Arvokkaat millilitrat

Välillä sitä tekee omalla työpaikallaan hieman odottamattomia löytöjä. Ei, nyt en löytänyt mitään minulta piiloon jäänyttä superkallista tuotetta, vaan tajusin erään minulle hyvinkin tutun tuotteen järkyttävän litrahinnan.

Kuluttajat eivät minun kokemukseni mukaan juurikaan välitä litrahinnoista. Eivät ainakaan kosmetiikan kuluttajat. Kosmetiikkaostoksilla olevaa henkilöä kiinnostaa tuotteen kappalehinta, ja vain sillä on merkitystä hintoja vertaillessa. Esimerkiksi hajuvesien kohdalla on useimmiten täysin turhaa selventää asiakkaalle, että 50-millisen litrahinta on 30-millistä edullisempi, sillä 30-millinenhän kuitenkin keventää asiakkaan kukkaroa vähemmän juuri sillä ostoskerralla. Täysin ymmärrettävää.

Ihonhoidon puolella litrahinnoilla voi kuitenkin olla jo järkevämpää merkitystä. Eräässä tuoteryhmässä tämä näkyy erityisen hyvin, ja se on kasvonaamiot. Kasvovoiteet ovat lähes kaikilla merkeillä samaa standardikokoa eli 50-millisiä, jolloin kappalehintaa on helppo verrata. Mutta kasvonaamioissa koot vaihtelevat yllättävän paljon. Pakkaukset näyttävät ulkoapäin kuitenkin suhteellisen samankokoisilta, eikä kuluttaja tule ajatelleeksi litrahintaa vaan katsoo tuttuun tapaan pelkkää hintalappua.

Meillä on myynnissä useita kalliihkoja selektiivisiä merkkejä kuten Lancômea, Dioria ja Clarinsia, sitten meiltä löytyy sitä perus ”markettitavaraa” (jota kosmetiikka-alalla kauniisti halutaan kutsua semiselektiiviseksi ettei purkkiraukoille tule paha mieli) sekä kolmantena segmenttinä sertifioitua luonnonkosmetiikkaa.

Vertailin tässä eräänä päivänä kosteuttavien naamioiden hintoja. Kappalehinnat vaihtelivat välillä 5,70€ ja 51,45€. Odotin itsestäänselvästi Diorin vetävän ”kilvassa” pisimmän korren, mutta eipäs vetänytkään.

Hyllystä löytyy naamio, jonka litrahinta on yli kaksi kertaa Diorin litrahinnan arvoinen – 1473€!

Millilitra tätä kosteuttavaa ihanuutta kustantaa 1,47 euroa. Naamio on Dr. Hauschkan Créme Packung.

Tiedän kyllä, että luonnonkosmetiikan raaka-aineet ovat keskimäärin normikosmetiikan ainesosia kalliimpia, ja tiedän myös että Hauschka kuuluu niihin tyyriimpiin luonnonkosmetiikan merkkeihin, mutta ihan tällaista litrahintaa en osannut odottaa. Herranjestas, totesimme järkyttyneinä kollegojen kanssa, että aina kun annamme asiakkaalle näytepurkin Créme Packungia, se on 7,35€:n arvoinen!! (Purkkiin mahtuu 5 ml.)

Vertailuna todettakoon, että esimerkiksi Cliniquen 100 ml:n tuubissa myytävä kosteusnaamio on 30-milliseen Hauschkaan verrattuna Lidlin hintatasoa 350€:n litrahinnallaan!

Muutkin luonnonkosmetiikkamerkit sijoittuivat arvokkaaseen päähän, esimerkiksi Weledan viattoman halvan näköinen Manteli-naamio on litrahinnaltaan myymälämme toiseksi kallein, ja ohittaa Diorin melkein sadalla eurolla. Kolmanneksi sijoittui Weledan Iiris, joka on samanhintaista Diorin kanssa.

Mietittekö te koskaan litrahintaa kosmetiikkaostoksilla? Oletteko tulleet ajatelleeksi, että tietyissä tapauksissa vaikkapa Lumene voi olla jotain Clarinsia tyyriimpi?

P.S. Huh että teitä osallistujia riitti tuohon Benecos/Sante-arvontaan! Odotin oikeasti ehkä jotain viittäkymmentä halukasta…. :P Suoritan arvonnan nyt seuraavaksi ja julkistan voittajan tuossa samassa arvontapostauksessa.

