Ceridal, apua kuivaan ihoon

Olen mukana Indiedaysin ja Ceridalin yhteistyökampanjassa, johon innostuin lähtemään mukaan etsiessäni vaihtoehtoisia hoitoratkaisuja syksyn aikana poikkeuksellisen kuivaan kuntoon päätyneisiin käsiini. Etenkin sormien päät ja sivut olivat jo marraskuussa sen näköiset mitä yleensä vasta kovimmilla pakkasilla eli iho halkeili ja oli jatkuvasti kuivuudesta valkoinen. Kun rasvasin kädet, ne olivat parin tunnin päästä taas yhtä kuivat ja epämukavan tuntuiset.

Olin jo miettimässä jonkun naamiokuurin kokeilemista käsiini, kun huomasin Ceridal-kampanjan. Apua kuivalle iholle… No sitä tässä nyt tarvitaan. Koska tavallisesti käyttämäni kasviöljypohjaiset käsivoiteet eivät tällä kertaa auttaneet, olin valmis kokeilemaan toisenlaista voidepohjaa.

Ceridal_IMG_0092_

Myös huuleni ovat olleet syksystä saakka tavallista kuivemmassa kunnossa, ja sen pohjalta olin kaavailemassa juttua kuiville huulille soveltuvista huulimeikkituotteista. Ihan yllärinä Ceridal-tuotteista löytyi loistotuote huulillekin! Todellakin yllätyin – tiedätte miten nirsot huulet minulla on ja olen käyttänyt puolet elämästä niiden hoitoon vain kahta merkkiä kun mikään muu ei tunnu toimivan.

Ceridal-voiteet ovat apteekeissa myytäviä mineraaliöljyihin pohjautuvia perusvoiteita. Siis aivan eri tyyppisiä voiteita kuin luonnonkosmetiikka, jota olen käyttänyt viimeiset kuusi vuotta. Toisin kuin luonnonkosmetiikan monien öljyjen, uutteiden ja kasvimehujen muodostamat koostumukset, Ceridal-voiteet perustuvat yksinkertaiseen, hajusteettomaan muutaman raaka-aineen reseptiikkaan. Tuotteiden kosteuttava vaikutus perustuu mineraaliöljyjen kykyyn estää kosteuden haihtumista iholta. Tuotteet on tarkoitettu kuivalle ja erittäin kuivalle iholle. Hyvin siedettyjen ainesosiensa ja hajusteettomuutensa vuoksi ne sopivat myös herkälle iholle.

Ceridal_IMG_0093_2

Ceridal-tuotteet:

Voide 10€ / 150 ml – hoitaa ja kosteuttaa

Uusin tulokas Ceridal-linjassa. Koko perheen vartalovoide päivittäiseen käyttöön, kosteuttaa ja pehmentää ihoa. Voi käyttää myös kasvoilla ja sopii kuivalle ja herkälle iholle myös meikin poistoon. Levittyy helposti ja rauhoittaa kuivaa ja kutisevaa ihoa. Rasvapitoisuus 28%.

Lipolotion 6,60€ / 100 ml – suojaa ja hoitaa

Ceridalin kaksi muuta tuotetta ovat vedettömiä ja sopivat erittäin kuivalle iholle hoitamaan ja suojaamaan. Nestemäinen Lipolotion-öljy suihkutetaan iholle. Se sopii käytettäväksi erityisesti pesun jälkeen pyyhekuivalle iholle, jolloin ihossa on vielä kosteutta jonka haihtumista Lipolotion ehkäisee. Lipolotion koostuu parafiiniöljystä, syklopentasiloksaanista ja jojobaöljystä. Jojobaöljy imeytyy ihoon raviten, parafiiniöljy lukitsee kosteuden ihoon ja haihtuva silikoniyhdiste syklopentasiloksaani tekee tuotteen levittämisestä miellyttävää.

Lipogeeli 7,80€ / 50 ml – suojaa ja hoitaa

Suomenkielinen nimi on hieman harhaanjohtava, sillä kyseessä ei ole geeli vaan hyvin rasvainen, vedetön, paksu voide. Voide muodostuu pelkästään mineraaliöljyistä ja -vahasta (vaseliini, mikrokristallina-vaha ja parafiini) sekä syklopentasiloksaanista, joka on mukana auttamassa voiteen levittymistä. Lipogeeli sopii erityisen hyvin täsmähoidoksi pienille, kuiville ihoalueille kuten kyynärpäihin, huulille, ihottumiin, kynsinauhoihin ja yleisesti rohtuneelle, halkeilevalle iholle.

Takana on nyt kolmen viikon testijakso. Miten käytin tuotteita ja miten ne toimivat?

Ceridal_IMG_0100_2

Ceridal-voide osoittautui erinomaiseksi käsi- ja jalkavoiteeksi.

Käytin voidetta yöllä ja levitin sitä kunnon kerroksen muhimaan unien ajaksi. Pidin voiteen liukkaasti levittyvästä koostumuksesta joka mahdollisti myös kynsinauhojen tehokkaan hieronnan. Voide tuntuu paljon rasvaisemmalta kuin normaalisti käyttämäni voiteet, ja mielenkiinnolla seurasin, miten mineraaliöljykoostumus onnistuisi ahavoituneen ihoni hoidossa.

Kasi_tammikuu2016_

Testiviikkojen tulos: Ceridal-voide auttoi, vaikka olen käyttänyt sitä vain öisin.

Valkoiset kuivat ja sierettyneet alueet ovat kadonneet, eikä minun tarvitse rasvata käsiäni pitkin päivää. Itse asiassa, nyt kun mietin; en ole rasvannut käsiäni ollenkaan päiväsaikaan sen jälkeen kun aloitin Ceridal-kuurin. Kuvassa on käteni jota ei ole rasvattu koko päivänä. Suurennetussa detaljissa näkyy yksi pahimmassa kunnossa olleista kohdista, joka ennen joulua oli kuivuudesta valkoinen ja halkeileva. Nyt näkyvissä on enää aavistus vaaleaa ihohilettä.

Ceridal_IMG_0104_2

Lipolotionia olen käyttänyt sekoittamalla sitä Ceridal-voiteeseen. Näin olen saanut vielä rasvapitoisemman voidecocktailin rutikuiville jalkapohjilleni.

Öljyn koostumus oli myönteinen yllätys, se on Ceridal-tuotteista ainoa jossa on myös kasviöljyä (jojoba). Lipolotion ei ole koostumukseltaan lainkaan raskas ja paksu ja yllätyin sen keveydestä ja miellyttävästä ihotunnusta. Jotenkin sitä kuvittelee että parafiiniöljy tekisi tuotteesta paksumman, mutta tässä tapauksessa niin ei ole. Ihan kuivaöljyä tämä ei ole, mutta nopeammin imeytyvää ja kevyempää kuin monet muut kokeilemani vartaloöljyt. Olen kokeillut Lipolotionia ohjeen mukaan pyyhekuivalle iholle suihkun jälkeen ja tämän levitys käy nopeammin kuin voiteen. Iho jää miellyttävän tuntuiseksi ja pysyy kosteutettuna iltaan saakka.

Ceridal_IMG_0097_2

Lipogeeli on tuotteista suosikkini!

Siinä on juuri sopiva rasvakoostumus huulilleni, jotka ovat aina pitäneet enemmän mineraaliöljypohjaisista rasvoista kuin kasviöljypohjaisista. Jostain syystä kasviöljyihin perustuvat huulirasvat kuten sheavoihin ja kookosrasvaan pohjautuvat eivät ole koskaan toimineet minulla. Mineraaliöljyt tekevät paksumman ja kestävämmän kalvon, ja olen päätellyt, että juuri sitä huuleni tarvitsevat pysyäkseen parhaiten kosteutettuina. Huulet ovat kuivin osa kehossani ja ilman rasvaa ne rohtuvat saman tien.

Kun laitan Lipogeeliä huulille, huulet pysyvät miellyttävän tuntuisina monta tuntia eikä suojaava pinta katoa tai haihdu, niinkuin niin monilla huulirasvoilla. Lipogeeli on toiminut loistavasti myös siskollani, joka on hoitanut sillä halkeilevia suupieliään.

Ceridalin tuotteita voi ostaa ainoastaan apteekeista, ja tuotevalikoimaan voi tutustua täällä.

