Arden hakkasi UDPP:n

Kuvassa on ihan paras silmämeikinpohjustaja.

ElizabethArdenEyeFixPrimer_IMG_5968

Tähän saakka en ole Urban Decayn Primer Potionia parempaa pohjustajaa halunnut tai osannut julistaa, mutta nyt eräs muina miehinä Suomen markkinoilla koko ajan ollut tuote on vetänyt pidemmän korren.

ElizabethArdenEyeFixPrimer

Kuva: Beautyarmy.com

Elizabeth Ardenin Advanced Eye-Fix Primer.

Tuote ei suinkaan esiinny blogissa nyt ensimmäistä kertaa, eijei. Ardenin Eye-Fix tuli tutuksi jo neljä-viisi vuotta sitten käyttäessäni sitä töissä asiakasmeikkauksissa, ja se on saanut Karkkipäivässä random-mainintoja tyyliin ”Lähes UDPP:n veroinen helmi” ja ”yksi parhaita silmämeikinpohjustajia” jne. Tuskin tuote on jäänyt monellekaan mieleen tekstien seassa.

Olisi pitänyt nostaa Eye-Fix vielä kultareunaisemmalle jalustalle!

UDPP_vs_ArdenEyeFix

Millä ja miksi tuote nyt sitten yhtäkkiä, kaikkien näiden vuosien jälkeen, hakkaa mielestäni Urban Decayn klassikon?

Työssään silmäluomella kummatkin ovat aivan yhtä hyviä. Luomen sävy tasoittuu, tuotteen koostumus on miellyttävä ja levittyy tasaisesti ja notkeasti (niitä kuivia ja rullaaviakin pohjustajia kun on….), luomivärin sävyt toistuvat intensiivisinä, meikki tarttuu napakasti ja pysyy aamusta iltaan. Ardenin koostumus on pigmenttisempi ja se peittää UD:ta paremmin.

UDPP_vs_ArdenEyeFixPrimer

Asian ratkaisi kuitenkin koostumuksen säilyvyys. :)

Kun pohjustajaa sisältävä tuubi tai muu hylsy tyhjenee tiettyyn pisteeseen, ei tuotetta enää saa sieltä kunnolla ulos – vaikka sitä on jäljellä vaikka kuinka. Pohjustajathan ovat tunnetusti riittoisia, ja kun tuubi alkaa tuntua tyhjältä, on sisällä tosiasiassa vielä tavaraa monen kuukauden tarpeisiin. UDPP:n vanha, superepäkäytännöllinen hylsy kätki sisälleen jopa puolet voiteen määrästä siinä vaiheessa, kun applikaattori ei enää yltänyt sitä annostelemaan ja purkin luuli tyhjentyneen.

Saadakseen loput tuotteesta hyödynnettyä, on monella (minä mukaan lukien) tapana leikata pakkaus auki ja siirtää loput tuotteesta pieneen purkkiin. Mitä UDPP:n kohdalla harmillisesti kuitenkin aina tapahtui, oli sen suhteellisen nopea kuivahtaminen uudessa purkissaan. Niinpä tuotetta ei käytännössä koskaan saanut hyödynnettyä loppuun ennenkuin se oli kuivunut käyttökelvottomaksi.

Ardenin Eye-Fix Primer ei kuivu purkkiin. 7,5 millin tuubi on ollut minulla käytössä kolmatta vuotta (!!), ja nyt talvella se saavutti tilan jossa tuotetta oli vaikea enää puristaa ulos. Tuubi auki saksilla naks, ja loppu-Eye-Fix purkkiin tammikuussa. Nyt ollaan toukokuussa. Eye-Fix on edelleen yhtä notkeaa kuin purkkiin siirtäessä. Ja TÄMÄ, ystäväni, kertoo aika hemmetin hyvästä ja laadukkaasta koostumuksesta.

ElizabethArdenEyeFixPrimer_IMG_5966

Katsokaa nyt tätä! Voide on ostettu joskus keväällä 2012..! Yhä riittää, ja yhä on notkeaa!

Vielä hetken aikaa Ardenin pohjustaja peittoaa Urban Decayn myös saatavuudellaan. UD:tahan ei ole saanut Suomesta – mutta elokuun lopussa tämäkin muuttuu (kuten moni teistä, ainakin kosmetiikkalukijoista, varmaan kuulikin Virveltä tuossa pari viikkoa takaperin. Jee!!). Tosin alkuun Urban Decayta myydään vain Helsingissä. Myyntipiste ei ole vielä selvillä.