Kommentit
 1. 1

  Sisilja sanoo

  Huh! Empäs ole tullut tuollaistakaan ajatelleeksi.. Avasit silmäni taas jälleen näissä ”järkiostos” asioissa :p Seuraavalla kasvovoiteen ostokerralla tulen kyllä tosiaan miettimään Clarinsin ja Lumenen välillä.

 2. 2

  Chatte sanoo

  Olen sitten ehkä vähän hassumpi kosmetiikkashoppailija, sillä katson AINA litrahintaa, en kappalehintaa niinkään. :) Mutta aikas järkyttävää Dr. Hauschkan naamion litrahinta huhu. Tosin kappalehintakin niin suolainen, että tuskin olisi itse tullut ostettua.. :D

 3. 3

  sanoo

  Kyllä, se on mulle ihan yhtä itsestäänselvää, kuin ruokakaupassakin litrahintojen katsominen! :) Yleisesti suosin muutoinkin isompia purkkeja, en esim. tykkää ostaa miehelle Laveran kosteusvoidetta, joka on vain 30ml tuubissa – niitä joutuu muutoin ostamaan jatkuvasti. Mutta toki se hintakin on syynäyksen alla.

  Dr. Hauschkan hinnat ovat kyllä järkyttäviä.. Varsinkin kun koen ne huonoimmiksi tuotteiksi, joita olen kokeillut. En koskaan saanut edes niitä testi/matkapakkauksen tuotteita loppuun.

  Erikoinen juttu muuten oli, kun etsin uutta savikasvonaamiota. Samalla merkilläkin tuubissa oleva savinaamio oli tuplasti kalliimpaa kilohinnaltaan kuin jauhe. Samaa tavaraa siis, jauheesta vain saa paljon enemmän eli hinta tulee vieläkin edullisemmaksi.

 4. 4

  mammeli72 sanoo

  Ajoittain on tullut katseltua litrahintoja ja äimisteltyä.
  Kyllähän sitä ostohetkellä useinkin purkin kokoa ja sen hintaa vertailuna käyttää.

 5. 5

  sanoo

  Hmm, yksi tarkanmarkan nipo ilmoittautuu eli minä kyttään litrahintoja myös kosmetiikassa. Eivät ne ole se päätekijä kun teen ostopäätöksiä mutta joskus se saattaa kuitenkin olla viimeinen niitti joka homman sinetöi. Tuoksuissa tarkistan aina paljonko on eroa litrahinnassa eri kokojen välillä.

  Joskus jonkun naamakräämin karmea litrahinta saa kavahtamaan hyllyn luota vaikka yksittäisen purkin hinta ei kalliilta tuntuisikaan. Vertailen myös mielelläni purkkien kokoja valmistajien kesken, mihin luonollisesti liittyy myös tuo litrahintojen tarkistaminen.

  Sitten taas joskus on ihan sama mitä litrahinnat ja purkkien koot ovat ja ostopäätökset perustuvat ihan johonkin muuhun. =)

 6. 6

  Iines sanoo

  Tirkistelen aina litrahintoja, vaikka kaverit käskevätkin lopettamaan moisen :D Tapa on kai jäänyt päälle ruokaostoksista. Litrahintojen takia onkin jäänyt moni tuote hyllyyn, näin opiskelijana tulisi liian huono omatunto ostaa jotain jonka litrahinta liikkuu tuhansissa euroissa!

 7. 7

  Jonayla sanoo

  Minä vertaan, en ole edes nuuka, mutta mielenkiinnosta katson. Sama koskee kaikkia tuotteita, tänään viimeksi vertailin kaupassa Mignon munien kilohintaa. Paljon on yhden kappaleen kilohinta verrattuna neljän kappaleen pakkaukseen. Olen tehnyt tätä aina ihan huomaamattani. :D Kaupassa usein irtosienet ovat halvempia kilohinnaltaan kuin valmiiksi pakatut… listaa voisi jatkaa loputtomiin. :)

 8. 8

  tiippa sanoo

  nyt kun on sävyttävä päivävoide hakusessa selektiiviseltä puolelta niin kyllä litrahintaan on tullut kiinnitettyä huomiota. On muuten suuria heittoja hinnoissa! Toki muullakin on väliä kun litrahinnalla mutta en mielelläni halua ihastua voiteeseen jonka litrahinta lähentelee 1000 euroa :/

 9. 9

  Helena sanoo

  Herranjestas, oon menny ostamaan tota kolmanneksi kalleinta naamiota! Toisaalta, onhan tuotteiden riittoisuuksissa eroja… Ehkä jotkut litrahinnaltaan kalliimmat tuotteet voi olla riittoisampia kuin edullisemmat. Hmm…

  Minä kyllä kiinnitän kosmetiikkaakin ostaessani huomiota litrahintoihin, etenkin tietysti tuotteissa joita kuluu isompia määriä.