Vaikka luonnonkosmetiikkaa itse käytänkin, on myönnettävä, että mineraaliöljypohjaisilla koostumuksilla on omat etunsa. Ne toimivat vähän eri tavalla kuin kasviöljyt ja jäävät ihon tai huulten pintaan suojaamaan ja lukitsemaan kosteutta, kasviöljyjen taas (öljystä riippuen) imeytyessä syvemmälle. Käsieni tapauksessa mineraaliöljyn kosteuden haihtumista estävä vaikutus oli tällä kertaa ratkaiseva – ja huulillani se on aina ollut ainoa toimiva öljykoostumus.

Kommentit
 1. 1

  Mmiia sanoo

  Vautsi, pitäisiköhän kokeilla tuota Lipolotionia. Oon niin laiska rasvailemaan suihkun jälkeen ihoa voiteilla, niin tulisikohan tätä käytettyä enemmän. Laiskuuden kyllä nimittäin tuntee ihan ihon kireytenä, silloin on pakko :D Mutta eihän tuo varmasti tekisi pahaa iholle, jos sitä hoitaisi silloinkin kun se ei kiristä ja kutise kuivuudesta.

  • 1.1

   Sanni sanoo

   Lipolotion on kyllä helppo ja nopea käyttää, suosittelen kokeilemaan :) Mä luulen että tuo apuaine syklopentasiloksaani tekee sen, että öljyssä on niin hyvin levittyvät koostumus. Ja tätähän ei muuten edes tarvitse paljon, määrällisesti Lipolotionia kuluu iholle paljon vähemmän kuin voidetta.

   Mun mielestä tosi hyvä tuote: kasviöljyn ja mineraaliöljyn edut iholle samassa paketissa ja vielä helposti suihkutettavassa muodossa! :)

 2. 2

  Maria sanoo

  Atoopikkona olen vuosia käyttänyt tuota lipolotionia. Nyt talvella käytän acon kuivan ihon kasvovoidetta ja päälle tuon öljyn sipaisen, jolloin ihoni tuntuu ja pysyy hyvänä päivän. Muualle ihooni ei tämä riitä vaan käytän ceridal voidetta, jonka päälle laitan tuon öljyn.

  Olen erittäin arka kokeilemaan mitään uusia tuotteita, mutta tämän myötä ostan kyllä tuota lipogeeliäkin, koska käteni, huuleni ja kyljet ovat jo verestävät eikä tuo komponenttini toimi riittävästi vaan joudun rasvaamaan ihoani 3-5krt aamulla, jotta iho tuntuu hyvältä.

  Silti vaikka kasvoihin tulee rasva lataus kuivuu se niin hyvin, että voin huoleta mineraalipuuterin laittaa kasvoille eikä se kiristä OLL nkaan ja pysyy työpäivän ajan ;) työni on välillä todella hikistä hommaa, joten todella tyytyväinen olen ollut. Ja juuri tämän kautta nuo mineraalimeikit ovat tulleet tutuksi.

  • 2.1

   Sanni sanoo

   Tuota Lipogeeliä saa muuten myös isommassa 150 millin pakkauksessa. Sinulle varmaan suurkuluttajana tuo 50-millinen olisi turhan pieni, isommassa tietysti edullisempi litrahinta. :)

   Ahh, minusta on niin kiehtovaa (tiedän miten oudolta tämä kuulostaa :D) kuulla miten paljon kuiva iho tosiaan imee itseensä voidetta. Normaali-ihoinen ei varmasti pysty sitä oikein tajuamaan.

   Hyvä vinkki tuo että Lipolotionia voi lisätä viimeiseksi kasvovoiteen päälle ”lukoksi” :)

   • 2.1.1

    Maria sanoo

    Ei kuulosta oudolta ollenkaan ;) olen niin monta kertaa selittänyt, jopa lääkäreille useaan otteeseen, että tuntuu normaalilta kuulla hämmästystä.

    Kesällä taas riittää vähempiki rasvaus ja ei aina tarvitse tuota rasvasta voidetta. Tuossa juurikin huomasin kirjotusvirheen: ceridal= ceralan. Käytän siis ceralania pohjalla ja lipolotionia päälle.

    Tänään mies toi tuota lipogeeliä ja ihoni RAKASTAA sitä ❤ piti laittaa sitä silmäluomillekin, kun niin pahoin kuivuvat ja aaah…vitsit miten hyvältä tuntuu!

    • 2.1.1.1

     Sanni sanoo

     Tänään mies toi tuota lipogeeliä ja ihoni RAKASTAA sitä ❤ piti laittaa sitä silmäluomillekin, kun niin pahoin kuivuvat ja aaah…vitsit miten hyvältä tuntuu!

     Kiva kuulla :)

  • 2.2

   Jonttu sanoo

   Näin pintakuivaihoisena kiinnostaa, minkä merkin mineraalimeikki sinulla toimii.

   • 2.2.1

    Maria sanoo

    Lily lolo:http://www.biodelly.fi/lily-lolo-mineraalimeikit/402-lily-lolo-mineral-foundation-spf-15.html

    Talvella ihon paksuuntuu poskista ja luomilta karstaiseksi. Tämä on ainoa tuote, joka ei tee kiristävää tunnetta, enkä edes tunne sitä ihollani mitenkään :) Vaikka olen muidenkin puuterien tms alla käyttäny paksuja rasvoja ja ohuvia niin aina ovat tehneet kiristävän tunteen tai naamiomaisen fiiliksen iholla. En pidä siitä, että ihollani tuntuu mikään, jos ymmärrät. Koska yleensä ihoni tuntuu: kiristää, kutiaa, kirvelee.

 3. 3

  NG sanoo

  Hyvä, kun sait apua, vaikka se ei luonnonkosmetiikan parista nyt tullutkaan.
  Valkovaseliini on myös hyvä korppuhuulille :)

  Tuo öljyjuttujen toimimattomuus ja toimiminen on ilmiö sinänsä. Aikanaan noin 10 vee sitten apteekkikosmetiikka ei auttanut ärtyneen kuivaan atopiaihoon, mutta luonnonöljyjen sekoitus toimi (seesam-, oliivi-…)
  Kasviöljyä alle, mineraaliöljyä päälle- menetelmä voisi olla hieno idea.

  • 3.1

   Sanni sanoo

   Tuo öljyjuttujen toimimattomuus ja toimiminen on ilmiö sinänsä.

   Tosiaan, optimiyhdistelmä ei ole mitenkään itsestäänselvä vaikka mineraaliöljyn edut etenkin huulirasvassa olenkin havainnut. Nimittäin tuo mainitsemasi valkovaseliini ei toimi minulla ollenkaan yksinään. Tai en sitten tiedä onko se erilaista kuin väritön versio (tässä klassikkopurkissa esim.)? Tuo keltapurkkivaseliini on minulla ihan yhtä tyhjän kanssa, koostumus on liian ohut eikä jätä sitä optimaalisen tahmeaa kalvoa joka pysyy huulilla pitkään. Eli vaikka mineraaliöljyt minulla huulilla toimivatkin, niin koko resepti vaikuttaa. Vaseliini yksinään on yhtä tehoton kuin sheavoi yksinään.

   Kasviöljyä alle, mineraaliöljyä päälle- menetelmä voisi olla hieno idea.

   Näin minäkin järkeilisin. Kasviöljyt alle imeytymään ja ravitsemaan ihoa syvemmältä ja mineraaliöljyt päälle estämään kosteuden karkaamista :)

   • 3.1.1

    NG sanoo

    Juu, ilmiselvästi koostumus ratkaisee.. Hyvin yksilöllistä, mikä tepsii. Joku lääkäri jossain suositteli puhdasta valkovaseliinia huulten kuivuuteen, mutta kuten totesit, ei toimi sekään kaikilla optimaalisesti.

 4. 4

  Marju sanoo

  Hei! Aivan ohitse aiheen, mutta kokeneena mineraalimeikki pro:na, onko sulta tulossa Everyday Mineralsin Primereistä blogitekstiä? Ovat ilmeisesti aika uusi juttu ja olis mahtavaa saada lukea vertailua niistä! Entä onko sulle tuttu sellainen mineraalimeikin kestävyyttä lisäävä kikka, että viimeistelypuuteria/silkkipuuteria laitetaankin ”alimmaiseksi” kiiltoa viemään? Toimiikohan kuinka hyvin vai löytyisköhän ratkaisu EDM:n primereistä esim. pitkäkestoiseen juhlameikkiin.

