CC-voide x 3

Tänään luupin alla kolme erilaista CC-voidetta; kaksi korkeasuojakertoimellista ”normikosmetiikan” edustajaa ja yksi matalasuojakertoimellinen luonnonkosmetiikan edustaja.

CC_voiteet_MAC_Lavera_Lancome

Saanko esitellä; MAC Prep + Prime CC Colour Correcting -voide SK 30, Lavera Colour Correction -voide  SK 6 ja Lancôme City Miracle CC Cream SK 50.

Olen saanut voiteet blogin kautta.

Mitäs tämä CC nyt sitten meinasikaan? Colour Correct = värin korjaus, mikä tarkoittaa sitä, että CC-voiteen olennaisin ero BB-voiteeseen verrattuna on väripigmenteissä. CC-voiteeseen on valittu erityisesti ihon eri värivirheitä taittavia pigmenttejä.

Näkyykö tämä sitten oikeasti käytännössä? Se on jo toinen asia. ;) Tai sanotaanko näin, että en ole testannut CC-voiteita henkilöillä, joiden iholla on selkeitä värivirheitä (punoitusta, kellertävyyttä, sinertävyyttä, harmautta), joten en voi ottaa asiaan kunnolla kantaa. Mutta omalla, suhteellisen värivirheettömällä ihollani, en ole havainnut CC-voiteen peitto/neutralointikyvyssä eroa BB-voiteeseen.

Kuulisinkin mielelläni kokemuksianne, jos joku on huomannut CC-voiteissa olennaisen eron BB-voiteeseen verrattuna. Onko esimerkiksi joku punoittavan ihon omistaja saanut ihonsa tasaisemmaksi CC:llä kuin BB:lllä?

CC_voiteet_swatches1

Testivoiteeni eroavat paitsi sävynsä, myös koostumuksensa ja ominaisuuksiensa puolesta.

MACin Prep + Prime -linjan voide on tarkoitettu primerin tavoin kosteusvoiteen päällä ja meikkivoiteen alla käytettäväksi (tai yksinään jos iho on rasvoittuva ja hakee vain kevyttä peittoa), Laveran tarjokas korvaa sekä kosteusvoiteen että meikkivoiteen ja Lancômen City Miracle ”tekee kaiken”; tasoittaa, peittää, suojaa UV-säteilyltä ja kosteuttaa.

CC_voide_MAC

MAC Prep + Prime CC Colour Correcting SPF 30. 30,50€ / 30 ml.

MACin CC-voiteita on neljässä sävyssä, minä sain sävyn Adjust joka on neutraali ihon sävy. Kolme muuta sävyä ovat vahvemmin neutraloivia (Illuminate on laventelinen, Recharge oranssi ja Neutralize keltainen). Käytännössä Adjust on viileä, roosaan taittava ja aika vaalea sävy (ainakin minun jo päivetystä saaneilla kasvoilla).

Voide tuntuu juuri siltä mitä se onkin – ohuelta primerilta. Koostumus ei kuitenkaan ole silikonisen liukas vaan meikkivoidemainen. MACiltä saamieni tietojen mukaan se hillitsee hyvin ihon kiiltelyä ja sopii rasvoittuvalle iholle yksinään käytettäväksi. Normaalille iholle alle kannattaa laittaa alle kosteusvoide, kuivaihoiselle suositellaan mieluummin MACin Prep + Prime BB-voidetta joka on kosteuttavampi.

Pigmenttiä Adjust-sävyssä on aika hillitysti eikä MACin CC minun silmiini mitenkään huomattavasti tasoita ihon sävyä.

Kenelle? Suojakertoimellista primeria hakevalle, kevyttä, suojakertoimellista kesämeikkipohjaa etsivälle.

CC_voide_Lavera

LAVERA Colour Correction 8-in-1 Cream. 22,95€ / 30 ml.

En kuulu näiden ”niin-ja-niin-monta-in-1” -mainoslauseiden ystäviin, sillä se on mielestäni turhaa usein itsestäänselvien ominaisuuksien omiksi eduikseen listaamista. Kaikkien kosteusvoiteiden voi esimerkiksi sanoa kosteuttavan, häivyttävän juonteita, kirkastavan ja suojaavan ihoa, ne ovat siis jo voiteen perusfunktioita. :) (Pahoitteluni taas tästä pedanttisuudesta, mä nyt olen tällainen… :p)

Laveran CC haluaa kertoa meille että se tekee kahdeksaa asiaa:

1 Kosteuttaa 24 tuntia

2 Kirkastaa ihoa

3 Peittää ihon virheitä

4 Vähentää pigmenttiäiskien vaikutelmaa (huomatkaa sanavalinta; kosmetiikkamerkit käyttävät huolella ilmaisua ’appearance of’, jolloin he eivät väitä vähentävänsä itse konkreettista ihovirhettä vaan vain sen vaikutelmaa)