 10. 10

  Colorado sanoo

  Itse kyttään litra-/kilohintoja oli kyse sitten ruoasta tai kosmetiikasta. Juuri tämän takia on tullut joskus ostettua se”kalliimpi” vaihtoehto, kun litrahinta onkin ollut huomattavasti parempi…

 11. 12

  Mari sanoo

  Itse en kosmetiikkaostoksilla laske varsinaisia litrahintoja, mutta kiinnitän kyllä huomiota pakkauskokoihin ja sitä kautta mietin, mikä on järkevin rasva-/naamio-/shampoo-/mikä lie muu ostos. Ihan erityisen kärppänä yritän olla aleissa ja Hulluilla ja 3+1 -päivillä. Mua kiinnostaa kokeilla kaikkia merkkejä ja kaikennäköisiä enemmän ja vähemmän tarpeellisia tuotteita, mutta en ole valmis silti maksamaan tuhottomia summia pelkistä kokeiluistani. :) Luottotuotteet ovat tietysti asia erikseen.

  Hajuvesiostoksilla ostan kuitenkin mieluiten sen pienimmän pullon ihan jo siksi, että mulla on aika paljon tuoksuja ja vaihtelen niitä päivittäin. Sen takia en edes tarvitse mitään 100 ml jättipurkkeja käyttööni. :)

 12. 13

  Maisa sanoo

  Kyllä mietin, paljonkin. Haluan rahalleni mahdollisimman paljon vastinetta. Jossain vaiheessa tutkin ja listasin juuri luonnonkosmetiikan litrahintoja, kun yritin etsiä kaikista edullisinta putsaria, kosteusvoidetta yms. Kappalehinnaltaan edullinen Marilou Biokin osottautui litrahinnaltaan yllättävän kalliiksi! Tosin voihan tuote olla aivan äärimmäisen riittoisaa. Kuitenkin lopulta tulin siihen tulokseen, että esim. Saksasta tilaan yli puolet halvemmalla lähes kaikkea (paitsi Dr. Hauschkaa, se on kallis mistä sitten ikinä ostaakin).

 13. 14

  Maisa sanoo

  Oli muuten pakko tulla vielä lisäämään tämä: ehkä kaillein tuote, minkä oon tavannu on Rich Hippie -niminen parfyymisarja. Beautybazaar nettikaupassa eu de parfum 5ml:n roll-on puteli maksaa 22-25 puntaa ja parfyymi 3,6ml (!) 55-148 puntaa!! :O 15 millilitran putelin hintaa en edes viitsi mainita…

 14. 15

  Helinä sanoo

  Kaikkia hajuvesiä ei kannata ostaa 50 ml:n pakkauksissa, eihän ne lopu koskaan. Mulla kuluu hajuvesi päivittäisessä käytössäkin tosi hitaasti, viimeistä olen käyttänyt jo pitkälti toista vuotta.

  Kasvovoiteissa vertailen yleensä hintoja ja millimääriä, mutta naamioissa ja monessa muussakaan tuotteessa en varmaan ole edes katsonut kuinka paljon putkilossa on tavaraa. Syytä näköjään olisi :)

  • 15.1

   Sanni sanoo

   Kaikkia hajuvesiä ei kannata ostaa 50 ml:n pakkauksissa, eihän ne lopu koskaan.

   Ei mullakaan, mutta hämmästyisit miten nopeasti peruskäyttäjä, jolla on kaapissaan kerralla vain 1-2 hajuvettä, saa 50-millisen lempparinsa loppumaan… Meillä käy vakioasiakkaita jotka ostavat uuden tuoksun n. 3-4kk:n välein, ja kertovat samalla edellisen loppuneen… Kyllä se 50-millinenkin vain kuluu nopeasti jos käyttää vain ja ainoastaam yhtä tuoksua ja lisäilee sitä useasti päivän aikana.