  • 4.1

   Sanni sanoo

   mutta kokeneena mineraalimeikki pro:na

   Heheh *tuulettaa* Mä oon mineraalimeikki-pro! ^_^

   En ole itse asiassa edelleenkään kokeillut mitään EDM:n tuotteita paria muinoin tilaamaani sivellintä lukuunottamatta. Pitäisi vihdoin tänä vuonna päivittää mineraalituntemukseni tuohonkin merkkiin :) Kiitos pohjustusvinkistä, vaikuttavat tosi kiinnostavilta. Katsellaan jos saisin niistä juttua aikaiseksi :) Hauskaa että mineraaleillakin on lähdetty luomaan ihon sävyä parantavia värillisiä pohjustajia, ennen niitä on ollut vain muutamilla normikosmetiikan merkeillä.

   Tuo mainitsemasi vinkki viimeistelypuuterin laitosta alimmaiseksi on tuttu, opin sen aikoinaan Bare Mineralsin koulutuksessa. Siellä neuvottiin laittamaan heidän maissitärkkelyspitoista Mineral Veil -puuteriaan pohjustukseksi rasvoittuvalle iholle. Onhan siinä järkeä :) Talia imevät ainesosat kannattaa tietenkin laittaa välittömään ihokontaktiin jotta ne toimivat kaikkein tehokkaimmin. EDM:n viimeistelypuuterissa on myös maissitärkkelystä, sen voisi siis olettaa toimivan samaan tapaan kuin BM:n Mineral Veilin. EDM:n pohjustuspuutereissa ei ole tärkkelystä joten uskoisin tuon Viimeistelypuuterin olevan tehokkaampi kiillon hillitsijä. Tosin pohjustuspuutereissa on silicaa joka sekin on ns. absorboiva ainesosa, mutta pitoisuus tietenkin vaikuttaa siihen miten tehokkaasti ne imevät iholta rasvaa ja hikeä. Kokeilemalla selviäisi kumpi toimii paremmin :)

   • 4.1.1

    MKS sanoo

    Mä olen käyttänyt välillä rasvoittuvina aikoina Lily Lolon Finishing powderia (matte) saman merkin mineraalipohjan alla, ja todennut että toimii paremmin kuin että laittaisi sen meikkipohjan päälle. :) Eli toimii!

    Lipolotionia olen käyttänyt herkälle ja kuivalle (+hajusteallergiselle) iholleni aiemmin talvisin ja tykännyt kovasti, mutta nyt olen käyttänyt Urtekramin Baby no perfume -vartalovoidetta ja en ole tarvinnut tuota Lipolotionia ainakaan vielä. *kopkop* Välillä laitan myös ihan pelkkää kookosöljyä heti suihkun jälkeen, iho tykkää kovasti siitäkin. Säilytän kookosöljypulloa kylppärissä peilikaapin päällä niin pysyy tarpeeksi lämpimänä ollakseen nestemäistä.

 5. 6

  Elise sanoo

  Tuota lipogeeliä pitää kyllä ehdottomasti kokeilla huuliin!! Taitaa päästä myös tuo toinen kokeiluun käsirasvana. :)

  Aiheesta poikkean, mutta tänään postissa minulle tuli tuo yves rocherin leikkaa-liimaa kauhukirje. Eikai niitä ala tulemaan joka kuukausi? Tykkäsin niin siitä yhdestä lappusesta, mutta toisaalta sitä tulisi harvemmin käytettyä Tampereen liikkeen poistumisen jälkeen. Se on kyllä suuri pettymys, kun täytyy netistä ruveta tilailemaan, kun tykkään nähdä tuotteet ennen ostamista. Vanhoihin tuttuihin tämä ei varmasti vaikuta, mutta uusien kokeilemisen kynnys kyllä nousee..

  • 6.1

   Sanni sanoo

   Tykkäsin niin siitä yhdestä lappusesta, mutta toisaalta sitä tulisi harvemmin käytettyä Tampereen liikkeen poistumisen jälkeen.

   Tampereen liikkeen poistumisen jälkeen..? :-O Onko YR:n Tampereen myymälä poistumassa? Kävin siellä viimeksi vain 2-3 viikkoa sitten ja silloin ei ainakaan ollut mitään sellaisia merkkejä ilmassa.

   • 6.1.1

    Elise sanoo

    Tampereen liike on viimeistä kertaa auki 23 päivä tätä kuuta ja kaikki tuotteet myydään puoleen hintaan pois :(

    • 6.1.1.1

     Sanni sanoo

     Voi ei :/ Onpa kummallista ettei YR:n liike menestyisi Tampereen kokoisessa kaupungissa..? Ja vielä niin hyvällä paikalla.

     • 6.1.1.1.1

      Minna2280 sanoo

      Ääks, miten ne yr:n liikkeet nyt ovat Suomesta häviämässä… :( Oulustakin lopetti viime vuonna! :/ Noh, just sunnuntaina netin kautta tilasin, mutta kivempi olisi hypistellä tuotteita liikkeessä. Kiitos voidevinkeistä!

      • 6.1.1.1.1.1

       Sanni sanoo

       Minäkin olen enemmän postimyynti/nettitilaaja, mutta totta kai on kivaa kun on mahdollisuus halutessaan käydä tutustumassa sävyihin livenäkin. Lisäksi tuotteiden hypistely on aina kosmefriikille tyydyttävää ajanvietettä vaikkei mitään olisi erityisesti etsimässäkään :)

       YR:n Kuopion myymälä on mulle todella nostalginen paikka, liike on aina ollut itsestäänselvä osa kaupungin kosmetiikkatarjontaa. Kyllä sen poistuminen oikeasti surettaa, vaikka en kaupungissa enää edes asu. :´-(

     • 6.1.1.1.2

      NG sanoo

      Nämä ovat aina Ranskan päämajan päätöksiä, suomalaisella mittapuullakin hyvin menestyvä liike voi heidän näkökulmastaan olla tappiollinen :/
      Parasta ehkä olisi, kun koko firma olisi vain netissä – postimyyntinähän se muinoin aloittikin!

      • 6.1.1.1.2.1

       Sanni sanoo

       Vanhat paperikatalogiasiakkaat ovat vielä voimissaan ja ymmärtääkseni eivät ole siirtyneet nettitilaajiksi. Tästä oli puhetta muinoin Ranskan vierailulla YR:n päämajalla. (Minusta siinä on jotain sympaattistakin, no, mä nyt olenkin tällainen perinteiden vaalija enkä aina haluakaan modernisoitua joissain asioissa. Ymmärän siis hyvin noita katalogiasiakkaita :))

      • 6.1.1.1.3.1

       Sanni sanoo

       Nyyh :´-( Yksi ajanjakso sulkeutuu. :( YR:n liike on ollut Kuopiossa suunnilleen niin kauan kuin muistan, lapsuudesta saakka.

       • 6.1.1.1.3.1.1

        Jonttu sanoo

        Nämä sulkemiset on ikäviä, mutta vaikuttaisiko taustalla nettikaupan mullistava vaikutus kaikkeen kaupankäyntiin (siis kivijalkamyymälöihin)? Jos haluaa käydä Yves Rocherilla, on jo melkein lähdettävä Helsinkin!

        • 6.1.1.1.3.1.1.1

         Sanni sanoo

         Mä uskaltaisin melkein veikata, että YR:n Suomen asiakaskunnasta valtaosa ostaa edelleen niiden lippulappusten kautta postimyyntinä. Kun kävin YR:llä Ranskassa, siellä kerrottiin, kuinka Suomessa nuo postimyyntikatalogit ja mainokset ovat vieläkin hurjan suosittuja.

         80-luvulla Rocherin löytänyt ikäluokka ei kenties ole halunnut siirtyä nettitilaajiksi vaan heitä miellyttää edelleen paperisten tilauskaavakkeiden täyttäminen ja nuo leikkaa-liimaa-askartelut. :)

         • 6.1.1.1.3.1.1.1.1

          NG sanoo

          Ne katalogiasiakkaatkin tilaavat postin kautta, samasta varastosta kuin netin kautta naputtelijat. Yhtä kuin, aina vähemmän myyntiä kivijalkamyymälöille…
          Harmi sinänsä, mutta ehkä se myymäläkonsepti ei enää toimi yhtä tehokkaasti.