Elizabeth Ardenia myyvät ainakin Kicksit ja Stockmannit (Sokoksista en ole varma), ja 7,5 millin tuubi maksaa 33 euroa (piti ihan soittaa ja kysyä hinta, on kallistunut vitosella siitä kun itse sen ostin.. :P). Eye-Fix on siis litrahinnaltaan UDPP:ta kalliimpi – mutta kukapa vielä tietää minkä hinnan Primer Potion Suomen markkinoilla saa… 33 euroa kuulostaa kalliilta hinnalta luomenpohjustajasta, mutta tuotteen kestäessä vuosia ei summa ole sijoitus eikä mikään. Esimerkiksi Lumenen silmämeikinpohjustaja maksaa 12,50€ / 5 ml, eikä sen laadusta voi puhua samassa lauseessakaan Ardenin ja UD:n kanssa.

Myös blogikollega Heidi omisti Eye-Fixille oman hehkutuksen helmikuussa. Heidillä Arden toimii jopa paremmin kuin UDPP.

Indelible_BareNecessity

Hyvä silmämeikinpohjustaja on yksi toistuvimpia kysymyksen aiheita blogissani. Minua pyydetään suosittelemaan hyvää ja mieluiten tietysti edullista sellaista. Tässä on tuotealue, josta on pakko todeta, että kalliimmat valitettavasti todellakin ovat parempia kuin halvat. En voi vilpittömästi suositella mitään muuta halpaa ja samalla hyvää pohjustajaa kuin Indeliblen voidemainen luomiväri, mutta sitäkään ei saa Suomesta. Niissä hyvissä (ja halvoissa) voidemaisissa luomiväreissä joita Suomesta saa, ei ole sopivaa universaalia nude-sävyä.

Ottakaa siis ihmeessä Arden-vinkki talteen. :) Tai sitten kipin kapin Helsingin UD:lle elokuussa! ^_^

Kommentit
 1. 1

  Johanna sanoo

  Mielenkiintoista! Itse olen silmämeikin pohjustusvoiteen vakiokäyttäjä. Ilmeisesti paremmasta tietämättömänä olen käyttänyt Lumenea niin kauan kuin muistan. Voisitko vielä tarkentaa mikä näissä kalliimmissa on niin paljon parempaa? Käytän tuota voidetta lähinnä rasvaisten silmäluomien vuoksi. Luomiväri on minulla aina nuden väristä, korkeintaan hieman rusehtavaa.

  • 1.1

   Sanni sanoo

   Voisitko vielä tarkentaa mikä näissä kalliimmissa on niin paljon parempaa?

   Koostumus, niiden jättämä pinta ja se, miten luomiväri käyttäytyy pohjustuksen päällä. Lumenen koostumus esimerkiksi on sellainen, että se murustuu ja rullaa helposti monilla. Kuten minulla (ja olen kuullut vastaavia kokemuksia muiltakin). Heikompilaatuinen pohjustaja levittyy nahkeasti, jähmeästi tai kuivakasti jättäen epätasaisen, pahimmillaan jopa jauhoisen tai päinvastoin aivan läpikuultavan pinnan. Heikkolaatuisen pohjustajan pintaan luomiväri ei nappaa kiinni yhtä tehokkaasti kuin laadukkaan, eivätkä värien sävyt voimistu.

   Kaikki kalliit eivät tietenkään ole automaattisesti parempia, mutta parhaat yksilöt löytyvät kuitenkin kalliimmilta merkeiltä. Mainetta saavuttaneille pohjustajille on kaikille yhteistä kosmeettisesti miellyttävä, iholla liukuva koostumus, tasainen pinta johon meikki tarraa optimaalisesti sekä tietysti kestävyys.

 2. 2

  Katja sanoo

  Liputan kans kyl niin ton Urbanin puolesta, parempaa en ole törmännyt! Täytynee kokeilla Ardenia sit seuraavaks :)

 3. 3

  abcd sanoo

  Minä kyselin joskus suosituksia luomivärinpohjustajaan, ja ostin suositustesi perusteella tuon Ardenin pohjustajan. Toistaa upeasti värejä ja tasoittaa hienosti luomien sävyä, mutta silti luomivärit kuluvat muutamassa tunnissa luomissa oleviin poimuihin. Osaatko sanoa mikä tähän vaikuttaa, voiko minun halpisluomivärit vaikuttaa asiaan eli voisiko kyse nyt olla luomivärin laadusta? Minulla on rasvoittuva iho.

  • 3.1

   abcd sanoo

   Pakko vielä lisätä että häivyttäminen on miljoona kertaa helpompaa kun ostin tuon pohjustajan, verrattuna aikasempiin kokeiluihini :)

   • 3.1.1

    xristie sanoo

    Itselläni oli samanlaisia ongelmia, en pystynyt käyttämään luomivärejä ollenkaan rasvaisen ihon ja roikuvien silmäluomien takia. Kokeilemalla löysin tavan jolla saan silmämeikin pysymään ainakin 8h ja joskus riipuen luomivärin laadusta pidempäänkin. Ensin puhdistan ja kuivaan silmaluomet, laitan Maybellinen dream pure bb cream for oily skin. Voide pitää ihon kuivana, ei rasvoitu niin nopeasti. Sen päälle laitan Goshin eye shadow base waterproof 001 matt. Olen huomannut että meikki pysyy paremmin ja pidempään jos luomiväri itsesään on laadukas. Luomiväri pitää laittaa monta kerrosta. Toivottavasti tästä oli apua :)