   • 15.1.1

    Helinä sanoo

    mun käytöllä, kerran päivässä töihin lähtiessä ei pääse näin käymään :)

    • 15.1.1.1

     Sanni sanoo

     Mulla sama juttu…. Olen joskus miettinytkin että pitäisi oikeasti jaksaa kantaa aamulla laittamaansa tuoksua päivän aikana mukanaan niin ehkä sen saisi joskus loppuunkin. ^_^ Töissä lisään aina iltapäivästä eri tuoksua.

     • 15.1.1.1.1

      sanoo

      Tähän auttaa Travalo! Mä en usein edes muista tai ehdi laittaa amulla tuoksua, mutta kun meikkipussissa kulkee mukana kaksi Travaloa kahdella eri tuoksulla varustettuna tulee tuoksuja käytettyä paljon ahkerammin. Ei ne mullakaan edelleenkään hirmu nopsaan kulu ja yksi 30ml pullo kestää siltikin noin kaksi vuotta, mutta mulla onkin aina kolme tai neljä pulloa kierrossa.

      • 15.1.1.1.1.1

       Sanni sanoo

       Olen miettinytkin tuon Travalon hankkimista, mutta kun käytän melkeinpä joka päivä eri tuoksua niin mulla pitäisi olla melkoinen armeija noita Travaloita… :/

     • 15.1.1.1.2

      mila sanoo

      Hassua, minulla on kolme Prada tuoksua (2 80ml ja yksi 50 ml), käytän kerran päivässä, viikonloppuisin iltatuoksua ehkä lisäten. Ja saan ostaa kaikkia kolmea kerran vuoteen. Ja miehelle ostan aina 100ml lentokentältä.

 15. 17

  maria sanoo

  Mietin! Mutta litrahintojen lisäksi sitä kyllä tuumailee myös tuotteen riittävyyttä ja tietysti ekologisuutta. Tästä johtuen esim. ne vartalokuorinnat eivät vain yksinkertaisesti ole enää moneen vuoteen eksyneet omaan ostoskoriin. Nippa nappa kuukauden kestävä Body Shopin vartalokuorinta tuntuu siltä kuin huuhtoisi rahaa viemäriin. On muuten joskus vaikea löytää tasapainoa hinnan, luontoystävällisyyden ja riittävyyden kanssa.

  Noita hajuvesiä minäkin ostan pienemmissä pulloissa. Niitä tulee käytettyä niin vähän, että pelkään että ne menisivät jotenkin huonoksi? Sen lisäksi on jotenkin kiva ajatella, että kun kerta käytän sitä vähän muutenkin, niin sitten kun se on lopussa, voin kokeilla jotain toista tuoksua.

 16. 18

  Jemppa sanoo

  Olen aina vertaillut tuotteiden kilo- ja litrahintoja sekä ruokakaupan puolella että kosmetiikassa. Varsinkin hajuvedet ja kynsilakat ovat mielenkiintoisia, koska niiden lasipullot voidaan tehdä hyvinkin silmää huijaaviksi. Monesti katson esimerkiksi kynsilakan tai hajuveden pohjaa ja huomaan, miten paksu lasikerros oikeasti pullossa onkin :) Joten jos ei tajua tarkkailla litrahintaa ja verrata sitä muihin vastaaviin, saattaa vain vilkaista että no näyttäähän tässä purkissa aika paljon tätä ainetta olevan ja onpa halpa kappalehinta, ja näin tulee ostaneeksi esim. 3 ml:n kynsilakan hullulla litrahinnalla. Hullulla halvat huvit… Hajuvesistä vielä sen verran, että jos tuoksu on itselleni hyväksi todettu, pyrin aina ostamaan juuri sen isomman 50 ml:n pullon, koska siinä on monesti huomattavasti halvempi litrahinta.

 17. 19

  Pintu sanoo

  Sain joku aika sitten hyvän muistutuksen siitä, miksi litra- ja kilohintoja kannattaa tarkastella.. Kävin leikkauttamassa tukkaani, ja mukava kampaaja sai myytyä mukaani Tigin uuden Sugar Dust -hiuspuuterin hintaan 19,90. En kehdannut siinä paikan päällä alkaa syynätä purkkia, mutta kyllä kotona meinasi taju lähteä, kun huomasin, että purkissa on tuotetta 1 g. Siis YKSI GRAMMA! (Vertailun vuoksi: Osiksen Dust it sisältää 10 g). Eli kilohinta on 19 900 euroa! Mietin tyrmistyneenä, että todennäköisesti hiuspuuteri on arvokkainta, mitä omistan. Tunsin itseni hieman huijatuksi, mutta tyhmä ei tietenkään ole se, joka myy, vaan se, joka maksaa…

   • 19.1.1

    sanoo

    sugar dust on paljon paljon riittoisampaa kuin osiksen puuteri. raskas hiuspuuteri kuluu nopeammin kun tuo tigin vain leijailee ympäriinsä.