          • 6.1.1.1.3.1.1.1.1.1

           Sanni sanoo

           Ne katalogiasiakkaatkin tilaavat postin kautta, samasta varastosta kuin netin kautta naputtelijat. Yhtä kuin, aina vähemmän myyntiä kivijalkamyymälöille…

           Noniin juu, totta kai… :)

 6. 7

  Lilja sanoo

  Itse en ole näitä tuotteita kokeillut, koska yritän vähitellen siirtyä käyttämään luonnonkosmetiikkaa. Siksi tämä blogi onkin loistava, koska olen löytänyt monia mahtavia tuotteita :) Päällimäisenä nyt tulee mieleen mm. Lily Lolon mineraalipohja, jota nyt rohkaistuin kokeilemaan ja josta taitaakin tulla uusi luottotuote :)

  Muistelisin, että olisit käyttänyt luonnonkosmetiikan (?) kuivaöljyjä vartalon kosteutuksessa. Ne vaikuttaisivat hyvältä vaihtoehdolta. Minkä merkin tuotteita olet käyttänyt? :)

  • 7.1

   Sanni sanoo

   Olen kokeillut tosi monen merkin vartaloöljyjä, mutta kuivaöljyistä vain Born To Bion Monoi-kuivaöljyä. Siitä tykkäsin kovasti.

   • 7.1.1

    Lilja sanoo

    Okei, täytyykin laittaa tuo kokeiluun! :) Entä nämä ihan normiöljyt, oliko niistä jotain lempparia? :)

    • 7.1.1.1

     Sanni sanoo

     Kookosöljy ja etenkin fraktioitu kookosöljy imeytyy myös nopeasti ja on sellaista kevyen tuntuista :) Tavallinen kookosrasva on kiinteää noin alle 25 asteen lämpötilassa mutta sulaa hyvin nopeasti esim käden lämmössä nestemäiseksi. Jos haluaa käyttää jo valmiiksi nestemäistä eli aina juoksevassa muodossa pysyvää kookosöljyä, voi ostaa fraktioitua kookosöljyä jota on käsitelty niin että se on aina juoksevaa ja rasvakoostumukseltaan kevyempää kuin käsittelemätön kookosrasva.

     Kookosöljy on kaiken kaikkiaan mun suurin öljysuosikki koska se on tutkitusti myös parhaita hiusöljyjä imeytyvyytensä ja molekyylikokonsa puolesta :)

     • 7.1.1.1.1

      tuuli sanoo

      Mitä tarkoitetaan kuivaöljyllä?? En ymmärtänyt pikagoogletteluilla ainakaan.

      Mulla on just tuota Monoi-öljyä Ruohohjuuresta ostettuna, mutten tiennyt käyttäväni jotain kuivaöljyä.

      Jos muuten tuota haluaa käytää hiuksiinkin, niin millä tavoin sitä kannattaisi käyttää? Hoitoaineen seassa vai sitten pesun jälkeen kuiviin/kosteisiin hiuksiin?

      Born to Bio on muutenkin ihana sarja. Dödö on ihanan tuoksuinen, mutta harmikseni se ei pitänyt yhtään. :/

      Kiitos!

      • 7.1.1.1.1.1

       Sanni sanoo

       Mitä tarkoitetaan kuivaöljyllä?

       Kuivaöljy on molekyylikooltaan sellainen öljy tai sekoitus öljyjä, jotka ovat rakenteeltaan kevyitä ja imeytyvät nopeasti, jättäen ikäänkuin ”kuivan” tunteen iholle vastakohtana suurimolekyylisille, paksummille ja rasvaisemman pinnan jättäville öljyille. Esim. marjansiemenöljyt ovat tuollaisia nopeasti imeytyviä ja kevyitä ja oliiviöljy ja monoi-öljy paksumpia ja ”tahmeampia”.

       Jotta saadaan monoista kuivaöljy, siihen pitää sekoittaa joukko muita aineita jotka tekevät koostumuksesta ”kuivan”, yksinään se on paksumpi ja ravitseva öljy. Born To Bion Monoi-kuivaöljyssä ei siis ole pelkkää monoita vaan myös liuta muita ainesosia, monoi-öljy ei ole sekoituksessa edes ykkösenä.

       Hiustenhoitokäytöstä – voi käyttää joko esihoitona yksinään ennen shampoopesua tai sitten hoitoaineeseen sekoitettuna shampoon jälkeen.

 7. 8

  Nnuu sanoo

  En ehtinyt lukea juttua ihan kokonaan mut piti tulla kertoo että suihkutettava ceridal saattaa joihinkin vaatteisiin jättää tahran. Eli kantsii olla tarkkana.

  Meillä oli sitä pojalla ja muutamiin vaatteisiin ja yhteen mattoon tuli rasvatahra joka ei ees sappisaippualla lähtenyt.

 8. 9

  Amy May sanoo

  Huulten rohtuminen voi kieliä myös siitä, että juot liian vähän vettä.

  • 9.1

   Sanni sanoo

   Varmasti juonkin :) Mutta se on tapa josta en taida ihan heti päästä… Kun on syntynyt ”ei-janoiseksi” niin on vaikea rutiininomaisesti pakottaa itseään juomaan vaikka kuinka tietää että se on hyväksi itselle. Nykyisellään juon ehkä litran vettä päivässä jos kahvia ei lasketa, treenipäivinä kaksi litraa.

   • 9.1.1

    Karoliina sanoo

    Hei itsekin kummastelin joskus 3-4 vuotta sitten kaveriani, joka joi useamman litran vettä päivässä, itse kun sain vettä alas vain pari lasillista esim. urheilusuorituksen jälkeen ja muuten en sitä jounut ollenkaan. Kuitenkin päätin sitten kokeilla, että joisin aamulla, päivällä ja illalla kaksi lasillista vettä säännöllisesti ja jotenkin keho siitä heräsi siihen veden tarpeeseen ja nykyisellään menee itselläkin ihan pelkkään janon tunteeseen jo se litra päivässä ja lisäksi otan aina lasillisen tai pari, kun herään aamulla ja päiväunilta ja illalla ennen nukkumaanmenoa.

    • 9.1.1.1

     Sanni sanoo

     Mä join ennen hädin tuskin lasillisen vettä päivässä..! :-O (”Entisessä elämässäni” olin maitotyttö ja join janoon ja ruokajuomana maitoa.) Vasta totuttelun ja tietoisen vesitsemppauksen kautta pääsin edes tuohon litraan. Helposti se veden juonti tosiaan unohtuu kun ei tunne janoa. Mä en meinaa usein saada edes 2 desin lasillista kerralla tyhjäksi kun ensimmäinen kulaus poistaa täysin janon tunteen… Sitten pitää vain hiljakseen ”väkisin” ottaa pieniä hörppyjä.

     • 9.1.1.1.1

      Mintsi sanoo

      Minä olen huomannut, että tulee juotua enemmän, kun mittaan päivän vesimäärän aamulla pulloon ja pidän huolen, että se on illalla tyhjä. Lasissa olevaa vettä ei kyllä tule juotua. Montaa kertaa ei tarvitse illalla juoda puoltatoista litraa vettä, kun taas muistuu, että olisi hyvä juoda päivän mittaan.

      Myös käsilaukussa kulkee puolen litran pullo, että vettä on mukana myös reissupäivinä. Sitä pitää vaan täyttää vähän useammin.

      • 9.1.1.1.1.1

       Sanni sanoo

       Minä olen huomannut, että tulee juotua enemmän, kun mittaan päivän vesimäärän aamulla pulloon ja pidän huolen, että se on illalla tyhjä.