  • 3.2

   Sanni sanoo

   Hei abcd! No voihan böö, onpa kurjaa ettei Arden toimi sinulla. En usko että kyse on luomiväristä vaan ihotyypistäsi. Kun pohjustajan ja ihon kemia pelaa yhteen, pysyvät paikallaan ”halpisluomiväritkin”. Tämä on ainakin oma kokemukseni. Huonolla pohjustajalla minulla ei pysy Dioritkaan, hyvällä pohjustajalla pysyy Kiinasta tilatut jauhopaletitkin :)

   Veikkaan siis, että ihossasi on jotain (esim. rasvakoostumuksessa), mikä ei pelaa yhteen Ardenin kanssa. Ihotyyppi (ja pH, vaikuttavia tekijöitä on lopulta vaikka kuinka) vaikuttaa siihen, että toiset pohjustajat toimivat toisilla paremmin tai huonommin kuin toisilla.

   • 3.2.1

    Leila sanoo

    Käytän (todella rasvaisille) luomilleni ensin Lumenea (en ole muihin raaskinut vielä tutustua:)), sen päälle vaaleaa puuteria (virheostos aikoinaan mutta tässä jutussa ihan nappi) jonka päällä sitten luomiväri pysyy iltaan saakka. Jotkut luomivärit kyllä vähän rapisevat mutta ennen kuin käytin pelkkää puuteri-luomiväriyhdistelmää, oli jo lounasaikaan mennessä kaikki väri kadonnut viiruksi luomivakoon, yök..

   • 3.2.2

    sanoo

    Yksi asia, joka saattaa vielä vaikuttaa, on silmänympärysvoide. Siis sen koostumus ja mihin sitä levittää. Jos primeri ei pääse tarraamaan puhtaaseen pohjaan, ei se välttämättä toimi yhtä hyvin. :)

    • 3.2.2.1

     Sanni sanoo

     Erittäin hyvä pointti :) Sy-voidettahan ei liikkuvalle luomelle kannata levittää. Jos niin tekee niin varmasti voi vaikuttaa primerin kestoon.

 4. 4

  Annika sanoo

  Hei,

  saako kysyä mitä kynsilakkaa sinulla on kuvassa, tosi kivan sävyinen jossa taitaa olla kultaista shimmeriä joukossa…?
  =)

  Annika

  • 4.1

   Sanni sanoo

   Se on Gina Tricotin sävy Candy Pink. Tosi söpö sävy, ja kyllä, seassa on kultaista shimmeriä. :)

 5. 5

  Maijjuhei sanoo

  Minulla on voimakkaat kulmaluut ja luomet eivät oikeastaan edes näy silmien ollessa auki ja luomet tuppaavat myös rasvottumaan kovasti. UDPP ei yksistään pysy minulla nätisti edes työpäivän ajan karkaamatta luomivakoon. En ole tainut kokeilla luomivärin kanssa iltaa pidempää, joten en osaa sanoa miten sen jälkeen pysyisyi kun ”kiinnittää” se puuterimaisella tuotteella. Lumenella ei ole tätä ongelmaa, mutta sen kanssa luomivärien värit jäävät niin haaleiksi : Aion siis kyllä kokeilla Ardenia!

  • 5.1

   koii sanoo

   Minulla täsmälleen sama ongelma. Siksi en käytä lainkaan luomenpohjustajaa enkä luomivärejä. Tuntuu turhalta kun eivät näy kuitenkaan. Jos vinkkejä tähän niin otetaan vastaa ;)

   • 5.1.1

    Sanni sanoo

    Luomen muodon ollessa sellainen, ettei luomiväri näy silmän ollessa auki, kannattaa muistaa, että luomiväri näkyy kuitenkin aina räpsäyttäessäsi silmää. Eli muut näkevät meikkisi vaikka itselle se ei peilistä juuri erotu. :)

    Jos haluaa silmämeikin, joka näkyy vähän itsellekin, voi kokeilla alaluomen meikkausta. Se ei tietenkään sovi kaikille, mutta kannattaa kokeilla :) Joku kivan värinen luomiväri alaluomella yhdistettynä tehokkaaseen, tummaan ylärajaukseen tekee jo oikein näppärän pikameikin ja eron silmiin :)

 6. 6

  Nipsuu sanoo

  Suoraan ostoslistalle :)! Olenkin kaivannut silmämeikinpohjustajaa, ja harmitellut, kun en jaksa tilata ulkomailta tuo urban decayta, niin olen valmis maksamaan myös paremmasta saatavuudesta :).

