta viihdyin hunajablondina mutta nyt myönnän viihtyväni paremmin viileänä :)

*

P.S. Jos nyt jotain hyvääkin Préférencen hiusväristä voi sanoa, niin ainakin se tuntui todella hoitavalta, samaa tasoa suosikkini Korresin kanssa. Hiukset tuntuivat sileiltä ja selviltä jo väriä poishuuhdellessa, ennen hoitoainetta. Näköjään kauppojen hiusväreissä on tapahtumassa paljon kehitystä hoitavampaan suuntaan.

Kommentit
 1. 1

  Jenna sanoo

  Itselläni on luonnosta aika lämmin / eloveena blondi tukka. Vuosien varrella sitä on värjätty vaikka millä, on ollut ihan tumman ruskeaa, punertavaa ja siltä väliltä vaikka mitä. Monesti on kaupan väreillä värjätty ja ihan hyvillä tuloksilla. Nyt tavoitteena kuitenkin kylmän blondi ruskealla vivahteella ja olen yrittänyt monella kaupan värillä saada hyvää lopputulosta, mutta sävy on edelleen lämmin.. Nyt sitten päätin luovuttaa ja marssia kampaajalle värjäyttämään hiukset paremman lopputuloksen toivossa :)

 2. 2

  Anna-Maija sanoo

  Kysymykseesi en osaa vastata, koska silloin kun vielä värjäsin hiuksiani, tein sen aina kampaajalla. Mutta hiuksista tuli mieleen kysymys, joka on tullut aikaisemminkin mieleeni, nyt on oiva hetki esittää se. Äläkä ota tätä minkäänlaisena kritiikkinä, sitä se ei ole. :)

  Mikä on sun syy käyttää luonnonkosmetiikkaa kauneudenhoidossa? Olen vain olettanut, että se olisi kemikaalien välttely. Tästä päästään itse kysymykseen. Jos käytät luonnonkosmetiikkaa välttääksesi kemikaaleja, miksi värjäät hiuksiasi? Koska sehän olisi aika ristiriitaista, ottaen huomioon mitä tököttiä ne väriaineet ovat.

  • 2.1

   Sanni sanoo

   Mikä on sun syy käyttää luonnonkosmetiikkaa kauneudenhoidossa? Olen vain olettanut, että se olisi kemikaalien välttely.

   Hei Anna-Maija! :)

   Luulen, että tarkoitat kysymykselläsi synteettisiä kemikaaleja, et kemikaaleja yleensäkin, sillä myös luonnollista alkuperää olevat kosmetiikan ainesosat ovat kemikaaleja :) Kosmetiikka koostuu kemikaaleista, ne voivat olla täysin synteettisiä, luonnollisia tai luonnollisen kaltaisia.

   Kiinnostuin luonnonkosmetiikasta alunperin luettuani Rita Stiensin Totuus Kosmetiikasta -kirjan kesällä 2009. Viehätyin ajatuksesta, että ihoa hoidettaisiin aineilla joita ihmiset ovat käyttäneet läpi historian – synteettinen kosmetiikkahan on lopulta hyvin nuori innovaatio jos miettii ihmiskunnan historiaa. Syy vaihtaa luonnonkosmetiikkaan oli siis puhtaasti psykologinen; ajatus luonnollisista ainesosista ja samalla ympäristöystävällisestä kokonaisfilosofiasta vetosi minuun tunnetasolla. Iho-ongelmia minulla ei koskaan ollut ollut (yhtä aknevuotta lukuunottamatta mutta se ei liittynyt käyttämääni kosmetiikkaan), joten minulla ei siltä pohjalta ollut syytä suhtautua negatiivisesti synteettisiin ainesosiin.

   Vaihdettuani luonnonkosmetiikkaan ja löydettyäni oikeat sarjat ja koostumukset huomasin, että ylipäänsä pidän enemmän luonnonkosmetiikan tunnusta ihollani. Normikosmetiikan silikonisen liukkaat koostumukset eivät koskaan olleet juurikaan miellyttäneet, ja luonnonkosmetiikasta löysin minulle täydellisesti sopivan kosmeettisen maailman. Edelleenkään minulla ei ole mitään periaatteellista negasuhtautumista normikosmetiikkaan, ja käytän tyytyväisenä normikosmetiikan puolelta niitä tuotteita, jotka sillä puolella toimivat paremmin kuin luonnonkosmetiikassa. Tällaisia tuotteita ovat mm. useat meikit. Ja mikäli hiuksiaan haluaa vaalentaa, on pakko kääntyä synteettisen kosmetiikan puoleen, sillä täysin luonnollinen hiustenvaalentaja on vielä keksimättä. Hiuksia voi värjätä luonnollisilla aineilla mutta ei vaalentaa.