       Mä yritin tätä jonkun aikaa ja ei vain onnistunut… Kun ei ole jano niin sen veden vain unohtaa vaikka pullo kuinka olisi esillä pöydällä. :/

 9. 10

  Hiekkakakku sanoo

  Mä käyttelen Lipolotionia myös tukkaan. Pari tippaa silottaa kummasti, eikä lähmää, kun on varovainen annostelussa. Nyt viime aikoina sillä on avitettu sulavien tikkien poislähtöä, eli moneenhan se sopii :) Apteekista sai kerran öljypullon kylkiäisiksi tuon geelin ja on kyllä huippua huulivoidetta! Tykkään muuten siitäkin, että Lipolotionin mukana tulee myös spray-korkki, sillä joskus suihkiminen on kätevämpää kuin pullosta kaataminen. Hyvä Ceridal! :)

  • 10.1

   Sanni sanoo

   Hei, hyviä vinkkejä! :)

   Mä en ole Lipolotionissa sitä tavallista korkkia käyttänytkään vaan vaihdoin pulloon heti spray-korkin kun se on niin kätevä :)

 10. 11

  Memmuli sanoo

  Tänä talvena oon kohdannu aivan uuden ongelman: todella kuivat, halkeilevat ja kipeät huulet. Oon keväällä (?) siirtynyt kokonaan käyttämään luonnonkosmetiikan huulirasvoja ja tekstin luettua tuli mieleen, pitäisikö sittenkin ainakin nyt pahimpaan pakkasaikaan palata normi-/apteekkirasvoihin. Jotenkin ajatuksen tasolla luonnollisten rasvojen käyttäminen on vaan tuntunut mieluisammalta. Kai sitä huomaamatta tulee vuosien saatossa sitä huulirasvaakin syötyä.

  Kuivat huulet ei onneksi kokonaan menoa haittaa, tänään oli pakko todeta lumisateessa ulkoillessa että talvi on <33333

  • 11.1

   Sanni sanoo

   ja tekstin luettua tuli mieleen, pitäisikö sittenkin ainakin nyt pahimpaan pakkasaikaan palata normi-/apteekkirasvoihin. Jotenkin ajatuksen tasolla luonnollisten rasvojen käyttäminen on vaan tuntunut mieluisammalta

   Kokeile niin että laitat alle luonnonkosmetiikan huulirasvaa ja päälle mineraaliöljy”jankkia”. :) Sen voisi kuvitella olevan aivan optimi huultenhoitokombinaatio, joku täällä (tai Pakkassuosikit-postauksen kommenteissa) jo kertoikin noin tekevänsä ja hyvin toimii :)

   tänään oli pakko todeta lumisateessa ulkoillessa että talvi on <33333

   Todellakin <3 <3 <3 Mä olen kunnon vuodenaikojen ystävä – kesällä saa olla reippaasti lämmintä ja talvella sitten niin kylmä että hanki narskuu ja poskia nipistää! :) Ei mitään välimuotoja! ^_^

   • 11.1.1

    Elli A sanoo

    Luonnonkosmetiikassa on ymmärtääkseni kielletty myös eläintuotteiden käyttö (?). Jos haluaa ns. luonnollista suojaa, mutta eläintuotteet eivät ole ongelma, niin lanoliini on tosi suojaavaa. Se on puhdasta lampaista saatavaa villarasvaa. Apteekista saa esim. Lansinoh-nimisenä. Sitä voi jopa syödä huoletta, vauvatkin. :-) Voisiko se olla yksi vaihtoehto mineraaliöljylle, jos sitä ei halua käyttää?

    • 11.1.1.1

     Sanni sanoo

     Luonnonkosmetiikassa on ymmärtääkseni kielletty myös eläintuotteiden käyttö (?)

     Ei ole kielletty, ainakin Dr. Hauschka käyttää lanoliinia ja yleisesti etenkin mehiläisvahaa käytetään luonnonkosmetiikassa paljon. Monet luonnonkosmetiikan valmistajat merkkaavat vegaaniset tuotteensa erikseen jotta eläinperäisten ainesosien välttelijät löytävät vegaanituotteet valikoimasta helpommin. :) Muita luonnonkosmetiikassa käytettyjä eläinperäisiä ainesosia joita tulee mieleen on jotkut silkkiproteiiniyhdisteet ja hyönteisistä saatavat pigmentit.

     Mä en muista olenko koskaan kokeillut puhdasta villarasvaa, voisi joskus tsekkailla tuon Lansinohin. Sulla on kyllä paljon tietoa erilaisista tuotteista, Elli :)

     • 11.1.1.1.1

      Elli A sanoo

      Varsinkin mutu-tietoa löytyy ;) Mutta oikeasti tuo kertoo surullista tarinaa siitä, miten paljon joutuu ottamaan selvää eri asioista / tuotteista kosmetiikan maailmassa, jos haluaa tietää enemmän kuin mitä mainoslauseet antavat ymmärtää. Ja miten vaikea on löytää kaikin puolin hyvä, itselle sopisiva ja laadukkaita tuotteita. Ajatella miten paljon ns. turhaa tietoa ihminen joutuukaan kantamaan päässään kaiken aikaa :)

      Tuo Lansinoh tuli tutuksi lähinnä imetyksen kautta aikoinaan, mutta käyttötarkoituksia ovat purkin mukaan myös rohtuneet huulet, kuivat iho-alueet ja pienet palovammat. Ja näköjään sekoitin tuon vegaaniuden ja yleisen luonnonkosmetiikan :)

  • 11.2

   Anna sanoo

   Mä suosittelen kokeilemaan La Roche-Posayn Cicaplast huulivoidetta. Suosittelin sitä myös edellisessä Pakkassuosikit -postauksessa :) Koostumus on niin jähmeä, että siitä jää selvä suojaava kalvo huulille (ilman mineraaliöljyjä). Hyvin voi sipaista tätä luonnonkosmetiikan huulirasvan päälle, jos tuntuu, ettei luonnonkosmetiikan huulirasva ole riittävän hoitava. Mulla ainakin mineraaliöljyjä sisältävät huulivoiteet pitkän päälle vain pahentavat huulten rohtumista. Yksilöllistä toki tämäkin :)

 11. 12

  Kukka sanoo

  Mä olin tässä juuri aikeissa mennä ostamaan (vinkeistäsi johtuen) Crabtree and Evelynin käsirasvaa, mutta nyt alkoi mietityttää, että pitäiskö talveksi sittenkin ostaa tuo Ceridalin voide. Mulla on nimittäin just samassa kohdassa etusormessa kummassakin kädessä tosi kuivat kohdat, joista mielelläni pääsisin eroon…

  • 12.1

   Sanni sanoo

   Crabtree & Evelyn on tietysti ”ylellisempää” ja tuo sen ihanan kosmetiikan kokonaiselämyksen tuoksuineen ja kauniine pakkauksineen mitä perusvoiteilla ei saa. Mutta joskus tuote ilman elämystä saattaakin sitten hoitaa jonkun ongelman tehokkaammin. Miellyttävyyden perusteella valitsisin edelleen Crabtree & Evelynin, mutta en voi kieltää Ceridalin tehoa. Jalkapohjatkin ovat pysyneet selvästi pehmeämpinä kuin tavallisesti käyttämilläni voiteilla. Olen oikeasti vähän hämmästynyt. Ceridalissa ei ole edes ureaa, mutta jotenkin se vain on onnistunut sarvikuonnonahka-jalkapohjienkin koseteutuksessa poikkeuksellisen hyvin.

   Minulla ei ole tällä hetkellä kotona Crabtreen voidetta joten en voinut kokeilla olisiko se auttanut yhtä hyvin kuin Ceridal. Mutta koko satsi muuten jo pitkään käyttämiäni lemppareitani kuten Clarinsin käsivoide ei tepsinyt ollenkaan. :( Pehmentää, joo, mutta kohta kuivat kohdat ovat taas näkyvissä.

