Ei lennä perhoset näissä ripsissä

Luonnonkosmetiikan ripsivärimarkkinoilla on yksi tekijä, joka pukkaa uutta maskaraa ulos melkein yhtä tiheällä pöhinällä kuin synteettisellä puolella Lorkku ja kumppanit konsanaan. No ei ihan, mutta ero kilpailijoihin on huomattava.

Kyseessä on Lavera, ja tällä hetkellä merkin valikoimaan kuuluu peräti kuusi (!) erilaista maskaraa. Se on oikeasti ihan hurja määrä, kun muilla luonnonkosmetiikan merkeillä on yksi tai kaksi.

   OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uusin tulokas on Butterfly Effect Mascara. Sain sen kokeiltavaksi Laveran maahantuojalta.

Teen paljon yhteistyötä Laveran kanssa, ja valikoiman muut ripsivärit ovat minulle myös tuttuja, toisiksi uusinta Deep Darkness -maskaraa lukuunottamatta. Kokemukseni mukaan kaikki Laveran maskarat tuovat, tuotanoin, ihan samanlaisen tuloksen. Minun ripsissäni siis.  Olenkin päätellyt, että valikoiman eri maskaroiden pääasiallisena erona on itse harja. Massa on kaikissa kokeilemissani ollut yhtä ohutta ja huonosti kerrostuvaa. Harjan puolesta olen tykännyt eniten Volume Mascarasta ja Double Blackista. Minkäänlaista tuuheus- tai pituuseroa ripsarit eivät kuitenkaan tuo.

Uusi Butterfly Effect sisältää silkkikuituja, joiden olisi tarkoitus pidentää ripsiä. Olen jutellut maskaroiden kuituteknologiasta blogissa aiemminkin, ja todennut, että kuituihin liittyy samanlainen ”toisilla toimii, toisilla ei” -ilmiö kuin esimerkiksi 38-maskaroihin. Minulla kuidut eivät toimi. Ne vain kieltäytyvät tarttumasta ripsieni päihin. Lukuisat kuitumaskarat on kokeiltu, jopa sellainen jossa kuituja lisätään erikseen maskaroituihin ripsiin, ja aina sama tulos. Minun ripseni eivät näillä konstein pidenny.

Olen kuitenkin omin silmin nähnyt ripsiä, jotka on saatu ihan tekoripsien näköisiksi kuitumaskaralla. Teknologia siis kiistatta toimii joidenkin ripsissä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Silkkikuidut ovat havaittavissa Butterfly Effectin harjassa. Harja on iso ja kuminen, eli kumiharjojen ystäville tuli nyt toinen tarjokas Laveran valikoimaan. Aiempi kumipäinen löytyy Double Blackista, muut ovat perinteisiä ”pulloharjamaisia”.

Ripsiväristä kerrotaan seuraavaa:

”Butterfly Effect Mascara levittää, tuuheuttaa ja pidentää ripsiä luoden aistikkaan katseen.” (Välihuomautus: hihi… mua naurattaa aina nämä sanavalinnat… aistikas katse..! ^_^)Uudenlainen harja tekee ripsistä runsaat, kaarevat ja erotellut. Ripsivärin silkkikuidut pidentävät ripsiä näyttävästi, samalla kun ergonomisesti muotoiltu kumiharja tekee ripsistä intensiivisen kaarevat ja runsaat. Harjan pallomainen pää levittää maskaran jopa kaikkein pienimpiin ripsiin, mikä takaa tarkan lopputuloksen jo yhdellä vedolla.”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tässä minun Perhosripseni.

Intensiivisen kaarevat ja runsaat… aistikkaat…

No ei. Tälläkään kertaa. :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Verrataanpas suosikkiini, IsaDoran Precision Mascaraan. Ei todennäköisesti tarvitse erikseen kertoa kummalla puolella kuvassa on kumpaa, mutta teistä katsoen vasemmalla on IsaDora, oikealla Lavera.

Kuvassa kumpaakin maskaraa on levitetty yksi kerros. (Yksi kerros: vedetään useampi veto, mutta ei anneta vetojen jättämän massan kuivua välillä.)

Mistä ero johtuu? Pääasiallisesti siitä, että luonnonkosmetiikan ainesosilla ei ole mahdollista luoda yhtä takertuvaa = tehokkaasti kerrostuvaa maskaramassaa kuin synteettisillä keinoilla. Kun harjaa Precisionia ripsiin, ovat ripset joka vedon jälkeen hitusen paksummat, sillä uuden vedon jättämä ripsarimassa tarttuu helposti kiinni alempaan kerrokseen. Luonnonkosmetiikan maskarat eivät käyttäydy näin. Vaikka kuinka vetelet, ei massaa jää ripsiin sen paksummin. Saadakseen massan kerrostumaan edes jotenkin, on odotettava että edellinen kerros kuivuu kokonaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tässä Butterfly Effect -ripset kahdella kerroksella. Eli joo, saahan sinne vähän volyymia kun jaksaa odottaa ensimmäisen kerroksen kuivumista. Koin kuitenkin, että massa lähti herkästi paakkuuntumaan toisella kerroksella. Kolmatta kerrosta en olisi enää laittanut.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mutta, mutta! Jälleen voidaan todeta, että mikä toimii yhdellä näin, toimii toisella toisin. Siksi kosmetiikka-arvostelut ovat lopulta aika hassuja. Jos minä kehun puuteria A, voidetta Ö ja seerumia C, ja joku kiinnostuu niistä sen perusteella, niin eiväthän ne välttämättä toimi hänellä lainkaan. Nyt minä kerron, että taas tuli testattua yksi maskara joka ei toimi lupaamallaan tavalla, ja joukko ihmisiä ajattelee, ”No blääh, tuota en ainakaan osta.” Mutta jollakulla heistä tuote voisikin toimia vallan mainiosti.