5 Silottaa pieniä juonteita ja ryppyjä

6 Kiinteyttää ja täyteläistää ihoa

7 Suojaa vapailta radikaaleilta

8 Suojaa UV-säteiltä (suojakerroin 6)

Alun jälkeen odottaisitte minun ehkä jatkavan vähemmän mairittelevaan sävyyn, mutta Laveran CC on testikolmikosta suosikkini. Markkinointitekstit ovat minun kannaltani turhia pränttejä, minut vakuuttaa koostumuksella ja ihofiiliksellä. :)

Sävy on erinomainen, neutraali/lämmin beige. Sopii minulle täydellisesti. Ihanan tuoksuinen. Todella miellyttävä, notkea, kermainen ja hyvin levittyvä koostumus. Tuntuu mielestäni paremmalta kuin Laveran BB, myös sävy on BB:tä parempi. (Laveralla BB/CC-sävyjä on vain yksi.) Te joille Laveran BB on liian tumma, kokeilkaas CC:tä joka on vaaleampi. Jälki läpikuultavaa, tasoittaa ihon sävyä mutta ei peitä. Ei kuivu täysin mattaiseksi mutta ei jää kiiltäväksikään. Todella positiivinen yllätys!

Kenelle? Luonnonkosmetiikan käyttäjälle joka etsii hyvää sävyttävää kosteusvoidetta.

CC_voide_Lancome

LANCÔME City Miracle CC Cream SPF 50. 39€ / 30 ml.

Lancômen CC-voide lupaa paljon, ja lunastaakin lupauksensa. Tuotteesta kerrotaan, että se ”tasoittaa ihon sävyä kuin meikkivoide, kaunistaa kuin valovoide, kosteuttaa kuin kosteusvoide, suojaa UV-säteilyltä kuin aurinkovoide, vähentää kiiltelyä kuin puuteri”. Se myös lupaa suojata ihoa erityisen tehokkaasti saasteilta.

City Miracle onkin testikolmikosta eniten meikkivoiteen kaltainen, eli peittää selvästi enemmän. Harmillisesti saamani testisävy 02 ei sovi minulle yhtään (se on oranssihtava ja liian tumma), joten en voinut testata tuotetta parhaalla mahdollisella tavalla. Oikealla sävyllä tulos olisi ollut vielä paremmin arvioitavissa, mutta koin koostumuksen kuitenkin peittävän kahta muuta testi-CC:tä tehokkaammin. Sävyjä on saatavilla kolme, kahta muuta en ole nähnyt joten en osaa sanoa niiden tummuuasteesta tai taittosävystä.

Voide on (epäilemättä korkean suojakertoimensa ansiosta) nahkean tuntuinen ja nappaa heti ihoon kiinni. Tasoittaa ihon pintaa tehokkaasti ja blurraa huokosia. Iho jää himmeäksi mutta silti kauniin kuultavaksi. Pinta tuntuu kuivemmalta kuin Lavera, mutta jää ”joustavaksi” ja kostean näköiseksi koko päiväksi. Laatu tuntuu ja näkyy koostumuksessa. Raikkaan, miellyttävän tuoksuinen.

Kenelle? Korkean suojakertoimen sävyttävää päivävoidetta / kevyttä meikkipohjaa hakevalle ”cityihmiselle”, joka haluaa selvitä yhdellä tuotteella.

LancomeCC_paljasiho

 

Tein ihan sattumalta mielenkiintoisen havainnon swatchatessani CC-voiteita iholle. En pyyhkinyt swatcheja heti pois kun jäin säätämään jotain koneelle, ja kohta huomasin, kuinka Laveran ja MACin voiteet alkoivat kuivua ja halkeilla Lancômen pysyessä tasaisena ja kostean näköisenä.

CC_swatches_vertailu

Annoin swatchien olla ihollani tunnin ja Lancômen CC:n pinta oli edelleen muuttumaton. Toistin testin vielä seuraavana päivänä varmistuakseni asiasta, ja levitin voiteita tällä kertaa laajemmalle alueelle. Sama tulos.

Kasvoille levitettynä pinta on tietysti huomattavasti ohuempi, eivätkä MAC ja Lavera osoita samanlaisia halkeilun merkkejä normaalikäytössä kasvoilla. Oli kuitenkin mielenkiintoista tehdä havainto paksumman pinnan käytöksestä, ja kertoohan se jotain Lancômen voiteen teknologiasta. Jotain siinä on selvästi ”rakennettu” eri tavalla, tietyt komponentit eivät haihdu samalla lailla kuin MACin ja Laveran voiteissa.

     CC_voiteet_MAC_Lavera_Lancome2

Onko joukossanne CC-voiteiden faneja?

CC vai BB? Kumpi parempi? Vai ihan samanlaisia? ;)

 

Kommentit
 1. 1

  Janette sanoo

  Mulla on Max Factorin CC-voide ja oon tykännyt todella paljon! Mulla tää menee meikkivoiteena koko vuoden, talvella ja kesällä.Tää peittää tosi hyvin mun ihon epäpuhtauksia ja muita virheitä.En vaihtais tätä enää mihinkään!