  • 19.2

   Erika sanoo

   Mäkin ostin tuota Kevin murphyn suosittua hius”luomi”väriä liilana. Se on semmoinen puolipallon muotoinen paketti ja maksaa about 20e.. Huomasin, kun testasin sitä niin purkissa on vain noin 3mm sitä väriä! Riittää noin 3 kertaan pelkästään latvoihin… vähänkö kaduttaa..

  • 19.3

   sanoo

   Joo nois hiuspuutereis on järkyttäviä hintaeroja. Ite en tykkää siitä sirotinmallista ollenkaan.. siis että sitä sit vaan kaadetaan hiuksiin. Ne on järkyttävän kalliita ja tuotetta ei oo paljoa. Oon ihastunu painepakkauksiin .se aine ei oo niin tykkyä.

 18. 20

  Kirsi sanoo

  Minäkin olen herännyt näihin litrahintoihin. Esimerkiksi jos luulee ostavansa vaikkapa halvan peitevoiteen Maybelineltä kalliin Diorin sijaan, kannattaa vilkaista sitä litrahintaa. Ei ole lancome ja Dior kallista enää :)

  Toisaalta mietin säilymisaikoja eli peitevoide kai säilyy pakkauksen mukaan sen vuoden ja en kyllä taida saada kulutettua ihan koko isoa putkiloa vuodessa. Em kyllä taida noudattaa tuota vuoden aikarajaa.

 19. 21

  sanoo

  Tarkkailen aina hintoja, ja minusta DrHauschka on ylihinnoitettu brändi.

  Pöyristyin viime vuonna, kun Estee Lauderin Daywearin pakkauskokoa pienennettiin samalla kun hinta nousi. Tuotehan on loistava, mutta en halua, että minua pidetään ihan niin tyhmänä kuluttajana.

  P.S. Löysin inspiroivan aiheen ja avasin vihdoin blogin. Käy katsomassa Sanni, saatat tykätä.

  • 21.1

   Sanni sanoo

   Pienennettiinkö Daywearin pakkauskokoa…? Eikös se ole edelleen 50 ml…? Daywearin hinnathan kyllä nousi niin että kohisi, vai olikohan se jo 2010..

   Blogisi näyttää tosi kivalta, ja aihe vetää ainakin minua puoleensa..! ^_^

 20. 22

  Nimetön sanoo

  Täytyy sanoa, etten ole pahemmin litrahintoja kosmetiikassa vertaillut, vaikka esim. elintarvikkeissa sitä teen jatkuvasti. Käytän tuotteita hitaanlaisesti, enkä edes halua mitään jättimegakokoja.

  Kysymys aiheen vierestä: käykö mineraalipeiteaine tavallisen meikkivoiteen päälle? Olet kertonut käyttäväsi silmänalusille Lolon mineraalipeiteainetta. Ajattelin tilata sitä, mutta käytän kuitenkin muualla kasvoissa tavallista meikkivoidetta tai – täältä sekin loistovinkki saatu – Dr Hauschkan värinesteellä piristettyä kosteusvoidetta.

  Peppi

  • 22.1

   Sanni sanoo

   Yritän tässä oikein miettiä olenko koskaan kokeillut käyttää mineraalipeiteainetta nestemäisen meikkivoiteen päällä…. Täytyy sanoa että en ole varma. :) Jos meikkivoiteen antaa ensin kunnolla ”asettua”, niin sitten luulisi että mineraalipeiteainetta voisi laittaa päälle. Jos taas meikkivoiteen pinta on yhtään nihkeä, niin olettaisin että mineraalipeittari jymähtää siihen eikä levity kauniisti. Jos et kuitenkaan levitä meikkivoidetta silmänalusille, niin sittenhän mineraalipeittarin käyttämisessä ei pitäisi olla mitään ongelmaa. :)

 21. 23

  milipili sanoo

  Taidan enempi syynätä noita litra/kilohintoja ruokakaupassa.
  Kasvovoiteista sen verran vilkaisen etten maksa 30 ml lähemmäs 20e, sillä hinnalla pitää saada jo 50 ml. Huomenna olis Sokoksen 3+1:llä Laveran Q10 voide 11,20e 50ml, sitä voisi kokeilla.