Virven ripsissä Butterfly Effect näyttää ihan eri maskaralta. Vaikka Virvelläkin on yhtä hentoiset ripset kuin minulla. Ei paakun paakkua ja huomattavasti enemmän volyymia yhdellä kerroksella. Just saying.

IsaDoraPrecision_ripset

IsaDora Precision Mascara

Vaikka kerroksen kuivumisen odottelua ei voi edes vaivaksi kutsua (odotellessahan meikkaa vaikka muuta osaa nassusta), niin itse haluan maskarani mieluiten sellaisena, joka kerrostuu saman tien. Ei nyt ollut tarkoitus mainostaa tässä postauksessa toista maskaraa, mutta verrokkikuvilla saan selkeästi havainnollistettua luonnonkosmetiikan ja synteettisen maskaran eron ripsissäni.

LaveraButterflyEffect_harja_vs_IsaDora

Lavera Butterfly Effect         –         IsaDora Precision

Ja vielä harjan koosta ja muodosta… Se on tuloksen kannalta lähes yhtä olennainen asia kuin massan ominaisuudet.

Minun silmieni kokoon nähden Butterfly Effect on todellinen jumboharja, jolla en valitettavasti saisi siistiä tulosta vaikka massa olisikin parempaa. Markkinointitekstissä mainittu ”pallomainen pää” ei auta asiaa millään tavalla. Näin suuri harja sotkee pienen ja ahtaan silmän väkisinkin, mikäli harjan yrittää tuoda ihan ripsien tyveen. Kulmaluukin suttaantuu. Pienet tarkkuusharjat, kuten Precisionissa, ovat omiaan minun silmieni rakenteelle.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Laveran uutukaisella on hintaa 23 euroa, mikä kuulostaa jo aika arvokkaalta. Toisaalta massaakin on 11 milliä, mikä on paljon maskaroiden maailmassa. Esimerkiksi Max Factorin supersuositussa Masterpiece-maskarassa on tavaraa huimat 4,5 milliä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Loppuun vielä ”muotokuva” ripsistäni… Katsokaa nyt näitä reppanoita, ripset voisi melkein laskea. Ei näin surkeaa ripsistöä ole helppo saada runsaan ja tasaisen näköiseksi millään maskaralla.

Välillä ihmettelen ihmisten kommentteja maskarakuvien yhteydessä (puhun nyt blogeista ylipäänsä, itse saan tämän tyyppisiä kommentteja yllättävän harvoin). Joskus näkee hirveitä taivasteluja jonkun ”hämähäkkiripsistä” tai ylipäänsä epäsiistin näköisestä ripsarituloksesta. Tuleeko kommentoijille mieleen, että henkilön omat ripset ovat luonnostaan tietynlaatuiset, eikä niitä välttämättä saa sen tuuheamman, siistin tai anti-hämppiksen näköisiksi vaikka niitä olisi meikkaamassa mikä guru tahansa? Minun ripseni sojottavat usein ihan toivottomasti joka suuntaan vaikka olisin vetänyt huolellisesti vain yhden ohuen kerroksen.

On todellakin olemassa ripsiä, joita ei saa tasaisen viuhkamaisiksi markkinoiden kalleimmallakaan megamaskaralla. ;)

Kommentit
 1. 1

  Elli sanoo

  Tuo on niin totta, että eri henkilöiden ripset sekä näyttävät erilaisilta, että reagoivat eri tavoin. Yksi huonoimpia ripsivärejä oli Armanin Eyes to kill, jota niin moni kehuu. Sain sillä aikaiseksi vain klimppejä ja sotkua. Kun taas käyttämäni luottoripsarilla tulee kerralla pitkät, kaarevat ja erotellut ripset. Itse en voi kerrostaa ripsareita, kun siten saan aina klimppejä. Eli itselleni sopii vain kertavedolla käytettävät paljon vahaa sisältävät eli ripset koviksi jättävät ripsivärit. Tämän tajuaminen vaati tosin monta kokeilua, ja viitisen vuotta :-) Enää en kokeile mitään uusia ripsivärejä vaikka luenkin mielelläni arvosteluja uutuuksista.

