Aurinkoaurinkoaurinkooooo.

Auringossa_

Nyt kun ihanat helteet hemmottelevat meitä, on sopiva aika nostaa esiin pari aurinkoon liittyvää aiempaa postaustani ja järkätä teille samalla aurinkoinen arvonta! ^_^

Kirjoitin auringonotosta ja UV-säteiltä suojautumisesta kesäkuussa 2011 kaksi suuren suosion saanutta ja paljon asiaa sisältänyttä artikkelia. Koska lukijoita on tullut tuplasti lisää noiden kahden vuoden jälkeen, on joukossanne varmasti monia jotka eivät ole noita juttuja lukeneet. Toisessa artikkelissa haastattelin ensimmäisessä jutussa heränneiden kysymysten pohjalta kahta ihotautilääkäriä sekä Allergia- ja Astmayhdistyksen kosmetiikka-asiantuntijaa.

Aurinkojutut

Jos siis tietopaketti ruskettumisesta, aurinkoihotyypeistä ja auringon terveellisyydestä kiinnostaa, niin ei kun lukemaan nämä:

Scorchio! Eli juttua rusketuksesta ja suojakertoimista

Aurinkokeskustelu osa 2 – Asiantuntijat vastaavat

(….vaikka sitten illalla kun olette palanneet puistosta tai rannalta… ^_^ Kukapa tällaisena päivänä istuisi sisällä lukemassa blogeja..? :P)

. . .

ARVONTA.

LuisWidmer_Aurinkotuotearvonta

Minulle pätkähti postissa Luis Widmerin PR:ltä paketti, joka sisälsi vedenkestävän, värittömän sprayn ja kätevän tuubipakkauksen jossa on sekä vedenkestävä suojavoide että huulirasva. Kummassakin tuotteessa on suojakerroin 30.

En itse käytä näin korkeita suojakertoimia joten mielelläni arvon kaverukset teille. Arvon tuotteet erikseen, eli kaksi voittajaa saa Widmerin aurinkotuotteen.

Osallistut arvontaan kertomalla kommenttiboksissa, muututko kesällä laiskemmaksi blogien lukijaksi vai kurkkaatko lempiblogeihisi yhtä tiiviisti kuin muulloinkin. (Tilastot nimittäin kertovat, että jengi ei jaksa lukea blogeja kesäisin ^_^)

Eli: aurinko voi blogit? :D

Osallistumisaikaa on maanantaihin 10.6. klo 21.00 saakka.

ARVONTA SUORITETTU. Onni suosi nimimerkkejä eev_a ja Simpukka. Onnittelut! :) Voittajiin on otettu yhteyttä.

Kommentit
 1. 1

  Nnu sanoo

  Meikä kyllä laiskistuu blogien lukemisen suhteen kesäsin. Sit, kun joskus menee koneelle tulee yleensä plärättyä kerralla useempi blogi läpi.

 2. 2

  Sophie sanoo

  Kesällä olen koneella yleensä vain vähän aikaa iltaisin (jossei ole sadepäivä). Sitten useimpina päivinä kun on töitä ja varsinkin jos on iltavuoro niin ei ehdi koneelle ollenkaan. joten kyllä kesällä tulee luettua vähän harvemmin :)

 3. 3

  M sanoo

  Tulee luettua yhtä paljon, joskin jonkin verran harvemmin. Mökillä on sen verran huonompi netti, ettei siellä tule niin paljoa surffailtua.

 4. 4

  SJ sanoo

  En lue kesällä yhtä ahkerasti. Etenkin muutama viikko kesäasunnolla on täyttä blogitaukoa. Syksyllä palaan takaisin ahkeraksi lukijaksi.

 5. 5

  Fredrikah sanoo

  Kyllä niitä blogeja tulee luettua ihan yhtä tiiviisti kuin talvella. Työ-/koulumatkat kun edelleen kesälläkin kulkee niin ehtii hyvin vilkaista blogitkin! :)

 6. 6

  Mari sanoo

  Sekä aurinko, että blogit. Luen blogit ehkä harvemmin, mutta takuuvarmasti kaikki postaukset.

 7. 7

  Tähtönen* sanoo

  Luen aika ahkerasti ympäri vuoden mutta ulkomailla tai mökillä ei aina huonon netti yhteyden vuoksi pääse seuraamaan!:)

 8. 8

  kaisa sanoo

  Luen yhtä tiiviisti kesällä esim töissä tai vaikkapa ulkona tabletilla

 9. 9

  sanoo

  Täytyy myöntää, että vähän laiskemmin tulee luettua. Käyn kyllä läpi lempiblogien postaukset, mutta en ihan niin syventyen, saatan enemmän selailla. Aikaa vaan jää paljon vähemmän kun tulee oltua ulkona :) Ja huomaan sen myös oman blogin tilastoista, heti helteiden alettua kävijämäärät olivat hienoisessa laskusuhdanteessa. No, ehtiihän sitä sitten taas :)

 10. 10

  Jenni K. sanoo

  Aurinko! Kesällä tulee luettua kyllä vähemmän.. paitsi sadepäivinä :)

 11. 11

  sanoo

  Kesällä tulee luettua ehkä jopa ahkerammin, koska kesätöissä on niin rentoa, kun kaikki on lomalla :D eikä oo mitää tekemistä paitsi surffailla koneella! :D

 12. 13

  marikki sanoo

  Kun blogeja voi lukea kännykälläkin, niin en usko että tänä kesänä tulen lukemaan vähemmän. Jos vaan laiturinnokkaan saakka on kuuluvuutta :)

 13. 14

  Hanski sanoo

  Blogit! Onneksi älypuhelimesta voi lukea suosikit koko kesän. Tylsemmät blogit jätän syksyn ja talven viihteeksi.