   Pitkä vastaus lyhyeen kysymykseen :)

   • 2.1.1

    Mintsi sanoo

    Kemistin mieltä lämmittää Sannin tarkennus kemikaaleista :) iso peukku siitä.

  • 2.2

   Sm sanoo

   Hopeashampoot on sitä varten, että sen viileän vaalean saa ihan kotikonsteinkin ja usein tuollaisten kaupan värien mukana tuleekin se pieni hopeashampoo ”näyte” millä sen värin saa, niihinhän se pakkauksen kuvan väri perustuu.

 3. 3

  sanoo

  Mä oon itseasiassa varmaan just tällä samalla värjännyt oman tukkani tälläiseksi mikä se nyt on. Lähtötilanteena oli täysin värjäämätön vaalea blondi/ruskea ja jollain ihmeellä onnistuin tässä prosessissa vaikka ekaa kertaa ikinä värjäsin tukkaani XD En tiiä onko mun hiuksissa kuinka punapigmenttiä, että se ehkä pelasti mun keissin ja se että pidin ronskisti värin päässä sen maksimi ajan mikä pakkauksessa on. Tällä sain itselle aikaan lämpimään taittavan platina blondin, jonka sitten fudgen hopea shamppoolla ja goldwellin suoravärillä oon taittanut kylmäksi, melkein harmaaksi. En usko että millään markettiväreillä saa aikaan kylmää sävyä suoraan, tässä mukana tuleva hoitoaine joka lupaa poistaa lämpimää sävyä on mun mielestä yhtä tyhjän kanssa. Tärkeää on se, että vaalentaa tukan tarpeeksi vaaleaksi, jolloin sävyttäminen onnistuu helposti hopeatuotteilla ;–)

  • 3.1

   Sanni sanoo

   jonka sitten fudgen hopea shamppoolla ja goldwellin suoravärillä oon taittanut kylmäksi

   Mäkin meinasin nyt vihdoin ostaa tuon Fudgen paljon kehutun hopeashampoon, piti tehdä se jo viime kesänä mutta kun tukka on pysynyt ihan hyvänä jo kotoa löytyvillä hopeatuotteilla (lähinnä Goldwellin Soft Colorilla) niin en sitten koskaan kokenut tarpeelliseksi lähestyä Fudgea. Nyt tää keltatyviepisodi antaakin loistavat puitteet hc-testata hopeatuotteita ja Fudge pääsee näyttämään onko se oikeasti niin hyvä kuin kaikki puhuu :) Jotain hyvää siis epäonnistuneessa värjäyksessä..! ^_^

 4. 4

  Maijjuhei sanoo

  Oon ite kyllä aika blondi luonnostaan, mutta muutamia vuosia sitte innostuin kans värjäämään viielällä ja ite marketin väreillä. En käyttäny värinpoistoja vaan juurikin väriä ja juurikin preferencen jotain todella viileää. Onnistui kyllä hyvin eikä ollu ongelmaa, että ois jääny lämpöseksi.

 5. 5

  mari sanoo

  Anteeksi jo etukäteen mielipiteeni…hunajainen blondius on kauniimpi. Toi viileehän on harmaa valkoinen.

  Nuorena mulla oli kaunis mustanruskea hius, nyt se on harmaanvalkoinen ja en ole vielä nelikymppänen.

  Ja ei siinä värjäten mikään väripysy. Laitatn ohuita raitoja suklaanruskeaa ja näytän niin ”ikäisemmältäni”. Mä en tajuu miksi ihmiset värjää mummoharmaavalkoista…

 6. 6

  Sanna L. sanoo

  Värjäsin hiuksia vuosia kaupan väreillä, mutta lopulta ne eivät enää tarttuneet hiuksiini, ja väsyin jännittämään lopputulosta. Viileän värin saa ainoastaan kampaajan tuolista :-) Upea tuo viimeinen kuva, viileä väri sopii sinulle!