  • 1.1

   Sanni sanoo

   Nyt herää tietysti välittömästi kiinnostus että mikä on sun luottoripsari? :)

   • 1.1.1

    Elli sanoo

    Diorshow Iconic, se alkuperäinen versio kumiharjalla. Sitä ei siis pysty kerrostamaan, sillä se kuivuu aika kovaksi nopeasti.

    • 1.1.1.1

     Sanni sanoo

     Minäkin tykkäsin Iconicista kovasti, yhden kappaleen olen käyttänyt ja jos vielä pitäisi joku maskara Diorilta hankkia niin se olisi juuri tuo. :)

 2. 2

  Sanna sanoo

  Sama juttu, ei toimi luonnonripsarit mullakaan, ei tartu ei! Vaikka muuten käytän luonnonkosmetiikkaa niin ripsarin osalta on pysyttävä Lumene blueberry Volumessa.

 3. 3

  Maijastiina sanoo

  Nämä kuitumaskarat ovat erikoisia. Miten on mahdollista, että kuidut jollain asettuvat kauniisti ja tasapituisesti ripsiin? Onko heillä niin lyhyet ripset, että kuitujen on tavallaan ”pakko” mennä oikeen paikkaan vai mikä siinä on salaisuutena?

  Itse olen havainnut, että kuituripsaria käyttäessäni yksi tai kaksi kuitua asettuu jonkun satunnaisen ripsen päähän ja saa nämä yksittäiset ripset n. 1-2 mm pidemmiksi kuin muut – mikä on aika erikoinen efekti. Yleensä siis päädyt nyppimään kaikki näkyvät kuidut pois. Tämäkin olisi ok, jos loput kuidut eivät jostain luisuisi kutittelemaan silmiäni päivän mittaan. Argh.

  • 3.1

   Sanni sanoo

   Miten on mahdollista, että kuidut jollain asettuvat kauniisti ja tasapituisesti ripsiin? Onko heillä niin lyhyet ripset, että kuitujen on tavallaan “pakko” mennä oikeen paikkaan vai mikä siinä on salaisuutena?

   Sanopa muuta, tätä olen itsekin pähkäillyt enkä vain tajua. En käsitä miten luonnollisen ripsen pituus voisi vaikuttaa, kun samanlaisen liikkeenhän se harja tekee ripsen vartta pitkin, oli ripsi minkä pituinen tahansa, ja harjan pitäisi sitten luovuttaa kuitu nätisti päästyään ripsen kärkeen. Kai tämä on jälleen näitä kemian juttuja, toisten ripsissä on ehkä joku optimaalinen, öh, varaus, jonka ansiosta kuitu sitten kiinnittyy… Ihan mystistä.

   Mullekin on muuten tuttua tuo, että yksi tai kaksi kuitua saattaa asettua joidenkin ripsien päähän. Silloin viimeistään oivaltaa (jos siis kuitujen idea ei olisi tuttu), että miten niiden tulisi optimaalisessa tilanteessa käyttäytyä…

 4. 4

  terhi sanoo

  mun masterpiecessä on 7,2ml tavaraa O_O mulla on se masterpiece max kylläkin. mutta nyt vasta alkokin kummastuttaa, kun sokoksen verkkokaupan mukaan masterpiece maxissa on 4,5ml tavaraa. onkohan pakkauskoko muuttunut kesän aikana, omani ostin alkukesästä ihan jostain cittarista tms. vai mikä huijaus tässä nyt on :D

  • 4.1

   Sanni sanoo

   Mulla on sellainen muistikuva että Maxissa olisi enemmän tilavuutta kuin perus-Masterpiecessa. Ehkäpä Sokkkarin verkkokaupan sivuille on eksynyt väärä tieto..?

 5. 5

  msr sanoo

  Pakko antaa täältäkin precision mascaralle suositus :-) käytin sitä pari vuotta, ennen kuin vaihdoin mielestäni pitkäikäisempään ja helpommin poistettavaan cliniquen lash poweriin. Tai sun mielestä ei oo varmaan niin helppo poistettava ;D Isadora pysyi mun helposti rasvoittuvista luomista huolimatta paikoillaan koko päivän, vaikkei vedenkestävä olekaan :) harja on siinä ihan huippu, musta on jotenkin huvittavaa, että volyymiripsareissa on poikkeuksetta tuommoinen vessaharja, mun mielestä pienemmällä harjalla saa nimen omaan paljon tuuheampaa jälkeä, kun ripsarin saa tosissaan ihan ripsen tyveen ja ennen kaikkea sotkematta. Tuskin kukaan niitä luomilla seikkailevia ylimääräisiä viiruja on vielä ripsiksi onnistunut luulemaan?:D

  • 5.1

   Sanni sanoo

   musta on jotenkin huvittavaa, että volyymiripsareissa on poikkeuksetta tuommoinen vessaharja, mun mielestä pienemmällä harjalla saa nimen omaan paljon tuuheampaa jälkeä, kun ripsarin saa tosissaan ihan ripsen tyveen ja ennen kaikkea sotkematta.

