Annan mineraaliöljyjankille mahdollisuuden

Tämän postauksen alkuperäinen otsikko oli ”Apua kantapäille”.

Sitten heräsin tänä aamuna myrskyyn. Miten se liittyy kantapäihin tai mineraaliöljyyn, selviää kohta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kun omistaa sellaisen ”elefantinnahan” jalkapohjissa kuin minä, ei pitäisi koskaan lähteä pidempään reissuun ilman raspia tai jalkavoidetta. Tai voihan sitä lähteä, mutta kyseiset artikkelit täytyisi ostaa välittömästi kohteeseen saavuttua. Laiminlöin jälleen tämän tehtävän. Tuloksena haavoille halkeilleet koppurakantapäät joilla sattuu jo kävellä.

Ei muuta kuin apteekkiin. Käyttövarani huomioon ottaen jouduin ohittamaan kaikki tehokkaat karbamidivoiteet joiden tiedän toimivan ja tuovan avun nopeasti. Nyt olisi löydettävä joku max 3-4 euroa maksava rasvainen voide. Käytyäni hyllyjä läpi toistakymmentä minuuttia katseeni osui vihdoin budjettiini sopivaan purkkiin. Mikään muu voide koko liikkeessä ei ollut yhtä halpa. Klassinen Nivea Creme, 2,20€.

Ostin myös hohkakiven raspien ollessa tuplasti kalliimpia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jalka-apupartio.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nivea Creme on vuonna 1911 lanseerattu legendaarinen perusvoide koko vartalolle. Se perustuu mineraaliöljyistä ja lanoliinialkoholista muodostuvaan vesi öljyssä -emulsioon. Minun kaltaiselleni luonnonkosmetiikan nimeen vannovalle tällainen voidekoostumus on niin kaukana mielekkäästä kuin olla voi. Kolmea eri ihoon imeytymätöntä mineraaliöljyä sisältävää paksua jankkia. Huh!

No mutta, jankkihan olisi menossa kantapäihini, mitä väliä. Toki Nivea Creme on parempi kuin ei mitään. Mineraalivahat kuitenkin lukitsevat ihoon sitä paljon kaivattua kosteutta, ja onhan voiteen sisältämässä lanoliinialkoholissa paljon tehokkaasti pehmentävää, ihon sarveiskerroksessa luonnostaan esiintyvää kolesterolia.

Kiinnostuin incissä bongaamastani ”Eucerit” -brändinimestä lanoliinialkoholin perässä. Tuttu sana, mutta mitä erityistä siinä on..? Google-oppitunnin jälkeen minulle oli selvinnyt, että Eucerit on korkeasti puhdistetusta lanoliinialkoholista valmistettu emulgaattori, jonka kehityksestä saksalainen kemisti sai patentin 1902. Kemisti myi patentin Beiersdorfille vuonna 1911, ja siitä lähti Nivea Cremen voittokulku. Euceritia käytetään myös Beiersdorfin Eucerin-sarjassa. Eucerit oli aikoinaan farmasia-alalla mullistava keksintö ja mahdollisti rasvan, veden ja vaikuttavien aineiden yhdistämisen pysyvästi niin että saatiin stabiili voidepohja.

NiveaCreme_vs_CremeDeLaMer

No niin, nyt päästään siihen myrskyyn. :)

Koska ulkona riehui ukkonen ja kaatosade, kulutin koko aamupäivän koneella surffaillen. Postaus kantapääteemoineen oli itse asiassa valmistunut jo eilen illalla, mutta huomasin aamulla herättyäni Nivea-ilmiön jääneen jotenkin kutittelemaan mieleni pohjille… Miten tällaisesta superyksinkertaisesta perusvoiteesta voi tulla niin suosittu? Mikä tuossa ”korkeasti puhdistetussa” lanoliinialkoholissa nyt on niin erityistä (muu kuin sen aikoinaan edistyksellinen emulgointiominaisuus) että monet vannovat sen nimeen ainoana hoitovoiteenaan kasvoista varpaisiin? Uppouduin useaksi tunniksi netin Nivea-aalloille.

Eucerit-ainesosan salaisuus ei selvinnyt aamupäivän aikana, mutta sen sijaan törmäsin googlaillessani erittäin mielenkiintoiseen artikkeliin. Englantilaisessa Daily Mail -lehdessä pari viikkoa sitten julkaistussa jutussa 46-vuotias nainen käytti kuukauden ajan toisella puolella kasvojaan luksusvoide Creme De La Mer’iä (käsittääkseni yksi maailman kalleimmista anti-age-voiteista) ja toisella puolella kasvoja Nivea Cremea. Juttu löytyy täältä.

Juonteet_vertailu_NiveaCreme

Naisen iho testattiin ja skannattiin 3D-teknologialla jotta tuloksia pystyttäisiin vertaamaan mahdollisimman tarkasti. Tulos: kuukauden kuluttua ihon kosteuspitoisuus Nivea-puolella oli korkeampi kuin La Mer -puolella. Myös ihon punoitus ja silmänympärysjuonteet olivat häivyttyneet enemmän Nivea-puolella. Okei – tämä artikkeli ja ”tutkimushan” saattoi olla vaikka Beiersdorfin maksama ja tilaama, eihän näistä koskaan tiedä, mutta nyt täytyy sanoa että minun päässäni alkoi raksuttaa. :)

Silmänympärysjuonteet vähentyneet…?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tuijotin koko aamun sinistä purkkiani. Uskaltaisinko minäkin laittaa tuota mineraaliöljytahmaa silmänympärysiholle…? Samaa rasvaa kantapäihin ja herkälle sy-iholle..?

Kyllä! Kyllä minä aion niin tehdä! Tästä päivästä lähtien käytän silmänympärysvoiteena Nivea Cremea. Ei siitä mitään peruuttamattoman pahaakaan voi seurata ^_^. Jos iho turpoaa tai alkaa muuten oireilla niin lopetan voiteen käytön, simple as that.

Kiitos Daily Mail. Kahden euron kantapääavustani saattaakin tulla silmänympärysten pelastaja..! :)

Onko lukijoiden joukossa Nivea Cremen käyttäjiä? Käyttääkö joku muukin sitä kasvoille?

P.S. Voi että mitä sen minun eilisen Lehmä-illalliseni kanssa kävi…… No, kerron siitä myöhemmin.