 7. 7

  Zsysh sanoo

  No joo. Aika perus jos käyttää Lorealia. En kyllä itse näe mitään syytä käyttää ks. tuotetta hiusten värjäämiseen, mutta kai olen joku… no en mainostamisen, mutta minkä tahansa muun uhri. Onnellinen sellainen.

  Olen jo 7 vuotta käyttänyt Schwarzkopfin värejä ja ikinä ei ole tarvinnut pettyä. Mustasta melko vaaleaan 00A Absolute Platinium vaalensi kahdella kerralla, joten no. Tarvinneeko mitään sanoakaan. 8) kannattaa kokeilla.

 8. 8

  Olivia sanoo

  Mä en oo eläissäni kampaamossa vaalentanut. Monia vuosia kaupan väreillä. Schearzkopfin L1++ on tehokkain mun kokemuksella :D mäkin noita lorealin kokeilin mutta ei se vahvinkaan niistä vaalenna yhtä hyvin kuin schwarzkopf. Ja oon huomannut että ei se itse vaalennus tee sitä kylmää sävyä noissa ”viileän vaaleissa” väreissä vaan mukana tuleva hoitoaine. Noissa lorealin preferenceissä se on sitä paitsi aivan surkeaa, ei liiemmin taita keltaisuutta pois. :D schwarzkopfin mukana sen sijaan on tuju mutta ei kovin hoitava hoitoaine. Sillä kyllä taittui kylmäksi sävy ja vedin perään aina jotain omaa hyvää hiusnaamiota. Ja lisäksi hyvä hopeashampoo jolla saa sävyn pidettyä kylmänä. Mutta pelkällä vaalennuksella oma tyvi on aina keltainen, oli sitten miten ”silver”-sävy kyseessä. :D ja ei muutenkaan tyvi vaalennu ikinä yhtä vaaleaksi muun tukan kanssa vaan on vähän tummempi. Seuraavalla värjäyskerralla levitän uuden juurikasvun lisäksi niihin edellisellä kerralla jääneisiin keltaisiin myös väriä. En tiedä ymmärtääkö tuosta nyt yhtään mitä ajan takaa. :’D mut ei kovin tumma juurikasvu vaan vaalennu tarpeeksi niillä kaupan väreillä, ainakaan mulla. Ja mulla on kuitenkin aika perus maantienharmaa väri, ei mikään kovin tumma edes. :D

  • 8.1

   Olivia sanoo

   Niin ja saan tosiaan pidettyä kotikonstein valkoisena tukan, lorealin hopeashampoolla jota ostan kampaamosta! :) kannattaa siis satsata hyvään hopeashampooseen.

  • 8.2

   Sanni sanoo

   En tiedä ymmärtääkö tuosta nyt yhtään mitä ajan takaa. :’D

   Kyllä mä ymmärsin kaiken hyvin :)

   Ja tottahan se on että pelkkä vaalennus ei tuo viileää väriä, kun vaalennushan vain tuo esiin hiuksen oman kellertävän pigmentin, ja päälle tarvitsee aina taittovärin. Noissa kaupan valmiissa sekoituksissa pitäisi tietysti olla sitä taittoväriä, tai onkin, mutta ei näemmä aina riittävästi. Tai riittävyys riippuu tietysti myös henkilön lähtötilanteesta ja hiuslaadusta.

   Ymmärtäähän sen että kampaajalla onnistumisen mahdollisuudet ovat sata kertaa paremmat kun kampaaja valitsee vaalennusasteen ja taittovärin yksilöllisesti kunkin asiakkaan mukaan.