 2. 2

  Nimetön sanoo

  Itse käytän Lumenen CC-voidetta, sekoitan mediumia ja lightia keskenään, niin saan omalle iholle sopivan sävyn. :) Ja oon kyllä tykänny valtavasti! Tulee sellainen tietty hehku kasvoille, mutta silti peittää sopivasti.

 3. 3

  Hanna sanoo

  Meille tuli just toi Lancome myyntiin, ja täytyy kyl todeta et sitä ei oo suomalaisen iholle suunniteltu, sävy 1 ei paljoakaan oo 2 vaaleampi. Paksun koostumuksen takia se ei myöskään häivyty iholle kuin yleensä CC ja BB voiteet tekevät, joten voide sopii ainoastaan päivettyneelle iholle.. Harmi, sillä voide kuulostaa tosi lupaavalle ja Lancomella on kuitenkin niin paljon käyttäjiä suomessa..

 4. 4

  InQ sanoo

  Minulla on ongelmainen iho: pari finniä, arpia, punotusta, kuivia & hilseileviä kohtia… Kokeilin Vichyn BB-voidetta ja se ei imeytynyt ollenkaan, vaan jäi luistelemaan ja rullaantumaan iholleni. Vichyn voide ei myöskään oikein peittänyt mitään noista ongelmakohdista. Sitten kokeilin kaverilta Lumenen CC-voidetta ja hämmästyin, miten hyvin se toimii ihollani! Se käy hyvin päivävoiteeni kanssa, ei tartu kuiviin kohtiin, tasottaa ihoani, peittää finnini ja mukautuu täydellisesti ihonsävyyni.

 5. 5

  Mamm80 sanoo

  Mun kiiltävälle näppynaamalle ehdottomasti paras bb-voide on jane iredalen bb-voide. Se on kyllä pikemminkin cc-voide, niin peittävä se on. Sekoitan omani pisaraan muradin oli control lotionia (peittävyys säilyy silti hyvänä!) koska bb-voide yksinään on omalle rasvaiselle iholle liian rasvainen. Pysyy näin omalla iholla todella hyvin. Päälle tupsautan jane iredalen kiinteää viimeistelypuuteria ja lopputulos on aivan ihana, tasainen, heleä mutta mukavan kiilloton :)

 6. 6

  Neni sanoo

  Lumenen CC-voidetta tulin minäkin hehkuttamaan! Aivan loistava tuote. Tuolla jo aiemmin mainittiin, että toimii kesät talvet ja tasoittaa ihon hyvin tasaisen väriseksi ja virheettömäksi. Saman olen itse huomannut. En ole enää meikkivoidetta naamalleni laittanut, kun tuon ihanuuden löysin. Toimii täydellisesti ihollani, josta löytyy leikkauksen jäljiltä pari arpea, nekin suorastaan katoaa. Voin vain suositella! :)

  • 6.1

   Sanni sanoo

   En ole enää meikkivoidetta naamalleni laittanut, kun tuon ihanuuden löysin.

   Itse asiassa Lumenen CC-voide on meikkivoide ;) (Lukee myös tuubissa.) Nämä CC/BB-termien käyttöjen rajat ovat nykyään käytännössä olemattomat, ja kirjaimia laitetaan mihin tahansa tuotteeseen, alkuperäinen määritelmä ”sävyttävä ja tasoittava kosteustuote” alkaa olla jo vanhentunut. Toki useimmat CC/BB-voiteet ovat edelleen kosteus- ja meikkivoiteen yhdistelmiä, mutta esimerkiksi Lumenen CC ei.

   Siitä olen samaa mieltä että aivan loistava tuote! :)

   http://karkkipaiva.indiedays.com/2013/04/17/lumene-cc-voide/

   • 6.1.1

    SusannaL sanoo

    Lumene CC voide on mun päivien pelastaja! Hinta-laatusuhde kohdillaan eikä tarvitse heittää kauhean paksua kerrosta.
    Toimii sellaisenaan kevyenä meikkinä ja pohjustuksena, ohuelti sipaistuna varsinaisen meikkivoiteen alla. Kyllä, olen tietoinen, että kyseinen voide toimii meikkivoiteena sinäälläänkin, mutta olipa minulla käytössä Diorin meikkvoide tai 5 euron Rimmeli niin kasvojen (nenä ja leuka) punoitus kuultaa meikkivoiteen läpi parin tunnin jälkeen. Tällä CC-voide meikki voide ”tupla hoidolla” varmistan, etteivät kasvoni ala punoitamaan päivän mittaan. Tästäkin yhdistelmästä huolimatta kasvot näyttävät luonnollisilta eikä pakkelilla tällätyiltä.

