Blogimaailman herkkä tasapaino

Hassua.

Tänään puhuimme isäntäni Dimitriksen kanssa blogeista (häntä kiinnostaa mitä ihmettä puuhailen koneellani ja miksi olen vähän naama nutturalla kun majapaikassa ei ole tarjolla nettiä :)).

Ithaka_XIMG_2283

Kerroin Dimitrikselle blogeista ja mistä kirjoitan.

Dimitris oli innoissaan Kreikan ja rakkaan kotisaarensa Ithakan saamasta näkyvyydestä. Kerroin hänelle, että blogimaailmassa ei voi kirjoittaa samasta aiheesta kahta tai useampaa kertaa peräkkäin, tai mielellään edes viikon sisällä. Se vain menee niin – jos haluaa säilyttää lukijoiden mielenkiinnon. Siksi en tänään julkaissut kuvia eiliseltä saarikierrokseltamme.

Öh, paitsi että julkaisinhan mä. Nyt. :)

Ithaka_XIMG_2425

Oli aihe mikä hyvänsä, vaikka yleisesti kaikkia kiinnostavat tissit, niin jos kirjoitat niistä useamman jutun lyhyen ajan sisällä, se ei jaksa kiinnostaa lukijoita. Balanssi on herkkä. Jos kirjoittaa samasta aiheesta ja toivoo jutuille tasaista lukijavirtaa, on hyvä pitää kirjoitusten välillä vähintään kaksi viikkoa, mielellään kuukausikin. Mitä pitempi aika, sen parempi.

Matkalla ollessa tämä blogimaailman ilmiö luo lieviä paineita. Matkailujutut kiinnostavat lukijoita, se on ilmeistä palautteen perusteella. Ihmiset tykkäävät Kreikasta ja Kreikka-jutuista. Minulla on jopa ihan erillinen ”kreikkalukijakunta” joka palaa blogiin vain syksyisin lukeakseen saariseikkailuistani. Mutta.

Ithaka_XIMG_2414

Kiinnostivat jutut miten paljon tahansa, Kreikastakaan ei ole mielekästä kirjoittaa montaa juttua putkeen. Ei vain toimi. Sitten sitä miettii domatiassaan että mistähän sitä nyt kirjoittaisi etteivät lukijat kyllästy. En kirjoita Karkkipäivää koska haluan miellyttää kaikkia, mutta tokihan jokainen bloggaaja haluaa että lukijoiden kiinnostus säilyy. Olisi vale jos joku väittäisi muuta.

Aiheita minulla onneksi riittää varastoksi asti, mutta, kun täällä reissussa luonnollisestikin itse jakaisi kaikkein mieluiten niitä matkakokemuksia. Niitä haluaisi kirjoitta joka päivä. Ja tietää että se ei kannata. Se mikä saa minun sydämeni pamppailemaan täällä, saa jonkun lukijan klikkaamaan itsensä ulos lukijakunnasta.

Vaikeita juttuja. Tasapainoilua. Mitä sitä nyt tekisi – kirjoittaisi siitä mikä pulppuaa itsestä luonnostaan, vai sen ”kaavan” mukaan mikä pitää lukijat kutakuinkin tyytyväisinä. Eli mahdollisimman vaihtelevia aiheita.

Kosmetiikkalukijat odottavat matkan aikana harvoin ilmestyviä kosmejuttuja ja tylsistyvät saari-gloriaan. Mutta jos kirjoittaisin viisi kosmetiikka-arvostelua peräjälkeen, sekin olisi supertylsää. Kävijätilastot kertovat karun totuuden. Kirjoitit mistä hyvänsä, jos pitäydyt samassa aiheessa, lukijoiden kiinnostus ei pysy yllä. Kaksi tuotearvostelua peräjälkeen, tai Heaven forbid, kolme, niin jo tippuvat lukukerrat ja kävijämäärät laskuun.

Ithaka_XIMG_2239

Eikö ole jännä juttu? Tuletteko te lukijat tietoisesti ajatelleeksi tätä?

Katsotteko te otsikkoa ja mietitte, ”Nääh, taas jotain ah-kun-täällä-auringossa-on-niin-ihanaa” ja jätätte väliin. Tai, ”justhan se kirjoitti naamarasvasta, ei jaksa taas lukee”.

Aihe tuli mieleeni tämänpäiväisen vahvistamana. Mietin, että en jatkaisi miesten ulkonäköpaine-juttua näin lyhyen ajan sisällä. Mutta jatkoin kuitenkin. Eikä kiinnosta ketään, vaikka kolme päivää sitten kiinnosti ihan sairaana. :) Blogimaailman näkymätön, mystinen laki.