Kuvakaappaukset Daily Mail -lehden sivulta.

Kommentit
 1. 1

  NG sanoo

  Onnittelut liittymisestäsi ’Nivea-klubiin’! Jo tuhannet ja tuhannet naiset ympäri maailman ovat todenneet vanhan vakaan tepsivän paremmin, kuin moni uudempi mönjä… :)

  Mitään tehokasta anti-age-vaikutusta Niveassa ei tietenkään ole, mutta kosteuden sitojana se toimii loistavasti. (Tehokkaat antioksidantit eivät vaadi paksua voidepohjaa, kuten hyvin tiedät… ohut seerumi toimii antioksidanttikuljettajana paremmin) Kantapäät ja kuivat sääret ovat Euceritista kiitollisia..!
  Nimim. talven kuivuudesta ja kutinasta usein kärsinyt..

  • 1.1

   Sanni sanoo

   Heheh, mulle tuli tämän kommentin alusta mieleen että joku Nivean työntekijä on nyt kommentoimassa, ennenkuin katse siirtyi tuttuun nimimerkkiin..! ^_^

   (Ja luulin muuten kirjoittaneeni tämän kommentin jo eilen, mutta ilmeisesti vain ajattelin sen eikä se koskaan siirtynyt konkreettisesti blogialustalle… :D)

 2. 2

  Tepsu sanoo

  Mietin jo tekstiä lukiessani, että pitääpä ehdottaa sulle voiteen testaamista silmänympärysihoon, sillä muutkin suomalaiset ovat nyt innostuneet tuosta testistä sen verran, että iltalehti uutisoi jo tuotteen loppuneen mm. Sokokselta, Anttilasta jne..

  • 2.1

   Sanni sanoo

   iltalehti uutisoi jo tuotteen loppuneen mm. Sokokselta, Anttilasta jne..

   Aaa, siitä on siis uutisoitu Suomessakin? Okei…! :) Suurempi juttu mitä käsitinkään.

   • 2.1.1

    Tepsu sanoo

    Eihän se mikään iltalehti ollutkaan, vaan nimenomaan tuo savon sanomien juttu, mikä oli jo linkattu.

 3. 3

  Meow sanoo

  Ai että tää sun blogi vaan on mahtava! :D Pitänee itsekin joskus antaa Nivea Cremelle mahdollisuus.

  • 4.1

   Sanni sanoo

   Kiitos linkistä! :) Mielenkiintoista luettavaa.

   Ihmettelen vain että miten puusilmäisesti joko Iltalehden tai Savon Sanomien toimittaja on tuon Daily Mailin jutun lukenut, kun artikkelissa lukee ”ihotautilääkäri, jonka nimeä ei mainita” – kun mainitaanhan se lääkäri ihan nimeltä Daily Mailin jutussa. :P

 4. 5

  Veppe sanoo

  Luin tuon jutun DM:sta silloin kun se julkaistiin, enkä nähnyt siinä mitään järkeä. Mä en pystynyt näkemään niissä kahden eri voiteen aikaansaannoksissa mitään eroa. DM julkaisee jatkuvasti sponssattuja tuoteylistyksiä muka-testeinäkin, ja tuo juttu vaikutti juuri sellaiselta. Tästä huolimatta en tietty näe mitään pahaa perus-Nivean käyttämisessä. Kyllähän mineraaliöljypohjainen voide äkkiä saa ihon kosteammaksi, joskin tosiaan okkluusiolla, mutta kaikkiahan se ei haittaa.

  Omassa naamassani oli vähintäänkin yksi mustapää jokaisella neliömillimetrillä käytettyäni jonain talvena pari kuukautta Avènen (”kevyttä”) mineraaliöljypohjaista kasvovoidetta, ja päätin, etten koskaan enää koske moiseen. Tällä hetkellä yritän kosteuttaa ja silottaa juonteita c-vitamiinilla, BHA:lla, AHA:lla ja retinolilla. Nämä kaikki toimivat kevyissä geeleissä/voiteissa minulla hyvin. En tosiaan usko, että tuo lanoliinialkoholi on mikään ihmeaine Nivean voiteessa – tuo on ihan perusrasvaa perusaineksilla. Mutta monille paksu perusrasva juuri toimii parhaiten. Ne onnekkaat…

  • 5.1

   Sanni sanoo

   Mä en pystynyt näkemään niissä kahden eri voiteen aikaansaannoksissa mitään eroa.

   Ei niitä eroja varmasti paljaalla silmällä näekään, etenkin kun tuotetta on käytetty vain kuukausi ;) Kuukausihan on tosi lyhyt aika jonkun kosmetiikan vaikutusten ilmenemiselle. Ehkäpä joku hieno laite pystyy mittauksella toteamaan eroja kosteusprosenteissa sun muissa rypyn pohjan syvyyksissä, mutta paljaalla silmällä en minäkään usko että voi millään havaita eroa kahden eri voiteen tuloksissa vain 30 päivässä.

   DM julkaisee jatkuvasti sponssattuja tuoteylistyksiä muka-testeinäkin, ja tuo juttu vaikutti juuri sellaiselta.

   Sellaiselta tuo minustakin haiskahtaa. Mutta kaikki tyynni, minulle selvisi vasta tänään että moni ihminen (ja julkkis, vaikka en nyt tiedä millä lailla he ihonsa puolesta eroavat taviksista :D)) käyttää Nivea Cremea nimenomaan kasvojensa hoitoon, ja jo pelkästään se tieto sai minut kiinnostumaan kokeilemaan mönjää sy-iholle.