   No, halusin antaa kaupan viileällekin mahdollisuuden.. ^_^

   • 8.2.1

    Tiina sanoo

    En tietenkään tiedä, millä konstein kampaaja on sinulle sen viileän vaalean tehnyt, mutta kuvien perusteella näyttää siltä, että hiuksiisi olisi ensin tehty värinpoisto ja sitten sävytetty päälle viileä vaalea. Jos hiuksia on vaalennettu vaalennusaineella, on edes erikoisvaalentavilla hiusväreillä mahdotonta saada yhtä kirkasta ja puhdasta lopputulosta kuin värinpoistolla (l. vaalennusaine) ja sävyttämällä. Näköjään vaalennusväri on tässä tapauksessa myös mennyt päällekkäin jo vaalennetun hiuksen kanssa, mikä lisää keltaista efektiä, koska vaalennusväri vaalentaa ja taittaa jo vaalennettua hiusta tehokkaammin suhteessa omaan värjäämättömään hiukseen. Lisäksi kannattaa olla varovainen sen Fudgen (tai minkä hyvänsä silver-tuotteen kanssa), koska niissä on sama juttu, että taittavat kyllä tyveä kylmemmäksi, mutta tekevät saman myös jo vaalennetulle pituudelle, ja näin ollen ero ei luultavasti tasoitu kovin kauniisti, koska sun tyvi on nyt niin paljon lämpimämpi ja tummempi kuin pituudet. Suositan, että vaalennat sen tyven ensin riittävän vaaleaksi ja sitten voit alkaa kikkailla Fudgen hopeashampoon ja Goldwellin 10V:n kanssa. :)

    • 8.2.1.1

     Sanni sanoo

     Moi Tiina,

     Näköjään vaalennusväri on tässä tapauksessa myös mennyt päällekkäin jo vaalennetun hiuksen kanssa, mikä lisää keltaista efektiä

     En ehkä ihan ymmärtänyt tätä, sillä keltaisin kohtahan on nimenomaan tyvessä (näkyy kuvissakin), eli ei-vaalennetussa, luonnonvärisessä hiuksessa. Mielestäni jo vaalennetut pituudet eivät kellertyneet pahastikaan, niihin vain tuli kultainen kajo.

     Ja kyllä, kampaaja on käsitykseni mukaan tehnyt minulle aina ensin värinpoiston ja tehnyt sitten viileän taiton pesupaikalla taittovärillä joka vaikuttaa vain lyhyen aikaan.

     • 8.2.1.1.1

      Tiina sanoo

      Niin siis juuri siksi se tyvi näyttää vielä keltaisemmalta kuin oikeasti on, koska siinä tyvikasvun vieressä on jo vaalennettu hius, jota vaalennusväri myös vaalentaa ja taittaa ( = tummempi vaalenee vaaleaksi, mutta jo vaalennettu vaalenee vielä vaaleammaksi ainakin tiettyyn pisteeseen asti ). Tästä syystä tyviväreissä pitäisi olla erityisen tarkka, ettei mene väriaine päällekäin jo vaalennetun hiuksen kanssa. Ymmärsitkö nyt mun pointin? :)

 9. 9

  Kronos sanoo

  Värjäsin siskoni hiukset joskus preferencen sävyllä Stockholm 10.21 extra kirkas helmenvaalea. Pieleen meni. Väri alkoi harmaantua jo vaikutusaikana ja toivoin ettei se jäisi hiuksiin. Siskollani oli nuorempana luonnostaan vaaleat 9 sävyiset hiukset jotka olivat pikkasen kellertävät. Onneksi harmaus lähti pesujen mukana ja jäljelle jäi sellainen kirkas vaalea ilman keltaista tai harmaata.

 10. 10

  milipili sanoo

  No jopas , mää sain Lorkun 11 sävyllä liiankin valkoiseksi, ei käyny oikein naamaan enää. Äitilläkin meni aina keltaiseksi vaikka se on vaaleempi kuin minä.

 11. 11

  Vilma sanoo

  Oma tyveni jää kampaajan vaalentamanakin kellertäväksi. Taitan sitä vaalennuksen jälkeen viileäksi Fudgen tuotteilla, jotka toimivat aivan älyttömän hyvin! Fudgen Clean Blonde violet toning -sarjan shampoo ja hoitoaine sekä Hot Hed violet -muotovaahto ovat itselleni aivan ehdottomat.

 12. 12

  sanoo

  Joskus vielä, kun värjäsin hiuksia niin vaalensin kaupan väreillä (opiskeluaikoina) ja sain suhteellisen viileän vaalean hiuksiini. Tosin on noita keltaisia virheitäkin sattunut :D Nyt olen ollut 2,5 vuotta värjäämättä hiuksia :)

 13. 13

  Sanna sanoo

  Kun aikanaan vielä hiuksiani värjäsin, minun piti valita aina tuhkainen sävy, muuten tulos oli karmaisevan keltainen. Nykyään annan oman sävyn olla.