   • 12.1.1

    Kukka sanoo

    Blogit ovat kyllä mitä parhainta mainontaa (ainakin mun kohdalla). Aamulla luin, päivällä ostin ja jo kokeilinkin. Eli apteekista tarttui mukaan tuo voide ja kokeilin sitä salitreenin jälkeen koko kropalle. Oli melko ”nihkeää” levitettävää ja tuoksu (tai sen puute) just sellaista perusrasvakamaa ja ehkä ihan vähän nopeammin olis voinut imeytyä, muttei kuitenkaan hitaimmasta päästä lainkaan. Ja tuntui hyvältä näin pakkasella. Muulla kelillä tuskin tuun käyttämään koko kropalle. Illalla sit käsivoidekokeiluun :) Ostan sit sen Crabtreen vähän keväämmällä ja nautin hemmottelusta. Mut nyt on tehon aika :)

    • 12.1.1.1

     Sanni sanoo

     Minullakin tuon voiteen imeytyminen kestää sen verran pitkään että se sopii parhaiten käyttöön juuri iltaisin nukkumaanmennessä niin kädet ja jalat saa jäädä muhimaan sen kanssa yön yli eikä tahmapinta haittaa :)

     • 12.1.1.1.1

      Kukka sanoo

      Vielä pakko tulla kommentoimaan, että jo yhden yön käytön perusteella ihan loistavaa tavaraa :) Etenkin niihin oikein kuiviin kohtiin etusormissa. Eivät ne toki vielä kokonaan kadonneet, mutta ero eiliseen on huomattava. Jee :)

      • 12.1.1.1.1.1

       Sanni sanoo

       Noniin, mitäs mä sanoin :D Kosmeettinen elämys on kenties tyyliä ”mehh”, mutta tulokset puhuvat puolestaan :) En minäkään muuhun rasvaan enää tänä talvena vaihda, viikon olin ilman ja heti alkoi kuivuus näkyä.

 12. 13

  ulla sanoo

  Mä oon jalkahoitajan neuvosta käyttänyt Ceridalin lipogeelia kuiviin jalkoihini jo useemman vuoden ajan ja se on kyllä paras jalkarasva, mitä oon testannut!

 13. 14

  Jonttu sanoo

  Voi Sanni, suosituksia ei voi ohittaa, joten suunta kohti apteekkia ja Ceridal-voide kassan kautta kotiin. :) Pakko! :)

   • 14.1.1

    Jonttu sanoo

    Tarkoitan, että ihan mahtavaa, kun vaikutus jatkuu jopa käsienpesun jälkeenkin! Ja jos rasvaa aamupäivällä kädet, niin vielä myöhään illallakin kuivuus vain pysyy poissa.

 14. 15

  emmi sanoo

  minäki sekotan tota öljyä talvisin siihen vaseline suihkeeseen :) saa muokattua tujumpaa rasvaa pakkasten mukaan. ainoastaan naama tuntuu kuivalta:( voiko muuten mineraalimeikkipohjan alla käyttää normaalia kosteuttavaa primeria? oon alkanu vasta pari kk sitte käyttää oikeeta mineraalimeikkiä ja nyt -30 pakkasilla tuntuu kuivalta. nomraalin meikkivoiteen alle oon talvisin laittanu lumenen kosteuttavaa primeriä, mutta en tiiä sopiiko ne sitten yhteen…

  • 15.1

   Sanni sanoo

   voiko muuten mineraalimeikkipohjan alla käyttää normaalia kosteuttavaa primeria?

   Voi käyttää :)

 15. 16

  Kanerva sanoo

  Mulla kuivien huulien hoitoon paras tuote on punainen Bepanthen, jota laitan talvisin aamuin illoin.

 16. 17

  Mirri sanoo

  Tämä ei varsinaisesti liity postaukseesi mutta heitänpä linkin jos sinua kiinnostaa: http://www.kemikaalicocktail.fi/2016/01/syopavaarallista-kemikaalia-loytynyt-36-tuotteesta/

  Tällaisia uutisia lukiessa tulee suunnaton ärsytys koko kosmetiikkateollisuutta kohtaan ja tekisi mieli siirtyä käyttämään pelkkää palasaippuaa ja kookosöljyä (ja siirtyisinkin jos iho ei olisi niin kuiva ja herkkä). Oikein erityisesti tätä juttua lukiessa raivostutti, että mulle kuivaihoiselle kosmetiikka-allergikolle myytiin apteekissa tuo La Roche Posayn misellivesi, koska se on juuri herkälle iholle sopiva tuote eikä sisällä allergeenejä jne jne…

  • 17.1

   Sanni sanoo

   Mikä sattuma, just luin jotain inciä jossa tuo ainesosa tarttui silmääni… mikähän se oli..

   Tuo uutinen jättää minut vain hämmentyneeksi siitä, että miten näitä tuotteita voi olla EU:n markkinoilla jos ne sisältävät kiellettyä ainesosaa? Ja mikä taho sen on kieltänyt? Jos se on ihan lainsäädännön nojalla kielletty, niin miten tuotteet ylipäänsä ovat Euroopassa myynnissä..?

   • 17.1.1

    NG sanoo

    Itsekin suutuin L’Orealin menettelystä, nimenomaan siksi kun La Roche Posayn misellivesi on oma suosikkini – samoin L300… Molemmissa on tuota vaarallista ainetta.

    Ilmeisesti tässä on tulkintaeroista kyse: Tanskan ympäristöjärjestön mukaan kyseistä säilöntäainetta ei saisi käyttää, mutta jonkin kauppaorganisaation mukaan saa (kunhan määrä jää alle maksimin 0,3%) …
    Hyvähän tuo aine ei ole ympäristölle eikä ihmiselle, mutta vaikuttaa siltä, että se on ollut niin tuntematon suurelle yleisölle, että kosmetiikkafirmat ovat käyttäneet sitä paheksuttujen parabeenien sijaan..

   • 17.1.3

    Kukka sanoo

    Ääh, mä en kestä, kun aina tulee jotain kiellettyä vastaan. Ensimmäinen puteli, johon tartuin tarkistaakseni oli lemppari L300 eye make-up remover ja siellähän tuo aine komeili (eikä tuota tuotetta siis ollut tuossa jutun listassa mainittu). Tuo on ollut niin luottoystävä, että en kyllä millään haluaisi luopua. Olisko hyvää vinkkiä ei-vedenpitävän silmämeikin ja huulimeikin puhdistukseen? Tää on mulla ollut myös mahtava 38 ripsarin poistaja, ei ole tarvinnut hinkkailla lainkaan.

    • 17.1.3.1

     Sanni sanoo

     Olisko hyvää vinkkiä ei-vedenpitävän silmämeikin ja huulimeikin puhdistukseen?

     Mulla on jakaa tosi vähän silmämeikinpoistoainevinkkejä, kun silmäni sietävät vain aniharvoja tuotteita. Garnierin misellivesi on yksi hyviksi todetuista, mutta sekin taisi olla tuolla listalla..? Tällä hetkellä käytän Lumenen Sensitive Touch -silmämeikinpoistoainetta, joka jatkaa samaa tuttua lopetettujen tuotteiden listaa kuin kaikki silmämeikkiputsarit jotka mulla toimii. Kaikki lempparini on siis lopetettu, noita Sensitive Toucheja onneksi jemmasin joitain kappaleita aiemmin niinkuin tein Natural Coden geelimäisen suursuosikkinikin kanssa.

    • 17.1.3.2

     NG sanoo

     Yves Rocherin Ruiskaunokki-meikinpoistaja, se kaksifaasinen tuote. Loistava!
     Tosin, nyt en ole tähän hätään varma senkään sisällöstä…

     • 17.1.3.2.1

      Sanni sanoo

      Minäkin tykkään tuosta ja olisin suositellutkin, mutta Kukka etsi ei-vedenkestävän meikin poistoainetta.

   • 17.1.4

    Mirri sanoo

    Laitoin uteliaisuuttani viestin yliopiston apteekkiin ja sieltä vastattiin näin: ”Kosmetiikassa ainesosat eivät saa imeytyä verenkiertoon. Tämän ainesosan kanssa on menossa siirtymävaihe, tieto on varsin uusi ja suuret kosmetiikkafirmat ovat tietoisoa tällaisista asioista. Aine ei ole lainvastainen mutta tullee poistumaan
    käytöstä. Sitä ei myöskään ole ilmoitettu allergisoivaksi.”

    Mielestäni vähän naurettava tuo kommentti ainesosien imeytymisestä verenkiertoon – se kun ei ole olennaista allergian kannalta, eikä esim. hormonihäiritsijöiden osalta. Samoin monet kemikaalit ovat ympäristön kannalta haitallisia (esim. mikromuovit) vaikka ne eivät iholle käytettynä sitä olisikaan. Mutta ilmeisesti tosiaan kyse on siirtymävaiheesta ja kemikaalin haitallisuus on osoitettu vasta hiljattain.