   *allekirjoitus*

   Joo, monet mieltää, ehkä joistain psykologisista syistä (kun paksu harja yhdistyy mielessä kenties paksuihin ripsiin..?), että mitä muhkeampi harja = sitä muhkeammat ripset, vaikka eihän se niin mene ollenkaan. Pikkuruisella, tynkäharjaksisella harjalla on mahdollista saada aivan yhtäläinen volyymi kuin paksulla pullonharjasudilla :) Ja itse saan siis paremmankin tuloksen, juuri siksi kun tuotetta voi levittää pikkuharjalla tyvestä saakka. Ja tynkäharjakset pääsevät superhentoisten ripsieni väleihin paljon tehokkaammin kuin pitkät kierteiset.

 6. 6

  sanoo

  Mulle riittäisi periaatteessa vaatimattomampikin lopputulos, mutta kerran kokeiltuani Benecosin ripsaria, ei ole oikein luotto riittänyt näihin luonnonkosmetiikan ripsiväreihin. Se nimittäin valahti pandamaisesti silmänalusille kun joutui kosketuksiin vesihöyryn kanssa (tein ruokaa). Voisin tietty antaa vielä toisen mahdollisuuden, mutta toisaalta ei oikein tee mieli laittaa rahaa kiinni moiseen. Mielestäni vesiliukoiseltakin ripsarilta voi vaatia kestävyyttä edes pienissä arjen haasteissa. Muuten mulla ei ole ihmeemmin ongelmia pysyvyyden kanssa, paitsi rasvoittumisesta johtuen alaripsissä (ratkaisu > käytän niissä vedenkestävää).

 7. 7

  Laura sanoo

  Jonkin aikaa sitten postasit Lushin Fairly Traded Honeysta. Omia hiuksiani en ole saanut tuuheammiksi, vaikka olen käynyt läpi kaikki mahdolliset volume shampoot ja muut. Päätin kuitenkin kokeilla tuota shampoota, koska ainakin sinun hiuksissasi se näytti todella tehoavan ja Lush on muutenkin eettisiltä periaatteiltaan hyvä merkki. Ensimmäisen pesukerran jälkeen en ollut vakuuttunut, mutta toinen tuottikin jo tulosta. Hiuksistani tuli todella paljon tuuheammat ja jotenkin pehmeämmät. Bonuksena vielä se, että nyt olen saanut pesuväliä pidennettyä. Tuote on todellakin hintansa väärti, eikä harmita maksaa siitä vähän korkeampaa hintaa kuin monista kampaamoshampoista. Kiitos siis tästä tuotetestauksesta, siitä oli apua!

  • 7.1

   Sanni sanoo

   Mahtavaa kuulla, Laura! :) Jee! :) Mulla juuri loppui tuo FTH ja kun pesin hiukset Daddy-O’lla, ne likaantuivat heti nopeammin. Kyllä FTH on parhautta..!

 8. 8

  Kintsu sanoo

  Minulla on taas sellainen ongelma, että jos käytän vesiliukoisia ripsareita, taivutukset lähtee samantien. Jotkut kehuvat kovasti esim. Lumenen ripsivärejä, niillä minä en tee mitään. Saa kerrostaa sata kertaa ja tuntuu että tavaraa tulee todella vähän tai sitten minulla on jotenkin liukkaat ripset joihin ei tartu. Paras minulle on Max Factorin Falce lash effect, sillä saa kauniit ripset ja taivutukset pysyy :)

  • 8.1

   Sanni sanoo

   Minulla on taas sellainen ongelma, että jos käytän vesiliukoisia ripsareita, taivutukset lähtee samantien.

   Tuo on todella yleistä, kannattaa kokeilla vedenkestäviä versioita jotka pitävät taivutukset paremmin koska kuivuvat nopeammin.

 9. 9

  Jonttu sanoo

  Ei riity perhosripsiin, mutta blogiasi lukiessani olen ylipäätänsä tehnyt sellaisen huomion, että opin uusia sanoja tai sanojen käyttöjä, kuten nyt vaikka ”anti-hämppis” tai ”pestä narskuvan puhtaaksi”. En olisi koskaan aiemmassa elämässäni keksinyt käyttää sanaa narskuva tuossa yhteydessä. :)

  Mutta sitten tämäniltainen kysymys. Näin tässä reissuun pakkaillessani pähkäilen rinkka-asioiden kanssa ja haluaisinkin kysyä sinulta, onko sinulla sama rinkka käytössä kaupunkimatkoilla/interrail-matkoilla ja sitten kunnon erävaelluksilla. Osaisitko sanoa, paljoko matkailu/-vaellusrinkkaan olisi hyvä mahtua litroja? Kiitos jo etukäteen

  • 9.1

   Sanni sanoo

   opin uusia sanoja tai sanojen käyttöjä, kuten nyt vaikka “anti-hämppis” tai “pestä narskuvan puhtaaksi”.

   Haha :D Anti-hämppis nyt ei taida ihan kunnon suomen kieltä ollakaan, mutta ilmaisu ”narskuvan puhtaaksi” taas on oikein yleinen kosmetiikan maailmassa.

   onko sinulla sama rinkka käytössä kaupunkimatkoilla/interrail-matkoilla ja sitten kunnon erävaelluksilla.