  Hajuvesiä ostan mieluummin 30ml:inä, saan kyllä 50ml:kin loppuun alle puolessa vuodessa, mutta kokeilunhalu vie pienempään kokoon. En tykkää käyttää kuin yhtä hajua kerralla.

 22. 24

  sanoo

  Herranjestas! En taidakkaan enää ostaa tuota Dr. Hauschkan naamiota :D Melissavoiteesta en silti luovu, vaikka sekin on kallista.

  • 24.1

   Sanni sanoo

   Onneksi Melissassa tai muissa Hauschkan ”perus”kasvovoiteissa ei ole ihan niin paha hinta kuin naamioissa…. ^_^

 23. 25

  jo sanoo

  Haha, en halua ajatella litrahintaa :D Rakastan nimittäin Dr. Hauschkaa (auttoi taannoiseen ongelmaihooni mahtavasti!) ja myös esimerkiksi tuota Creme Packungia.. eli tyydyn jatkossakin maksamaan vain purkukoiden hinnan. Mutta mielenkiintoinen oivallus, kiitos sen jakamisesta!

 24. 26

  Heidi sanoo

  Itse en kauheasti katso litra-/kilohintoja kosmetiikassa. Esimerkiksi yksi päivävoide kestää omassa käytössä reilun vuoden:köyhä opiskelija ostaa juuri sen omalle kukkarolle (ja totta kai naamalle) sopivan rasvan siinä suht pienessä pakkauksessa, niin menee vähemmän roskiin heitettäväksi. Kynsilakatkin kuivuu omassa käytössä ennen loppumista, eli niistäkin pyrin ostamaan vain mahdollisimman pieniä pakkauksia, vaikka se varsinainen litrahinta olisikin paljon.

  Varmasti voisi ajatella, että kun kerta jo valmiiksi ostaa kosmetiikkaa vain suht harvoin, voisi satsata myös kertaostokseen enemmän. Oma ostokäyttäytyminen menee kuitenkin siten, että ensin päätän hintahaarukan, missä tuotteen kappalehinta saa olla, tämän jälkeen valitsen sopivasta kategoriasta itselle sopivan tuotteen. Litra- tai kilohintaa katsoisin varmasti siinä vaiheessa, jos käyttäisin jotain tuotetta niin paljon, että sitä saisi olla usemminkin ostamassa.
  Paitsi että esim. ripsari, jota ostan useimmiten, on aina sitä samaa, koska se vaan on hyvää, vaikkakin törky kallista. Kalliimmaksi tulee tehdä halvempia testiostoja, jotka jäävät käyttämättä, ja sitten pitää kuitenkin ostaa sitä kalliimpa… Voi että kun kosmetiikkayritykset keksisivät alkaa tehdä ”näyteripsareita”, joista riittäisi pariin käyttökertaan! :)

 25. 27

  heheahah sanoo

  Litra- ja kilohinnat aina mielessä! Kun vertailee esim. Lumenen, n. 9 € ja olikohan se Cliniquen, n 25€, (?) puuterien hintoja, Lumene tuntuu aivan superhalvalta. Purkin pohjasta kuitenkin paljastuu Lumenen 10g ja Cliniquen 30g. (–:

  • 27.1

   Sanni sanoo

   Näin on, Cliniquen irtopuuterin grammahinta on ihan ”markettitasoa”…. :)

 26. 28

  iiriis sanoo

  pitäisi varmaan enemmänkin katsoa mitä ostaa.:)

  myös pakkaukset voivat olla hämääviä. Esimerkiksi valokynä pakkaus antaa ymmärtää, että siinä olisi paljonkin itse ainetta vaikka todellisuudessa kärjessä on pieni ampulli voidetta. Minua ainakin hiukan hämmensi kun kerran jämien toivossa katkaisin valokynän rungon eikä sen sisällä ollutkaan mitään :) eipä tosin ihmekkään kun katsoo, että tuotetta on 6M … hinta n.15 euroo..