    BB-voiteet eivät vain toimi ihoni kanssa. Kauheasti tulee finnejä ja näppylöitä (allergiaa??), joita en ole huomannut CC-voiteen aiheuttavan. Iho saattaa jopa kutista -> pakko raapia -> punoitus lisääntyy ja ongelma pahenee. En tiedä mistä tämä johtuu. Lisäksi BB-voide ei pidä samalla lailla ihoni punoitusta piilossa vaikkei kutinaa ilmenisi.

    Eläköön Lumene CC!!

 7. 7

  Julia sanoo

  Mulla on Lumenen CC-voide käytössä, joka on muuten ihan täydellinen mutta se pitää levittää huolellisesti, ettei jää rajoja leukapieliin. Sävy on siis hieman liian tumma. :( Voide on kuitenkin muuten niin hyvä, että jatkan käyttöä rajojenkin uhalla ;)
  MaxFactorin CC-voidetta haluaisin kokeilla, jos vain raaskin luopua Lumenesta. :)

 8. 8

  Lotta sanoo

  Lumenen CC-voide on ollut luottovoiteena punoittavalle ja erittäin rasvaiselle iholle jo kauemman aikaan ja toimii muuten hyvin, mutta rasvaisella iholle ei kestä kovin hyvin.. Käytän talvella ja kesällä sävyä medium ja se mukautuu ihoon melko hyvin vaikka melko runsaasti rusketunkin. Olisiko sulla jotain hyviä suosituksia tuotteista TOSI rasvaiselle iholle ja erittäin isoille ihohuokosille?:)

  • 8.1

   Sanni sanoo

   Olisiko sulla jotain hyviä suosituksia tuotteista TOSI rasvaiselle iholle ja erittäin isoille ihohuokosille?:)

   Hmm, ei oikein mitään sellaisia mistä olisin myyjävuosien aikana ihan megavakuuttunut (eli: asiakkaat eivät mitenkään erityisesti hehkuttaneet mitään tiettyjä rasvaisen ihon meikkituotteita).

   Esimiehelläni oli rasvoittuva ja helposti kiiltelevä iho, ja hän vannoi BareMineralsin nimeen ja normimeikkivoiteiden puolelta Estee Lauderin Double Wear Lightin nimeen. Tuo DWL oli ihan hänen superlemppareitaan.

   Isoille huokosille ei muuta kuin blurraavaa tuotetta meikin alle tai päälle, oma suosikkini on Cliniquen Pore Refining Instant Perfector.

   • 8.1.1

    Nimetön sanoo

    Hei, en ole asiantuntija, mutta tässä pari tuotetta jotka omasta kokemuksesta toimivat rasvaisella iholla. Olen käyttänyt näitä raskauden aikana, kun iho muuttui väliaikaisesti tosi rasvaivoittuvaksi. Voide: Biotherm Pure Fect -linja, varsinkin voide. Meikkivoide: Estee Lauderin Invisinle Fluid meikkivoide, joka on nestemäinen ja täysin öljytön.

   • 8.1.2

    Mamma80 sanoo

    Täällä on! Kokeile muradin Oil Control Mattifier -voidetta! Oikeasti mikään muu ei pidä kiiltoa yhtä hyvin kurissa kuin se! Itsellä iho saattaa kiiltää jo tunnin kuluttua meikin laittamisesta mutta tuon avulla ei :)

    Ja baremineralsit täälläkin käytössä jane iredaleen bb-voiteen ohessa.

    • 8.1.2.1

     Kaisa sanoo

     Mun rasvoittuvalle iholle olen kymmenien kokeilujen jälkeen löytänyt parhaaksi setiksi Korresin Magnolia-voiteen ja Clarinsin Ever Matte meikkivoiteeksi. Väliin laitan usein Lumenen mattaprimerin.

     Myös tuo mainittu Estee Lauderin Invisible Fluid on loistava, jos ei ole paljon peitettävää!

  • 8.2

   Kaisa sanoo

   Mun rasvoittuvalle iholle olen kymmenien kokeilujen jälkeen löytänyt parhaaksi setiksi Korresin Magnolia-voiteen ja Clarinsin Ever Matte meikkivoiteeksi. Väliin laitan usein Lumenen mattaprimerin.

   Myös tuo mainittu Estee Lauderin Invisible Fluid on loistava, jos ei ole paljon peitettävää!

 9. 9

  Höh... sanoo

  Ihosi näyttää paljon kauniimmalta ilman, nuo voiteet luo vanhentavia ryppyjä.

  • 9.1

   Sanni sanoo

   …tai sitten mä vain rypistän kasvoja enemmän jälkeen-kuvassa… ;)

   Mutta kiitos joka tapauksessa. :)

 10. 10

  NG sanoo

  Nimen osuvuutta en osaa arvioida, mutta Lumenen CC on aivan passeli: vaalein sävy on yksi parhaista sävyttävistä päivävoiteista/meikkivoiteista. Suojakerroin aina lisää plussaa :)
  Taisi Lumene kerrankin onnistua suunnittelussaan, kyseinen tuote on jo noussut lähes kulttimaineeseen..