   Ei ole, käytän erävaelluksilla suurempaa (joka on miehen kakkosrinkka), kun sinne pitää mahtua makuupussit ja alustat ja paljon ruokaa. Kaupunkimatkoilla mulla itse asiassa harvemmin onkaan rinkkaa, käytännössä vain useamman viikon ”reppureissuilla”. Viimeksi mulla oli rinkka matkalaukun sijaan syksyn 2012 kolmen kk:n reissussa. Viime syksyn Kreikan 5 viikon reissuun otin Samsoniten pikkuisen matkustamo-kokoisen matkalaukun, koska matkustin pelkällä käsimatkatavaralla ja Ryanairilla, jolla on supertiukat kokorajoitukset käsimatkatavarassa. Rinkka olisi ollut reissun luonteeseen kätevämpi, mutta pelkäsin, ettei se mahdu Ryanairin mittoihin (riippuu yleensä ihan millaisia virkailijoita sattuu portille, mutta en halunnut ottaa riskiä).

   Osaisitko sanoa, paljoko matkailu/-vaellusrinkkaan olisi hyvä mahtua litroja?

   En valitettavasti, riippuu ihan siitä minkä tyyppinen matkailija on, mihin ilmanalaan ollaan matkustamassa (eli tarvitseeko tilaa lämpimille vaatteille ja kengille), ja miten pitkä reissu on kyseessä. Itse selvisin 3 kuukauden reissusta hyvinkin pienellä rinkalla, litroja en valitettavasti muista (en ole tällä hetkellä rinkan kanssa samassa osoitteessa niin en voi tarkistaa) mutta ko. rinkka näkyy tässä Pariisi-postauksen kuvassa:
   http://karkkipaiva.indiedays.com/2013/03/10/suddenly-paris/

   Käytin tyhjiöpusseja tilan maksimoimiseen, eli pakkasin kaikki reissuvaatteet kahteen tyhjiöpussiin joiden ansiosta sain kaiken mahtumaan rinkkaan. Ilman niitä olisi varmaankin ollut mahdotonta. Minä olen sellainen reissaaja, joka pärjää hyvin vähillä vaatekerroilla eli minua ei yhtään haittaa pestä ja pitää samoja vaatteita päivästä toiseen. :) Ihmiselle, jolle vaatteet ovat tärkeitä ja joka mielellään pukeutuu matkan aikana useampiin eri vaatekokonaisuuteen, minun rinkallani matkustaminen olisi mahdotonta. Eli kaikki riippuu lopulta henkilön tyylistä ja mieltymyksistä. Joku ”tosihippihän” lähtee Thaimaahan pelkillä shortseilla, t-paidalla ja varvassandaaleilla :D Ja ostaa sitten paikan päältä uudet kappaleet kun edelliset hajoaa päälle. ^_^

   • 9.1.1

    Jonttu sanoo

    Kiitos. Kysyisin vielä sitä, että eikö tuo miehesi kakkosrinkka ole tosi painava naisen kantaa? Kun pienikokoisille naisille etenkin suositellaan varsinaisia naisten malleja.

    • 9.1.1.1

     Sanni sanoo

     eikö tuo miehesi kakkosrinkka ole tosi painava naisen kantaa?

     Ei, en ole itse asiassa koskaan edes ajatellut että onko se mies- vai naismallinen :D Oma pikku-rinkkanikin taitaa olla ihan joku unisex-malli. Mä olen käsittänyt, että mies/naismalleissa erona on lähinnä leikkauksissa, esim. olkahihnat on ohuempia naisten malleissa. Painohan tulee sitten siitä, paljonko tavaraa rinkkaan laittaa :)

 10. 10

  M sanoo

  Jes, ripsarikeskustelua – rakastan puhua näistä! :)

  Mä itse en itse asiassa olekaan kunnolla tutustunut näihin kuitumaskaroihin. En ole kokenut tarvetta, koska mun ripset on aika kivan näyttävät kunhan vaan meikkaan ne oikein (ja joo, oikeesti mulla menee ripsiin kaikista pisin aika vaikka laitan myös luomiväriä yms – johtuu varmaan siitä että oon tosi tarkka tässä asiassa). Täytyykin kokeilla, jos tollasella sais ripset näyttämään vielä pidemmiltä! Oisko kellään suositella mitään ”varmasti toimivaa” kuituripsaria? Mua ei oikeen vakuuttanut tämä tuote, vaikka se tosiaankin Virven ripsissä oli ihan eri näköinen.

  Entä osaako joku sanoa, että toimiiko tää kuituripsarien kuitu-efekti, vaikka siihen alle laittaisikin jotakin toista ripsaria? En millään haluaisi luopua omasta luottoripsaristani, joka on siis tämä Lancômen Hypnose Doll Eyes. (Aivan mahtava ripsari muuten, suosittelen testaamaan jos sattuu alessa olemaan!) Se saa mun ripset pysymään erinomaisen taivutettuina koko päivän, kunhan vaan huolellisesti en laita sitä aivan tyveen jolloin tämä taivutus katoaa (mistähän lie johtuu?). Yleensä laitan päälle sitten vielä yhtä toista ripsaria, joka pysyy tosi hyvin vaikka onkin vesiliukoinen ja saa ripset näyttämään tummemmilta! Se tais olla joku RevitaLashin ripsari.