 5. 6

  mirri sanoo

  Luin myös tämän jutun viime viikolla ja todella hämmästyin. Varmasti Nivealla on kosteuttava ja suojaava vaikutus mutten mitenkään ymmärrä sitä ettei koehenkilön iho mennyt täysin tukkoon, sen verran paksua tuo tökötti on. Samoin muisto tuosta ah niin tutusta hajusta äklöttää niin ettei voisi kuvitella levittelevänsä niveaa kasvoille aamuin illoin. Mutta mahtavaa että uhraudut meidän puolestamme ja selvität asiaa :)

  PS. samaisessa Daily Mailissa oli myös juttu nelikymppisestä naisesta joka oli alkoholin kohtuukäyttäjä ja valokuvilla havainnollisttiin miten täysraittus vaikutti hänen ulkonäköönsä. Sen jälkeen ei minullekaan ole enää saunasiideri maistunut :D

 6. 7

  Henni sanoo

  Kun olin pieni ja vietin paljon aikaa mummon kanssa mökillä, mummo laittoi aina saunan jälkeen kyseistä rasvaa kasvoihini:) ja muistaakseni myös omaan naamaansa. Vaikka mummo oli paljon auringossa viihtyvä ja ruskea melkein koko vuoden ympäri ei hänellä ollut juurikaan ryppyjä. Olisiko ollut kyseisen voiteen ansiota, mene ja tiedä. Voisin ostaa kyseisen purkin tuoksun ja muistojen takia.

 7. 8

  mervi sanoo

  Niveaahan laitettiin lapsena kasvoille talvella ettei naama jäädy ulkona, en tosin muista että auttoiko se ollenkaan. Mutta satuinpa vasta vertailemaan vanhaa nivea-purkkia uuden kanssa mökillä, ja olihan se resepti muuttunut parissakymmenessä vuodessa ihan eriksi tuossa ihmerasvassa! Lisäksi: siellä todellakin oli se ikivanha voide vielä olemassa, ja ihan käyttökelpoisena, kun taas uudessa purkissa on se ”käytettävä x-kuukaudessa”-kuvake, ja tuli semmoinen tunne niitä rasvoja vertaillessa, että mieluummin sitä vanhaa laitan iholle…

  • 8.1

   Sanni sanoo

   Niveaahan laitettiin lapsena kasvoille talvella ettei naama jäädy ulkona,

   Ainiin muuten laitettiinkin..! Tosin meillä taidettiin käyttää enemmän Vitalista.

   Hei, olisi tosi mielenkiintoista nähdä tuo vanhan Nivea Cremen inci..! Olisiko sulle mitenkään mahdollista laittaa ylös tuota inciä seuraavalla mökkireissulla ja laittaa mulle vaikka meilillä tai tänne kommenttilootaan?

 8. 9

  Gem sanoo

  Hei! Lueskeltuani ihanaa blogiasi tässä nyt ehkä kuukauden verran, ajattelin kysäistä sinulta paria kauneudenhoitoon liittyvää asiaa, jos sinulla liikenee siis aikaa vastata lomaltasi :)

  1. mistä johtuu kun hiuksia shampoolla pestessä hiusten pinta on shampoon huuhdeltua semmoinen..kitkainen, karhea,takkuuntuvan oloinen ns kova ja semmoinen niinkuin siinä olisi jokin kerros päällä? shampoona ihan perus elvitalia ja hoitsikan jälkeen joka on Paul Mitchelliä niin hiukset ovat taas mukavan pehmeät ja silkkiset..kummaa. Tosiaan hiuslaatuni on kihara, karhea ja kuiva, mutta niin.

  2.Hiukseni lähtivät rajusti e-pillereiden lopettamisen jälkeen ja nyt alkaa hiljalleen kasvaa uutta hölmönnäköistä karvaa ohimoille ja vähän jokapuolelle (onneksi) mietin että palautuukohan tukka enää entiseen loistoonsa. Toki tämä lienee yksilöllistä, aika näyttää jne, etkä ole expertti asiaan, mutta mietin joskos sinulla olisi joitakin vinkkejä/tietoa..

  Anteeksi pitkät ja vähän kummalliset kysymykset xD mutta olisin ikionnellinen vastauksista!

  Kiitos hyvästä blogista vielä. :)

  • 9.1

   Sanni sanoo

   Moikka Gem!

   1. Kitkaisuus ja karheus shampoopesun jälkeen voi johtua siitä, että hiussuomu jää pesun jäljiltä auki (ja tämä lieneekin yleisin syy). Voimakkaasti pesevät tensidit tai vähän hoitavia, hiussuomuja sulkevia ainesosia sisältävät shampoot voivat jättää hiukset tuolla lailla karhean tuntuisiksi. Tähän ilmiöön ei tosin sovi tuo kuvailemasi ”kerroksen” tuntu hiuksen päällä. Siihen en ikävä kyllä osaa sanoa mitään. :/

   2. Tähän kysymykseen minulla ei valitettavasti ole mitään tietoa, luulen että lääkäri osaisi vastata tämän luonteisiin kysymyksiin paremmin.

   Pahoittelen etten osannut olla paremmin avuksi. :/

   • 9.1.1

    Gem sanoo

    Kiitos vastauksesta, kyllä tohon ensimmäiseen ainakin sain vastaukseni ^^ ja tosiaan lääkärillä olen käynyt mutta turhauttaa vain kun ei saa mitään kunnon vastauksia aiheesta, usein e-pillerin haittojakin peitellään, huoh. Noh aurinkoista loppulomaa :)

    • 9.1.1.1

     Noora sanoo

     Hei,
     Vastaanpa nyt kommenttiisi lääkärinä:

     E-pillereiden käytön aikana elimistön estrogeenipitoisuus on tavallista matalammalla ja hormonitason muutos pillereiden lopettamisen jälkeen voi saada aikaan esim. hiustenlähtöä tai ihon ”kukkimista” väliaikaisesti. Ei ole kuitenkaan mitään syytä, miksi hiusten kasvu ei palautuisi ennalleen, eli tilanteeseen ennen e-pillereitä. E-pillerit eivät aiheuta pysyviä muutoksia hormonitoimintaan.

     Ikävä kuulla, että koet, että e-pillereiden haittoja peitellään. Lääkäritkö näin mielestäsi tekevät? Itse näen asian hyvinkin päinvastaisena, eli media tuputtaa ”faktaa” e-pillereiden haitoista ja vaarallisuudesta vähän väliä, vaikka sinällään ne ovat melko turvallisia lääkkeitä.

     Toki jokaisen kuuluu saada lääkäriltä riittävästi tietoa e-pillereiden haitoista ja hyödyistä eivätkä ne sovi kaikille.