 14. 14

  Sanneli sanoo

  Uskoisin että sulla sen verran punapigmenttiä, ettei väri jaksa vaaleentaa sitä. Kokeile suoraan värinpoistoa, sillä pitäisi lähteä :) Ja hopeashampoota päälle

  • 14.1

   Sanni sanoo

   Kokeile suoraan värinpoistoa, sillä pitäisi lähteä :)

   Värinpoisto olisi varmaan viimeinen hiustoimenpide mitä kokeilisin kotona ^_^ Sen jätän ehdottomasti kampaajan käsiin :)

   Teini-iästä on jäänyt karmeat muistot kavereille suoritetuista värinpoistoista…

 15. 15

  feikkiblondi sanoo

  Kaksi parasta on Schwartzkopfin ja Cameleon (Tokmannista ym) blondausaineet. Niillä saa kylmää kunhan katsoo sopivan sävyn.

 16. 16

  NG sanoo

  Viileät sävyt ovat haastavia, näin olen ymmärtänyt – enemmistöllä suomalaisista on jonkin verran punapigmenttiä hiuksissaan. En vuosiin ole värjännyt hiuksiani, mutta muistan kyllä, että ei niistä koskaan ihan paketin kuvan näköisiä tullut…
  Vaikka samoja kemikaaleja käytetään sekä ammattilais- että kotiväreissä, kannattaa mennä ehdottomasti kampaajalle, jos toivottu tulos on yhtään haastava.
  Lorkku ei ainakaan siis ole ylivertainen hiusvärien osastolla :)

  • 16.1

   Nimetön sanoo

   Sinänsä totta, että kaupan ja kampaajan kemikaalit on samoja, mutta yksi konkreettinen ero löytyy: kaupan väreissä hapetteen vahvuus on aina täysi mysteeri, kun taas kampaaja voi valita just sopivan vahvuisen hapetteen.

 17. 17

  Hopeakettu sanoo

  Yleensähän keltasuuden selittää liian mieto aine ja/tai liian lyhyt vaikutusaika. Mitä aineisiin tulee niin Schwarzkopfin vaalennussarjan Silver Blondella onnistuu. Siinä on mukana niin tymäkkä siniseen taittava hoitsikka että kyllä lähtee keltasuus. Wellalla on lisäksi tosi hyvä harmaa kevytväri jota myydään esim. Stockmannilla, se jos joku auttaa kun ottaa vaan oikeen sävyn.

  • 17.1

   Sanni sanoo

   Yleensähän keltasuuden selittää liian mieto aine ja/tai liian lyhyt vaikutusaika.

   Tässä tapauksessa voinee sitten veikata liian mietoa ainetta, vaikutusajan vedän aina pidemmäksi kuin suositeltu. Sisareni vieläpä värjäsi tukkaa niin älyttömän hitaasti että aine ehti vaikuttaa tyvessä varmasti yli tunnin ^_^

 18. 19

  sanoo

  Noissa vaalennusväreissä usein pigmenttiä on hiukan vähemmän kuin perus kestoväreissä. Eli, jos värjää 10.xx, niin taittokyky on parempi kuin 11- ja 12-sarjoilla, mutta vaalennusteho taas hiukan miedompi, kun kaiketi nuo kaikki 1-10-tummudet kaupassa on 6% hapetteella, voisin kuvitella et vaalennusvärissä on 9 tai 12. Tämä voisi selittää, miksi tyvi jäi niin keltaiseksi…

  • 19.1

   Sanni sanoo

   Noissa vaalennusväreissä usein pigmenttiä on hiukan vähemmän kuin perus kestoväreissä.

   Eikös vaalennusväri ole sama asia kuin (vaalea) kestoväri? Olen käsittänyt että on olemassa pelkkä värinpoisto eli vaalennusaine, ja sitten vaalentavat värit, jollainen tuo minunkin ostamani on?

 19. 20

  Cza sanoo

  Vaalennukset vetää oikeastaan aina lämpimiin sävyihin, koska jokaisella sävyllä on omanlaisensa undertone, joka paljastuu kun kaikki muu pigmentti riisutaan hiuksesta pois.
  Eli jos vaalentaa ilman mitään sen kummempia sävynkorjauksia, tulee tuloksesta oranssi tai keltainen, riippuen sävystä (esim. 5:llä on oranssi undertone, 8:lla kullankeltainen). Sitten kun ollaan saavutettu haluttu sävyn tummuus niin aletaan sitten taittamaan näitä lämpimiä sävyjä pois hopeahoitsikoilla ja color maskeilla.