   • 10.1.1

    NG sanoo

    Tajuan kyllä, että kyseessä on meikkivoide, tuubissakin se sanotaan :)
    Mutta tarkoitin kommentillani sitä, että miellän tämän kuuluvaksi samaan kategoriaan sävyttävien päivä/meikkivoiteiden kanssa, ts. väriä tuoviin kasvotuotteisiin ;) sellaisena se on eliittiä.

    • 10.1.1.1

     Sanni sanoo

     Mutta tarkoitin kommentillani sitä, että miellän tämän kuuluvaksi samaan kategoriaan sävyttävien päivä/meikkivoiteiden kanssa,

     Aaa, nyt ymmärrän :)

     Tosi moni luulee Lumenen CC:ssä yhdistyvän myös kosteusvoiteen (olen pannut merkille blogin kommenteista Lumenen CC:n ilmestyttyä), kuluttajien päät on laitettu niin sekaisin kuin mahdollista näillä kirjaintuotteilla…! ^_^ En vain pysty ymmärtämään valmistajia. Ensin kuluttajille opetetaan, että BB on meikkivoiteen, päivävoiteen ja aurinkovoiteen yhdistelmä, mutta eipä aikaakaan kun markkinoilta löytyy jo BB-poskipunia ja hiustuotteita..! Mitä taas CC:hen tulee, ihan ensimmäinen koulutus jonka itse olen CC-tuotteista saanut piti sisällään sen tiedon, että ne ovat BB:eitä paljon kevyempiä ja vähemmän peittäviä tuotteita, ja sittemin tämänkin nimikkeen alla on julkaistu ihan kaikkea peittävistä meikkivoiteista primereihin. *huoooookaus* ^_^

 11. 11

  sanoo

  Itse loputun pitkään Garvierin bb-voiteelle mutta Lumenen cc:n tultua markkinoille en ole muita edes kokeillut :D ihanan kevyt mutta kuitenkin tarpeeksi peittävä minulle

  • 11.1

   Mizi sanoo

   Kylläpäs tuli kirjoitusvirheitä kun puhelimella näpyttelee ;D siis liputin Garnierin voiteelle :DD

 12. 12

  milipili sanoo

  Edelleen tykkään eniten Maybellinen BB pure:sta. Lumenen CC on myös hyvä, muttei aja sitä ”kevyttä” asiaa, kun on kuitenkin ”vaan” meikkivoide.
  Uusi Lumenen BB ei ole hassumpi, hieman liian jäykkää, pitää äkkiä työstää ihoon ja joissakin työpaikan valoissa vaikuttaa oranssille, onneksi ei luonnosvalossa ole.

 13. 14

  miuku sanoo

  Kävisikö tuo Laveran CC herkästi rasvoittuvalle iholle? Tällä hetkellä on käytössa Lumenen CC, mutta haluaisin pitää kiiltoa hieman paremmin kurissa ja lisäksi ehkä luonnonmukaisemman tuotteen.

  • 14.1

   Sanni sanoo

   Sanoisin että Lumenen on parempi rasvoittuvalle iholle, Lavera ei mitenkään mainittavasti hillitse kiiltoa ja on Lumeneen verrattuna täyteläisen tuntuinen.

 14. 15

  A sanoo

  Kävin itse nappaamassa sokokselta laveran putelin itselleni eilen kun huomasin sen olevan alessa (19,90€ jos joku on kiinnostunut. En tosin tiedä mitä ne muualla maksavat)
  Tänään vietän meikitöntä vapaapäivää mutta tämän postauksen jälkeen en malta odottaa huomista että pääsen laveraa testailemaan! Odotukset ovat korkealla kun olen BB:stäkin tykännyt, nyt kun olen sen verran saanut väriä pärstään että sitä voi käyttää. Maaliskuussa kun ekaa kertaa kokeilin oli vaikutelma varsin mielenkiintoinen :D

 15. 16

  Minä vain sanoo

  Jee että olin eilen innoissani kun testailin MAC:n värejä. Tosin nyt alkoi vähän himottelemaan ne värit.. Tilasin ehkä vähän ”tympeät” näin kesäksi: mystery, humid ja shroom. Ja nyt siis alkoi toden teolla tekemään mieli paaaaljon muita! :) Niin ihanasti häivyttyi ja ne siveltimet, ah :) Btw. eikö niissä ole juuri hyvä, että vain häivyttää ja häivyttää ja… ainakin itse huomasin tämän tehokkaaksi. Olisi muuten TODELLA kiva jos joskus tekisit tutorialin esim. smokey-meikin teosta tms. (Olen kyllä katsonut ne aikaisemmat tutosi, mutta niissä mielestäni aika vaaleahkot värit ja et tee siinä mitään ”super-värikästä”). :)

  Innostuin tässä myös toden teolla jälleen tutkimaan INCI:en merkitystä, kun ajattelin että tsekkaan läpi esim. noita suosittelemiasia tuotteita couperosalle. Mutta nyt en sitten millään muista sen ”paikan” nimeä netissä, jossa on ns. koostettu yhteen useammasta lähteestä tietoja (sis. myös Paula). Mikähän tämän nimi olikaan?