 14. 15

  Liina sanoo

  Iho ei kestä aurinkoa, joten blogit tulee luettua kesälläkin päivittäin. Ja suojakertoimet ovat todella tarpeen kun aurinkoon menen!

 15. 16

  sanoo

  Kyllä kesä vähän laiskistuttaa blogien suhteen. Omankin blogin päivitystahti hieman hiipuu kesäaikaan, kuin myös lukeminen. Eikä syy ole siinä, että blogit ei kiinnostaisi, vaan siitä, että kesäisin tuntuu olevan sitä muuta aktiviteettia niin paljon, että tunnit yksinkertaisesti loppuu kesken. Olen ottanut sitten aina silloin tällöin sellaisia spurtteja, jolloin luen suosikkiblogien kaikki väliin jääneet postaukset edes selailemalla läpi.

 16. 17

  -R- sanoo

  Luen kesäisin blogeja ihan samalla tavalla kuin talvellakin :)

 17. 18

  Tintti sanoo

  Aurinko! Kesällä tulee luettua blogeja harvemmin kuin muulloin, kuitenkin luen, mutta en ehkä päivittäin (paitsi jos sataa). Monet blogithan ovat kesätauolla, joten luettavaa ei ole niin paljon.

 18. 19

  marika.t sanoo

  Kyllä minä kesällä luen yhtä ahkerasti blogeja kuten muutenkin :) Aurinkorasva kyllä kelpaisi, matkoja tulossa yksi jollei kaksi tän vuoden puolella :)

 19. 20

  Rosa sanoo

  Kaipa tuo riippuu päivän fiiliksistä. Sopivassa suhteessa kumpaakin. ;) Eilen oli sosiaalinen ja touhukas päivä, tänään taas oli auringonpaisteessa meren rannalla nautitun jäätelön jälkeen mukava tsillata kotona ja vilkaista myös lempiblogejaan…

 20. 21

  Viliina sanoo

  Minulla työt itse asiassa muuttuvat joka kesä kokopäiväisiksi eikä se aurinko kauheasti houkuta, kun itsensä polttaa alle 15 minuutissa, että kyllä minä ihan samaa tapaan aina blogeja luen kesälläkin. :D

 21. 22

  Sara sanoo

  Kesällä blogien lukeminen jää kieltämättä vähemmälle, ulkona oleminen ja kaverien tapaaminen houkuttavat enemmän. Muutenkin ulkona olemiseen kuluu enemmän aikaa. Lueskelen postauksia sitten jälkikäteen. :)

 22. 23

  Soikku sanoo

  Ehdottomasti Aurinko! Kesällä tulee käytettyä konetta muutenkin todella harvoin.

 23. 24

  Mii29 sanoo

  Tavallisena työarkena koneella – ja myös blogeissa – tulee käytyä päivittäin, mutta kun loma koittaa, niin koneella istuminen kyllä vähenee. Kesästä pitää nauttia ulkona :)

 24. 25

  Niisku-10 sanoo

  Koska kännykkä kulkee aina mukana, luen nykyään joka päivä blogiasi. Olin sitten töissä tai lomalla.

 25. 26

  vatruska sanoo

  Molemmat. Ainoastaan viikonloppuisin blogit yleensä jää lukematta, kun silloin on paljon muuta ohjelmaa.

  Ihana palkinto! Itse olen vaalea ja pisamaihoinen, nuo aineet tulisivat todellakin tarpeeseen. Katsotaan suosiiko onni tällä kertaa. :)

 26. 27

  satsumas sanoo

  Luen lemppariblogini myös kesällä, mutta en yhtä reaaliaikaisesti kuin talvella eli voi mennä monta viikkoakin ennen kuin ehdin lukea kaikki kertyneet postaukset. Yleensä kuitenkin luen ne jossain vaiheessa ”pois roikkuumasta”.

 27. 28

  Johanna sanoo

  Valikoivammin tulee blogeja luettua kesällä. Karkkipäivää luen vaikka sitten vähän viiveellä. :) Lomien aikaan kun tulee touhuttua paljon poissa kotoa erilaisilla reissuilla.