 7. 7

  Ann sanoo

  Mä oon taas tuskaillut mattaluomivärien kanssa. Mulla on se IsaDoran Matte Chocolates paletti ja hyvin vaalea iho. En pysty käyttämään niitä vaaleita mattasävyjä, sillä ne vetää pohjustajan kanssa aivan keltasiks. Osaisitko sanoo tähän jotain niksiä? Tykkään muuten kyllä mattaisten luomivärien lookista, mutta toi keltasuus on tosi oudon näköstä tälläses valkoses naamas.

  • 7.1

   Sanni sanoo

   En pysty käyttämään niitä vaaleita mattasävyjä, sillä ne vetää pohjustajan kanssa aivan keltasiks.

   Tuttu ilmiö, jostain syystä jotkut mattaluomivärit muuttavat sävyä iholle, ja etenkin nahkealle pohjustukselle levittäessä. Tällöin voi tehdä niin, että puuteroi pohjustuksen ennen mattaluomivärin levitystä. Se tietysti himmentää luomivärin sävyä, mutta ainakaan sävyn ei pitäisi muuttua keltaiseksi (ainakaan niin voimakkaasti).

 8. 8

  Emmmi sanoo

  Tää tuli ku kreivin aikaa! Oma udpp alkaa vetelemään viimesiään ja oon aikasemmin beautybaylta sitä tilannu, mut perkule kun eivät toimita urban decayn tuotteita enää ollenkaan Suomeen! Liekö tää merkin Suomeen rantautuminen sitten syynä, hinnat taitaa vaan nousta pilviin -_-

 9. 9

  Jessii sanoo

  Harmi, kun olin juuri pari viikkoa sitten laivalla että olisiko sieltä saanut halvemmalla. Olen käyttänyt varmaan viimeiset 10v Lumenen pohjustajaa, kun luomet erittäin rasvaiset. Sillä silti rasvoittuu, vaikka puuteria. Muutaman tunnin päästä meikkauksesta luomet jo rullalla. Siihen auttaa puuteripaperit.

 10. 10

  Hannah sanoo

  Primer Potion forever! Kerran erehdyin kokeilemaan toista tuotetta, Madridin Sephorassa myyjä ylisti niin vakuuttavasti Benefitin pohjustajaa että haksahdin.. Mikä virhe! Päätin etten ikinä ikinä vaihda UD:n pohjustajaa toiseen :D ja sitähän saa myös jossain vaalean beigessä paljon peittävämmässäkin sävyssä, mietin että kokeilusinko sitä seuraavaksi. Ja ei haittaa ettei saa Suomesta, netistä saa niin helposti ja kohtuu hintaan :)

  • 10.1

   Sanni sanoo

   ja sitähän saa myös jossain vaalean beigessä paljon peittävämmässäkin sävyssä, mietin että kokeilusinko sitä seuraavaksi.

   Tuo Eden minullakin on kokeilulistalla :) Veikkaan, että se voisi olla luomella samantyylinen kuin Indeliblen Bare Necessity, mutta kosteammalla koostumuksella. Voisi olla vielä Original UDPP:täkin parempi mulle, kun kaipaan nimenomaan sitä peittoa – joka vuosi vain enenevässä määrin :D

  • 10.2

   Katri sanoo

   Heissan,
   osaattekos kukaan auttaa mistä UDP:tä saa tällä hetkellä tilattua Suomeen? Itse löysin vain JT beauty outletin josta oli tosi paljon huonoja kokemuksia luettavissa. Mikään vanha luottopaikka ei sitä enää toimita. Se että olen vielä vailla sävyä Sin, (nykyisin kai Minor Sin) ei ainakaan helpota asiaa. :)

   • 10.2.1

    Sanni sanoo

    Nyt kun LookFantsu ja HQHair on lakanneet sitä myymästä niin en tiedä yhtään. :/

 11. 11

  Jonttu sanoo

  Jotenki tuleva kesä saa taas kaunistautumishalut heräämään, ja löysinkin itseni eräästä marketista ripsivärejä tutkailemasta. Erittäin runsaan valikoiman keskellä mieleeni tulit sinä ja sellainen sinuun liittyvä kysymys, että millaiseksi sinun ripsienlukutaitosi on kehittynyt työkokemuksesi myötä. :) Varmaan ensilukemalta erittäin erikoisen kuuloinen kysymys, mutta ajan takaa sitä, että jos eteesi tulee asiakas ilman meikkiä, jolle pitäisi löytää hyvä ripsiväri, niin osaatko tuon kuvitellun asiakkaan ripsiä katsomalla suositella hänelle mahdollisesti mieluummin tuuheuttavaa tai sitten pidentävää (jos tavoitteena on suhteellisen neutraali meikki). Siis tarkoitan, että onko helppo sanoa, että mitä jokaisen luonnolliset ripset eniten kaipaisivat ripsiväriltä, jos päätäntävalta olisi täysin sinulla eikä asiakkaan mieltymyksiä kysytä?