  Lueskelin eilen taas Paulaa (couperosan alkua poskilla) ja mietiskelin, että olisiko juuri parempi pysytellä ”turvallisilla vesillä” SIIS Paulan mukaan, ja pidättäytyä luonnonkosmetiikasta poskipäillä (muilla alueilla en ehd. halua muita käyttääkään)? Alkoholi, eteeriset öljyt… Paulan mukaan siis todellinen no-no couperosalle, ja tietenkin itsekin ajattelen, että saattaahan niissä ”ytyä” olla poskipäilleni.. Toisaalta mietityttää taas esim. Hauschkan ruusuvoide ja sen suosijat (couperosa): miten tämä Paulan teksti taas ei pitäisi siinä paikkaansa..hmmm.

  No ehkä jatkan vain empiirisiä tutkimuksia :D ja kokeilen. Mietin jopa että ostaisin myös jossain vaiheessa Paulan tuotteet näille ongelma-alueille, ja sittenpähän näkisi, miten ne toimisivat.

  • 16.1

   Sanni sanoo

   Onpa kiva kuulla MAC-ilostasi! :)

   Olisi muuten TODELLA kiva jos joskus tekisit tutorialin esim. smokey-meikin teosta tms. (Olen kyllä katsonut ne aikaisemmat tutosi, mutta niissä mielestäni aika vaaleahkot värit ja et tee siinä mitään “super-värikästä”). :)

   Smokey-meikki ei oikein (mun mielestä ainakaan…) ole enää smokey, jos se on ”super-värikäs”… Smokey kun mun ymmärtääkseni nimenomaan tarkoittaa ”savuista, tummaa meikkiä”. Joku persikka-pinkki-vihreä meikki ei oikein voi olla ”savuinen”. Mun mielestä. :) (Täytyy aina lisätä tuo ’mun mielestä’ kun saattaahan maailmasta varmaan löytyä meikkitaitelijoita jotka loihtisi todella päheät oranssit tai turkoosit smokeyt! :D))

   Mutta nyt en sitten millään muista sen “paikan” nimeä netissä, jossa on ns. koostettu yhteen useammasta lähteestä tietoja (sis. myös Paula). Mikähän tämän nimi olikaan?

   Tarkoitatko suomalaista incihakua? Myös jenkkiläinen Truth In Aging yhdistää tietokannassaan monien lähteiden informaatiota.

   No ehkä jatkan vain empiirisiä tutkimuksia :D ja kokeilen.

   Tämä on varmasti parasta mitä voi tehdä :) Niin monessa paikassa on toisiinsa nähden ristiriitaisia ohjeita. Lopulta vain oma iho pystyy todella kertomaan mikä toimii ja mikä ei. :)

   Dr. Hauschka-tapahtumassa tapasin iäkkään Hauschka-kosmetologin, jolle esitin kysymykseni alkoholista ja sen ”näkymättömistä vaaroista” ihon alla. Kosmetologi vastasi tyyliin jota osasin odottaakin, ”Olen käyttänyt Hauschkan tuotteita (jotka sisältävät alkoholia) 30 vuotta, luulisi sen jo näkyvän kasvoillani jos alkoholi olisi aiheuttanut jonkun kumuloituvan tulehdusketjureaktion.” Naisen iho oli erittäin hyvässä kunnossa. Noita Paulan tiettyjä väitteitä kannattaa siis itse kunkin ”Begounistin” pohtia ja miettiä miten suhtautua. :) En sano että hän puhuu täysin palturiakaan alkoholista, sitähän ei minun pätevyydelläni voi tietää, mutta toisaalta empiiriset faktat puhuvat myös puolestaan. Mikäli alkoholi oikeasti käyttäytyy iholla niinkuin Paulan tutkijat sanovat, se ei siis ainakaan kaikilla yksilöillä johda näkyviin iho-ongelmiin vuosien karttuessa.

   • 16.1.1

    Minä vain sanoo

    Se ei mielestäni ollut tuo incihaku, vaan olisiko ollut englanninkielinen..joku advice-sanan sisältävä tai jotain sinne päin.. No kyllä toi Paulankin on hyvä.

    Joo kirjoitin vähän huonosti, tarkoitin siis että sellainen meikkitutorial jossa näkisi kunnolla miten työskentelet eri siveltimillä. Katseli youtubesta, mutta kaikki englanninkielellä.. Mutta joo, käykö mielestäsi MAC:n humid Lorealin golden beigen kanssa?