*milloinkahan uskallan taas kertoa teille Ithakan maagisuudesta*

_ja kyllä, kerron varmasti aika pian, tykkäsitte tai ette ;)_

Kommentit
 1. 1

  Susa sanoo

  Jatka Sanni samalla tyylillä. Minusta on mukavaa että blogisi ei ole liikaa ”tuotteistettu” vaan tuntuu että kirjoitat juuri siitä, mikä sinua tällä hetkellä kiinnostaa. Sen vuoksi blogisi erottuu edukseen blogistaniassa. Liian moni blogi on muuttunut pelkäksi tuotemainokseksi.

  • 1.1

   Outi sanoo

   Olen Susan kanssa aivan samaa mieltä!Ja vaikka itseäni kiinnostaa hieman enemmän kosmetiikka postaukset niin pakkohan se on myöntää, että nyt kun ulkona sataa ja on harmaata niin piristäähän se katsoa noin kauniita maisemia Kreikassa ja edes hetken kuvitella olevansa samassa paikassa :)

 2. 3

  Päivi sanoo

  Jatka vaan samaan omaan tyyliisi! Nämä Kreikka postaukset ovat aivan ihania syksyn piristäjiä ja innolla odotan kauniita kuvia auringosta ja turkoosista merestä. Julkaisutahtisi on ihailtavan runsas, joten siitä voi valita itseä kiinnostavia aiheita siltikin usein, vaikka jokainen aihe ei itseä niin kiinnostaisikaan. Itse tunnustan hyppääväni/pikalukevani kaikki rahkapostaukset :) Turvallista loppumatkaa!

  • 3.1

   Sanni sanoo

   Itse tunnustan hyppääväni/pikalukevani kaikki rahkapostaukset :)

   :D <3 Ahh, bless!

 3. 4

  L sanoo

  Ei vitsi tuo ekan kuvan maisema!! Teki mieli alkaa katsella jo matkoja Kreikkaan :D

  Itse luen aikalailla kaikenlaisia postauksia, mutta en aina välttämättä siinä järjestyksessä kuin ne on julkaistu. Joskus ei vaan tee mieli lukea uusimpia vhh-vinkkejä, mutta parin päivän päästä saatankin palata lukemaan sen. Jatka vaan samaan malliin, on kiva kun blogista löytyy monenlaista luettavaa!

  • 4.2

   Muruska sanoo

   Miulla on vähän sama juttu; riippuu omasta fiiliksestä mitä sillä hetkellä haluaisin lukea, ja jos uusin postaus ei siihen sovi, niin palaan joku toinen kerta sen pariin. Seuraan Karkkipäivää, koska pidän loppujen lopuksi kaikista kirjoituksista, ja on ihana kun on monipuolista sisältöä. Eli pidä vain oma tyylisi, ja kirjoita mistä haluat ja innostut. Se tunne välittyy postaustesi kautta ja siksi näitä on mukava lukea aiheesta riippumatta :)

  • 4.3

   NorttiS8ans sanoo

   Minä teen tuota samaa. :) En mitenkään ehdi lukemaan lukulistani kaikkia uusia postauksia joka päivä, joten luen parisen kertaa viikossa jutut omassa järjestyksessäni. Matkajutut on ihania, mutta niistä tulee helposti ähky, kun lukee monta sellaista peräkkäin.

 4. 5

  Pisamiina sanoo

  Jatka todellakin samaan malliin. Kirjoita just siitä mistä mielesi tekee kirjoittaa. Tätä monipuolisempaa ja aidompaa blogia saa kyllä hakea, ihan totta. :) Mä kyllä luen rahkapostaukset, mutta skippaan kaikki luonnonkosmetiikkapostaukset, tai oikeestaan tuotearvostelut niistä (en kyllä aina) . Ne ei oikein vielä ole iskenyt muhun. :)

  • 5.1

   Sanni sanoo

   mutta skippaan kaikki luonnonkosmetiikkapostaukset, tai oikeestaan tuotearvostelut niistä

   Tää on kyllä niin mielenkiintoista, miten eri juttuja lukijat tosiaan valikoi :) Toiset rakastaa ja oikein odottaa luonnonkosmetiikkajuttuja, toiset skippaa automaattisesti. Ja toiset tekee niin matkajuttujen kohdalla. Toiset toivovat ruokajuttuja ja laittavat kysyvää kommenttia jos niitä ei kuulu vähään aikaan, toisille ne taas on tylsyyden huippu. :) Mutta minusta on ihanaa että lukijoita on joka lähtöön. Blogissa on hyvin eri tyyppisiä juttuja, ja on tosi kivaa että kaikille jutuille löytyy tykkäävät ja arvostavat lukijansa <3

 5. 6

  sanoo

  Ja mä hyppelen yli matkustelupostaukset…paitsi, jos niissä tapahtuu jotain jännää, kuten että joku sohvaisäntä alkaa ahdistelee tai jäät myrkyn kouriin tms. :D Mutta en mä sua silti hylkää.

