Aussie vs. Björn Axén – tuuheuttavat hoitovaahdot

Keksin tuossa keväällä alkaa haluta tuuheuttavaa hoitovaahtoa nähtyäni mainoksen Björn Axénin Conditioning Volumizing Moussesta. Samoihin aikoihin kauppoihin ilmestyi myös Aussien uusi Aussome Volume + Conditioning Mousse.

Vertailtuani pullonkylkitekstejä ja incejä, päädyin valitsemaan Axénin. Sen inci on lyhyempi ja näytti paremmalta. Ei kuitenkaan mennyt kuin pari viikkoa Axénin hankinnasta, kun Aussielta lähetettiin työpaikalleni lahjakassit – joista löytyi sitten tuo Aussome Volume -vaahto.

Olen aivan naurettavan huono käyttämään hiustenmuotoilutuotteita, ja siksi onkin typerää että edes ostan niitä. Tuuheuttavat suihkeeni, fööninesteeni, kiharavoiteeni ja suoristussuihkeeni pölyttyvät kylppärin kaapissa. Olen wash-and-go -ihminen, eikä minulla ole kärsivällisyyttä jäädä suihkun jälkeen föönaamaan hiuksiani. En myöskään pidä muotoilutuotteiden jättämästä karheasta pinnasta – haluan hiusteni olevan aina sileät ja pehmeät.

Koska hiukseni ovat kuitenkin erittäin lättänät, lisätuuheuden mahdollisuus kiinnostaa aina. :)

Näissä vaahdoissa yhdistyvät rakennetta tuovan muotoiluvaahdon ja hiuksiin jätettävän hoitoaineen ominaisuudet. Hiusten luvataan jäävän pehmeiksi, without the scrunchy feeling, ja runsaiksi. Axénin vaahto väittää jopa korvaavansa tavallisen hoitoaineen.

Axénin incissä on muotoilevana (=hiuksia kiinnittävänä) ainesosana PVP:tä, ja loput ainesosat ovat perinteisiä hoitoaineen ainesosia: kosteudensitojia, kalvonmuodostajia, antistaattisia aineita, lämpösuoja-aineita ja emulgaattoreita (eli tässä tapauksessa kvatteja, silikoni- ja proteiiniyhdisteitä, pantenolia ja leväuutetta). Incin perusteella aineen pitäisi silottaa tukkaa oikein kivasti ja jättää niihin tehokkaasti suojaava kalvo, samalla kun PVP tuo niihin rakennetta.

Arvio: pelkkänä yksistään käytettävänä hoitoaineena Björn Axén Conditioning Volumizing Mousse ei minulle riitä, mutta se toimii niinkuin toivoinkin: tuo hiuksiin pörheyttä ja ilmavuutta ilman karheuden tai raskaan muotoilutuotteen tuntua. Tulos on muhkeampi föönatessa (luonnollisestikin), mutta toimii hyvin myös ilmakuivatussa tukassa. Vaahto korostaa luonnostaan laineikkaiden hiusteni kiehkuroita ja hiukset näyttävät paksummilta. Efekti kestää tosin vain päivän, ja seuraavana aamuna hiukset ovat yhtä lattanat kuin ennenkin.

Aussie-vaahdon inci on neljä kertaa pitempi kuin Axénin, ja ainesosista puolet on säilöntäaineita, hajusteita ja muita lisäaineita. Mielenkiintoisesti, incissä ei ole yhtäkään muotoilevaa ainesosaa. Vaikuttavina aineina on kosteuttavaa glyserolia, hiuksia silottavia silikoneja ja yksi kvatti. Cocktailiin on myös heitetty pienet pitoisuudet kasviuutteita; aloeta, kiiltotuomea, minttua ja kengurunkäpälää (!).

Arvio: Aussome Volume Mousse voisi Axénia paremmin korvata tavallisen hoitoaineen, sillä tämä vaahto todella on hoitoaine. Se tuntuu hiuksiin levitettäessä liukkaalta ja silottavalta. Jotenkin ainesosat onnistuvat kuitenkin tuomaan tukkaan myös hitusen rakennettakin, niin että hiukset tosiaan tuntuvat kuivuttuaan jonkun verran runsaammilta. Annostelun kanssa saa vain olla tarkkana, sillä lähmäefekti ei myöskään ole kaukana jos vaahtoa innostuu hieromaan hiuksiin liikaa.

