EGG, ravintola kuin mulle tehty

Sain kaveriltani hiljattain vinkin uudesta pikaruokaravintolasta Helsingissä, ja paikkahan on kuin minulle luotu. Vinkki täytyy jakaa täälläkin, on niin mainio konsepti. :)

Eggravintola_

Egg munakkaat

Kuvat: EGGin Facebook

Paikan nimi on EGG, ja siellä tarjoillaan, mitäs muita kuin munaruokia. :) Päätähtenä persoonalliset munakkaat.

Ravintola on avannut niinkin äskettäin kuin viime perjantaina, ja se löytyy osoitteesta Kanavaranta 7. EGG käyttää ainoastaan Vaahteramäen tilan Friida-ulkokananmunia (näitähän myydään myös supersuositussa EggsPress-munataksissa :) Josta sain muinoin vinkin lukijalta :))

egg_menu

Mikä tekee paikasta vielä erityisen kiinnostavan on vegaanien huomioiminen – EGG on kehittänyt omalla reseptillä vegaanisen munakkaan.

Vaikka itse syön ihan niitä kanojen munimia munia (suunnilleen kaksin käsin :D), niin tuo vegaanimunakas täytyy ehdottomasti käydä testaamassa jollain Helsingin reissulla. Kasvisruoka on lähellä sydäntäni ja olen aina innoissani kun kohtaan erityisellä huolella ja kekseliäisyydellä luotuja, makua pursuavia kasvisruokia (tähän liittyen ylistin eilen Instassa Helsingin Casa Largossa syömääni kasvispääruokaa joka oli parhaita naismuistiin).

Eggravintola

Itse syön kananmunia joka päivä, aamiaisella menee jo 2-3. Ihmettelen miten en kyllästy niihin mutta vielä ei ole tullut raja vastaan ^_^

Munakas_IMG_6960

Karkkipäivässä on ollut aikoinaan munille omistettu viikkokin. :) Kokeilin viikon aikana uusia tapoja valmistaa lempiaamiaistani, mutta myönnettäkään, että lopulta klassiset pannumunat voittavat :) Paistettu muna aavistuksen valuvalla keltuaisella, kermainen munakokkeli tai muheva munakas pursuavilla täytteillä ovat minusta parhaita munaruokia. Olen aina yhtä vesi kielellä kun munakas tirisee pannussa. :) Kuvassa viime viikonloppuna mökillä nautittu munakas.

Munaviikon reseptianti sopii hyvin liitettäväksi tähän munaisaan postaukseen:

Kiinalaiset teemunat

Japanilainen munakasrulla

Munapiiras

Täytetty munakas

Munasilmäsämpylät ERIKOISIN, vähän niinkuin rahkapulla mutta suolaisena munaversiona ^_^

Deviled Eggs

Munakeitto

.

Kuinka usein te syötte munia?

P.S. Kiitos blogin lukijan, löysin muinoin myös shakshukan josta on niinikään muodostunut yksi lemppariruokiani <3

Kommentit
    • 1.1

      Sanni sanoo

      Nnnohh 😂😂 Aiemmin esittelemäni lappu on edelleen paikoillaan 😄
      Täytyy muistaa että kyseessä on ihminen jolla menee kaikkeen ”tätä vois kokeilla” -toimintaan suunnilleen yhdeksänkertainen aika muuhun universumiin verrattuna 😛 Ei mutta tosiasiassa mä vain rakastan mun soijalattea liikaa. Aina kun on kahvinkeiton aika tekee mieli soijalattea. Raportoin ehd–, EGGottomasti sitten kun Eggpresso-päivä valkenee 😊

      • 1.1.1

        Kemmy sanoo

        Kunhan kiusin ;)
        Ehkä se päivä koittaa, kun tuut Kotkaan. Täällä ei ole soijalattea tarjolla!

        Unohdin muuten vastata alkuperäiseen kysymykseen. Munia kuluu mulla 0-5 päivässä. Yleensä munat menee kahvin tai puuron joukkoon, harvemmin teen munakasta ja esim. munakokkelia tai paistettuja munia en syö kuin hotelliaamupaloilla.

        • 1.1.1.1

          Sanni sanoo

          Ehkä se päivä koittaa, kun tuut Kotkaan.