 6. 7

  Kikkis sanoo

  Lienenkö sitten sitä vähemmistöä, mutta oletan, että jos rustaat jostain aiheesta osan 1 niin osan 2 pitäisi ilmestyä seuraavana päivänä. Suorastaan ärsyynnyn, jos mielenkiintoinen aihe jää kesken ja täytyy odottaa seuraavia osia. Kärsimätön kun olen. :D Ihmettelinkin, miksei miespostauksen kakkososa jo tullut. Nyt tiedän syyn..

  Ps. Odotan kolmososaa. :D

  • 7.1

   Sanni sanoo

   Lienenkö sitten sitä vähemmistöä, mutta oletan, että jos rustaat jostain aiheesta osan 1 niin osan 2 pitäisi ilmestyä seuraavana päivänä.

   Olet vähemmistöä :D Ehdottomasti. Mutta minäkin kuulun sun kanssa vähemmistöön ;) Itsestä tuntuisi luontevalta kirjoittaa ja julkaista saman sarjan jutut peräjälkeen, mutta käytäntö on osoittanut että se on todella epäkannattavaa. Jos julkaisee sarjan kakkososan vaikka jopa kuukautta myöhemmin, se saa puolet enemmän lukukertoja. Strange but true.

 7. 8

  Tiia sanoo

  Mielenkiintoista. Mä käyn lukemassa Karkkipäivää vähän sillä fiiliksellä, että ”mitäköhän Sannille kuuluu?”:D

  En kuitenkaan juurikaan viitsi sinua muita kanavia myöten häiritä, esim soittaa, koska olet niin paljon reissussa koko ajan kuitenkin.

  • 8.1

   Sanni sanoo

   Mielenkiintoista. Mä käyn lukemassa Karkkipäivää vähän sillä fiiliksellä, että ”mitäköhän Sannille kuuluu?”:D

   Joo, nämä on hyvin tarkkoja juttuja :)

   Hei – mä soitan sulle kun olen taas Suomessa! :) Mä puolestani aina ajattelen kotona ollessa, sattuneesta syystä, että onkohan Tiia nurkilla ja mitä se siellä yön kähmässä mietiskelee…. ;)

 8. 9

  heidints sanoo

  Mielenkiintoinen postaus!
  Nyt kun mietin niin mulle on käynyt niin et alunperin rupesin seuraamaan karkkipäivää kosmetiikka juttujen takia. Nykyään odotan kaikkia muita postauksia enemmän ja usein saatan skippailla kauneuspostauksia. Osasyynä on varmasti se et oon löytänyt aikalailla kaikki omat luottotuotteet (kiitos tiiviin 6-vuotisen blogien seurailun), enkä jaksa enää niistä samallalailla kiinnostua kuin sillon kun ei luottotuotteita ollut.
  Tykkään kyllä sun blogissa vaihtelevuudesta, ikinä ei tiedä minkälaista juttua saa seuraavaksi lukea! :)

 9. 10

  Mari sanoo

  Ja mä luen aikalailla kaikki postaukset. Niin kosmetiikkajutut, matkajutut, ruokajutut kuin muutkin. :)
  Ja käyn tasaisesti melkein joka päivä ellen useamminkin kurkkaamassa, onko tullut uusia postauksia. En seuraa minkään kanavan kautta.
  Ihana Sanni, jatka samaan malliin ja julkaise sitä mikä sua itseäsi innostaa. <3

 10. 11

  sanoo

  On muuten jännä ilmiö – ja samalla hyödyllinen vinkki aloittelevalle bloggaajalle, vinkki jota en itsekään millään malttaisi noudattaa, auts :D Voisikohan tässä olla taustalla jotenkin se, että kun riittävästi aikaa on kulunut, aihe on taas ”uusi” ja saa huomiota kuin kirjoittaisit siitä ensi kertaa?

  Ps. Itse kuulun niihin, jotka odottavat juuri tuotearvioita kieli pitkällä ;) Vaikkakin nämä pohdiskelevat postaukset ovat ehkä karkkipäivän parasta antia, ja tekevät blogistasi uniikin

 11. 12

  sanoo

  Minä taas skippaan melkeinpä kaiken muun paitsi luonnonkosmetiikkajutut :D Ja Kreikka. Siihen ei kyllästy ikinä <3 Kuukausi sitten kotiuduttiin reissusta ja jo tekis mieli katella seuraavaa ;) Mutta jatka ihmeessä samaan malliin, kun on noin laaja lukijajoukko erilaisine vaatimuksineen niin ei voi mitenkään miellyttää kaikkia samaan aikaan :D

 12. 13

  Katri sanoo

  Onpa kummallista. Tulee heti fiilis nykyajan kärsimättömistä ja aikaa maksimoivista, ”jännitystä” hakevista ihmisistä joille kaiken on pakko olla just sitä mielenkiintoisinta että malttaavat lukea tai kuunnella :D
  Olen ollut aina sitä porukkaa joka lukee sanomalehden huolellisesti kannesta kanteen ja sama pätee blogeissa. Yleensä siis luen kaikki postaukset, oli aihepiiri mikä hyvänsä. Riippuu toki vähän kirjoittajasta, mutta sulla nyt yksinkertaisesti on niin mielenkiintoinen ja mukaansatempaava tyyli kirjoittaa aiheesta kuin aiheesta että mitään en malta jättää välistä! :) Kommentit luen myös lähes aina.