Aussome Volume Moussen koostumuksessa on muuten jotain mennyt pieleen. Ainakin jonkun erän. Asiakkaat ovat reklamoineet vaahdon lässähtävän kädelle ennenkuin sitä ehtii levittää hiuksiin, ja samoin kävi myös minun mousseni kanssa. Vaahto törähtää ensin ulos kevyen kermavaahtomaisena pallona, mutta jo muutamassa sekunnissa se ikäänkuin ”poksahtaa” ja muuttuu nestemäiseksi liruvaahdoksi. Voihan lirunkin toki levittää hiuksiin (jos ehtii, ennenkuin se valuu kämmeneltä lattialle ^_^), mutta luulenpa, ettei koostumuksen kuuluisi olla tällainen. Ainiin, ja tuoksusta (jonka pitäisi Aussien mukaan olla kirsikkainen) tulee mieleen lasten yskänlääke.

En lopulta oikein tiedä, kummasta vaahdosta oikeastaan tykkään enemmän. Ehkä Axénista, sillä se tuntuu kevyemmältä ja samalla myös tuo selvästi rakennetta. Aussie sopii niihin päiviin, jolloin haluan käyttää jätettävää hoitoainetta.

Toivottavasti nämä putelit eivät koe yhtä ankeaa kohtaloa kuin muu muotoilutuotearmeijani….. (Muita jotka eivät koskaan jaksa muotoilla hiuksiaan..?)

Kommentit
 1. 1

  Moomiboomi sanoo

  Moikka! Mäkään en koskaan jaksa muotoilla mun tukkaa! Joskus kyllä saatan föönata, että kuivuis nopeemmin. Musta tuntuu inhottavalta ajatukselta, että hiuksissa on jotain mössöjä. En voisi mennä illalla nukkumaan hiuksilla, joissa on jotakin muotoiluainetta. Voisin kyllä joskus kokeilunhalun vuoksi ostaa Axénia :)

 2. 2

  Sini sanoo

  Joo! I’m feeling you… En IKINÄ jaksa muotoilla hiuksiani, käytän vain ja ainoastaan hiuslakkaa jos on juhlat (ja ehdin). :P Minullakin on aikamoinen erilaisia muotoilutuotteita pölyttymässä… Päätin n. 3 vuotta sitten kihartaa hiukseni ihan vain kokeilun vuoksi, mutta lopputulos oli aivan kaamea, mitä osasin tavallaan odottaa aasialaisilta hiuksiltani (vaikka kävin arvostetulla pepe åhmanilla!) Kihartavuuden ja ties minkä lisääjiä on ihan hirveä kasa, oikeastaan kaikki eivät edes mahdu kylppäriin.. Omistan myös kaksi (!!) suoristusrautaa, enkä pidä kummastakaan, täten en käytä kumpaakaan… :D Voi tätä turhuutta! :P

 3. 3

  Laura sanoo

  No juuh, kun jaksaiskin tehdä hiuksille jotain..Mutta shoppailu kun on kivaa, kaapista löytyy vaikka mitä-lähinnä Tigiä. Oikein pontevasti kun jaksaa föönätä pää alaspäin, saa Tresemmen 24h Body-vaahdolla hiukset irti päästä, mutta vain hetkeksi. Siksi suosinkin lähinnä hiuspuuteria&kuivashampoita sekä oikein huonona hiuspäivänä Tigin Rockaholic Groupieta(en tiedä onko markkinoilla enää). Ja haikampaa. :) Löytyy myös muotoilurautaa, kreppirautaa, lainerautaa ym.

 4. 4

  Johanna sanoo

  Jos joskus tarvitse ihan oikeaa super-hyper-kohottavaa muotovaahtoa niin osta kampaamosta Matrixin-Take Me Higher niminen root lifter eli tyvivaahto. Kyseinen vaahto sprayataan suoraan tyveen ja föönaattu lopputulos on valehtelmatta ainakin 3x tuuheampi. Itse olen todella todella skeptinen tuuheuttavien tuotteiden kanssa, mutta kun tätä kokeilimme koulussa ja föönäsimme pyöräharjalla niin tukka oikeasti kohosi ja pysyi! Todella jämäkkä tuote, jota jättää tukan hieman karheaksi, mutta toimii! Ja tosiaan käytetään vain tyvessä, eli pituudet jäävät omiksi silkkisiksi itsekseen.