  Ja muuten, tuli tässä mieleen, että onko kukaan muu huomannut semmoista efektiä että ripsari antaa ripsille maksimaalisen tuuheuden silloin kun sitä on jo vähän aikaa käytetty? Mulla on ainakin jostain syystä niin, että ihan ekoilla käyttökerroilla en koskaan saa niin tuuheita ripsiä kuin mitä sitten myöhemmin vaikka oiskin sama ripsari käytössä.. :)

  • 10.1

   Sanni sanoo

   Oisko kellään suositella mitään “varmasti toimivaa” kuituripsaria?

   Mä vähän pelkään, ettei sellaista olekaan… :D No mutta joo, ymmärrän että hait sellaista yksilöä, joka nauttisi kaikkein laajinta suosiota. Mun kokemuksen perusteella sellainen olisi japanilainen Imjun Fiberwig, mistään toisesta kuitumaskarasta en ole kuullut (ja nähnyt) yhtä paljon positiivista. Se toimii myös 38-periaatteella eli lähtee kuumalla vedellä. Pitäisi lähteä. ;)

   Entä osaako joku sanoa, että toimiiko tää kuituripsarien kuitu-efekti, vaikka siihen alle laittaisikin jotakin toista ripsaria?

   Pitäisi mun ymmärtääkseni toimia.

   Lancômen Hypnose Doll Eyes. (Aivan mahtava ripsari muuten, suosittelen testaamaan jos sattuu alessa olemaan!)

   Tuo oli viimeisiä maskaroita joita sain töiden kautta koulutuksista, ja se on edelleen korkkaamattomana odottamassa… Lieköhän jo kuivunut käyttökelvottomaksi… :D

   onko kukaan muu huomannut semmoista efektiä että ripsari antaa ripsille maksimaalisen tuuheuden silloin kun sitä on jo vähän aikaa käytetty?

   Olen huomannut, ja tämä ilmiö johtuu käsittääkseni siitä, että kun massa ehtii käytössä hieman kuivua, se muuttuu paksummaksi ja helpommin takertuvaksi. Olen kuullut monen kommentoivan, että uudet ripsarit on yleensä parhaimmillaan vasta jokusen viikon päivittäisen käytön jälkeen. Ja tämä on ollut omakin kokemukseni. Paitsi luonnonkosmetiikan maskaroiden kohdalla. Ne eivät kerrostu sen hanakammin uutena tai vanhanakaan.

 11. 11

  Jonttu sanoo

  Kiitos muuten vielä tuosta ruoka-hakuosiosta. Aivan mahtava. Tulen tekemään tuolta jotakin äidilleni – katsotaan mikä on hänen vastaanotto. :)

 12. 12

  sanoo

  ”Ergonomisesti muotoiltu kumiharja” koska peruspulliainen levittää ripsaria niin useasti että rasitusvammahan siinä tulee jos ei käytetä päivän mainosmuotisanaa – ergonomiaa! :D

 13. 13

  sigggg sanoo

  Itselläni kasvaa oikeassa silmässä ripset jotenkin ärsyttävästi ihan sikinsokin, eli kun laitan ripsariakin niin ripset näyttävät kaaokselta. Vasemmassa silmässä ne ovat paljon siistimmät. Minulla on aikalailla yhtä vaaleat ja hennot ripset kuin sinulla. :) Alaripseni voi oikeasti jopa laskea sormilla. :D En laita niihin ikinä ripsaria juurikin tuosta syystä. Laskin juuri että molemmissa silmissä kasvaa huikeat 5 kappaletta näkyvää (tummempaa ja pidempää, muita mahdollisia en edes näe) eli yhteensä 10 ripseä…

 14. 14

  Neeuli sanoo

  Pakko kannustaa kokeilemaan Benecosin Multi Effect -ripsiväriä, sillä se oli itselleni todellinen yllättäjä. Koostumus on sellaista hassun vahamaista, jota saa kerrostettua ja joka kuitenkin pidentää samalla ja pitää ripset kaarevinakin. Se olisi oikeastaan parhaimpia kokeilemiani ripsareita, ellei se kuivuisi käytössä nopeasti (pakkauksen kierremekanismi on huono ja menee helposti rikki). Lisäksi Benecosissa jokin kirveltää silmiä, jos vaikka kaatosade yllättää ja väriä pääsee silmiin. Hinta- ja laatusuhteeltaan kyllä löytö :) Omissa ripsissäni tosin toimii todella hyvin kaikki ripsivärit, jotka eivät ole sellaista pidentävää luirukoostumusta.