          Ainiin joo meidän eggpresso-treffit ^_^

          • 1.1.1.1.2

            NG sanoo

            Mikä on eggpresso? Eikös muna hyydy, jos sen laittaa kuumaan juomaan…

            • 1.1.1.1.2.1

              Sanni sanoo

              Ei se kuulema hyydy kun sen nopeasti vatkaa (tehosekoittimella) joukkoon. :) Edelleen on kylläkin kokeilematta ^_^

  1. 2

    riikka sanoo

    Vegaaninen ”munakas” on superhelppo tehdä! Siihen ei tarvita muuta kuin kikhernejauhoja, vettä ja mausteita. Lykkäsin reseptin kokeilemista ikuisuuden, mutta kokeilun jälkeen on omelettia tullut tehtyä viikoittain. Valmistuu supernopeasti ja täytteeksi voi laittaa ihan mitä haluaa. Vegaaninen versio tulee myös halvemmaksi (munia syödessäni ostan siis vain luomuja), sillä kilo jauhoja maksaa meillä päin 2,80 ja siitä riittää moneen munakkaaseen :)

    • 2.1

      Sanni sanoo

      Kikhernemunakkaasta olenkin kuullut, ja veikkaan, että kikherneneste lienee pohjana tuossa EGGinkin vegaanimunakkaassa. Maku kertoo viimeistään :) Uteliaana odotan :)

  2. 4

    Marisa sanoo

    Osoite on siis Kanavaranta 7, ilman toista n-kirjainta, ihan vaan ettei kukaan eksy jos copy-pasteaa tuon suoraan tekstistä. 😉

    • 4.1

      Sanni sanoo

      Ok :)

      Heillä on siis omassa mainoksessaankin väärin kirjoitettu tuo osoite..?

  3. 5

    M sanoo

    Arvostan blogiasi ja sitä intensiteettiä, perusteellisuutta ja intohimoa mikä postauksistasi huokuu läpi. Siksi uskallan kommentoida seuraavaa: kananmunat ovat hirvittävän surullinen tuotannon kohde. Vaikka itse munivien kanojen elinolosuhteet olisivat kunnossa, niin itse tuotantoketjua riivaa eettisen tarkastelun kestämättömät piirteet. Puolet syntyneistä tipuista, eli poikatiput päätyvät suoraan silppuriin tai kaasutettaviksi. Tipuja tuotetaan keskitetysti suurissa erissä, jossa ne sitten jaetaan muniviin ja tarpeettomiin ennen tuottajalle myymistä. Tämä on uskomatonta ja raakaa resurssien ja elämän tuhlausta. Sama juttu esimerkiksi vuohenjuuston tuotannossa, koska vuohen lihalle ei ole kunnollisia markkinoita pohjoismaissa. Pienet kilit on silloin pakko tappaa saman tien.

    Ei, en ole vegaani, vaan äärimmäisen huonoa omaatuntoa tunteva kuluttaja, joka pyrkii tekemään fiksuja ratkaisuja. Olen miettinyt, että miten ihmiset elävät tämän tiedon kanssa, olettaen ettei tämä nyt niin kovin salaista tietoa ole? En halua syyllistää ketään, ei minulla ole siihen varaa.

    • 5.1

      Sanni sanoo

      Ymmärrän kantasi, ja juuri tämän näkökulman vuoksi minusta olikin mukava kertoa EGGistä, jonka käyttämät munat ovat erittäin eettisiä. Kannattaa käydä lukemassa Vaahteramäen tilan sivuilta heidän toimintatavoistaan.

      Tietenkään tämä ei muuta normaalisti syömieni munien taustalla mahdollisesti olevia epäkohtia, vaikka kuinka valitsen vapaan kanan munia. Mutta juuri EGGin ja Friida-munien kohdalla kuluttaja voi kenties tuntea vähän parempaa omaatuntoa.

      • 5.1.1

        NG sanoo

        Kananmunien tuotanto ja kanojen kohtalo on asia, johin kuluttajien pitää ehdottomasti puuttua. Silti, jos en pääse itse tilalle katsomaan olosuhteita enkä voi kasvattaa kanoja itse, jää vaihtoehdoksi kaupan valikoima… Jotain on kuitenkin pakko syödä, ja vika ei ole itse kananmunassa, vaan tuotantoprosessissa, jonka voisi hoitaa eettisemmin (ja esim. kasvattaa ne kananpojatkin syöntiin, vaikka eivät liharotua ole)..