 5. 5

  sanoo

  Tunnustan, en jaksa, viitsi saati ehdi muotoilla hiuksiani. Ilmakuivatus, ponnari tai muu hiusviritys tai hiukset auki, siinä se. Mulla hiusten muotoilu on lisäksi niin turhaa, ei vaadi kuin pienen tuulen tai vähänkään ilmankosteutta, niin laitetut hiukset ovat väärään suuntaan taipuisat tai pörrööntyvät, vaikka mitä laittaisi tai tekisi. Olen luovuttanut. :)

 6. 6

  sanoo

  Hei,

  mulla on juuri tuo Axén pölyttymässä kaapissa..Se ei oikein tunnu toimivalta ilman föönausta, ja kun illalla pesen hiukset niin ei ole mitään järkeä föönata. Kaipailen siis tuotetta, joka toisi tuuheutta, pitoa ja hoitoa aamu-uniselle. ;)

  Näillä keleillä muutenkin tuttu ja turvallinen ponnari tuntuu parhaalta hiusvaihtoehdolta.

 7. 7

  Sararara sanoo

  Sun hiustenlaittorutiini on ihan samanlainen kuin omani! Itsekin inhoan muotoilutuotteiden tunutua hiuksissani, ja ainoa tuote jota suihkun jälkeen laitan on Cutrinin Volumism Care Spray. Sillä pitäisi ilmeisesti olla aika samanlainen vaikutus kuin noilla vaahdoillakin, ja ihan hyvin on toiminut. Hiukset tulevat pehmeämmiksi mutta samalla myös aavistuksen runsaamman oloisiksi ja raskaammiksi. Nyt alkoi kyllä tuo Axénin vaahto kiinnostaa…

 8. 8

  Ninni sanoo

  Kommentoin ekaa kertaa koska samastuin niin paljon tuohon sun ”wash and go”-juttuun :D oon ihan samanlainen, omistan kyllä tököttejä liikaakin mutten tykkää käyttää niitä koska haluan välttää lämpökäsittelyjä, olen laiska sekä haluan että hiukseni ovat mahdollisimman sileät. Olen löytänyt itselleni ylivoimaisesti parhaan tavan saada hieman tuuheutta ja rakennetta tyveen niin että pituudet ja latvat säilyvät silkkisinä: hiuspuuteri!!! Annan hiusten kuivua itsestään (samalla kun meikkaan) ja sitten tupsuttelen hiuspuuteria sormiin, hieron sormia yhteen ja sitten hieron puuteria tyveen. Antaa kevyttä tyvikohotusta ja rakennetta juuri oikeaan paikkaan eli sinne tyveen, eikä föönauksia sun muita tarvita :) käytän Got2Be POWDER’ful-nimistä hiuspuuteria, sitä saa ihan sokoksesta, n.7-8e, seuraavaksi aion panostaa kovasti kehuttuun Osiksen Dust it-hiuspuuteriin :) suosittelen tätä metodia kaikille wash and go-ihmisille!

  • 8.1

   Sanni sanoo

   Mä käytän kuivashampoota tuohon samaan tarkoitukseen, tosin se leviää aina väkisin muuallekin hiuksiin kuin tyveen. Pitää joskus kokeilla tuollaista siroteltavaa hiuspuuteria, vaikka olen hieman skeptinen sen kyvystä nostattaa pitkää hiusta. Minkä pituiset sun hiukset on? Tuo Osiksen Dust It tekee hiuksista kuulema melkein tahmeat, se on tosi ytyä kamaa. Siis tehokasta, kyllä, mutta hiuksista tulee kuulema ihan järkyttävän tuntuiset.

   • 8.1.1

    Ninni sanoo

    Mun tukka on puolipitkän ja pitkän väliltä, suunnilleen olkapäille ylettyvät :) kyllä tuo Got2Be:n puuterikin vähäsen tahmaa mutta minusta ainakin kunnon harjaus/kampaaminen auttaa siihen. Itse en ole kuivashampoista tykännyt, jotenkin muistuttaa liikaa hiuslakkaa. Hiuspuuteri on siitä kiva että sen saa omin sormin laittaa juuri sinne minne haluaa. Itse laitan sitä vain tuonne päällimmäisten hiusten tyviin, jakauksen lähettyville minne tyvikohotusta eniten tarvitsee, en esim. niskaan ollenkaan, tuntuu että niska- ja muutkin hiukset menee helpommin takkuun jos sitä laittaa joka puolelle. :)

   • 8.1.2

    Jenna sanoo

    Ainakin kun kokeilin sitä kaverilla, mun hiukset tuntui ihan kauheilta! Ennen sitä ajattelin jättää hiustenpesun seuraavaan iltaan, mutta enpä voinut kyllä sen jälkeen :/ Hyh.

 9. 9

  sanoo

  Mulla on jo vuosia ollut lyhyt hiusmalli jonka laittaminen on äärimmäisen simppeliä. Pesun jälkeen kuiviin hiuksiin vähän vahaa ja menoksi. Usein leikattava, aina voimakkaan ohennuksen vaativa tukka on helppo leikkausten välillä, mutta ihania lettikampauksia siihen on turha haaveilla.