  Tämä putkahti siksi mieleeni, kun marketissa niitä kauneusneuvojoita ei ole lainkaan paikalla, ja valikoimaa oli todellakin valtavasti ja harjojakin jos minkä näköistä. Ja se vähän ahdistaa, kun kaikki ripsiväripakkausten mainokset lupaavat ekstra-sitä ja ekstra-tätä, mutta entä jos haluaisikin vain sellaiset kevyesti tuuheutetut ja pidennetyt ripset eikä mitään superjuttuja suuntaan tai toiseen. Niin, siinä hyllyjen edessä siis kuvittelin, että mitähän Sanni näille luomuripsilleni suosittelisi (eli mitä näkisi näiden tarvitsevan). :)

  • 11.1

   Sanni sanoo

   jos eteesi tulee asiakas ilman meikkiä, jolle pitäisi löytää hyvä ripsiväri, niin osaatko tuon kuvitellun asiakkaan ripsiä katsomalla suositella hänelle mahdollisesti mieluummin tuuheuttavaa tai sitten pidentävää

   (..)

   Siis tarkoitan, että onko helppo sanoa, että mitä jokaisen luonnolliset ripset eniten kaipaisivat ripsiväriltä, jos päätäntävalta olisi täysin sinulla eikä asiakkaan mieltymyksiä kysytä?

   Noh, itsehän en tosiaan ole vielä oikeasti pidentävää ripsiväriä omakohtaisesti kokenut, eli sillä pohjalla kyseenalaistan edelleen useimpien pidentävien ripsarien lupaukset. Siksi olen tosi huono suosittelemaan pidentäviä ripsareita, vaikka asiakkaan ripset sitä niin sanotusti kaipaisivatkin. Imju Fiberwig on ainoa pidentävä maskara, jonka olen nähnyt omin silmin toimivan asiakkaalla (itselläni ei toiminut sekään).

   Mutta kyllä, tokihan ihmisen ripsistä näkee paljonkin, ja oma makuni on sellainen, että tasapainoisen tuuheat (mutta ei paksut, siis niin että yksittäinen ripsi on paksu) kaartuvat ripset ovat kauneimmat. Henkilölle, jolla on luonnostaan tuuheat ripset, suosittelisin erottelevaa ripsiväriä hyvin kampaavalla harjalla. Eli ripsaria joka värjää ja erottelee ripset tuomatta niihin paljon massaa. Henkilölle, jolla taas on harvat ja hennot ripset, suosittelisin tehokkaasti kerrostuvaa volyymimaskaraa. Silmän muoto määräisi harjan mallin. Lyhyt- ja harvaripsiselle asiakkaalle suosittelisin alle volyymimaskaraa ja sitten päälle kuitumaskaraa, jos sellaisen toimivuudesta on henkilöllä itsellään aiempaa kokemusta. En uskaltaisi kenellekään väittää että ”tämä maskara kyllä pidentää”, kun en itse voi sitä allekirjoittaa.

   • 11.1.1

    Elli A sanoo

    Eikö monien pidentävien ripsivärien toimintaperiaate perustu siihen, että ne värjäävät myös ne ohuet viimeiset millit ripsien kärjistä. Eli ripset näyttävät pidemmältä. Ei kai kaikissa pidettävissä ripsareissa ole kuituja? Eli tavallaan kaikki ripsivärit ”pidentävät” hieman.

    • 11.1.1.1

     Sanni sanoo

     Juuri näin, kaikissa pidentävissä ripsareissa ei ole kuituja, mutta toisaalta kaikki maskarat, niin pidentävät, tuuhentavat kuin ”tavallisetkin”, värjäävät ne viimeiset millit ripsien kärjistä :) Eli kaikilla ripsiväreillä on tällä perusteella ”pidentävä” vaikutus.

     Sitten on myös sellaisia kuiduttomia pidentäviä maskaroita, joiden teknologia perustuu siihen, että maskaramassa ”kasaantuu” ripsien kärkiin niin, että joka vedolla ripsen kärkeen pitäisi jäädä pikkuisen lisää massaa. Myöskään näillä en ole omissa ripsissäni havainnut mitään eroa. Mielestäni kaikki hyvin kerrostuvat eli ns. volyymimaskarat ajavat saman asian jättämällä ripsen kärkeen pienen maskaralisän.

     • 11.1.1.1.1

      Jonttu sanoo

      Aa, hyvin mielenkiintoista, kiitos. Tuo oli uutta, että pidennyslupauksille ei juuri kannata laittaa painoarvoa. Itse olen kuitenkin mieluummin katsellut pidentäviä ja erottelevia kuin niitä megavolyymia (minulle sama kuin hämähäkkiripsiä) lupaavia maskaroita. Itselläni on aika tavanomaiset ripset, joissa tosin väriä jo omastakin takaa. Pitääpä tosiaan ehkä ostaa joku tuuheuttava sitten ensimmäistä kertaa kokeiluun.

      • 11.1.1.1.1.1

       Sanni sanoo

       Tuo oli uutta, että pidennyslupauksille ei juuri kannata laittaa painoarvoa.