  4. 7

    Aldefiina sanoo

    Syön myös lähes joka päivä munia, sen erilaisissa muodoissa. Ehkä juuri sen vuoksi niihin ei kyllästykkään, koska voi tehdä munakkaan niin monella eri täytteellä tai sit ihan vaan sopivaksi keitettynä. Ja nälkä ei tule hetkeen aikaan. Nyt Prahassa ja joka aamu munakokkelia ja juustoja. Nam.

    • 7.1

      Sanni sanoo

      Terkut Prahaan :) Melkein tasan vuosi sitten olin siellä… Ihana kaupunki <3

      (…ja sielläpä vasta tulikin vedettyä hotelliaamiaisella munamättöjä ^_^)

  5. 8

    Neea sanoo

    Mä teen monena päivänä viikosta aamiaiseksi tomaattimunamössön, jossa paistan tomaatteja pitkään, sotken munat joukkoon ja jätän ne hieman löysäksi mössöksi. Sitruunapippuria, mozzarellaa ja basilikaa mielialan mukaan sekaan <3

    • 8.1

      Sanni sanoo

      Tuo tomaattien paistaminen tekee niistä niiiiin herkullisia ^_^ Ihan eri maku kuin jos vain lisää tuoreet tomaatit munakkaaseen :) Mä kanssa paistan aina tomaatteja jos laitan niitä munakkaaseen :)

  6. 9

    NG sanoo

    Olen jo kananmuniin vähän kyllästynytkin käytyäni läpi yhden ’munausbuumin’, jolloin maistui kokkeli (äggröhra) lähes joka päivä.. Nyt tökkii, jos syön useamman kerran viikossa.
    Eilen tein perheelle Lidlin Liedellä-ruokalehden ohjeen mukaisen shakshukan, johon tuli mukaan lammasmakkaraa ja kikherneitä… ja lopussa komeus paahdetaan uunissa. Opinpa sen, että uunin lämmössä munat hyytyvät parissa minuurissa, vaikka näyttävät aivan nestemäisiltä ja juoksevilta! Huh! :)) Pitää siis olla tarkka ensi kerralla, muuten loistava versio.
    Oli niin tukeva pyttipannu (ssellaiseksi sitä voi sanoa), vaikka jätinkin fetajuuston laittamatta… miten ihmeessä joku jaksaisi syödä niin vahvan annoksen?
    No, ei ainakaan ole liikaa höttöhiilaria tuossa ruokalajissa, vihanneksia ja valkuaista kyllä..

    • 9.1

      Sanni sanoo

      Eilen tein perheelle Lidlin Liedellä-ruokalehden ohjeen mukaisen shakshukan, johon tuli mukaan lammasmakkaraa ja kikherneitä… ja lopussa komeus paahdetaan uunissa.

      Kuulostaapa hyvältä, vaikka en makkaraa syökään :) Perus-Shakshuka vain on jo niin hyvää että on varmasti herkkua kaikenlaisilla tuunauksillakin :)

      …mä luulen että olisin jaksanut syödä tuollaisen ”pyttipannun” ^_^ Meitsiin uppoaa aika hervottomia annoksia :)

      • 9.1.1

        NG sanoo

        Jos makkaraosuuden jättää pois, fetajuusto menee sillloin varmasti helposti mukana. Syön makkaraa todella harvoin, yhdelle hengelle kun ei kannata sitä pakettia ostaa… Kerran pari vuodessa on kiva kokeilla muun perheen kanssa jotain makkarareseptiä. Ensi kerralla jätän sen pois ja laitan tilalle lampaanmaidosta tehtyä fetaa, niin saadaan mukaan edes vähän lampaan makua ;)

        • 9.1.1.1

          Sanni sanoo

          Ensi kerralla jätän sen pois ja laitan tilalle lampaanmaidosta tehtyä fetaa, niin saadaan mukaan edes vähän lampaan makua ;)

          Heheh :D

  7. 10

    J sanoo

    Oi, tuo pitääkin testata! Nykin reissulta jäi aikoinaan mieleen The Egg Shop -ravintola Sohossa, joka niin ikään on kananmunaravintola. Paikan avokado-uppomunaleivät ovat taivaallisia…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.