 9. 10

  Nimetön sanoo

  Äitini on aina käyttänyt Nivea Cremeä silmämeikin poistoon. Ryppyjä alkaa näkyä hiljalleen, mutta hän on 65. Opetti niin minullekin :)

 10. 11

  Marjo sanoo

  Moi Sanni,
  hassua, että postasit juuri nyt Nivea Cremestä, meinaan ollaan väännetty kättä sen toimivuudesta yms. ominaisuuksista poikaystini kanssa. Minä olen ollut skeptisellä kannalla (inci on todellakin epäilyttävän ”synteettinen”) kun taas mies on sitä mieltä, että parempaa voidetta ei ole. Hmmm… Kuulemma kaikki jätkät töissäkin käyttävät.

  Noh, olen käynyt harharetkillä hänen sinisellä rasiallaan. En ole täysin vakuuttunut, sillä vaikka aluksi voide tuntuu kosteuttavan, parinkymmenen minuutin jälkeen tuntuma on jotenkin nahkean kiristävä. Etenkin jalkapohjissa.

  Kiitos Sanni sinulle mahtiblogista! :)
  Luin (ja käänsin) blogitekstisi myös poikaystille.

  • 11.1

   Sanni sanoo

   inci on todellakin epäilyttävän “synteettinen”

   Niveahan muuten sanoo sivullaan, että Nivea Creme on ”valmistettu luonnollisista raaka-aineista”. Voikohan pitää paikkaansa..?

   Minä luulen, että sinulla ja poikaystävälläsi on niin eri lähtökohdat voiteen arvioimiselle, että ette varmasti pääsekään yhteisymmärrykseen..! ^_^ Mies pohjaa kokemuksensa vain tunteeseen –> levitän tököttiä kasvoille –> ihon kiristys helpottaa –> toimii! Raaka-aineluettelot eivät miehiä kiinnosta. ;) (Kemistit sun muut tuotekehittelijät asia erikseen :P) Kun joku tuote tuo miehelle toivotun lopputuloksen, se arvioidaan hyväksi. Simppeliä. :)

   Kyllä minäkin ihan kirkkaasti tunnen eron Nivean ja ”oikean”, kunnon pehmentäviä aineita sisältävän jalkavoiteen välillä. Ero siihen, miltä iho tuntuu aamulla esim. Schollin tai Dermosilin jalkavoiteen jäljiltä (tai vaikka Lushin mikälie-sitruuna-salvan, sekin kun sisältää aitoja kasviöljyjä jotka imeytyvät) verrattuna Nivea Cremeen on huomattava. Nivea on ihan ok ensiapu täällä matkaolosuhteissa, mutta eihän sen tehoja voi verrata kunnon tavaraan. ^_^

   • 11.1.1

    aaaaa sanoo

    Ihan pakko nyt ihmetellä ”ääneen” tähän kun ihmiset mieltää mineraaliöljyn synteettiseksi! :D Miksi?!

    Muutenkin.. ihan käsittämätöntä miten mineraaliöljy leimataan jotenkin ihan kamalaksi myrkyksi, joka saa ihohuokoset tukkiutumaan ja suunnilleen tappaa syöpään. Valitsen voiteen sen ominaisuuksien ja vaikutuksen ja turvallisuuden perusteella oli siinä mineraaliöljyä tai ei. Useimmiten kyllä ostan mieluummin voiteen, jossa mineraaliöljyä kuin jonkun huuhaaluonnonkosmetiikkapuljun höpöhöpötuotteen, jonka useimmiten naiset valitsevat.

    Ihan tyhmää vertailla jalkavoiteita yleisvoiteeseen. Käytätkö Schollin tai Dermosilin jalkavoidetta naamaasi myös?

    Toki on eroja voiteilla. itse en tästä nivean versiosta tykkää, mutta haluan vain kyseenalaistaa useimpien ”tietämystä” mineraaliöljystä kosmetiikan ainesosana. toisaalta mitäpä se minua liikuttaa mitä muut ajattelee, mutta silti ottaa päähän kun niin usein törmää tähän samaan käsitykseen

    • 11.1.1.1

     Sanni sanoo

     han pakko nyt ihmetellä “ääneen” tähän kun ihmiset mieltää mineraaliöljyn synteettiseksi! :D Miksi?!

     Minä en miellä. :) Eihän se ole kasviöljy, mutta maasta kuitenkin. Ehkä jotkut ihmiset ajattelee kaiken ei-kasviperäisen synteettisenä..? En tiedä.

    • 11.1.1.2

     Veppe sanoo

     No eipä minusta tuossakaan kommentissa kovin suuri tietämys tule ilmi. Harva kai mineraaliöljyä sentään kamalana myrkkynä pitää, mutta ihan perusteltua on suhtautua vähän kriittisesti. Pitkälle jalostamaton mineraaliöljy on luokiteltu ihmiselle karsinogeeniseksi jo vuosikymmeniä sitten, ja koska kosmetiikan ainesosien laatuvaatimukset ovat kauan olleet ns. lapsenkengissä, niin ei mineraaliöljyn turvallisuuteen kosmetiikassakaan ihan sokeasti ole kannattanut luottaa. On myös ihan selvää, että mikä tahansa okkluusion kautta ihoa kosteuttava aine, kuten mineraaliöljy, voi edesauttaa tukkeumien syntymistä rasvaisella iholla. En siis oikein ymmärrä, että mitä tuossa kommentissa oikein onnistuttiin kyseenalaistamaan… Voihan se olla, että monet erheellisesti mieltävät mineraaliöljyn synteettiseksi, mutta ei se alkuperänsä ja jalostuksensa takia millään tapaa ’luonnollistakaan’ ihmisen käytössä ole sillä tapaa kuin vaikkapa joku manteliöljy, jota on nautittu ravinnossakin vuodesta kivi ja miekka. Itse en niin välitä siitä, onko ainesosa luonnosta vai synteettinen, vaan siitä, mitä se on ja mitä se tekee, ja näilläkään kriteereillä en liiemmin mineraaliöljystä innostu.

     • 11.1.1.2.1

      Sanni sanoo

      Itse en niin välitä siitä, onko ainesosa luonnosta vai synteettinen, vaan siitä, mitä se on ja mitä se tekee

      Hear hear! :)

     • 11.1.1.2.2

      ? sanoo

      Ja pointtisi oli? En oikein ymmärrä mitä yrität tuossa selittää, muuta kuin, että et ymmärtänyt kommenttia :D

 11. 12

  ella sanoo

  Onko kellään muulla samaa ongelmaa, että Sannin kommentit näkyvät valkoisella tekstillä valkealla pohjalla? Joku vika sivupohjan näkymisessä? Testasin kahdella selaimella (SRWareIron ja Firefox 24.0).