 13. 14

  Tarja sanoo

  Hassua, kun en ollut moisia kuvioita lainkaan hoksannut. Ei mulle vaan ole väliä, vaikka matkajuttuja tulisi joka päivä, jos olet matkalla tai jos päätät esitellä rasvoja, niin aivan hyvin voisit minun puolesta esitellä niitä vaikka kaksi viikkoa putkeen. Kyllä mä luen, koska tiedän, että kohta kirjoitat kuitenkin jostakin muusta. Mutta myönnän kyllä, että olen monissa asioissa valtavirran mukaan outo :) Ehkä siis tässäkin. Voisin kuitenkin lisätä, että olen lukenut blogeja varmaankin 6-7 vuotta ja seuraan kyllä edelleenkin niitä samoja blogeja (jos ovat vielä olemassa), joihin tuolloin tykästyin ja joita aloin säännöllisemmin lukea. Minun ajatukseni on, että blogin kirjoittaja on ihan normi-ihminen, joka nyt vain sattuu jakamaan ajatuksiaan muillekin. Ei siis mikään palvelun tuottaja. Enhän sano ystävällenikään, että ”älä taas puhu tuosta asiasta, josta puhuit jo eilen” :)

  Ja kiitos taas Kreikka-jutuista! Olen nauttinut kovasti! Krooninen matkakuume jne. Mutta nyt ei matkustella monesta syystä eli ihana nauttia maisemista kuvien välityksellä. Kreikassa olen käynyt vain Santorinilla ja se lumosi minut täysin. Ehdottomasti ihanin paikka, jossa olen koskaan käynyt! <3

 14. 15

  Satu sanoo

  ”Te lukijat” ei ole mikään yhtenäinen massa vaan koostuu eri alaryhmistä, joiden jäsenillä on eri motivaatioita lukea tätä – tai mitä tahansa – blogia. Itse seuraan aktiivisesti 5-6 blogia, joiden aihepiiri ja *bloggaajan oma persoona ja tapa kirjoittaa* miellyttävät minua. Näitä blogeja luen aina, vaikka yksittäisten juttujen aihe olisikin joskus vähemmän kiinnostava tai jo niin nähty kymmenessä muussakin blogissa.
  ”Vakiblogien” lisäksi selailen vähemmän aktiivisesti muita blogeja ja valitsen jutut totallisesti otsikon ja kuvien määrän ja laadun perusteella. Jokaisen yksittäisen jutun pitää olla kiinnostava, koska bloggaajien oma persoona ja/tai tapa kirjoittaa eivät riitä pitämään mielenkiintoani yllä. En esimerkiksi jaksa klikata esiin viidettä postausta samasta kynsilakkakokoelmasta tällaisesta blogista, vaikka luenkin sen mielelläni yhtä monta kertaa ”vakiblogeista”.
  Kyse taitaa lopultakin olla siitä, mitä lukijoiden alaryhmää bloggaaja haluaa ”miellyttää” ja miten paljon lukijamäärien pompahtelu ylös tai alas voi/saa vaikuttaa juttujen julkaisutahtiin. Mielenkiintoinen kysymys.

  • 15.1

   stiia sanoo

   Mun blogilukutyyli on kyllä ihan samanlainen. Mulla on oikeastaan 3 vakkariblogia ja sitten 2, joissa käyn säännöllisesti kurkkimassa. Muita blogeja luen satunnaisesti otsikoiden perusteella. Paras tapa karkoittaa minut on huonot kuvat ja kirjoitus virheet( <- etenkin tuollaiset!).

   Mua ei haittaa, jos tulee useita samankaltaisia juttuja peräkkäin. Karkkipäivässä luen kaikki tekstit, vaikka ihan kaikki ruokajutut eivät innostakaan niin paljoa (toisaalta taas esim. kukkakaalitortilloista on tullut ihan vakkariherkku, jos viikonloppuna haluaa syödä jotain herkumpaa ruokaa).