    Kosmetiikkateollisuus siis kokeilee kepillä jäätä ja yrittää saada vanhat tuotteet myytyä ennen ainesosien uudistusta luottaen siihen ettei niitä sen tarkemmin tutkita. Eihän tämä suoranaisesti laitonta ole mutta kertoo joidenkin toimijoiden moraalista, että ainesosien turvallisuus kuluttajalle ei ole prioriteeteissa kovin korkealla…

    • 17.1.4.1

     Sanni sanoo

     Palaan tähän keskusteluun kun saan päivän postauksen valmiiksi :) Kiitos selvittelystä Mirri!

     • 17.1.4.1.1

      Sanni sanoo

      Paitsi että en ehtinytkään palata. Katsotaan huomenna vaikka kun istun junassa :)

  • 17.2

   saara sanoo

   Tähän vaan pikainen yleiskommentti, että Kemikaalicocktail ei ehkä edusta mitään laadukkainta tiedonlähdettä. Kyseinen blogi syyllistyy pelon lietsontaan ja perustelemattomien väitteiden levittämiseen, joten tarkka lähdekritiikki on paikallaan juttuja lukiessa.

 17. 18

  Anna sanoo

  Juu, mäkin haluaisin nähdä alkuperäisen viitteen tällaiselle totaalikiellolle.
  Löysin EU:n scientific committeen tuoreen asiakirjan, jossa todetaan PHMB:llä olevan karsinogeenistä vaikutusta jyrsijöillä, mutta vain erittäin suurilla suun kautta annetuilla annoksilla. Eli en lähtisi ihan kauheasti huolestumaan, jos parissa käyttämässäni tuotteessa sitä olisi. Tosin komitean johtopäätös on, että aine ei olisi täysin turvallinen ”up to 0,3% concentration in cosmetic products”. Ehdottavat, että PHMB:ta käytettäisiin pienemmissä pitoisuuksissa.

  http://ec.europa.eu/health/scientific_committees/consumer_safety/docs/sccs_o_157.pdf

  Huoh. Missähän pitoisuudessa sitä on tuossa mun Garnier Micellar Cleansing Waterissa, jota rakastan yli kaiken meikinpoistossa?! Luulenpa, että käytän putelin loppuun yhtä kaikki.

  Kemikaalicocktailin sivuillakaan ei ollut linkkiä ”kieltoon”. Laittakaahan tänne jos löydätte! Lisään vielä, että kaikki kyseisellä sivustolla julkaistu aineisto ei niin sanotusti pidä vettä ;) Ehtaa hörhöilyäkin sieltä löytyy ihan etsimättä.

  • 18.1

   Mintsi sanoo

   Minäkin käytän tuota Garnierin misellivettä. Ihana tuote ja kranttu ihoni pitää siitä. Päätin kyllä, että vaihtoon menee, kun pullo loppuu. En osaa pelätä tuota ainesosaa kovin kovasti, mutta en myöskään halua olla mukana tukemassa tuotteita, joissa sitä on.

   Olisiko vinkkejä kuivan ja herkän ihon puhdistukseen? Ihoni ei pidä vesipesusta, joten mikään puhdistusvaahto ei käy. Puhdistusmaitoja olen kokeillut montaa, mutta valtaosa joko ärsyttää ihoa tai ei puhdista meikkiä riittävän tehokkaasti.

   • 18.1.1

    Sanni sanoo

    Olisiko vinkkejä kuivan ja herkän ihon puhdistukseen?

    Öljypuhdistus :) Tehokkaampi kuin maito, ja erittäin hellävarainen ja vielä maitoja ja voiteitakin ihoa hellivämpi koostumus kuivalle iholle.

    Perusvoiteillakin voi puhdistaa ihoa, kuten vaikka tässä postauksessa esitellyllä Ceridal-voiteella. Öljy on kuitenkin meikin liuottajana tehokkaampi kuin perusvoide.

    • 18.1.1.1

     Elli A sanoo

     Öljyistä manteliöljy on tosi mieto ja tehokas puhdistaja. Meillä ollut käytössä niin aikuisilla kuin ihan pienillä lapsillakin. Esimerkiksi vedenpitäviä aurinkovoiteita on todella vaikea pestä pois pienten lasten kasvoilta. Mutta manteliöljyllä lähtee nekin hankaamatta :-) Ja aikuisilla vedenpitävät silmämeikit, kunhan öljy ei turvota silmiä.

     • 18.1.1.1.1

      Sanni sanoo

      Hyvä vinkki tuo manteliöljy :)

      Mulla se vain ei poistanut silmämeikkiä nimeksikään ja silmiin jää rasvainen kalvo niinkuin kaikista öljymäisistä ja rasvapitoisista silmämeikinpoistoaineista. Ripsiväri ei kummallista kyllä hievahdakaan jos yritän poistaa puhtaalla öljyllä, mutta rajaukset kyllä lähtee :)

      • 18.1.1.1.1.1

       Elli A sanoo

       Harmi, nämä ovat näköjään taas henkimaailman asioita. :-) Mulla poistuu manteliöljyllä ihan vahvoinkin wp-ripsari. Mutta sy-alue jää kyllä jää hieman öljyiseksi, eli jos silmät turvottavat yöllä helposti, niin tuo ei ole paras puhdistus. Itsekin jouduin hetkeksi vaihtamaan toiseen aineeseen, mutta nyt talvella taas palasin manteliöljyyn.

  • 18.2

   Sanni sanoo

   Ehdin vihdoin lukemaan InciMixin jutut (PHMB ja PHMB osa 2) tästä ja nyt olen vähän enemmän viivalla. Tai no, miten sen nyt ottaa, viivalla siitä kuinka sekava koko homma on! Uskomatonta jotenkin. Kuten Anniina kirjoitti, ”Aineelle lätkäistään luokitus, joka kieltää sen käytön kosmetiikassa, paitsi jos on todettu sen olevankin turvallinen. No sitten on todettu, että se ei ole turvallinen, mutta ei ihan lopullisesti, joten sitä ehkä vielä sittenkin saa käyttää.” Ota nyt siinä selvää kun tiedekomiteat ja kemikaalivirastotkin jättävät asian niin ettei siitä saa täysin yksiselitteistä tulkintaa.

   No, jään mielenkiinnolla seuraamaan Tukesin tulevia tiedotteita asiaan liittyen. Tämä härdelli kertoo niin konkreettisesti sen, miten vähän lainsäädännölläkin voi lopulta olla väliä. Valmistajat voivat vapaasti tehdä omia tulkintojaan ja kielletty aine koreilee markkinoilla kaikkien silmien alla ja siihen havahdutaan vasta vuosi kiellon jälkeen. Kaikenlaista….

   (P.S. Minäkin pidän InciMixiä ja Kemikaalikimaraa huomattavasti Kemikaalicocktailia luotettavampina ja ennenkaikkea objektiivisempina lähteinä.)

 18. 19

  Anna sanoo

  Katosikohan aiempi kommenttini johonkin eetteriin?
  No, sanon vielä, että (suurimmalta osin tarpeeton) parabeenipelko voi olla yksi syy siihen, miksi tätäkin PHMB:ta holvataan kosmetiikkatuotteisiin. Kun kuluttajat ilmaisevat, että me ei haluta parabeeneja, niin mitä tekee kosmetiikkateollisuus? No korvaa parabeenit muilla, mahdollisesti vielä haitallisemmilla säilöntäaineilla. Tuotteet kun on kuitenkin saatava säilymään.

 19. 20

  Jonttu sanoo

  Voisiko tämä olla Nivea Cremen korvaaja sellaisessa kombinaatiossa, missä alla on tavallinen silmänympärysvoide ja tätä Ceridal voidetta päällä ihan pieni nokare tai sitten tuota Niveaa? Olen nimittäin testailemassa, saisinko silmäkulmaryppyjä vähän vähemmäksi sillä sinun Kreikan-niksilläsi. Ceridalissa kun olisi paljon parempi käyttömiellyttävyys kuin Niveassa…

  • 20.1

   Sanni sanoo

   Voisiko tämä olla Nivea Cremen korvaaja sellaisessa kombinaatiossa, missä alla on tavallinen silmänympärysvoide ja tätä Ceridal voidetta päällä ihan pieni nokare tai sitten tuota Niveaa?

   Miksipä ei :) Kannattaa kokeilla.