  Haluan tasaisin väliajoin ihanan elovena-tukan niinkuin joskus lapsena, mutta hiustenkasvatusprojekti on täysin mahdoton. Hiustenkuivain pölyttyy kaapissa ja ilmakihartimeni on siskon luona. Lämpörullia tai suoristusrautaa en ole koskaan omistanut.

  Hiustenmuotoilutuotteisiin panostan vain vahan/pastan suhteen ja vaikka hiuslakkapullo kaapistani löytyykin se on äärimmäisen riittoisa, sillä sitä käyttää vain siskoni kyläillessään.

 10. 10

  sanoo

  Minunkin Aussieni on tuollaista koostumukseltaan, mutta niin taitavat hoitovaahdot usein ollakin. Tai siis tämä omien kokemuksieni pohjalta. En edes tajunnut ajatella, että voisi olla viallinen. :/

  • 10.1

   Sanni sanoo

   Axénin vaahto ei kuitenkaan ole sellaista, vaan ihan ”normivaahtoa”. Tosiaan tuossa Aussiessa taitaa sitten olla sen verran raskaat silikonit tai muut pehmentävät/silottavat ainesosat että vaahdon koostumus ei pysy kuohkeana.

   Pitää yrittää selittää tämä asiakkaille jos vielä tulee valituksia. :)

 11. 11

  Ruu sanoo

  Pesu selvitys ja letille, siinä on kaikki mitä miunun hiuksille tehdään, ne kun on tuonne alaselkään, niin en jaksa alkaa puljaamaan minkään tuotteiden kanssa, ja letillä kun ovat, niin ei mene takkuun, eikä tarvitse koko ajan selvitellä ja kampailla.

 12. 12

  flickan sanoo

  Mää oon kans niin wash-and-go -ihminen, että en tosiaan laita tukkaa juuri mitenkään, en ainakaan aineilla. Saatan kiinnittää etutukan jotenki ja toki harjata hiukset, suihkauttaa ehkä suihkittavaa hoitsikkaa, mutta siinäpä se. :D
  Joskus bailausiltoina kaverini värkkää mun tukkaan kiharoita tai muuta, ite en osaa, eikä oo ollu jaksamistakiinnostusta opetella. Ja itsekään en pidä siitä aineiden tuomasta kökköisyydestä, mitä esim. näitä kiharakampauksia harrastettaessa joutuu kestään. :D

 13. 13

  TT sanoo

  Täällä yksi, joka ei viitsi muotoilla hiuksiaan. Hiukset ulottuvat nyt suunnilleen hartioille, ja pesun jälkeen levitän jätettävä hoitoaineen ja anna kuivua itsekseen ja siinä se. Hiustenharjausta kummempaa ei muotoilurutiineihini kuulu. Lämpörullia käytän joskus (muutaman kerran vuodessa), ja niiden kanssa käytän muotoilutuotteita, osittain lämpösuojan takia.

  Aiemmin minulla oli ihan lyhyet hiukset, joiden kanssa oli käytettävä vahaa, jotta ne sai kuosiin. Osasyy alkaa kasvattaa hiuksia oli juuri muotoilusta eroon pääseminen: se tuntui vievän aikaa ja muotoilutuotteet tekivät hiukset inhottavan tuntuisiksi. Puhtaat ja sileät tuntuvat kivemmilta. :)

 14. 14

  sanoo

  Mielenkiintoinen postaus! Toi Axen pitää pistää harkintaan. Osaatko muuten sanoa suunnilleen sen hintaluokkaa? Toi on hauska toi kuvasarja tosta Aussien vaahdon 20 sekunttisesta ”elämänkaaresta” :D

  • 14.1

   Sanni sanoo

   Axénin vaahto maksoi jotain 12€:n kieppeillä, olisiko ollut 12,90€. :)

 15. 15

  Anonyymi-Anna sanoo

  Täällä myös yksi tukkainvalidi! Meikkaamiseen, vaatteisiin ja parfyymiin jaksan panostaa, mutta meillä mies naureskelee olevansa parisuhteessa se joka panostaa enemmän tukkaansa.

  Komppaan täysin hyvän leikkauksen tärkeyttä ja sanonkin aina kampaajalle että tekee sellaisen joka ei vaadi laittoa. Muutama on pyöritellyt päätään kun olen kertonut etten omista edes hiustenkuivaajaa. Suurin osa on kuitenkin kuunnellut asiakasta ja tehnyt tukan joka näyttää hyvältä pese ja pidä-metodilla ja satunnaisella pikapinninutturalla. Joudun urheilun vuoksi pesemään puolipitkän tukkani päivittäin mutta tämä ei kuulemma näy hiuslaadussa. Veikkaisin että tämä johtuu juuri muotoilun puutteesta

  Joskus vaan tulee se tunne että olisi ihana laittaa tukkaa enemmän, etenkin silloin harvoin kun saa jonkun suostuteltua/maksettua laittamaan oikein ihanan kampauksen.