 15. 16

  sanoo

  Jee, metabloggausta, kiinnostavaa :)

  Mites erilaiset teemaviikot? Niitä näkee blogeissa suht usein, ja olen ymmärtänyt että lukijat niistä tykkäävät (ts. että teemaviikot keräävät hyvin lukijamääriä). Eikö se tavallaan sodi tämän tekstin pointtia vastaan? :)
  Mutta asia ei taida olla ihan näin yksinkertainen. Ainakin itse pitäisin tylsänä, jos kauneusbloggari kirjoittaisi pelkistä hiustuotteista viikon putkeen – mutta jos tuo viikko onkin etukäteen julistettu hiustuotteiden teemaviikoksi, tulee siitä kiinnostava. Eli kyse taitaa olla lähinnä odotuksista. Jos bloggaaja osaa herättää esimerkiksi teemaviikkouutisilla lukijoissa sen odotuksen, että nyt käsitellään pelkästään hiusjuttuja eikä mitään muuta, saa hän tykittää postauksia samasta aihepiiristä luvan kanssa ilman että lukijamäärät kääntyvät laskuun. Ehkä?

  Siksi minusta olisi ok, jos Kreikassa ollessasi kirjoittaisit vain matkajuttuja. Pääasia, että mainitsisit tästä blogissa etukäteen – kukaan ei sitten turhaan odottelisi kosmepostauksia matkasi ajalta. – Mutta ymmärrän samalla, että sinun näkökannaltasi asia ei ole aivan näin yksinkertainen. Eri yleisöt täytyy pitää tyytyväisinä. Jos unohdut kirjoittamaan Kreikan-matkan ajaksi pelkästään Kreikasta, on aina olemassa se riski, että kosmelukijat unohtavat blogisi eivätkä palaa sen pariin enää matkan jälkeen.

  Olen tykännyt omassa blogissani rytmittää postaussarjoihin kuuluvat postaukset ilmestymään aina kerran viikossa. Tällöin esimerkiksi neljän postauksen sarja ehtii ilmestyä alusta loppuun neljän viikon aikana (postaus per viikko). Olen huomannut lukijamääriä katsellessani, että lukijoiden mielenkiinto tuppaa lopahtamaan loppua kohden. Ehkä pitäisi levittää tällaiset sarjat vielä pidemmälle aika-akselille – ja noudattaa vaikkapa tuota mainitsemaasi kahden viikon periaatetta. Mutta että neljän postauksen sarjan julkaisemiseen menisi kokonaiset kaksi kuukautta – se tuntuu hurjan pitkältä ajalta. Muistaako kukaan sarjan loppuessa, mistä kaikki alkoi? Tätä voisin silti kokeilla.

  Huh, pahoittelut kilometrikommentista…. Tämä piti vielä sanoa: tuo ylimmäisessä kuvassa näkyvä violetti toppi on todella kaunis, ihanan violetti :)

  • 16.1

   Sanni sanoo

   (ts. että teemaviikot keräävät hyvin lukijamääriä). Eikö se tavallaan sodi tämän tekstin pointtia vastaan? :)

   Myös teemaviikoilla vain viikon eka postaus keraa ns. ”normi”lukijamäärän, loput huomattavasti vähemmän. :) Ainakin tässä blogissa.

 16. 17

  Anna sanoo

  Itse taidan sitten olla epätyypillinen lukija, koska tietynlainen toisto ei mua haittaa. Mua kiinnostavat eniten luonnonkosmetiikka käsittelevät postaukset, mutta tykkään kyllä lukea muustakin. Itse voisin kyllä lukea vaikka 10 postausta luonnonkosmetiikasta peräkkäin :)

  Mielestäni on tärkeää, että kirjoitat siitä, mikä sinua kiinnostaa ja mistä kirjoittaminen on mielekästä. Esim. vhh-jutut tulee luettua vaikka en itse noudata sellaista ruokavaliota ja nämä Kreikka-aiheiset jutut tulee luettua, vaikka matkustelu ei juuri nyt ole ajankohtaista. On mukavaa lukeaa sellaisen ihmisen kirjoittamaan tekstiä, joka on aiheesta aidosti kiinnostunut ja tietää siitä jotain. Esim. juttusi kreikkalaisesta ruuasta oli ihana, ja sai minut pitkästä aikaa kokkailemaan kreikkalaistyylisesti kotona :)

  Kyllä mielestäni nykyisin törmää usein blogeissa ja lehdissä juttuihin, joista paistaa läpi, ettei kirjoittaja ole perehtynyt asiaan/ aihe ei kiinnosta oikeasti. Usein luonnonkosmetiikan kohdalla on juuri näin. Ei tiedetä sertifikaateista tai niiden eroista, sekoitetaan eri käsitteitä keskenään, väitetään tuotteita luonnonkosmetiikaksi vaikka ne eivät sitä ole jne. Sulla on tässäkin asiassa hyvä ote (otat selvää asioista, osaat olla kriittinen jne.) :)