 28. 29

  -J- sanoo

  Hiukan laiskemmin tulee lueskeltua kesäisin, mutta suosikki blogit tulee kyllä luettua:)

 29. 30

  Mirja sanoo

  Normaalisti vuodenaika ei ole vaikuttanut lukemiseeni mitenkään, mutta nyt kun elämäni on muuttunut kertarysäyksellä lähes tunnistamattomaksi on pakko sanoa ettei ole aikaa istua koneella. Vaikka olenkin kotona jo toista viikkoa putkeen!

 30. 31

  Miaminttu sanoo

  Ihan huomattavasti vähemmän tulee kesällä kyllä blogeja lueskeltua! Normaalisti vilkasen suosikkini läpi näin töissä *kröhöm*, enkä yleensä edes availe konetta kotona. Sitten kun on KESÄLOMA, aurinko paistaa ja on lämmintä, niin ei todellakaan tee mieli olla kotona, saati sitten koneella, eli ei kyllä tule juuri mitään luettua silloin.. Pitäisi vissiin ladata suosikkiblogien linkit puhelimeen, josko sitä kautta pysyisi vähän paremmin kärryillä. Eiväthän ne mielenkiintoiset höpinät ja oleelliset infopläjäykset lopu vaikka juuri minulla kesäloma olisikin!

 31. 32

  Sohvisofia sanoo

  Loman aikana luen blogeja laiskahkosti, töissä ahkerammin. Onneksi työnantajani ei tiedä tätä hiukan nurinkurista järjestystäni…

 32. 33

  Sunday sanoo

  Molemmat! Mutta luen blogeja kesällä aika paljonkin, sillä pidän lomat keväällä ja syksyllä, ja kesäisin töissä on mukavan rauhallista ;)

 33. 34

  Kankee sanoo

  Kyllä valitsen auringon mielummin. Arkena tulee oltua töissä niin paljon koneella, että muutoinkin käyn netissä vain pankissa ja lukemassa mukavimmat ja mielenkiintoisimmat blogit. Ja ah sitä nautintoa, kun pitää lukutaukoa ja sitten mukavissa blogeissa odottaa moooonta mukavaa postausta…..

 34. 36

  Sanna sanoo

  Kesäisinkin luen ihan yhtä usein :) Eli kerta pari viikkoon kurkkaan tännekin ;)

 35. 37

  ansu sanoo

  kyllä se aurinko väkisinki vetää puoleensa, melkein on tässä toivonu että tulis edes yks pilvinen päivä että vois ”hyvällä omallatunnolla” selailla blogeja ;-)

 36. 38

  Memmu sanoo

  Kyllä hienoista laiskistumista on ilmassa jo nyt, haluttais vain olla ulkona ja möyriä pihalla…

 37. 40

  Mimmi sanoo

  Auringon mennessä edelle päiväsaikaan, niin ainakin arki-iltaisin muistan tavallisesti tsekata Karkkipäivän!

 38. 41

  Coconut sanoo

  Luonnonkosmetiikan puolellahan suhtautuminen kemiallisen suojan sisätäviin aurinkotuotteisiin on aika skeptinen ja negatiivinenkin. Mitä itse olet mieltä? Minulla on kyllä ihan normi aurinkosuoja käytössä, vaikka muuten olenkin luonnonkosmetiikkaan päin kallellaan. Mutta kieltämättä tulee joskus kyllä pohdittua, miten kemikaalit mahtavat reagoida iholla auringossa. Oletko muuten kokeillut mitään luonnonkosmetiikan aurinkosuojaa? Osaatko suositella mitään?

  Ai niin, ja sitten tuo kysymyksesi :) Mielellään molemmat, aurinko ja blogit :) Itse ainakin käy aika lailla yhtä aktiivisesti blogeja lueskelemassa, varsinkin kun lomalla on enemmän aikaa.

  Aurinkoisia kesäpäiviä sinulle! :)

  • 41.1

   Sanni sanoo

   Luonnonkosmetiikan puolellahan suhtautuminen kemiallisen suojan sisätäviin aurinkotuotteisiin on aika skeptinen ja negatiivinenkin. Mitä itse olet mieltä?

   Minulla ei oikein ole mielipidettä kemiallisista aurinkosuojista… Olen liian vähän perehtynyt niihin. :/ Itse käytän mieluiten kemiallista suojaa (tai kemiallisen ja fysikaalisen yhdistelmää), sillä fysikaalisella suojalla ei löydy alempia kertoimia kuin SPF 15. Ja onhan sekin myönnettävä, että kyllä ne kemialliset ”normikosmetiikan” suojat on iholla miellyttävämmän tuntuisia kuin mineraalisuojat. Olen löytänyt vain yhden ainoan oikeasti miellyttävän tuntuisen luonnonkosmetiikan aurinkosuojatuotteen, ja sekin lopetettiin (Lovean SPF 15, nyt heillä alin SPF 30).

 39. 42

  Riitta sanoo

  Kesäisin blogien lukeminen kieltämättä jää vähemmälle, aika ei vain tunnu riittävän. ;D Mut sadepäivän sattuessa lueskelen blogeja taas entistä innokkaammin.

 40. 43

  Minä vain sanoo

  Kesällä niin kiire että vähemmälle jää, mutta aina kun aikaa. Osallistun!:)