 20. 21

  vierailija sanoo

  Nämä Ceridalin tuotteet ovat olleet pelastus aina kuiville käsilleni. Etsin vuosia toimivaa käsivoidetta, mutta en löytänyt. Ceridalin lipogeeliä kun laitan illalla, aamulla ja joskus päivälläkin, kädet pysyvät kunnossa. Myös tuo uusi voide on ollut hyvä, jos ei halua niin rasvaista tuntumaa käsille.

 21. 22

  saara sanoo

  Tää postaus oli jotenkin ei-sannimainen, koska se vaikutti niin kritiikittömältä. Tuli mieleen perus mainospostaukset, joita kaikki blogit pursuilevat. Jäi sellainen olo, että eikö näissä tuotteissa todella ollut mitään huonoa? Pelkkää kehuttavaa? Herättää aina epäluuloni, ja tulkitsen tällaisen ilmaisun automaattisesti maksetuksi mainokseksi.

  Kiitos kuitenkin vinkeistä, ehkä kokeilen jotain näistä tuotteista kuiviin käsiini. Taidan laittaa alle kookosöljyä, tuo se ainakin hyvää tuoksua jos ei muuta.

  • 22.1

   Sanni sanoo

   Tää postaus oli jotenkin ei-sannimainen, koska se vaikutti niin kritiikittömältä. Tuli mieleen perus mainospostaukset, joita kaikki blogit pursuilevat. Jäi sellainen olo, että eikö näissä tuotteissa todella ollut mitään huonoa?

   Hahah, tää oli hassu :D Pitääkö tuotteissa aina olla jotain huonoa? :) Jep, annan kritiikkiä kun koen sen tarpeelliseksi, mutta Ceridalissa ei ollut mitään mitä olisin halunnut kritisoida. Joo, okei, ne eivät tuoksu miltään, pakkaukset on tylsiä – mutta mitä voisi odottaa? Ne ovat apteekin perusvoiteita, niiden kuuluu olla elämyksellisesti ”tylsiä” :D Perusvoiteina nämä tuotteet täyttävät täysin tarkoituksensa; pitävät ihon kosteutettuna. Ilman kommervenkkejä. Ilman stooreja kasveista ja kukista tai ihoa kiristävistä peptidiyhdisteistä. :) Kritisoin ärhäkästi lupauksia jotka eivät täyty tai harhaanjohtavaa markkinointia. Ceridal tekee sen minkä lupaa, eikä yritäkään olla muuta kuin kuivan ihon oireita lievittävä kosteusvoide.

   • 22.1.1

    saara sanoo

    Kiitos vastauksesta, ymmärrän pointtisi. Olen vain tottunut lukemaan nuo mainitsemasi asiat itse postauksesta. Eli jos tuote on tylsän näköinen ja ei anna mitään erityisiä elämyksiä käytettäessä, niin olet yleensä maininnut nämä. En siis tarkoittanut sitä, että pitäisi alkaa keksimällä keksiä huonoa mistään tuotteesta. Juttujasi vuosia lukeneena olen vaan tottunut lukemaan myös kommentteja pakkausten ulkonäöstä ja toimivuudesta, tuoksuista, elämyksistä jne… Myös apteekkituotteiden kohdalla. Kun näitä asioita ei mainita ollenkaan vaan tuodaan esiin pelkästään hyvät puolet, tulee juuri se mainospostausfiilis. Mutta tämä oli vain minun kokemukseni tekstistä, ja olen hyvin kyynistynyt blogien lukija. Ei tarvitse ottaa itseensä, halusin vain kommentoida kun tuollainen olo jäi. Vastauksesi selvensi asiaa!

    • 22.1.1.1

     Sanni sanoo

     Moi saara! En ottanut itseeni, ei huolta :) Kyllä mä itse asiassa mietin tuota pakkausten tylsyyden ja elämyksellisyydsen puutteen esiintuomista postauksessa, mutta sitten se tuntui tosi turhalta ja tarpeettomalta pointilta, kun kyseessä on tuotetyyppi jonka ei ole tarkoituskaan näyttää herkulliselta ja houkuttavalta. Ajattelin, että tuollaisen ”kritiikin” esiintuominen perusvoiteiden kohdalla tuntuisi nimenomaan ”väkisin” lisätyltä huomiolta, jonka kirjoitan vain koska jengi on tottunut lukemaan mun arvosteluista myös niitä huonoja puolia. Kaikissa tuotteissa ei kuitenkaan ole huonoja puolia, ja olisi höperöä lähteä tekemään esimerkiksi perusvoiteen kohdalla tuoksuttomuudesta tai tylsästä pakkausdesignista ”huonoa puolta” vain jotta postaus ei olisi pelkkää positiivista sanomaa.

     Mutta joo, ymmärrämme varmasti lopulta hyvinkin toisiamme tässä asiassa :) Kyllä mä sen käsitän että pelkkiä hyviä puolia esiinnostava postaus varmasti tuntuu mainosmaisemmalta kuin kritiikkiä sisältävä. Mutta kritiikki ei voi muodostua joksikin itseisarvoksi jota on sisällytettävä uskottavuuden nimissä joka arvosteluun, jos tuote ei spontaanisti sellaista herätä.

     • 22.1.1.1.1

      Jonttu sanoo

      Miten nuo Ceridalit ovat minusta kauniin näköisiä? :) Ei mitään sairaalailjetyksiä vaan tyylikkään valkoisia pienellä shiftillä vaaleanvihreää ja vaaleanpunaista, siis erittäin tyttömäistä ja tyylikästä. :)

      • 22.1.1.1.1.1

       Sanni sanoo

       Makuasioita totta kai :) Yksi pitää puhtaan valkoisista linjoista, toinen värikkäistä ja koristeellisista pakkauksista jne.

 22. 23

  Jasmin sanoo

  Ceridalin öljy on kyllä täyttä kultaa! Alunperin ostin sen vartalon iholle kosteutukseen, atooppikkona kun ihoni kuivuu ”suomuille” sääristä talvisin. Pian huomasin öljyn monipuolisuuden: Ceridal käy hierontaöljyksi, ja usein suihkautan muutaman kerran öljyä käsiin ”käsivoiteeksi” tai yövoiteen joukkoon antamaan lisää ravitsevuutta.

  • 23.1

   Sanni sanoo

   Hei Jasmin! Kiitos kivasta kommentistasi. Jouduin kuitenkin GSK:n eli Ceridalin valmistajan pyynnöstä poistamaan kommentista kohdan, joka koski tuotteen ns. off-label-käyttöä. Valmistaja suosittelee tuotteen käyttöä ainoastaan ulkoisesti. Kommentissasi ei siis ollut mitään vikaa, mutta koska valmistaja on lääkealan yritys, he ovat näissä käyttöjutuissa erityisen tarkkoja.

 23. 24

  Anna sanoo

  Vielä PHMB:sta. Kemikaalikimara-blogissa on 20.1.2016 postattu juttu aiheesta, jossa turvallisuusasia kuvataan niin selkeästi kuin se nyt on mahdollista – se nimittäin on näköjään Tukesin kieltämä, kuten täällä jo aiemmin mainittiinkin, mutta sallittu EU:n lainsäädännössä yhä.

  Suosittelen muutenkin kaikille asiallista Kemikaalikimara-blogia, jonka kirjoittaja on kemiantekniikan DI, siis alan ammattilainen, jolla on lisäksi ällityttävä kyky avata hankaliakin asioita selkeästi ja ymmärrettävästi. Nostan hattua näille ihmisille, jotka näkevät vaivaa tuodakseen muutoin hankalasti hahmotettavia asioita kaikkien luettavaksi, siis laadukasta tieteen popularisointia.

  Kemikaalicocktail- ja kemikaalitutka-blogistit sen sijaan toimivat mutu-pohjalta, ja esittävät muualta kuulemiaan ja netistä löytämiään asioita usein skandaalinkäryisesti, kritiikittömästi ja tietämättömyyden syvällä rintaäänellä, ja niiden juttuihin on syytä suhtautua varauksella. Kummallakaan heistä ei ole kemian alan koulutusta, tai mitään läheltäkään liippaavaa.

  • 24.1

   Sanni sanoo

   En mä näköjään ehdikään keskittymään tähän PHMB-keskusteluun :/

   Kemikaalikimara-blogi on tuttu, luen säännöllisesti ja toissa kesänä selviteltiin Anjan kanssa yhdessä luonnonkosmetiikan aurinkosuojafilttereihin liittyviä kiemuroita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.