  • 14.1

   Sanni sanoo

   Kiitos Benecos-vinkistä! Kahta muuta Benecos-ripsaria olen jo kokeillutkin, mutta heikoin tuloksin. (Haa, huomasin samalla, että Benecos lienee sitten kolmen maskaran valikoimallaan kakkonen luonnonkosmetiikan maskaramarkkinoilla valikoiman runsauden puolesta :D)

 15. 15

  NG sanoo

  Hmm, hämähäkkiripsistä tulee mieleen, että jos henkilön ripsillä on sellaiseen taipumusta, silloin niitä monia päällekkäisiä maskarakerroksia kannattaa välttää, eikö? Joskus ammattilaisillakin näkee todella suttuisia ripsiä, aivan kuin ripsarilla on haluttu ’naamioida’ ripsien puutteet.
  Oma ihannetyylini on mahd luonnollinen, a la Lancome Definicils :)
  Lumene Blueberry on myös ihanan kevyt lopputulokseltaan.

 16. 16

  Tipi sanoo

  Suosittelen ripsienpidennystä tai volyymiripsiä.
  Ei tarvitse pähkäillä enää ripsivärien kanssa!
  Hetken päähänpistosta kokeilin keväällä ja olen niin tyytyväinen, että tikahdun! :)

 17. 17

  Salig sanoo

  UNE:n All in one mascara on noussut mun suosikiksi. Kelpo jälkeä helposti ja sopii moneen menoon. Pysyvyys ja poistettavuus ansaitsee kiitosta. Yllättäen hakkaa myös normikosmetiikan ripsarit.
  Aikaisemmin suosikkini oli Diorshow Extace, mutta se teki sellaista wow-jälkeä että piti välillä miettiä että sopiiko se loppuen lopuksi ”tiistaipäivään toimistolla” :D

  Omat ripset siis keskipitkät ja tuuheahkot.

  • 17.1

   Sanni sanoo

   Aikaisemmin suosikkini oli Diorshow Extace, mutta se teki sellaista wow-jälkeä että piti välillä miettiä että sopiiko se loppuen lopuksi “tiistaipäivään toimistolla” :D

   Extase tekee kyllä mieletöntä jälkeä..! :) Se on ainoa maskara, josta olen saanut asiakkaalta ihan puhelun muodossa kiitokset.

   Tosiaan, minulle tuli asiakkaaksi erittäin lyhyripsinen nainen, joka sanoi että hän ymmärtää kyllä, ettei hänellä oikeasti ole juuri mitään mihin maskara voisi edes tarttua, mutta kysyi kuitenkin keksisinkö mitään mikä saattaisi toimia. Hän oli menossa juhliin eikä halunnut turvautua irtoripsiin. Myin hänelle Extasen. Seuraavana päivänä myymälän puhelin soi ja siellä oli kyseinen asiakas, joka halusi kertoa että ensimmäistä kertaa elämässään hän näki itsellään ripset ja että tulos oli jotain mitä hän ei kertakaikkiaan osannut edes odottaa. :) Vähänkö olin tyytyväinen :D

   • 17.1.1

    Elli sanoo

    Mulla taas Extase ei toiminut. Olen se Iconic-hehkuttaja. Mulla on ripsiä paljon, ja Extase liimasi niitä yhteen saaden aikaiseksi Twiggy-ripset. Samoin sillä aaltolevalla harjalla ei saanut alaripsiä maalattua sotkematta. Myyjä silloin sanoi, kun myöhemmin asiasta kysyin, että sitähän ne tuuhentavat ripsarit tekee eli liimaa pari ripseä yhteen, jotta tulisi tuuhea efekti.. Onko tosiaan noin? Onko muuten yleistä, että käytetään eri ripsiväriä ala- ja yläripsiin?

 18. 18

  p sanoo

  Me ollaan ripsisiskokset, mulla on myös vaaleat, harvat ja hiukan sikinsokin ja suht syvällä. Toi sun hyvä ripsari näyttääkin ihan huipulle! Ainoa vaan, että mä en voi haaveillakaan muista kuin vedenkestävistä ripsareista. Tiiän kyllä, että sä et niitä käytä, mutta ootko koskaan testaillut tai onko sulla muuta tuntumaa, että mikä vois sulle (eli mulle :D) sopia?

  • 18.1

   Sanni sanoo

   Tiiän kyllä, että sä et niitä käytä, mutta ootko koskaan testaillut tai onko sulla muuta tuntumaa, että mikä vois sulle (eli mulle :D) sopia?

   Ei valitettavasti… :/ Kun en tosiaan wp:eistä itse tykkää ollenkaan ja testailut ovat jäänet hyvin vähäiseen. Tai no, sen verran voisin ehkä vinkata, että Max Factorin Masterpiece on mulle tosi hyvä niin harjansa kuin massansakin puolesta, ja siitähän on myös vedenkestävä versio. WP:ssä toki erilainen massa, joten siitä en osaa kommentoida, mutta ainakin harjan malli sopii pienille silmille ja lyhyehköt polymeeriharjakset erottelevat hentoiset ripset tosi nätisti.

  • 18.2

   Tiia sanoo

   No mä ehdotan tähän sitten tota omaa, alemmassa kommentissa mainitsemaani luottotuotetta, eli L’Oreal Double Extension Waterproofia.