  Tai näin mä olen sen käsittänyt :)

  • 20.1

   Sanni sanoo

   Eli jos vaalentaa ilman mitään sen kummempia sävynkorjauksia, tulee tuloksesta oranssi tai keltainen, riippuen sävystä (esim. 5:llä on oranssi undertone, 8:lla kullankeltainen).

   Jes, tämä on minullekin selvää pässinlihaa :) Mutta noissa viileissä vaalennusväreissä pitäisi tietenkin olla mukana se taittosävy eli väriaine. Tämän olen myyjävuosinani kysellyt moneen kertaan hiusvärilafkojen edustajilta, ymmärtääkseni eron värinpoiston/vaalennusaineen ja vaalentavan värin välillä. Jos olen vieläkin ymmärtänyt väärin niin sitten luovutan ^_^

   Eikös tää nyt mene näin:

   Värinpoisto eli vaalennusaine: sisältää voimakkaan hapetteen, poistaa hiuksen omaa väriä. Hiusten omien väripigmenttien poistuessa välivaiheena on kellertävä sävy ennenkuin kaikki pigmentti on poistunut.

   Kestoväri: sisältää miedomman hapetteen ja väripigmenttejä. Hapete vaalentaa hiuksen omaa pigmenttiä jotta väriaineen tuoma uusi väri näkyy hiuksessa.

 20. 21

  ao sanoo

  Color maskia/suoraväriä siihen päälle vaan, taittamalla saat keltaisuutta pois ilman että tarvitsee lähteä kampaajalle. Keltaisen vastaväri sininen, violetti sekä myös tuhka ovat avainsanoja näissä kellertävien sävyjen kirkastamisessa.

  • 21.1

   Tiina sanoo

   Keltaisen vastaväri on kylläkin violetti ja oranssin vastaväri on se sininen. Punainen ja vihreä ovat niin ikään vastavärejä.

  • 21.2

   Sanni sanoo

   Color maskia/suoraväriä siihen päälle vaan, taittamalla saat keltaisuutta pois ilman että tarvitsee lähteä kampaajalle. Keltaisen vastaväri sininen, violetti sekä myös tuhka ovat avainsanoja näissä kellertävien sävyjen kirkastamisessa.

   Jees, kellertävyyden taiton periaate on hallussa :) Olen tähänkin saakka käyttänyt hopeashampoota, -hoitista ja -värivaahtoa.

 21. 22

  Minä vaan... sanoo

  Saa olla aika vaalea lähtötilanne että kestovärit jaksaa vaalentaa ja taittaa keltaisuuden pois, edes kampaamoaineet. Kampaajaksi opiskellessa tuli testattua ”erikoisvaaleita” sarjoja parilta merkeiltä ja ainakaan omaan maantienharmaaseen tyveeni ne ei riittänyt edes vahvimmalla hapetteella vaan jouduin aina vaalentaa tyven erikseen.. Toki sekin vaikuttaa paljon että paljonko esim. punapigmenttiä on (sitä on kaikilla, kuten myös keltaista ja sinistä, toisilla enemmän ja toisilla vähemmän).

  • 22.1

   Sanni sanoo

   Kampaajaksi opiskellessa tuli testattua ”erikoisvaaleita” sarjoja parilta merkeiltä ja ainakaan omaan maantienharmaaseen tyveeni ne ei riittänyt edes vahvimmalla hapetteella vaan jouduin aina vaalentaa tyven erikseen.

   Aaa, okei. Kiinnostavaa :)

   Toisaalta esimerkkejä päinvastaisestakin on kuultu kommenteissa. Kaverillani Milillä on luonnostaan tummanruskeat hiukset ja hän kommentoi tuolla saaneensa tällä samalla värillä lähes valkoisen tukan. Taitaa olla ihan ”herran hallussa” nämä värien vaikutukset eri hiuksissa loppujen lopuksi…

 22. 23

  Karkki sanoo

  Mä olen aina saanut vaaleanruskeista/tummanvaaleista ihan viileän vaaleat tai jopa hiukan harmahtavan vaaleat ice ice blonde nimisellä värillä, prisma ainakin tätä meilläpäin myy.