    • 16.1.1.1

     Minä vain sanoo

     ..lisäys edelliseen: jos tiedät ”nopeasti” sanoa ilman suurempaa vaivaamistasi. Niin kun usein INCI:ssä lukee ”alcohol” (juuri luonnonkosm.)ja kyllä tiedän suurinpiirtein ”hyvät” ja ”huonot” alkoholit listat, mutta miten tuo pelkkä ”alcohol”?? Niin ja löysin myös ”grain alcholo”, sitä ei missään listalla ollut?
     KII-TOS (en tiedä mistä voit muuten kaiken tietosi ammentaa:)

     • 16.1.1.1.1

      Sanni sanoo

      käykö mielestäsi MAC:n humid Lorealin golden beigen kanssa?

      Käy. :)

      mutta miten tuo pelkkä “alcohol”??

      Pelkkä ’alcohol’ viittaa aina siihen kuivattavaan alkoholiin, minun käsitykseni mukaan etanoliin.

      Niin ja löysin myös “grain alchol”, sitä ei missään listalla ollut?

      Tämä on vain jotenkin ”hienomman kuuloinen” tapa sanoa ’etanoli’, sanaan on haluttu lisätä tieto siitä, mistä hiilihydraattilähteestä kyseinen etanoli on valmistettu, eli tässä tapauksessa viljasta. Etanolia valmistetaan joko käymisreaktiolla sokeri- ja tärkkelyspitoisista aineista, tavallisimmin rypäleistä, hedelmistä, viljasta ja perunoista, tai muutamalla muulla tavalla, joista voi lukea lisää esim. Wikipediasta:

      http://fi.wikipedia.org/wiki/Etanoli

 16. 17

  tiina sanoo

  Itse käytin aikaisemmim Lumenen cc-meikkivoidetta. Tasoitti tosi hyvin nenänpielen punoitukset sekä punoittavat arvet. Loisto kamaa suorastaan! Nyt blogiasi lukeneena ja monet hehkutukset Lily Lolosta kuulleena olen tuon ’loisto kaman’ vaihtanut mineraaleihin ja juurikin loloon. Ja vaikka lolo ei ’peitä’ ja ’häivytä’ ihoni punoituksia ihan yhtä tehokkaasti, olen silti rakastunut sen luomaan ihofiilikseen ja pintaan minkä se jättää! Onneksi lololla on myös toimiva peiteväri, joka yllätti minut täysin peittokyvyllään! Meni nyt mineraalien hehkuttamiseksi, mutta samapa tuo ;D

 17. 18

  sanoo

  Kiva, että kirjoitit Laveran CC:stä! Olenkin miettinyt, kannattaisiko sitä testata. BB oli minulle aivan liian tumma, mutta ehkä CC voisi olla kokeilun arvoinen.

 18. 20

  Jess sanoo

  Woohoo! Laveras CC vill jag pröva! Använder vanligen endast mineralfoundation, men tycker det är lite petigt… Tack för tipset :D

 19. 21

  Ann sanoo

  Aiemmin koitin joitain BB-voiteita, mutta ne ei rasvoittuvalle iholleni tuntuneet sopivan lainkaan. Niistä jäi poikkeuksetta sellainen ihmeellinen tahmainen pinta iholle, eivätkä tuntuneet imeytyvän tai edes kuivahtavan päivän aikaan. Toisekseen peittokaan ei tuntunut olevan sitä mitä toivoin. Punaiset nenänpielet ja finnit kuulsi alta läpi niin ronskisti, että tuntui ihan huijaukselta koko homma. Lumenen CC-voide taas on ollut ihan pelastus! Se on kevyempää kuin muut itselleni sopineet meikkeivoiteet ja jättää siis iholle ihan meikittömän fiiliksen. Peitto ei ole ehkä ihan täydellistä, mutta toisinaan saatan kyllä ihan suosiolla lisätä punertaviin kohtiin toisen kerroksen, mikä auttaa. Suurin plussa kuitenkin tulee tuotteen soveltuvuudesta rasvaiselle iholleni! Normaalisti meikkivoiteet ovat tupanneet paakkuuntumaan ja valumaan ihojuonteisiin päivän mittaan. CC-voide taas pysyy juuri sellaisena kuin aamulla laitettaessa, jopa niinä päivinä kun unohdan lisätä puuteria (niinä päivinä tosin kiilto onkin sitten ihan omaa luokkaansa…). Hintalaatu-suhteeltaan ihan priimaa :) Vielä kun löytäisi Lumenen tuotteen kaltaisen riittävän peittävän sävyttävän päivävoiteen, jota voisi levittää kasvoille vähän huolettomammin vapaapäivinä – Lumenen kanssa ainakin minä joudun olemaan aika tarkkana, että varmasti levittyy kunnolla.