   Masterpiecen waterproof on juurikin yksi niistä, joilla olen onnistunut meikkaamaan enemmän ihoa, kuin ripsiä…

   • 18.2.1

    p sanoo

    Kiitos Sanni ja Tiia! Tää on karkkipäivässä niin kivaa, että keskustelua ja ehdotuksia löytyy aina Sannilta ja lukijoilta. Aion hiplata ja ehkäpä testatakin nuo molemmat, muutenhan tämä paremmuus ei selviä. :)

 19. 19

  lauraji sanoo

  Mä olin Virven postauksen jälkeen aika kiinnostunut tästä ripsarista mutta mutta.. :D Hauska huomata miten eri tavalla sama tuote käyttäytyy. Ja toisaalta kiinnostais ihan nähdä mitä mun ripset on tosta mieltä.

  Lancomen Definicils on ollut mun luottoripsari jo pidemmän aikaa, jotain muutakin ois tietty kiva vaihtelun vuoksi koittaa. Hypnose Star tarttui viimeksi mukaan kaupasta alennuksen takia mut oon aika pettynyt siihen :( Jättiharja eikä lopputulos ole lähelläkään Definicilsin tuomaa.

 20. 20

  Tiia sanoo

  Melkein kokonaan olen siirtynyt luonnonkosmetiikkaan muutoin, mutta ripsiväri on se ikuinen murheenkryyni. Häpeäksini luottoripsarini on L’Orealin Double Extension, vieläpä vedenkestävä malli. Muuta en ole vuosiin käyttänytkään…

  Voi tietysti ihmetellä, mitä järkeä on holvata nassuunsa, ihoonsa, kodin pinnoille ja suuhunsa luomua ja luonnonkosmetiikkaa, jos se kaikista herkimpiin kehon osiin (silmät) käytetty aine on sieltä vahvimmasta päästä. Waterproof vaatii tietty myös arvoisensa poistoaineet… Jane Iredale ripsaria himoitsisin kokeilla, mutta toistaiseksi ei ole tullut hankittua.

  Sen sijaan en ymmärrä yhtään noita ”ergonomisia” kumiharjoja. Suuren hypetyksen vuoksi olen kokeillut mm. Max Factorin Masterpiece ja muutamia muita kumiharjaisia ripsareita. Mun ripsistä tulee niillä suunnilleen yhtä massiiviset, kuin sinun ensimmäisen kuvan perhosripset (ja mulla on kuitenkin aika pitkät ja tuuhet ripset, valitettavasti vaan hyvin hennot ja läpinäkyvät). Lisäbonuksena saan ripsiväriä kaikkialle nenänvarresta kulmaluulle ja poskipäihin. En vaan ymmärrä, miten niitä on tarkoitus ajaa. Varmasti täysin käyttäjätekninen ongelma jälleen, mutta ei vaan onnistu…

 21. 21

  Tiltu sanoo

  Mulle ripsari on niin tärkeä osa meikkiä, etten mielelläni kokeile uusia merkkejä hyvän tuotteen löydettyäni :D
  Tällä hetkellä luottoripsarinani on Isadoran Build-Up Extravolume, johon vaihdoin Maybellinen Volum´Expressistä, koska koen ISadoran eettisemmäksi tuotemerkiksi.

  Luonnonkosmetiikan ripsarit eivät ole minua vakuuttaneet niinkään paljoa, että olisin kokeillut niitä sen kummemmin. Ne on niin kalliitakin, eikä ilmeisesti suosimaani WP-koostumusta saa luonnonkosmetiikan keinoin aikaiseksi.
  Ainoa kokeilemani luonnonkosmetiikan puolelta on ymmärtääkseni jonkinlaista kulttimainettakin nauttiva Dizaon luomuripsari. Kaverillani, jolla on aika samankaltaiset ripset kuin Sannilla, tuo toimii vallan mainiosti. Minulla suoristaa taivutukset, eikä tee tarpeeksi volyymia, mutta jättää ripset mukavan pehmeiksi ja tuoksuu ihanan kaakaoiselta :P Ainakin Greenlipsiltä sitä saa ja muistaakseni Jolielta.
  Lily Lolon Lash Alertista olen kuullut myös kehuja.

  • 21.1

   Sanni sanoo

   Mä sain Lash Alertilla niin karseat ja kovat paakkuripset että huhhuh.. Kuvaa tässä postauksessa:

   http://karkkipaiva.indiedays.com/2012/12/17/maanantai-17-12-2012/

   Tuota Dizaota voisi joskus kokeilla, kiitos vinkistä! :) Mullahan toistaiseksi toimivin luonnonkosmetiikan ripsari on Dr. Hauschkan Volume, mutta sen harja oli ikävä kyllä kokenut muutoksen paksumpaan –> sotkee mun luomella. Mutta Hauschkan ripsari on ainoa jolla olen onnistunut kerrostamaan ihan kiitettävästi, ilman että tarvitsee odotella kerrosten kuivumista välillä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.