ATOPIK – uusi kotimainen luonnonkosmetiikan apteekkisarja

Tiedätte että olen todella tykästynyt kotimaiseen luonnonkosmetiikkasarja EkoPharmaan. Nyt EkoPharman valmistaja Naviter on tuonut luonnonkosmetiikan apteekkeihin; Atopik on erityisesti herkälle ja kuivalle tai atooppiselle iholle kehitetty hoitosarja. Tuotteiden perustan muodostaa ihoa rauhoittava suomalainen kaura.

Kuulostaa varmasti oikein tervetulleelta lisältä monelle suomalaiselle, täällä monen iho on herkkä, kuiva ja punoittava. Jonkun tutkimuksen mukaan, jonka luin silloin kun olin vielä myymälätyössä, suomalaisten naisten ykköshuolenaihe ihossa olivat nimenomaan punoitus ja kuivuus.

Atopikissa on kaksi linjaa, Sensitive ja Anti-Age. Sensitive on hajusteeton ja sopii herkän ja kuivan ihon perushoitoon kaiken ikäisille, Anti-Age taas sopii nimensäkin mukaisesti nimenomaan ikääntyvän ihon ja ikääntymisen merkkien hoitoon. Anti-Age-linjan tuotteet on hajustettu. Kummassakin sarjassa aktiiviainesosana on kaura. Tuotteet on formuloitu ilman etanolia, ja niissä käytetty alkoholi on sitä pehmentävää rasva-alkoholia, ei kuivattavaa laatua.

Atopik_tuotteet_IMG_1521

Sain kokeiltavaksi Sensitive-linjan kasvovoiteen, seerumin ja kasvoöljyn sekä Anti-Age-linjan silmänympärysvoiteen.

Voin jo heti alkuun todeta että tykkäsin kaikista, ei yhtään ”ei sovi mulle” -testituotetta tässä satsissa, vaikka oma ihoni ei edes ole erityisen kuiva. Koostumukset ovat Naviterille tyypillisesti kautta linjan todella miellyttäviä.

Atopik_24hvoide_IMG_1508

Sensitive-kasvovoide

32€ / 50 ml

Erittäin miellyttävä, ”sileä” ja helposti levittyvä koostumus. Todella mukavan ja notkean tuntuinen.

Sensitive-sarja on hajusteeton, mutta kaikissa Atopik-tuotteissa aistii säilöntäaineena käytetyn fenetyylialkoholin tuoksun. Tämä on jo tuttu EkoPharman tuotteista, alan jo pitää tätä Naviter-tuotteiden ominaistuoksuna :)

Naviterin edustaja kertoi fenetyylialkoholista ja luonnonkosmetiikan säilöntäaineista näin:

”Fenetyylialkoholi on aromaattinen alkoholi, jota esiintyy mm. ruusussa ja hyasintissa, ja sillä on tosiaan hyvin selkeä, kukkaismainen ominaistuoksu. Atopik-tuotteissa käytetty fenetyylialkoholi on peräisin ruususta, mutta suurin osa kosmetiikkateollisuuden käyttämästä fenetyylialkoholista valmistetaan synteettisesti.

Ihanteellinen säilöntäaine on tietysti paitsi tehokas, myös tuoksuton, mutta luonnonkosmetiikassa säilöntäainevaihtoehdot ovat hyvin rajalliset, ja fenetyylialkoholi on osoittautunut niin hyvin siedetyksi, että haluamme käyttää sitä etenkin herkän ihon tuotteissa. (Fenetyylialkoholilla ei ole EU-alueella virallista säilöntäainestatusta, sitä ei ole mainittu kosmetiikka-asetuksen 1223/2009 liitteen V positiivilistassa, mutta muilla markkina-alueilla se määritellään säilöntäaineeksi. Tämän takia kutsumme sitä säilyvyyttä edistäväksi aineeksi säilöntäaineen sijaan)”.

Incin voi tsekata täältä. Voiteessa on on heti veden jälkeen kauraöljyä ja kaurauutetta, ja päättelisin inceistä että Sensitive-linjassa kaura-ainesosien pitoisuus on Anti-Age-linjaa korkeampi. Muita hoitavia aineita voiteessa ovat mm. mangonsiemenöljy, ruusuvesi, hyaluronihappo sekä prebiootit.

Atopik_oljy_IMG_1501

Sensitive-kasvoöljy

34 € / 30 ml

Täyteläisehkö öljy joka ei kuitenkaan tunnu tämän varovaisesti öljyihin ihastuneen (ja vasta EkoPharman kautta lempiöljynsä löytäneen) mielestä kuitenkaan yhtään liian raskaalta. Kauraöljyssä on miellyttävä viljainen tuoksu ja se imeytyy minunkin ei-kuivalle kesäiholleni hyvin.