 20. 22

  Liinaletti sanoo

  Käytin ennen Estee Lauderin BB-voidetta, joka oli oikeastaan hyvä sävyttävä päivävoide. Nyt vaihdoin Biothermin CC:en, josta tykkään enemmän. Perustan mielipiteeni ihan tuntemuksiin iholla. Tuo Biothermin CC on kevyt ja antaa väriä iholla sulavien rakeiden kautta. CC-voide on vähemmän peittävä mutta selkeästi enemmän kosteuttava, ja siitä kyllä huomaa päivän päätteeksi että iho on freesimpi, kuin Lauderin BB-voiteen kanssa. Molempien päällä olen käyttänyt minreaalipuuteria, ja CC:n kanssa tuntuu kuin alla olisi melkein joku heleyttäjä. Pidempiaikaista muutosta en ole vielä huomannut. Seuraavaksi aion metsästää Lontoosta vielä jonkun toisen merkin CC:n, mieluiten jonkin luonnonkosmetiikan. Garniereja ym olen kaupoissa vähän tutkaillut ja minusta ne kaikki vaikuttavat vain kevyiltä meikkivoiteilta…

 21. 23

  LAA sanoo

  Täälläkin liputetaan Lumenen cc:n puolesta! Se on meikkivoiteeksi ihanan kevyt mutta samalla hyvin peittävä. Yhdestäkään bb- tai cc-voiteesta ei ole ollut apua omalle naamalle. Ihosta tulee vain kamalan läikikäs ja kirjava kun punoittavat alueet kuultavat selkeästi. Yleensä myös noiden voiteiden sävyt ovat ihan liian tummia tai muuten väärän sävyisiä jolloin lopputulos on kaikkea muuta kuin kaunis ja heleä.

 22. 24

  raspberry sanoo

  Hei

  Kiva postaus ja sain vihdoinkin vastauksia mitä nämä cc- ja bb-voiteet oikein ovat. Ajattelin kysäistä, jos vaikka joku osaisi vastata…kun mulla on sellainen ongelma ollut viime aikoina, että käytän hyvin harvakseltaan meikkiä (meikkivoidetta lähinnä), ripsiväriä saatan käyttää useinkin. Luotan luonnollisuuteen ja siksi nyt onkin iho alkanut oireilemaan meikkivoiteista, eli aina kun laitan kosteusvoiteen ja sen päälle meikkivoiteen, alkaa iho kutista ja nousee ihottumaa joka pakottaa mut pesemään meilit pois ja seuraavat kaksipäivää mennään kortisonikuurilla (voidettaja pilleriä)… Ihotautilääkärin mukaan kyseessä on toksinen ekseema, eli kosketusärsytysihottuma. Tosi ikävä vaiva, ja oon nyt ollutkin huolissani voinko enää ikinä käyttää meikkiä…iholla siis. Vaivasta on tosi vaikeapäästä eroon… Ainoa vaihtoehto tuntuu olevan juurikin kosteusvoide, joka on sävyttävä. Käsitin että sitä on juurikin bb-voide. Ehkä myös cc-voide? Onko ne sitten oikeasti kosteuttavia? Mulla tuntuu se ongelma olevan se, ettei iho saa hengittää. Alkaa vähän nyppiä kun haluaisi edes juhlissa näyttää ”ihmiseltä” ja saada tasainen ihonsävy. Onko olemassajotain kotiin otettavia testereitä, ettei tarvitsisi rahoja heittää hukkaan jos tuote ei sovikaan? Kiitos jos viitsit vastailla :)

  • 24.1

   Sanni sanoo

   Ainoa vaihtoehto tuntuu olevan juurikin kosteusvoide, joka on sävyttävä. Käsitin että sitä on juurikin bb-voide. Ehkä myös cc-voide? Onko ne sitten oikeasti kosteuttavia?

   Kyllä, useimmat BB/CC-voiteet ovat myös kosteuttavia, mutta poikkeuksiakin löytyy, esimerkkinä vaikkapa Lumeen CC-voide ja L’Orealin Nude Magique BB-voide. Kannattaa lukea huolella pakkaustekstit ja kokeilla aineen koostumus kämmenelle. L’Orealinkin BB:n pakkaustekstissä mainitaan kosteuttavuus, mutta se myydään meikkihyllystä (mikä on heti merkki siitä että kyseessä on enemmän meikki- kuin ihonhoitotuote), ja viimeistään siinä vaiheessa kun voidetta kokeilee iholle niin tajuaa ettei se ole mikään kosteusvoide.

   Onko olemassajotain kotiin otettavia testereitä, ettei tarvitsisi rahoja heittää hukkaan jos tuote ei sovikaan?

   Voit aina pyytää apteekissa, tavaratalon kemppariosastoll tai erikoisliikkeessä myyjää laittamaan tuotetta pieneen näytepurkkiin. Se kuuluu palveluun.

   Toivottavasti löydät sinulle sopivan BB/CC:n! :) Helposti oireilevalle iholle sopivat tod.näköisesti parhaiten apteekkisarjat, niistä ainakin Vichyllä ja Favoralla on BB-voiteet.

   • 24.1.1

    raspberry sanoo

    Kiitos, hyviä vinkkejä tuli. Täytyy kokeilla apteekista kysyä ensin ja joo..nyt tietää ainakin että katsoo kosteusvoideosastoa tarkemmin. :) Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.