       Sehän siis riippuu ihan henkilöstä ja ripsistä ;) Minulla pidentävät eivät toimi, mutta pidentävien ripsarien markkinoista päätellen monella muulla toimii. Pidentävä maskara tarkoittaa minulle käytännössä ohutmassaista, ei-kerrostuvaa, sellaista ”tavallista” maskaraa.

       • 11.1.1.1.1.1.1

        Jonttu sanoo

        Olen mieltänyt nuo pidentävät tuuheuttavien vastapooliksi, joten siksi ne ovat kiinnostaneet enemmän. Olen ajatellut lopputuloksen olevan niillä meikatessa jotenkin hienostuneempi eikä siis sellainen teinitytön ensimeikki -tyylinen.

       • 11.1.1.1.1.1.2

        Jonttu sanoo

        Ehkä siis sellainen kovin hento ja erotteleva harja ei ole paras normaaleille hennoille ripsille.

 12. 12

  Ami sanoo

  Minulla ei ole pysynyt mikään luomiväri edes noilla pohjustajilla. Sitten löysin Bobby Brownin voidemaiset luomivärit purkissa. Kannattaa kokeilla jos on sama ongelma. Ovat myös tosi riittoisia. Saa Helsingin Stokkalta.

 13. 13

  sanoo

  Jaahas, nyt mun on ehkä ihan pikkuisen pakko testata myös tätä :D Itse olen vannonut UDPPn nimeen, mutta jos sille löytyy haastaja, on pakko testata :D

 14. 14

  loddde sanoo

  Tyhmä kysymys, mutta kysynpä silti. :D Levitätkö tuon pohjustajan alaluomellekin? Mulla ongelmana mustat silmänympärykset ja käytän paksumpaa peitevoidetta ylä- ja alaluomilla. Ongelma on se että peitevoiteet ovat niin ”rasvaisia” että menevät viiruiksi luomilla. En siis tykkää käyttää puuteria. Ja sitä saisi laittaa niin paljon että viiruja ei syntyisi niin tulee pakkeloitu ilme. Kannattaisiko minun käyttää tuota pohjustajaa siis peitevoiteen alla? Ja osaisitko mahdollisesti suositella hyvää peitevoidettakin? Tällä hetkellä käytössä Make up storen oma ja tosi öljyinen on. Kiitoksia jo etukäteen!

  • 14.1

   Sanni sanoo

   Tyhmä kysymys, mutta kysynpä silti. :D Levitätkö tuon pohjustajan alaluomellekin?

   En levitä, paitsi silloin kun laitan alaluomelle jotain erityisen värikästä luomiväriä jonka haluan pomppaavan esiin mahdollisimman hyvin. Mutta tuolloinkin laitan pohjustajaa vain aivan alaripsien tyveen max parin millin alueelle. Useimpien silmämeikinpohjustajien koostumus on sellainen, että ne herkästi saavat ohuen ja juonteisen silmänympärysihon näyttämään kuivemmalta ja juonteet korostuvat. Esimerkiksi tuo Arden on sen verran ”tanakkaa” että jos sitä levittäisi reilusti alaluomelle, näyttäisi tulos jopa vähän pakkeloidulta.

   Mitä peitevoideprobleemaasi tulee, oletko kokeillut ns. kestopeiteaineita jotka ovat käytännössä rasvattomia (tai hyvin vähärasvaisia)? Suosittelen omaa luottotuotettani Estee Lauderin Double Wear -peiteainetta. Ohut kuin mikä, kuivuu hetkessä ja peittää loistavasti. Iho jää kauniin kuulaaksi eikä luonnottoman mattaiseksi. Estee Lauderin Double Wear -sarja on tarkoitettu iholle, jolta meikki helposti liukenee pois. Kaikki sarjan tuotteet ovat erittäin kestäviä. Esimerkiksi sarjan nestemäinen eyeliner on sellainen, että pysyy hyvinkin rasvoittuvalla luomella jolta vedenkestävä meikki lähtee kävelemään.

 15. 15

  nanna sanoo

  Moi! Osaisitko auttaa… antaa edes pienen vinkin :D mä olen niin kypsä mun ihooni ja tekisin mitä tahansa, että saisin siihen pysyvän meikkipohjan! Käytän Vichyn dermablend nestemäistä meikkivoidetta ja sen peittävyys on todella hyvä (jonkun verran aknearpia, isot ihohuokoset ja epäpuhtauksia). Se pysyy kasvoilla muutaman tunnin kunnes alkaa ihosta pukkaamaan ihan järkkyttävästi rasvaa ja iho kiiltelee todella paljon. Puuterin lisääminen auttaa asiaa vain osittain – sitä saisi olla levittämässä koko ajan. Nenänpielet, otsa ja epäpuhtauskohdat ovat ne pahimmat, mistä meikkivoide kuoriutuu ja paakkuuntuu. Mikäköhän auttaisi?