 16. 16

  Tuikkuli sanoo

  Itsellä myös pientä laiskuutta hiustuotteiden käytössä. Nyt tosin hiuksissa sellainen malli, että pakko laittaa vähän tököttejä päähän.

  Olen tosi kiinnostunut sun kokemuksistasi luonnonkosmetiikasta ja olen itsekin päättänyt siirtyä hiusten- ja ihonhoidossa pikkuhiljaa luonnonkosmetiikkaan. Kunhan saa noi vanhat käytettyä pois alta.

  Kysyisin sellaista, että oletko koskaan kokeillut Dermosilin ekosertifioituja tuotteita? http://www.dermoshop.com/catalog/?f=other/ecocert Itsellä käytössä nyt tuo puhdistusvaahto. Mielestäni ihan ok, levittyy ja pesee hyvin, mutta jättää ihon hieman kuivaksi. Tässä juuri mietin, että mitä sitä ostaisi sitten, kun tuo puteli loppuu. Dermosilin hyvänä puolena on edullinen hinta.

 17. 17

  Nimetön sanoo

  Hei, tämä menee nyt ohi aiheen mutta haluasin tietää mineraalimeikkipohjasta lisää. Korvaako siis mineraalimeikkipohja meikkivoide+puuteri yhdistelmän? Entä kuinka peittävää jälkeä näillä saa aikaan?

  • 17.1

   Sanni sanoo

   Kyllä korvaa. Ja saa vaikka kuinka peittävää jälkeä, riippuen valitsemastasi merkistä ja finishistä. :)

 18. 18

  Minni sanoo

  Mäkin olen todella laiska laittamaan hiuksiani. Nämä ovat pitkät ja onneksi malli on helppo. Kuumina kesäpäivinä nopeasti kietaistu nuttura on päivän pelastus. Ei tarvitse mitään tuotteita ja niska saa ilmaa kun hiusmassa ei ole kuumentamassa. :D

  Oma ongelmani on lähinnä se, että hiustyyppini on todella suora ja liukas. Tykkään välillä laittaa esim. kiharoita hiuksiin, mutta en ole vielä (johtuu ehkä laiskasta etsimisestä) löytänyt tarpeeksi hyviä muotoilutuotteita, jotka pitäisivät hiukset kiharina muutamaa tuntia pidempään. Löytyisikö hyviä vinkkejä?

  Aurinkoista kesälomaa! :)

 19. 19

  Tuikkuli sanoo

  Minni:
  Itselläni oli sama ongelma, johon kysyin apua kampaajaystävältäni. Sain kihartamiseen seuraavat ohjeet:
  1. Laita hiuksiin suihkutettavaa lämpösuojaa. Ei kannata laittaa koko hiuksiin kerralla, vaan osissa sitä mukaa, kun kihartaminen etenee.
  2. Kiharra suortuva ja halutessasi tupeeraa sitä vähän juuresta. Suihkuta hyvää, hienojakoista lakkaa suortuvaan.
  4. Toista joka suortuvalle. :)

  Säilyy muuten kiharat!

 20. 21

  heidi sanoo

  Pakko kommentoida tähän postaukseen, vaikka se lähes kuukauden takainen jo onkin! (Olin kuukauden lomalla, joten vasta tänään pääsin lueskelemaan blogiasi.)

  Mullakin oli vielä about vuosi sitten pitkät hiukset, johonkin takapuolen seudulle ulottuvat. Tosi nätit, paksut ja hyväkuntoiset. Enkä ikinä jaksanut tehdä niille yhtään mitään. Ponnarilla pidin päivästä toiseen… Sitten uskaltauduin toteuttamaan monivuotisen haaveen ja leikkasin tukan ihan lyhyeksi, siis ihan poikatukaksi.

  Jännä, että vaika lyhyt tukka sinällään voisi olla pitkää tukkaa helpompi, olen alkanut laittamaan hiuksia. Niinäkin päivinä, jolloin en jaksa meikata tai sen kummemmin vaatteillakaan koreilla, hiukset on aina laitettava. Hiustuotteita on alkanut kulumaan tuhottomasti enemmän ja valitettavasti myös hiusten kunto on huonontunut aika paljon… Mutta ei ole ollut päivääkään ikävä pitkää lettiä :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.