  • 12.1

   Sanni sanoo

   Mitä ihmettä..? Nyt alkaa kyllä mennä kokonaan hermot näihin WordPressin pohjan viimeaikaisiin sekoiluihin ja epätoimivuuksiin…!

   • 12.1.1

    Sanni sanoo

    Kävi ilmi että Indiedaysin vekkuli it-heppu on käyttänyt mun blogia ”koekanina” tietyille muutoksille ja ne ovat sitten näkyneet näinä ihmeellisyyksinä… ^_^ No, nyt asetusten pitäisi (toivottavasti ainakin vähän aikaa..!) olla kunnossa.

 12. 13

  sanoo

  Jostain syystä tässä postauksessa sun kommenttien vastausten teksti on taustan värinen? Saa ne toki maalaamalla näkyviin. :)

 13. 14

  Nimetön sanoo

  Mun äiti on käyttänyt Niveaa just niin kauan kuin jaksan muistaa, ja on mielikuvitusta tai ei, niin on sitä huonompaakin ihoa nähty yli viisikymppisellä… Itsekin olen miettinyt monesti, että olis varmaan hyvä talvella sellaisena ”suojaavana” käsivoiteena ennen ulos lähtöä, mutta tuoksu vaan on niin äidin, että kynnys itsellä alkaa käyttää on tosi korkea…:D

 14. 16

  Minna sanoo

  ai hitsi, olis pitänyt ehtiä suosittelemaan kantapäihin tällästä minkä ostin Kreetalta juuri elokuussa, Aloe Naturan jalkarasva halkeileville kantapäille. Jotenkin mahtava tuoksukin, en tiedä mistä tulee.. ja näyttää olevan kreikkalainenkin jos oikein luin.. ja toimii :) Hinta oli tosin jotakin n.5e että vähän tuon budjettisi yläpäässä kylläkin. Linkinkin löysin: http://www.madis.gr/site/a-n-foot-cracked-heel/ ja ostin ihan hotellin minimarketista.
  Mielenkiinnolla täälläkin odotellaan Nivean testaustuloksiasi, itse sain kaverilta minipurkin kuivuviin poskiin ja vähän siinä tarkoituksessa kokeillut, mutta niin harvoin että mitään vahvoja mielipiteitä ei vielä ole.

  • 16.1

   Sanni sanoo

   Voi, tuon 5 euroa olisin kyllä just-ja-just voinut maksaa :) Tuollaista merkkiä en Sifnoksen apteekeissa bongannut. Halvin löytämäni kantapäävoide oli 9€.

 15. 17

  jamia sanoo

  Minä käytän tuota Nivea Cremeä kasvoille! :) Mulla meni viime talvena iho jotenkin hassuun kuntoon, iho tuntui kuivalta (ei kyllä näyttänyt), sitä kiristi ja tuli jotain punaisia näppylöitä leukaan.

  Mulla on aina ollut hyvä iho eikä juurikaan finnejä, joten tuohan oli katastrofi. Aloin käyttää äidin Nivea Cremeä ja iho parani ja nykyään käytän sitä lähes joka päivä kasvoille. :) Mikään muu ei tunnu enää tarpeeksi kosteuttavalta ja jos olen monta päivää ilman sitä, niin näppylätkin palaavat.:/

  Voiko kuivuudesta tulla näppylöitä? Ajattelin aina, että ne johtuvat stressistä, mutta enää ei ole stressiä. Ja miten iho voi hetkessä muuttua kuivaksi ja jäädä sellaiseksi?:D Olen 20v.

  • 17.1

   Sanni sanoo

   Voiko kuivuudesta tulla näppylöitä?

   Voi tulla, sillä logiikalla että jos iho on tosi kuiva eikä sen pinnalta kuori kuollutta ihosolukkoa, niin ne kuivat ihosolutkin voi jotenkin tukkia ihoa. Monet kuivaihoisethan välttelee kuorintaa ajatellen, että se sopii enemmän rasvoittuvalle ihotyypille. Miliumit esimerkiksi ovat

   Jonkun tämäntyylisen selityksen olen kuullut (kosmetologit voivat korjata minut välittömästi jos tämä oli päin honkia :D))

   • 17.1.1

    jamia sanoo

    Mä kyllä kuorin ihon vähintään kerran viikossa, koska muuten tulee tosiaan semmonen tukkeutuneen tuntoinen iho. Ne mun näppylät ei ole mitään finnejä tms. vaan punaisia ihon tasaisia pilkkuja ikään kuin. :D

    Muutin tässä talossa toiseen kerrokseen toiseen päätyyn, mutta ne tulivat muuton jälkeen, joten ehkä tässä kämpässä on jotain… Pitänee käydä tapaamassa ihan kasvotusten jotain kosmetologia, jos ei seuraavan muuton jälkeen palaudu entiseen.:/ Nivea Creme kyllä auttaa, mutta sen jälkeen iho on niin pirun kiiltävä…:D

 16. 18

  Kikkis sanoo

  Käytin teini-ikäisenä (!) tuota tököttiä monen monta purnukkaa naamaani ja ihmeellistä kyllä, minä olin se vähäfinninen teini. Sitten löysin ne ”oikeat” kasvovoiteet, jotka tuoksuivat paremmalle ja sen jälkeen onkin vuosikaupalla haettu sitä itselle mieluista tököttiä. Kyllästymisen takia on vaihdeltava toki, naisena uusi ja ihana kiinnostaa aina. ;) Tuoksukin on todella tärkeä.

  Minä tosin olen aina ollut kuivaihoinen, silloin tällöin on kuivia läiskiä naamassa. Ja aina olen kuorinut, koska jos en kuori, iho todellakin menee tukkoon ja saan näppyjä. Iltalehdessä ja Iltasanomissa oli tuosta voiteesta juttua myös ja alkoi kummitella mielessä, että pitäisikö piruillakseen ostaa tuota talveksi kasvoille ja tehdä ihmiskoe, toimiiko yhtä hyvin kuin silloin nuorena tyttösenä. No, ehkä sitten kun pahanhajuinen ( ;D ) Madara ja Dermosilin talvivoide kasvoille on käytetty!