 17. 18

  Lilja sanoo

  Aloin itse lukea Karkkipäivää kosmetiikkapostausten takia, mutta vuosien aikana olen silti lukenut uskollisesti jokaisen postauksen :) Ruokajutut kiinnostavat ehkä vähiten, mutta silti niistäkin voi oppia uutta. Matkailupostaukset ovat mahtavia, koska pääsee näkemään erilaisia maisemia ja tavallaan viettämään ne hetket kanssasi :)

 18. 19

  Iitanen sanoo

  Itse luen kyllä kaikki postaukset ja tsekkailen vähän samalla ”mitähän Sannille kuuluu” -fiiliksellä blogisi päivittäin. Kosmetiikka-arvostelut tulee usein vain silmäiltyä läpi, MUTTA tsekkaan Karkkipäivän arvostelut aina kun olen ostamassa jotain tuotetta ja pohdin lopullista päätöstä. Sinusta on tullut luottotyyppi ja kosmetiikkatuote onkin päätynyt varastoihin juuri Karkkipäivän suosituksesta :)

 19. 20

  MillaKaroliina sanoo

  Minusta on luontevaa lukea matkapostauksia nimenomaan silloin kun olet reissussa, silloinhan seuraan blogia ”livenä”! Tuotearvostelujen/testausten kohdalla olen varmaan samaa mieltä, eli jos monena päivänä peräkkäin luen samankaltaista tekstiä, alkaa väistämättä haaveilla väliin vaikkapa ruokapostauksesta. Matkailu puolestaan on muutenkin vähän siihen hetkeen sidottua, sillä vaikka on kivaa lukea myös ”viime joulun reissusta” tai palata ajassa taaksepäin johonkin kommellukseen niin kyllähän se parhaiten välittyy juuri siinä hetkessä. Eli voin lukiessani eläytyä mukaan jotenkin paremmin. Ehkä tämä johtuu myös omista mielenkiinnon kohteista, eli sitä ns. mieluisinta aihetta voisi käsitellä melkein kuinka monta postausta peräkkäin vain.

  Minäkin odotan aina postaussarjojen seuraavaa osaa! Mitä pidempi aika kuluu, sitä enemmän alan sitä ”puuttuvaa” tekstiä odottaa :D Jos välissä on yksi tai kaksi tekstiä kevennyksenä niin se on usein ihan tervetullutta mutta kuukausien odottelu…huhhuh :D

 20. 21

  joo sanoo

  Järjestysasiaa en ollutkaan ennen ajatellut. Vilkuilen läpi melkein kaikki postaukset, mutten aina lue. Kreikka ei kyllä kiinnosta (et useinkaan kirjoita kulttuurikohteista?), siellä näyttää niin kuivalta ja aurinkoiselta :D Tosin jos jostain syystä päätyisin sinne matkustamaan (jonkun muun aloitteesta), niin tulisin lukemaan läpi postaukset. Sama muiden aiheiden kanssa, että myöhemmin saattaakin kiinnostaa, jää siis muistijälki, että niin siinä ja siinä blogissa taisikin olla tästä jotain.

 21. 22

  Sissi sanoo

  Samasta asiasta bloggaminen peräkkäin on ja ei ole tylsää, juttujen tyylistä riippuen. Kun esimerkiksi nyt kirjoitat miesten ulkonäköpaineista juttusarjaa, on luontevaa, että postaukset ilmestyvät lähellä toisiaan, jopa peräkkäisinä päivinä. Samoin joidenkin bloggaajien ”hei meikkasin taas itseni jonkun julkkiksen näköiseksi”-postaukset kerran viikossa ovat ok, koska niissä on toistuvuutta ja joku ns. punainen lanka. Mutta olet oikeassa siinä, että esimerkiksi tuotearvosteluja ei jaksa lukea montaa putkeen – ellei niissäkin sitten ole jokin ”syy”, vaikkapa kynsilakkojen Top 5.

 22. 23

  Kata sanoo

  Enpä ole tullut ajatelleeksi asiaa tuosta näkökulmasta. Luen blogeja bloglovinin kautta eli näen otsikon ja hieman tekstin alkua sekä yhden kuvan. Jos joku näistä kiinnostaa, luen koko tekstin. Tuotearvioissa toki vaikuttaa esim. se, mitä on mahdollisesti lähiaikoina hankkimassa, että tuleeko tekstiä avattua enempää.

  Jatka vaan samaan malliin! :) Vaikka en itse ole mikään reissuihminen, myös reissupostaukset ovat useimmiten viihdyttäviä, osaat kirjoittaa ne mielenkiintoisesti ja valita sisällöksi mielenkiintoiset asiat, kuten se rankkasadeteksti tässä yksi päivä.