 23. 24

  Minni sanoo

  Kylmä vaalea on kyllä hankala, kun sen pitäisi taittaa siniseen sen verran, ettei hiuksista tule keltaiset, mutta ei kuitenkaan niin paljoa, että hiukset jäisivät sinisiksi. Käytin vuosia Nutrissen sävyä 10.13, mutta kun sitä ei enää ole (ainakaan täällä), on pitänyt kokeilla muita. Osalla olen saanut keltaiset hiukset, osalla taas, kuten jokunen kuukausi sitten Nutrissen 10.1-sävyllä, siniset. Paras tähänastisista kokeiluista on ollut L’orealin Récital Préférencen sävy 10.21 (Stockholm), joka on tosin niin ammoniakkinen, että värjääminen on tuskaa, mutta lopputulos on hyvä. Olen todennut, että minulla pitää olla värissä mukana myös jonkin verran kultaa tai helmeä sen tuhkaisuuden vastaparina, muuten lopputulos on sininen. Toisaalta ilman tuhkaisuutta tulos ei voi olla muuta kuin keltainen.

 24. 25

  Pauliina sanoo

  Toi alin kuva on upea. Tuo väri ja tuuheus; huulipunakin natsaa ihanasti. Näytät tosi hyvältä, ei mulla muuta !

  • 26.1

   Sanni sanoo

   Kiitos vinkistä :) Mutta luulen että mun kotivärjäyskokeilut viileillä sävyillä oli nyt tässä…. ;)

 25. 27

  mona sanoo

  Annoithan värin vaikuttaa tarpeeksi kauan?
  Tiesithän että vaalennusprosessin yksi vaihe on aina se punertava, jonka jälkeen keltainen jonka jälkeen se keltaisuuskin tulisi taittua siitä… Mikäli värin pesee pois kesken vaikutuksen, saattaa lopputulos olla juurikin tuota :)

  • 27.1

   Sanni sanoo

   Annoithan värin vaikuttaa tarpeeksi kauan?

   Totta kai, annan aineen aina olla päässä vähintään 5 minuuttia extraakin.

 26. 28

  Miitta sanoo

  Värjään omia hiuksiani platinablondiksi, ja minullakin jää juuresta aina kellertämään vaikka värjäisin värinpoistolla. Minusta paras keltaisuuden taittaja on Four Reasons Take Away Color (kestosävyte) värissä Ice Ice blonde. Sitten muulloin taitan keltaisuutta tarvittaessa hopeashampoolla ja hoitoaineella. :)

 27. 29

  Kampaaja :) sanoo

  Vaalennusaine,raitaväri: hiuspohjaan saa laittaa kyseisen mömmön kanssa max 6% hapetteen. Lopputulos oranssi, keltainen,valkoinen, mutta matta. Vaalentaa myös värjätyt hiukset.
  Tässä ei ole mitään taittoa/ sävyä mukana

  Vaalennusväri/ vaalea kestoväri: jotta oma luonnonhius saadaan vaalenemaan tarpeeksi, tulee olla isompi hapete ja pidempi vaikutusaika. Alkaalisuutta enemmän, joten hapetteen osuus näissä monesti suurempi ja suuret prosentit (etenkin kaupanväreissä näin on) nostaa vain sen keltaisuuden sieltä esille… Esim 10.1 olisit saattanut saada tuhkaisemman lopputuloksen aikaan kuin tällä 11.21 (2 taitaa olla muutenkin värikartassa ko sarjalla lämpimän puolella?)
  Vaalennusvärillä ei voi vaalentaa jo värjättyä hiusta.

 28. 30

  Kuukkeli sanoo

  Tuossa värisarjassa on tapahtunut jotain outoa hiljattain. Oon värjännyt äitini hiuksia jo vuosikymmenen juuri noilla preference blondissimes-väreillä ja aina tuloksena ollut hieno blondi sävy, jopa sävy tuhkanvaalea on ollut todella tuhkainen ja vaalean kylmä sävy. Värimassa on myös ollut valkoista. Nyt paketit ovat uudistuneet ja laitoin lähes tuolla samalla sävyllä kuin säkin, erittäin kirkas vaalea tms – tuloksena äidin hiuksista ei tullut oikein minkäänvärisiä, aavistuksen juuri kirkastui kuten sullakin tuossa kuvassa. Eli tuntui aivan tehottomalta ja oli iso pettymys. Värimassa oli myös läpinäkyvää ja väritöntä. Kyseisen sarjan pakettien kuvat ja värien nimet on kyllä nykyisellään erittäin harhaanjohtavia, joskaan niitä ei pitäisi koskaan uskoa.