  • 28.1

   Sanni sanoo

   kun kerran jämien toivossa katkaisin valokynän rungon eikä sen sisällä ollutkaan mitään :)

   Ohhoh..! Enpähän tuotakaan tiennyt. Aika karua. :/

 27. 29

  vanilla sanoo

  Olenko ymmärtänyt väärin, vai vaikuttaako tuotteen määrään paljolti myös se, onko määrä ilmoitettu millilitroissa vai grammoissa. Tilavuutta kun on helppo vispata lisää tuotteeseen, mutta grammat ovat grammoja…

  Katson litrahintoja, jos kyseessä on tuote, jota läträän litrakaupalla. Tai arvon jonkun tuotteen eri pakkauskokojen kanssa. Muutoin en niistä niin välitä. Ruokakaupassa sen sijaan olen kilohinta, E-koodi mistätämäonoikeastitehty-hirviö;)
  -vanilla

  • 29.1

   Sanni sanoo

   Itse asiassa grammatkaan eivät kerro koko ”totuutta” tuotteen määrästä… Esimerkiksi irtopuutereissa joku laatu voi olla huomattavasti raskaampaa kuin toinen, ja hienojakoisimmat laadut ovat niin kevyitä että 10g sitä saattaa hyvinkin vastata 15 grammaa raskaampaa laatua. Tai näin minulle ovat ainakin viisaammat selittäneet. :)

 28. 30

  weleda&dr.hauschka sanoo

  haha, itelläni on juuri dr hauschkan naamio (voidenaamio, mutta silläkin hintaa joku n.40 e..) ja weledan iirisnaamio :D itseasiassa hauskan naamion ”sain”, kun ruohonjuuressa oli kiva ystävänpäivä tarjous, kaksi kosmetiikkatuotetta yhden hinnalla.. niin sain sen sitten ilmaiseksi. :D ja weledan kohdalla taas niin, että kicksissä sen sai puoleen hintaan!
  ja kyllä, katson litrahintoja. tilaan luonnonkosmetiikkaa netistä, ja siellä lukee kätevästi purkkien litra/100ml hinnat. ja siellä monet tuotteet on puolet halvemmalla, suomen hinnoilla en voisi kuvitellakkaan että ostaisin niin paljoa luonnonkosmetiikkaa. :) mutta jos jotkut tuotteet kiinnostavat, millä ei olisikaan välttämättä ihan se järkevin litrahinta, en anna kumminkaan sen aina vaikuttaa.

 29. 31

  Quuq sanoo

  En yleensä vertaile kosmetiikkaa ostaessani litrahintoja, kun eiväthän ne edes ole ”valmiiksi laskettu” niinkuin elintarvikkeissa. Otan kyllä joskus huomioon shampoo- ja hoitoainepurnukoiden koon ja hinnan, niissä eron huomaa helpommin. Pitäisi varmaan kiinnittää huomioita myös meikkivoidetta ostaessa. Siihen kyllä vaikuttaa myös tuotteen riittoisuus, mutta rahaa varmaan säästyisi jos ostaisin litrahinnalta halvempa meikkivoidetta.

 30. 32

  Maija sanoo

  Aika harvoja meikkituotteita saan kulutettua loppuun ennen mitään järkevää aikarajaa, joten litra- tai kilohinnoilla ei ole juuri merkitystä. Itse asiassa ostan sen pienemmän purkin, sillä se vie vähemmän tilaa ja menee vähemmän pakkausmateriaalia haaskuun. Toisaalta osa tuotteista on laadultaa niin paljon parempia (esim. ripsari), että maksan haluamastani tuotteesta sen kappalehinnan mielelläni.

  Sen sijaan shampoissa ja hoitoaineissa esim. kyllä mietin tätä. Mutta niissä taas suhteutan kaiken siihen 250 ml purkkiin. Eli litraan menisi neljä purkkia, jolloin jaan tuotteen hinnan neljällä. Mielestäni tuotteita on helpompi vertailla näin.

  Toinen juttu on sitten pakkausten muotoilu. Saman määrän tavaraa voi saada näyttämään paljolta tai vähältä vain purkin kokoa ja mallia vaihtamalla. Tuotteita myös pakataan vähän tarvetta suurempiin pakkauksiin, jotta ostaja luulisi saavansa tuotetta enemmän kuin saa.

 31. 34

  Kide sanoo

  Pahemmin en litrahintoja katsele, mutta tietysti hintaa ja tuotteen ml määriä vertailen hieman. Ensimmäistä kertaa huomioin tuotteiden litrahintoja selatessani jotain Sokoksen tarjouskuvastoa ajankuluksi. Silloin kyllä silmät pyöreinä hämmästelin monien voiteiden litrahintoja. Huikeita ja kauhistuttavia. :D

  Konkreettisesti litrahintoja katson eniten ripsiväriä ostaessani. Katson aika tarkasti, että ml määrä ja hinta on kohdillaan.