En ole pitkään aikaan (koko kesänä) käyttänyt öljyjä, ja tulin taas muistutetuksi siitä kuinka älyttömän pehmeäksi kasvoöljy tekee ihon voiteeseen verrattuna. <3

Kasvoöljyn ainesosaluettelo on lyhyt: kauraöljy, dicaprylyl carbonate (”kuiva”rasvamainen ainesosa joka pehmentää ihoa ja vaikuttaa myös mm. tekemällä öljyseoksesta vähemmän rasvaisen tuntuisen), e-vitamiini, fenetyylialkoholi ja auringonkukansiemenöljy.

Atopik_seerumi_IMG_1509

Sensitive-seerumi

32€ / 30 ml

Yllättävä koostumus; seerumi on paksumpaa kuin päivävoide. Atopikin tuotetiedoissa seerumia kuvaillaan kevyeksi mutta kyllä tämä on ehdottomasti koostumukseltaan tuhdein seerumi jota olen koskaan kokeillut. Se käy minun iholleni yksinään yövoiteena. Seerumi ei ole varsinaisesti rasvaisen tuntuinen mutta voiteen koostumus on paksumpi ja jäykemmin levittyvä kuin 24 h -voiteella.

Arvelen, että tällainen koostumus sopii erityisesti oikein kuivalle, atooppiselle iholle jota täyteläiset koostumukset hellivät. Minusta tämä on kuitenkin ehdottomasti voide eikä seerumi ainakaan siinä mielessä miten useimmat kuluttajat seerumin mieltävät (ohut, jopa nestemäinen kosteustuote).

Seerumissa on samoja vaikuttavia aineita kuin 24 h -voiteessakin ja lisäksi rypäleensiemenöljyä. Inci kokonaisuudessaan täällä.

Atopik_sy_voide_IMG_1497

Anti-Age -silmänympärysvoide

32 € / 15 ml

Ihana koostumus, juuri sopivan täyteläinen ja sileä. Ylellinen. Jättää napakan pinnan, ja voide lupaakin kiinteyttää.

Ilmaisulla sileä voiteesta puhuttaessa tarkoitan koostumusta, joka ei ole vetinen eikä rasvainen mutta täyteläinen ja sen jättämä pinta tuntuu levittäessä sileältä vastakohtana raikkaan vetiselle, nihkeän nahkealle – ( geelit—!) tai raskaan rasvaiselle tunteelle. Tämä voide on Sensitive-24-h-voiteen rinnalla lempparini Atopik-testituotteista. Pikkuinen matkakosmetiikkapussukkaan istuva voide lähti mukaani myös Koreaan :) Istun muuten tätä tekstiä viimeistellessäni lentokentällä.

Voiteesta kerrotaan Atopikin sivulla näin: ”chiaöljyn sisältämät rasvahapot ravitsevat ja tasoittavat ohutta silmäympärysihoa. Kauraöljy rauhoittaa herkkää silmänympärysihoa ja mustikkauute edesauttaa mikroverenkiertoa ja tuo iholle antioksidanttisuojaa. Silmänympärysvoiteen sisältämä kiinteyttävä proliini-aminohappo tasoittaa pieniä juonteita.”

 

*

Atopik-sarjaa myydään valikoiduissa apteekeissa, jotka löytää täältä.

Seuraava postaus tuleekin sitten Koreasta :)

Kommentit
 1. 1

  Taru sanoo

  Kiitos tästä vinkistä! Kyselin jokin aika sitten glyseriinittömistä tuotteista ja ta-daa, tässä näitä on :D Onneksi näitä myyvä apteekki löytyy bussimatkan päästä, pitää mennä tutustumaan.

 2. 2

  Mintsi sanoo

  Nyt on kiinnostava uusi sarja. Etenkin tuo seerumi ja sy-voide kiinnostavat. Seerumi päivävoiteeksi. Innostuin jo, että kerrankin täältäkin saa jotain uutta luonnonkosmetiikkaa. Sitten katsastin nuo myyntipaikat. Taas yksi sarja, jota pitää hakea kauempaa tai tilata kotiin.