 17. 19

  Laura sanoo

  Jalkahoidossa käydessäni hoitaja joskus suositteli rasvaamaan jalkapohjat paksulti, jonka jälkeen jalat muovipussehin/elmukelmuun tms. ja sitten päälle vielä lämmin sukka. Pusseja pidettävä ainakin 30 minsaa tai miten kauan jaksaakin ja sen jälkeen vielä hierotaan loput rasvat jalkoihin. Toimii ainakin mulla heti kerrasta ja saa halkeilevat kantapäät taas kauniiksi! Ehkäpä tää olikin jo tuttu juttu!

  • 19.1

   Sanni sanoo

   Joo, tuttua on :) Mutta ei ole koskaan pahitteeksi jakaa uudelleen, jollekulle saattoi tulla uutena vinkkinä. :)

   Itse olen täällä pitänyt jalkojani yöllä tuettuna paksun tyynyn päällä niin ne eivät koske lakanoihin = rasva imeytyy kokonaan jalkoihin. :)

 18. 20

  Kristel sanoo

  Mummoni käytti voidetta nuoruudesta asti ja iho oli mielettömän kimmoisa aina 70-vuotiaaksi asti.. en usko että artikkeli on täyttä puppua, itselläkin voide toimii hyvin.

 19. 22

  sanoo

  En oo tuota Nivean voidetta käyttänyt, mutta huvitti vaan, että samaa rasvaa kantapäihin ja naamaan. Ittelläkin nimittäin tämmöinen ”rasva”, jota käytän sekä kantapäihin että naamaan, on sheavoi. Nyt on tosin Estelle ja Thildin yövoide käytössä, mutta ajattelin palata taas tuohon pelkkään sheavoihin, kunhan E&T loppuu. Välillä teen oman yövoidemiksauksen kämmenellä johon tulee sheavoin lisäksi glyseriiniä ja jojobaöljyä. Kaikkia kolmeahan kehutaan myös ”antiage-ominaisuuksistaan” ja enemmän mä niihin luotan kuin joihinkin superkalliisiin antiaging-voiteisiin. Mun kamalat koppurajalkapohjat sheavoi pehmentää myös nopeasti kunhan vain muistaa joka päivä laittaa. Tosin naamassa silmät ei tykkää sheavoista, joten en silmien lähelle laita ainakaan paljoa.

  • 22.1

   Sanni sanoo

   Tuo on just hyvä että ”näkee sen vaivan” että sekoittelee itselleen parhaimmat mixit. :)

 20. 23

  sanoo

  Joo, mäkin olen käyttänyt tuota muutaman näytekokoisen purkin viime talvena yövoiteena ja joskus aikaisemminkin vähän aikaa. Mulla kyllä teki ihon superpehmeäksi ja kosteutetuksi. :D En vaan halua käyttää sitä jatkuvasti, on aika tahnaa… :) Oon myös Tummelia käyttänyt joskus testinä kasvoille… :D

 21. 24

  Ninna sanoo

  Mulla on todella haastava herkkä, kuiva jopa halkeileva atoopinen iho ja olen vuorotellen liputellut eri tuotteiden perään. Pitkään pidin pintani ja kovaäänisesti kailotin etten pistä kasvoihini mitään muita rasvoja kuin kunnollisia kasvovoiteita ja jokaiselle säälle oli suunnilleen eri voide. Kesällä ihoni meni lopullisesti tilttiin. Iho ärtyi kaikista kaapissani olevista voiteista. Ohut herkälle iholle tarkoitettu voide oli liian kevyt ja paksumpi liian paksu. Oli täysin sama mitä laitoin kasvoihini aiheutti sen jonkinmoista kutinaa tai näppylä. Kyse ei voinut olla ihon tottumisesta samaan voiteeseen, koska vaihtelen voiteita tiettyjen välillä ahkerasti. Jokainen ihonsa kanssa turhautunut voi kuvitella sen tunteen kun tuntuu ettei mikään auta ja on ihan sama mitä tekee kun lopputulos on aina vaan yhtä paha tai jopa pahempi. Hetken mielijohteesta päätin ostaa tuon vanhan kunnon nivea cremen. Ajattelin käyttäväni sitä kuivimpien kohtien hoitoon jos ei koko kasvoille sovi. Nyt 4 kk:n käytön jälkeen voin suositella ainakin kokeiltavaksi kuivan halkilevan ihon hoitoon. Sain oman ihoni täydelisen sileäksi yhdistettynä hyvään sisäiseen nesteytykseen ja hyvään ihonhoitoon. Nyt käytän vuorotellen garnierin kuivalle iholle tarkoitettua kasvovoidetta ja tuota niveaa. Suihkun/saunan jälkeen vetäsen koko kasvoille (MYÖS sy-iholle!) hyvän kerroksen voidetta ja pahimpina kuivuuspäivinä teen illalla kasvoille rasvanaamion (tällöin jätän kyllä sy-ihon vähemmälle).

  Toinen luottotuote vaikealle iholleni on koko perhenni kannattama Glysolid.https://www.karkkainen.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=10101&storeId=10551&productId=223101&langId=-11&parent_category_rn=18681&top_category=18676&selectedTopCategory=18636&selectedSecondLevel=18676&selectedThirdLevel=18681&categoryId=18681&searchMethod=
  Minä olen perheen atoopikko lapsi jonka vanhemmat ovat uhkanneet muksuna viskata rasvakylpyyn kun ihoni vaatii aina vaan lisää voiteita ja voiteide välillä vaihtelua (mutta olin järkiään lähes kaikille voiteille herkkä). Isälläni on todettu psoriasis vanhemmalla iällä ja äidilläni atopista ihottumaa käsissä ja kasvoissa johtuen allergisoitumisesta homeelle ja siivousmyrkyille. Kaikkien meidän ihomme rakastaa Glysolid-voidetta. Paikalliset iho-ongelmat helpottavat tuolla ”punaisen purkin” voiteella. Minulla menossa taukovuosi tuosta voiteesta jotta ihoni ei totu siihen. Itse en ymmärrä noista inc:listoista mitään mutta täysin oman ihon oireiluiden mukaan Nivea creme sekä Glysolid toimivat vaikka eivät olekaan mitään hienoja ja kalliita erikoisvoiteita.