 32. 35

  mila sanoo

  Sen takia minä olen niin innoissani Jurliquen 125ml tuotteista. Tulee todella halvaksi verrattuna moneen sarjaan, varsinkin kun tilaa nettikaupoista.

 33. 36

  Nea sanoo

  Harvemmin tuli ennen katsottua litrahintoja kosmetiikkaostoksilla, mutta Sensain kohdalla tekemäni havainnon jälkeen silmäni aukesivat…

  Meinaa Stockalla olin pitkään hiplaillut ja testaillut Sensai Silk -emulsiota kasvoille. Mutta purkin lähes 90 € hinta oli ”pikkaisen” suolainen omaan makuuni.

  Laivalla sitten tax freessa intoilin, kun sama purkki oli 50 €. Samalla vilkaisin litrahintaa ja rupesin ihmettelemään – miksi Sensain hyperselektiivisen kosteusvoiteen litrahinta on samaa luokkaa kuin Lumenen markettimerkissä?
  Vastaus: Sensai Silk emulsio on 100 ml:n pumppupullossa, markettivoide taas perus 50 ml:n purkissa.
  Tarkalleen ottaen Sensai maksoi siis noin 25 € per ”normaalikokoinen” pakkaus. :O

  Selektiivinen kosmetiikkakin voi olla markettikosmetiikan hintaista (tai ainakin alle 30 €/normipakkaus) .

  • 36.1

   mila sanoo

   Sama ilmiö Jurlique:n 125ml kanssa. 40ml on naurettavan hintaisia, mutta esim. Köpiksen lentokentältä saa 125ml hintaan 416 kr eli 54,47 eur eli jos se olisi 40ml hinta olisikin vain 17,43 eur.

   40ml maksaa Köpiksen lentokentällä 208kr/27,23 eur. Jos tykkää tuotteesta niin ei ikinä kannata ostaa pieniä paketteja. Onhan se kiva että voi kokeilla pienillä tuubeilla, mutta silti.

  • 36.2

   sanoo

   Ihan sama juttu tuon Sensain kanssa! Mietin alkuun, että en mitenkään voi maksaa yli 80 euroa kasvovoiteesta, mutta 100 ml:n pullo vastaa kahta (tai jopa kolmea) ”normaalia” tuubia. :)

 34. 37

  julia sanoo

  Olen kyllä (onnekseni) huomannut kosteusvoiteita ostaessani, että tuubimalliset ovat litrahinnaltaan PAAALJON purkkeja halvempia. Kosteusvoidepurkit maksavat suunnilleen saman verrna kuin tuubit, mutta niissä on enimmillään kolmasosa rasvaa mitä tuubeissa.

  • 37.1

   Sanni sanoo

   Ai…? Mun mielestä sekä tuubeissa että purkeissa on standardikokona 30 tai 50 milliä, ainakin kaikilla niillä merkeillä joiden kanssa itse olen ollut tekemisissä. Poikkeuksena Sanctum ja Jurlique, ja tietysti apteekin perusvoiteet.

 35. 38

  RockQueen sanoo

  Oho, hyvä postaus tämä! Ruokakaupassa olen kyllä litra- ja kilohintojen kanssa tarkka, mutta kosmetiikassa en niin usein. Vartalovoidetta menee niin paljon, että sen hinnan pyrin pitämään 10€/litra-tasolla (eli käytännössä ostan 400ml purkkeja alesta) mutta esim. toi naamiojuttu oli hyvä pointti mitä en ollut miettinyt. Mä meinaan käytän juurikin tuota Weledan Iris-naamiota, tilaan sitä netistä. Laskin että nettihintaankin sen hinta on lähes 40€/100ml ja sillä hinnalla saa kyllä tosiaan ns. paremman merkin naamion myös. Iris-naamio tosin sopii iholleni hyvin :) Ja kun tuote on luonnonkosmetiikkaa, on se hyväkin ettei se seiso kaapissa vuositolkulla.. Mulla taitaa yksi naamio kestää puolisen vuotta, mutta käytän siis myös muita naamioita sen rinnalla.

 36. 39

  sanoo

  Mä en yleensä jaksa katsoa litrahintaa, kun yleensä tuotteita on pitkäveteistä käyttää loppuun näin kosmetiikkahamstraajana. Mut niissä, joita ostan jatkuvasti (esim. Cliniquen Clarifying Lotion) litrahinta on merkittävä ja ostan mahdollisimman halvalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.