  • 15.1

   Sanni sanoo

   Oletko kokeillut pohjustajaa? Se olisi ensimmäinen kikka, jota kannattaa kokeilla. Lähes kaikilla merkeillä on nykyään kestoa lisäävä primer (älä sekoita kuulautta tuoviin primereihin, ovat eri juttu). Esimerkiksi Lumenella on edullinen ja suosittu sellainen. Iholle, jolla on isoja huokosia, suosittelen L’Orealin Studio Secrets Smoothing Resurfacing Primeria, se on paksun vaahtomaista ja annostelun kanssa saa olla tarkkana ettei lähde rullaamaan, mutta oikein annosteltuna toimii kuin unelma.

   Seuraavaksi suosittelen puuterin vaihtamista puuteripapereihin, eli kun iho kiiltelee, painele kiilto pois puuteripaperiin. Tehokkaampaa kuin jatkuva puuterin lisäys, ja jättää luonnollisestikin ihon raikkaammaksi koska poistaa öljyä, sen sijaan että vain kätkisi kiillon uuden puuterikerroksen alle –> seurauksena päivän päätteeksi kamala puuterirasvakerros. Puuteripapereita on olemassa myös täysin puuterittomina, itse suosin tätä varianttia (ja minulla köyhän miehen versiona tässä hommassa toimivat sätkäpaperit ;)).

   Myös meikin alle laitettuun kosteusvoiteeseen kannattaa kiinnittää huomiota. Eihän päivävoiteesi ole liian täyteläinen? Liian rasvainen voide joka ei imeydy kunnolla voi aiheuttaa meikkivoiteen ”pettämisen”.

   Jos pohjustaja ei auta hillitsemään kiiltelyä, on seuraava askel vaihtaa meikkivoidetta. Kestomeikkivoiteita on markkinoilla paljon, ja omana vinkkinä voin heittää työn kautta toimiviksi osoittautuneet Estee Lauderin Double Wearin ja Clarinsin Everlastingin. Double Wear Light oli rasvoittuvaihoisen kollegani ehdottomia suosikkeja. Mutta jos haluaa enemmän peittävyyttä, niin sitten Double Wear tai Clarins Everlasting.

 16. 16

  Tipi sanoo

  Itsella Urban Decayta niin monta putelia varastossa, että en hevillä vaihda.
  Enkä kyllä ymmärrä mikä vaikeus sitä on sieltä purkista saada pois, onhan se purnukka joustavaa materiaalia, jota voi puristella.
  Asiasta kukkaruukkuun. Kävin lauantaina eräällä kirpputorilla, jossa oli jollakin myynnissä iso laatikollinen My Little Ponyja. Meinasin jo pelastaa ne ja lähettää sinulle, mutta sitten järkiinnyin, että olisiko sittenkään tervetullut idea. :)

  • 16.1

   Sanni sanoo

   Enkä kyllä ymmärrä mikä vaikeus sitä on sieltä purkista saada pois, onhan se purnukka joustavaa materiaalia, jota voi puristella.

   Mä en kyllä saa omastani puristettua niitä viimeisiä, purkki menee jo hajalle ennemmin :D Sekin on tullut tehtyä – puristettua tuubi auki saumoistaan ^_^

   jossa oli jollakin myynnissä iso laatikollinen My Little Ponyja. Meinasin jo pelastaa ne ja lähettää sinulle, mutta sitten järkiinnyin, että olisiko sittenkään tervetullut idea. :)

   Olisi ollut erittäin tervetullut :D Tosin tottakai on aina mahdollisuus, että omistan jo monet laatikon poneista, mutta aina sieltä varmasti jokunen kokoelmastani puuttuva olisi löytynyt :) Tottakai olisin maksanut postikulut ^_^

 17. 17

  Elisa sanoo

  Olen kyllä niin otollinen uhri kaikelle markkinoinnille, mutta siis tunnen pettymystä ja jopa epämääräistä häpeää siitä, ettei UDPP pidä minulla luomiväriä siistinä koko päivää. Epäilen tietty myös luomivärieni laatua, koska en haluaisi olla ”se ainoa” jolla UDPP (tai no oikeastaan mikään muukaan) ei ratkaise ongelmaa. Väri kerääntyy luomivakoon pitkän päivän jäljiltä, niin se vain menee :P Toisaalta tämän voi nähdä myös hyvänä (teko)syynä uusiin luomivärihankintoihin! :D

  • 17.1

   milipili sanoo

   Siskollani ei Udpp toiminut yhtään, mutta Too Faced versio sitäkin paremmin.

   Äet on nyt käyttänyt Essencen luomivärin pohjustajaa ja kuulemma toimii hyvin.