  • 24.1

   sanoo

   Sama juttu ! Halkeilevan kuiva iho, ihossa varmasti jotain tulehduksen tyyppistä, diagnosoitu atooppinen iho… Stressi ja ilmojen kylmeneminen aiheuttivat sen että vielä viikko sitten ihoni oli niin kuiva ja punainen että harkitsin vakavasti lähdenkö ihmisten ilmoille. Ostin paikallisesta marketista perjantaina (tänään on tiistai) Nivea cremen ja jo ensimmäisellä käyttökerralla vähenivät hilseily, kuivuus, punoitus ja kiristys. Nyt ihoni on jo ihan huikeassa kunnossa. Tähän ei pystynyt edes Elizabeth Ardenin 8hr cream…!

 22. 25

  Rosalee sanoo

  Nivea cream, just parasta!:) Käy ihan kaikkeen ja sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen:) Mulla aina käsilaukussa mukana pienempi versio ja isompi puteli sitten kotona yöpöydällä:) oon niin rakastunut tähän tuotteeseen!:)

 23. 26

  kaisu sanoo

  Pakko tähän kanssa vastata =) Muistan myöskin tämän voiteen jo lapsuudesta. Äiti laittoi sitä meidän lasten kasvoille talvella. Ja myöskin äitini on käyttänyt tätä voidetta niin kauna kuin muistan ja nykyään käyttää edelleen. Äitini on kuiva ihoinen ja reilusti yli 60 ikää mittarissa. Välillä hän kokeili muita voiteita kalliista halpoihin mutta palasi takaisin tämän käyttäjäksi. Ja voin kerota, ettei hänellä ei ole ryppyjä käytännössä ollenkaan! Melkein minulla näin kolmekymppisenä on enemmän =) Osittain tämä rypyttömyys voi johtua geeneistäkin (toivottavasti =)), mutta ei tämä rasva ainakaan pahaa ole tehnyt hänen kasvoilleen 30 vuoden läträämisellä.
  Viime talvena omat rasvatuubini huutivat tyhjyyttään ja hädän hetkellä ostin kaupasta nivean pure&naturalin kuivan ihon voiteen ja se olikin positiivinen yllätys, ei paha alle kympin rasvaksi. Lähinnä käytin sitä iltaisin, sillä minulle ainakin nuo öljyt tuppaa jäädä imeytymättä tarpeeksi hyvin ihoon tai ainakin imeytyvät niin hitaasti, etten ihan heti meikkiä voi päälle laittaa. Mutta iho tuntui hyvin kosteutetulta. Käsivoiteen samasta sarjasta ostin ja se on hyvä, käytän sitä edelleen.

 24. 27

  raek sanoo

  Moikka!

  Tämänkin postauksen otsikossa ja kommenteissa on tullut paljon esille tämä mineraaliöljy-asia. Voisitko vielä vähän kertoa niistä? Itse oon siitä vähän pihalla – toisaalta niitä haukutaan hirveeks myrkyks ja toisaalta (esim nivan sivuilla ;-) ) korostetaan sen turvallisuutta ja puhtautta. Mitä ne nyt siis käytännössä on ja mikä on se ero kasviperäsiin öljyihin? Mikä se paha paha asia niissä on? Oon ymmärtäny vaan että mineraaliöljyt luo kasvoille ”kelmun” ja pitää kosteuden sisällään kun taas kasviöljyt imeytyy ja ”oikeasti” kostetuttaa, onko edes sinnepäin? Internetin pelottelemana oon yrittäny välttää voiteissa, mun iho kun tukkeutuu aika helposti. Toivottavasti vielä vastaat tän vanhemmankin postauksen kommentteihin :-)

  • 27.1

   Sanni sanoo

   Tähän ei voi vastata muutamalla sanalla, ja koska minun pitää 30 minuutin kuluttua olla valmiina viinitilavierailulle, palaan asiaan paremmalla ajalla :)

   Mineraaliöljyt eivät ole lainkaan yksiselitteinen juttu ;)

  • 27.2

   Sanni sanoo

   Moi!

   Pahoitteluni että vastaamiseen meni näin kauan, niinhän siinä kävi että unohdin vastata. :/ Mutta nyt eräs toinen lukija esitti vastaavanlaisen kysymyksen jonka kautta muistin tämän.

   Mitä ne nyt siis käytännössä on ja mikä on se ero kasviperäsiin öljyihin?

   Olen tehnyt itselleni tästä ”hienon” muistiinpanon :D, jonka kopsaan sulle tähän suoraan.

   Mineraaliöljy terminä on historiallinen, ja sitä käytetään erottamaan maasta tullut öljy eläimistä ja kasvista tulleesta öljystä.

   Mineraaliöljy on raaka- eli maaöljystä tislaamalla jalostettua öljyä. Ja mitä on maaöljy? :) Maaöljy on syntynyt aikojen saatossa esihistoriallisista kasveista ja meren eliöistä, jotka ovat hautautuneet sedimentin alle. Kuumuus ja paine ovat muuttaneet jäännökset nestemäisiksi ja kaasumaisiksi hiilivedyiksi. Ja näitä hiilivetyjä käytetään kemianteollisuuden raaka-aineena.

   Oon ymmärtäny vaan että mineraaliöljyt luo kasvoille “kelmun” ja pitää kosteuden sisällään kun taas kasviöljyt imeytyy ja “oikeasti” kostetuttaa, onko edes sinnepäin?

   Kyllä, juurikin näin. :)

   Mikä se paha paha asia niissä on?

   Taipumus ihohuokosten tukkivuuteen, mikä on oikeastikin tutkimuksissa todistettu. Slikonithan esimerkiksi eivät minkään tieteellisen tutkimuksen perusteella tuki ihoa, mutta mineraaliöljyt kyllä. Copypeistaan tähän nyt toiselle lukijalle naputtelemani pitkän selostuksen asiasta:

   Mineraaliöljyt eivät ole “myrkkyä”. Ne ovat erinomaisia kosteuden pidättäjiä eli estävät kosteutta haihtumasta iholta. Ne eivät siis itsessään kosteuta, mutta muodostavat voimakkaan, vettä hylkivän, suojaavan kalvon. Siksi niitä käytetään paljon esim. ulkoiluvoiteissa.