 3. 3

  Mirri sanoo

  Voi vitsi näitä ois mielenkiintoista päästä kokeilemaan. Veikkaan että tykkäisin kun Ekopharmasta on tullut kestosuosikkini. Mutta plaah, jälleenmyyjiä ei näköjään ole missään mun kannalta järkevissä lokaatioissa. Naviterilla on heikkoutena tuotteiden rajoitettu saatavuus ja se, ettei niitä ole myynnissä kosmetiikkamyymälöissä. Usein jää purkki ostamatta kun ei jaksa lähteä varta vasten kosmetologilta hakemaan.

  Upeaa ja antoisaa Korean matkaa :)

  • 3.1

   Sanni sanoo

   Kiitos :)

   Juu, tuo Naviterin tuotteiden saatavuus on kyllä harmi. Nyt ainakin Tampereen Sokoksella on tuotu EkoPharmaa myyntiin hoitolasta myös kemppariosastolle, eli ainakin siellä on annettu periksi ”vain hoitoloista” -ajatuksessa. Toivotaan että se olisi merkki siitä että asenne olisi yleisesti höltymässä vapaamman ei-pelkästään-hoitolaan sijoittuvan myynnin suhteen. Voisivathan he vaikka seuraavaksi lanseerata ”normimyymäläluonnonkosmetiikkasarjan” :)

 4. 4

  Jonttu sanoo

  Ei liity aiheeseen, mutta tuli vain liikuntapuolen juttuista mieleen, että oletko koskaan testannut spinningiä?

  Hyvää Korean-matkaa!

  • 4.1

   Sanni sanoo

   Olen testannut spinningiä eikä ollut mun juttu. Vedin sitä henkihieverissä yhden syyslukukauden ja luovutin sitten suosiolla. Liian korkeasykkeistä mulle.

 5. 5

  pinkpepper sanoo

  Osaatko verrata Atopik Anti-Age silmänympärysvoidetta Estelle & Thildin Biodefence Antioxidant Eye Creamiin? Kumpi on paksumpaa? Jättääkö toinen napakamman pinnan?

 6. 6

  P sanoo

  Asiasta toiseen mutta oletko huomannut että lidlissä on tämän päivän ajan kreikka päivät. Itse kerran kreikassa käyneenä, lidlin kreikkalainen ruoka meni ihan täydestä. Mutta ajattelin vain vinkata jos et ole huomannut:).

  • 6.1

   Sanni sanoo

   Olen tällä hetkellä vähän kaukana Lidlistä (Koreassa), mutta kävin viime vuonna heidän Kreikka-viikollaan ostamassa mm. mustekalaa :)

 7. 7

  Tiltu sanoo

  Ai tuo on luonnonkosmetiikkaa! Olen huomannut mainoksen apteekin ikkunassa, mutta ohittanut sen olettaen kyseessä olevan taas yksi tuoksuton tylsä parafiiniöljypitoinen sarja :D
  Täytyykin tutustua paremmin :)

  • 7.1

   Sanni sanoo

   Ai tuo on luonnonkosmetiikkaa!

   Joo :) Sarjalla on suomalainen FI-Natura-sertfikaatti.

 8. 8

  sanoo

  Vaikuttaisi olevan juuri se THE tuotesarja, joka toimisi täydellisesti mun iholla!

  Harmi vaan, jää kokeilematta kun ei pysty tilaamaan :(. Vanhemmat tulevat kyläilemään kuukauden sisällä, mutta en vain kehtaa lähettää heitä metsästämään tuotteita kun jälleenmyyjiä on niin vähän. Onneksi Presidentti- kahvia on sentään luvattu tuoda ;)

  • 8.1

   Sanni sanoo

   Onneksi Presidentti- kahvia on sentään luvattu tuoda ;)

   Hih, ihanaa ^_^ ^_^

   Mä luulen että Atopikin jälleenmyyjät varmasti lisääntyy myöhemmin, sarja on nyt niin uusi että osa apteekeista ehkä haluaa ensin haistella miten uutuus otetaan vastaan ennenkuin ottavat sen omaan valikoimaansa. Hyllyjen myyntitilasta on kilpailemassa niin älyttömän paljon eri sarjoja.

  • 8.2

   Inna sanoo

   Apteekkishopista saa tilattua. Postituskulut ovat myös varsin edulliset ainakin tällä hetkellä.

 9. 9

  sanoo

  Meillä oli tällä viikolla Naviterin kouluttaja kertomassa näistä Atopik -sarjan tuotteista ja BRB13 tuotteista ja saatiin sitten minipullot rauhoittavaa kauraöljyä mukaan! Oon innoissani läträillyt tätä ja tää on ihan huippu mun rasvoittuvalla iholla öisin :-D Kosteuttaa pintakuivaa ihoa ja käytän tätä seerumin tavoin yövoiteen alla :-)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.