 18. 18

  sanoo

  Itsellä ei ole kummastakaan kokemusta, mikä on jo melkein noloa, kun kauneusbloggausta tääläkin harjoitellaan :’D Ehkä pitäisi ryhdistäytyä ja hommata nämä molemmat tuotteet! :D

 19. 19

  Maarit sanoo

  Itselläni on TFSI käytössä, ostin Jenkeistä kesällä 2013 ja vielä on notkeaa :) Oma suosikki on kuitenkin tuo UDEPP, jättää hivenen tahmeamman pinnan kun taas TSFI on mielestäni rasvaisempi. TFSI on siitä huolimatta hyvällä kakkossijalla, herkästi rasvoittuvat silmäluomeni pysyvät monta tuntia hyvännäköisinä!

 20. 20

  Raisa S. sanoo

  Mulla ei itseasiassa ole kauheasti kokemusta eri pohjustajista. UDPP on tällä hetkellä käytössä ja mulla se menee luokkaan ”ihan hyvä”. Ei siis mielestäni täysin hehkutuksien arvoinen, mutta hinta-laatu suhde on toki ollut hyvä. Riippuen Suomen UD:n hinnoista, saatan ostaa toistekin. Huomasin meinaan juuri, että Beautybay ei enää toimita UD:n tuotteita Suomeen, eikä näillä näkymin ole tiedossa ulkomaan matkaa, josta voisin tuota ostaa.

  Mutta siis asiaan. :D Halvemmista pohjustajista olen kokeillut muutamaa Elfin tuotetta. Ne nyt ajavat asiansa, jos muuta ei ole saatavilla, mutten suosittelemalla suosittele niitä kenellekään. ArtDecon pohjustaja maksaa muistaakseni jotain 15 euron huikosilla ja se on omassa hintaluokassaan hyvä tuote. Siis ainakin mun luomilleni. Ainoa huono puoli siinä on purkkiin kuivahtaminen, pari purnukkaa olen ostanut ja pohjaa en ehtinyt saada kummastakaan näkyviin. Mutta kyllä sitäkin pohjustajaa ehti vuoden käyttämään. :D Eli sanoisin kuitenkin Artdecon olevan laadukas tuote omassa hintaluokassaan. :D

  • 20.1

   Sanni sanoo

   Purkki-muotoon pakatuissa tuotteissa on aina tuo kuivahtamis-issue… Yhtäkään voidemaista luomiväriäkään en ole saanut loppuun ennenkuin se on kuivahtanut. Tylsää. Koostumuksen puolesta ymmärrän kyllä purkin käytön, eihän kiinteän voidemaista tuotetta oikein muuten voi pakata. Mutta ostaessa tietää, että vaikka 5 g purkista käyttökelpoista tuotetta on lopulta noin 2,5 g.

 21. 21

  tantziki sanoo

  Pakko tunkea vielä keskusteluun mukaan, kun en ainakaan nopealla silmäyksellä huomannut mainintaa Wet n Wildin Fergie Collectionin silmämeikinpohjustajasta. http://www.pretty.fi/wet-n-wild-fergie-collection-for-my-primas-eyeshadow-primer-luomivarin-pohjustus.html#.VUugnfntmko
  Itsellänihän naama on kuin talipallo ja meikin pysyvyyden kanssa on aina ollut ongelmia. Silmämeikki ilman pohjustajaa siirtyy minuutissa luomivakoon. : D Tämän olen havainnut rasvaluomilleni erittäin toimivaksi yksilöksi (Too Faced, UDPP ja monet muut testattu) Plus hintakaan ei verota opiskelijan kukkaroa ja on riittävää kamaa! :) Suosittelen testaamaan!

  • 21.1

   Sanni sanoo

   Kiitos vinkistä :) Missäs kaupoissa Wettistä muuten nykyään myydään? Eikös se jäänyt pois Seppälästäkin..?

 22. 22

  Merja sanoo

  Miten tämä sopii mineraalimeikkien kanssa? Voisitko joskus tehdä jutun miten saa tehtyä juhlameikin mineraalimeikkien mahdollisimman paljon hyödyntäen.

  • 22.1

   Sanni sanoo

   Miten tämä sopii mineraalimeikkien kanssa?

   Aivan loistavasti, tavallinen synteettinen primer sopii mitä parhaiten mineraalimeikin alle. Kasvoilla primer tietysti hieman vesittää mineraalipohjan ideaa meikin puhtaudesta ja mahdollisimman vähistä ainesosista, mutta luomille ainakin minä tarvitsen ehdottomasti synteettisen primerin.

   Voisitko joskus tehdä jutun miten saa tehtyä juhlameikin mineraalimeikkien mahdollisimman paljon hyödyntäen.

   Tokihan myös juhlameikin voi helposti tehdä kokonaan mineraaleilla. :) Omasta mielestäni tulos ei eroa ”tavallisilla” meikeillä tehdystä juhlameikistä. Arveluttaako sinua jauhemaisen luomivärin käyttö…? Se kannattaa painella luomille levityksen sijaan ja tietysti alle hyvä, mielellään jopa hieman tahmea pohjustaja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.