 23. 24

  ssps sanoo

  Mä en koskaan hylkää postausta otsikon perusteella, oli aihe mikä hyvänsä, vaan avaan kuitenkin ja vilkuilen läpi, ja jos aihe on kiinnostava niin luen kokonaan :D

 24. 25

  sanoo

  Heh! Tuo on juuri se ongelma mikä on aiheeltaan ”laajoissa” lifestyleblogeissa. Hyvänä puolena on monipuolinen (suuri) lukijakunta, mutta huonona sen valikoivuus. Yksi juuri itseä ei niin kiinnostava blogaus siellä täällä ei haittaa, mutta perättäin monta saattaa aiheuttaa pienen tauon kiinnostuksessa ;)

  Mulle tosin kaikki matka-aiheinen kolahtaa eli ei yhtään haittaa vaikka olisi useampi peräkkäin :P

 25. 26

  Tiina sanoo

  Mä luen kyllä kaikki tekstit, ja palaan jälkeen päin lukemaan kommenttejakin, sielläkin kun ilmenee uutta ja mielenkiitoista blogitekstin lisäksi :) Pidän sun tyylistä kirjoittaa ja pitää blogia, että luen nää matkapostauksetkin mielellään, vaikken ehkä koskaan aio Kreikkaan matkata.

 26. 27

  M sanoo

  Enpä oo tullukaan edes ajatelleeksi tätä, mutta nyt kun asiasta kirjoitit – ite tosiaankin skippasin tuon miespostauksen kakkososan (tai oikeastaan pikaluin sen), vaikka ensimmäisen luin tosi tarkasti ja huolella läpi :)

 27. 28

  Inksu sanoo

  Olen ollut blogien suurkuluttaja etsiessäni hyviä, kiinnostavia ja hyödyllisiä blogeja. Hyödyllisyydellä tarkoitan sitä, että blogi on mielestäni mielenkiintoinen, saan blogista kaipaamaani tietoa ja vinkkejä tai, että blogi tuo minulle hyvää mieltä, mietittävää, iloa ja inspiraatiota. Tämä Karkkipäivä-blogi erottuu muista blogeista todella edukseen aitouden ja raikkauden osalta. Harvinaisen hieno blogi, joka ei huku ulkokultaisuuden ja kaupallisuuden aallokkoon. Kiitos!

 28. 29

  Krista sanoo

  Minun mielipiteeni on et kaikki sun lukijasi haluavat lukea Kreikka juttuja just silloin kun olet kreikassa!!Muun blogiajanhan voi sitten omistaa kosmetiikalle!Ni!!
  Itse ahmin sun Kreikka postauksia niiiin mielelläni!

 29. 30

  mai sanoo

  Taidan kuulua aika vähemmistöön, sillä seuraan blogeja siten, että tulen suoraan sivustolle kurkkaamaan onko uusia postauksia – ilmeisen monet vissiin nykyisin seuraavat uudet jutut listoilta ja avaavat vain kiinnostavat?

  Tosin, seuraankin päivätasolla vain sinun ja Eevan Kolun blogia, ja Virven luona vierailen noin kerran, kaksi viikossa kurkkaamassa. Tällä tyylillä tulee luettua aina kaikki postaukset, joskin vhh-juttuihin en aina jaksa keskittyä yhtä täysillä kuin muihin, ikuinen hiilarihiiri kun oon:)

  Tälläiselle blogimaailman ulkopuoliselle tuo klikkien määrän miettiminen tuntuu vieraalta (ymmärrän kyllä että lukijat = palkka :D), ja ehkä sun blogi onkin sellainen mitä on tullut seurattua just siksi, ettei se menestyksen maksimoiminen ole tuntunut olevan koko homman pääasia:)

  • 30.1

   Sanni sanoo

   ilmeisen monet vissiin nykyisin seuraavat uudet jutut listoilta ja avaavat vain kiinnostavat?

   Näin on. Esim. Facebookin merkitys on huomattava. Jännää. Mä seuraan tilastoja ihan jo ”syntymävammankin” perusteella, tilasto/listafriikki kun olen, ja tulee huomattua helposti postausaiheiden ja sosiaalisen median vaikutus kävijämääriin ja sivunäyttöihin. En itse ymmärrä kävijämääriin liittyvää logiikkaa, itse kun tosiaan luen seuraamiani blogeja oli aihe mikä hyvänsä –> menen vain sivulle ja luen, mutta omat tilastot kertovat kiistatta mm. otsikoinnin ja aiheiden valinnan todella vahvasta merkityksestä.