  • 30.1

   NG sanoo

   Voisko kyseessä olla se, että värien ja hapetteiden myrkyllisyyteen on alettu kiinnittää EU-tasolla enemmän huomiota, ja siksi ne vaarallisimmat, ärsyttävimmiksi havaitut kemikaalit on jätetty kotikäyttöön tarkoitetuista paketeista pois (tai olennaisesti vähennetty niiden määrää)?

   Se ainakin selittäisi tuon ’tehon laskun’.

   Kampaajillahan on näistä pahojakin ammattitauteja, joten en ihmettelisi, jos uudet direktiivit ovat menneet muuttamaan kotivärien sisältöä ja rajoittamaan niissä sallittuja aineita…

   Ikävää sellaiselle, joka on voinut ennen vanhaan luottaa tuotteen tehoon…, mutta pitemmällä tähtäimellä tietysti parempi meille kaikille, mitä vähemmän niitä pahimpia kemikaaleja ympärillämme on.

 29. 31

  Tuuli sanoo

  Olen itse käyttänyt l’oreal Préférence sävyä 03 Vaaleista vaalein tuhka. Sillä saa viileän värin. Muilla sävyillä menee keltaiseksi. Kokeile sitä ;)

  • 31.1

   Kuukkeli sanoo

   Tuo olisi hyvä sävy, mutta sitä ei ole saanut enää pitkään aikaan mistään, valmistus ilmeisesti lopetettu. :( Tulos oli todella tuhkainen vaalea.

 30. 32

  Aliisa sanoo

  Hei! Minä sain hyvinkin kylmän vaalean käyttämällä joka toisella pesukerralla l’orealin professional hopeashampoota. Pidin sitä hetken päässä, pesin pois ja hoitoaine normaalisti. On tosi tujakkaa tavaraa ja saa varoa ettei pidä liian pitkään ettei mene jo sinertäväksi, mutta noin minuutin pidin aina ja oli kiva kylmä blondi. Ystävä piti ohjeistuksestani huolematta 10min että varmasti vaikuttaa ja sai sinisen tukan.

 31. 33

  Oma väri sanoo

  Hei! Oletko harkinnut oman värin kasvattamista takasin ? :) sinulla taitaa olla luonnostaan aika kauniit suomalaisen vaaleat hiukset? Itsellä oman värin kasvatus menossa ja hiusten kunto parantunut huomattavasti, kun ei enää värjää.

  • 33.1

   Sanni sanoo

   Hei! Oletko harkinnut oman värin kasvattamista takasin ? :)

   En, tai oikeastaan en koskaan saa hiuksiini kokonaan sitä väriä mikä punkee tyvestä, vaikka lopettaisinkin hiusten värjäämisen :) Aurinko vaalentaa hiuksiani kesäisin niin voimakkaasti että pituudet ovat aina olleet monta astetta kirkkaammat kuin tyvi. Aloitin tyven vaalentamisen joskus päälle parikymppisenä kun kyllästyin tuohon ainaiseen sävyeroon, tyvi näyttää aina niin likaiselta kun on tummempi kuin pituudet. Jos haluaisin kokonaan tyven värisen tukan mun pitäisi pitää hiukset aina kiinni ja jonkun hatun alle sullottuna auringossa :)

 32. 34

  mansikka sanoo

  Kokeile seuraavan kerran ”four reasons 10.01” sävyä. Värjää erittäin nätiksi viileäksi. Juurikasvusi on myös niin vaalea, että tarttuu varmasti kauniisti :)

  • 34.1

   Sanni sanoo

   Mä luulen että kaikki on kuitenkin loppupeleissä kiinni henkilön oman hiuksen laadusta. Eli mikä tuo yhdelle upean värin ei välttämättä toimi toisella henkilöllä. Mutta kiitos kuitenkin vinkistä :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.