   Hyvin kuivaihoisilla ja pienihuokoisilla ihmisillä mineraaliöljyt toimivat kosmetiikassa yleensä erinomaisesti. Toki kuivaihoisen voiteessa täytyy olla niitä “oikeastikin” kosteuttavia ja ihoon imeytyviä ainesosia, mutta mineraaliöljyillä tämä ihoon imeytetty kosteus saadaan myös pidettyä siellä.

   MUTTA, suurihuokoisilla, rasvoittuvaihoisilla ja epäpuhtauksiin taipuvaisella iholla nämä samat ainesosat eivät välttämättä toimikaan yhtä ihanteellisesti. Ja seurauksena voi olla ihon tukkeutumista ja näppyjä. Kuivalla iholla on yleensä aina todella pienet, tiukat huokoset. Mineraaliöljy on suurimolekyylistä ainetta eikä se “mahdu” tukkimaan kuivaihoisen huokosia. Mutta rasvoittuvalla ja sekaiholla on yleensä suuremmat huokoset, ja mineraaliöljy voi estää huokosta “hengittämästä” –> sen sisältämät tali ja lika eivät pääse ulos kun mineraaliöljy on tukkinut tien –> huokonen tulehtuu –> näppy.

   Eli tiivistettynä: on ihan ihotyypistä kiinni, onko mineraaliöljyllä negatiivisia vaikutuksia iholla. Toiset voivat käyttää niitä ilman mitään ongelmia, toisten iho menee heti tukkoon.

 25. 28

  Tirlittan sanoo

  Samaisen jutun lukeneena olen nyt muutaman viikon käyttänyt niveaa yövoiteen asemasta koko kasvoille ja täytyy sanoa että mulle tää toimii. Aluksi paksu ökötti pelotti ja ajattelin finnien riemastuvan, mutta päinvastoin. Iho on kosteutettu, rauhallinen ja levännyt. Eli ainakin minun pintakuivalle rasvaiselle iholleni tämä toimii.

  • 28.1

   Sanni sanoo

   Kiva kun kävit jättämässä käyttökokemuksen! :) Tällaiset kommentit hyödyttää aina muita lukijoita kun saa kuulla kokemuksia eri ihotyypeiltä.

 26. 29

  E sanoo

  Pakko jättää kommenttia, kun aihe on mulle niin ajankohtainen. Oon juurikin sellainen helposti näppyjä saava, isot ihohuokoset omaava sekä rasvoittuvan naaman kanssa elävä lähes kolmekymppinen nainen, joka on tutustunut Nivea Cremeen vasta muutaman viikon ajan. Naamassani oli muutamia näppyjä kun aloitin voiteen käytön ja muutamassa päivässä näpyt katosivat kokonaan pois, eikä uusia ole näkynyt. (Vertailuksi kerrottakoon, että niin mielelläni, kuin Lorealin pinkkiä pohjustusvoidetta käytänkin, niin saan siitä joka ikinen kerta muutaman näpyn, vaikka puhdistankin ihoni hyvin illalla.) Käytän voidetta ainoastaan öisin, meikin alle se on liian tuhti. Olen myöskin käyttänyt nyt reilun vuoden verran Lily Lolon meikkipuuteria (kiitos Sannin) ja mielestäni sekin näyttää ihollani entistä paremmalta ja jotenkin tasaisemmalta. En osaa tarkemmin selittää, kun en tunne termejä. Mutta ehdottomasti aion jatkaa Nivean käyttöä ihan niin kauan kuin hyvältä tuntuu ja näyttää. Jos näppyjä alkaa ilmaantumaan tai iho näyttää kamalalta, niin aina voin vaihtaa voidetta. :-) Vieläkö käytät voidetta sy-iholla? Oletko tykännyt?

  • 29.1

   Sanni sanoo

   Kiva kuulla kokemuksiasi! :)

   Kyllä käytän Niveaa sy-iholla, tosin en ihan joka päivä. Mutta joinain aamuina sy-ihoni on alkanut kummasti tuntumaan kireältä ja niinpä laitan Niveaa nykyään välillä myös aamuisin, ennen lähinnä iltaisin (siis Kreikan jälkeen, siellä laitoin aamuin illoin).

   • 29.1.1

    Nimetön sanoo

    Millä nimellä nuo mineraaliöljyt merkattu, siis olen näissä asioissa ihan tietämätön. Nyt itse ostin myös tuota Niveaa siskoni kertoi että hänen 19 vuotias tyttärensä oli ostanut nivea purkin ja hänen ihonsa ei ikään ollut ollut niin hyvä. Uskomatonta. Jos laitan sitä kuivalle sy-iholle onkohan aamulla valtavat silmäpussit? :)

    • 29.1.1.1

     Sanni sanoo

     Millä nimellä nuo mineraaliöljyt merkattu

     Tässä yleisimmät:

     PARAFFINUM LIQUIDUM
     PARAFFIN
     PETROLATUM
     ISOPARAFFIN (yleensä edessä C+numero)
     ISODODECANE
     ISOHEXADECANE
     ISOEICOSANE
     SYNTHETIC WAX
     OZOKERITE
     CERA MICROCRISTALLINA

     Jos laitan sitä kuivalle sy-iholle onkohan aamulla valtavat silmäpussit? :)

     Kokeilemalla selviää :) Itselläni ei ole ollut. Ihon turvotusherkkyys on yksilöllistä, yksi ei voi laittaa mitään paksua sy-iholle ilman kamalaa pussitusta, toinen voi sivellä vaikka tummelia :)

 27. 30

  Hanna sanoo

  On jo vanha postaus, mutta piti laittaa tuosta mineraaliöljystä. Se ei näemmä tukikaan huokosia.
  http://thebeautybrains.com/2006/05/18/does-mineral-oil-cause-zits/

  Myöskään tämän tyyppisten listojen mukaan (kanin iholla testattu?) se ei tee niin. http://jessaskin.com/wp-content/uploads/2015/01/Jessa-Comedogenic-Ingredients.pdf

  Sen sijaan Euceritista eli lanoliinialkoholista wikipedia sanoo, että tukkii. http://en.wikipedia.org/wiki/Acetylated_lanolin_alcohol

  • 30.1

   Sanni sanoo

   Oman ihon reaktiohan sen lopulta kertoo totuudenmukaisimmin, mikä tukkii ja mikä ei :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.