   Hulluksi siinä kyllä tulisi jos joka postauksen kohdalla alkaisi miettiä millä kaikilla keinoilla saisi mahdollisimman paljon klikkejä… Vetovoimaisten otsikkojen taiteilu ei tosiaan ole mun alaa :D

 30. 31

  v sanoo

  Jännä kuulla näitä erilaisia näkökulmia samaan asiaan:) Itseäni kun matkustuspostaukset eivät niin kosketa, niin olen miettinyt, että olisi helpompi, jos blogin voisi jättää kokonaan seuraamatta silloin, kun sisältö on enimmäkseen matkustamista, mutta kun en toisaalta halua missata kosmetiikkapostauksia, niin sekään ei ihan onnistu. Mutta ei tullut mieleenkään, että tämäntyyppinen postaaminen onkin ihan harkittua:)

  Olisi mielenkiintoista kuulla laajempi bloggaajien näkemys tästä samasta ilmiöstä. Sun kohdalla kun sisältöjen skaala on ehkä paljon laajempi kuin monella muulla, joten kärjistääkö se sitten tätä ilmiötä? Jotenkin voisi kuvitella, että esim. vain meikeistä bloggaavilla se aihepiirin toistuminen ei näkyisi ihan samalla tavalla lukijamäärissä, koska sellaiseen blogiin hakeudutaan nimenomaan meikkipostauksia etsiessä. Ehkä? Sun kohdalla taas joku Kreikka-kuviin ihastunut voikin olla hyvin järkyttynyt, jos niiden sijaan alkaakin ilmestyä duochrome-silmänrajauksia:D

  Tämä on siinäkin mielessä jännä ilmiö, että kun itse aiemmin jaoin paljon piirroksia ja maalauksia eri kuvapalveluissa, niin niissä taas huomasi sen, että seuraajat odottivat nimenomaan sitä vanhaa tuttua tyyliä jatkuvalla syötöllä. Yksi kokeilu silloin tällöin mahtui sekaan, mutta jos useamman kerran teki jotain normista poikkeavaa, niin seuraajamäärät alkoivat heti tippua. Sitä ”normityylin” toistoa sen sijaan pystyi tekemään miten paljon tahansa ja se vaikutti seuraajamääriin vain positiivisesti.

 31. 32

  Anne sanoo

  Hei! Tuli mieleen, että voisiko joskus esim. arvonnan yhteydessä olla kysymys, jossa kartoitettaisiin mitä muita blogeja sinun lukijat lukevat? Vaikka 1-2 blogia perusteluineen. Virve kannattanee jättää ulkopuolelle kun sen varmaan lähes kaikki tuntevat. ;). Olisi todella mielenkiintoista saada lisäblogeja listalle (tosin siis en mitään blogilukujutskaa edes osaa käyttää).
  Hyvää loppumatkaa sinne Kreikkaan! :)

 32. 33

  sanoo

  Hitsi, mä luulin aina, että matkajutut juuri pitää kirjoittaa kun on matkalla! Mulle tuli kerran tosi paha mieli yhden matkabloggaajan puolesta kun se oli kysellyt lukijoilta ja moni oli valittanut hänelle, että ”ei kiinnosta” lukea matkajuttuja enää kun hän on palannut reissusta – olin ihan wtf?? Miten IHMEESSÄ se matkatarina menee huonoksi jos sen kirjoittaja on palannut Suomeen. :D

  Mutta ilmeisesti kaikkia ei voi miellyttää: bloggaat samasta, ei hyvä. Bloggailet sieltä täältä, ei hyvä sekään. Mikään ei ole hyvä, joten parempi kai mennä niitä omia latujaan…:) Minä tykkään jutuistasi teit niitä missä järjestyksessä vaan :D

 33. 34

  Maria sanoo

  Itse tykkään lukea tätä blogia sinun vauhdikkaan kirjoitustyylin vuoksi, miten olet perehtynyt aiheeseen ja raikkaan tyylin vuoksi. Joitakin kosmetiikka arvosteluja en välitä lukea tarkkaan, riippuen kiinnostaako tuote.

  Tämä on muuten ainoa blogi mitä tykkään seurata ja olen seurannut jo pitemmän aikaa.

  Aiheista. Minullakin on blogi, ei mitään huimia lukijoita, koska aiheet pyöri aina koirieni ympärillä. Hyvin harva ei koira ihminen luki sitä jos ollenkaan. Valitettavasti elämä on yhtä haipakkaa niin kirjoittaminen blogiin on jäänyt pitkälle tauolle. Mieluummin sen ajan kyhnötän koirieni kera sohvalla ja luen Karkkipäivää :D

 34. 35

  meow sanoo

  Enpäs ole ajatellutkaan, että blogin postausaihetta joutuu miettimään tuolla tavalla. Jännä, että se vaikuttaa heti lukijamääriin. Itse luen mielelläni kaikenlaisia postauksia, mutta nyt kun ollut astetta kiireisempi elämäntilanne, niin en ole lukenut blogeja juuri yhtään! Jos on joskus vähän aikaa ja otsikosta huomaa, että nyt on jotain pohtivampaa settiä esim. miesten ulkonäköpaineet, niin must read :D

  Hyvää päivää sinne <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.