Älä missaa tätä: Kauppakatu

Jos tori on Kuopion sydän, tämä katu on sen valtimo: kulttuuria, yöelämää, legendaarisia ruokaravintoloita ja tärkeimpiä nähtävyyksiä varrelleen kerännyt Kauppakatu.

Jos tulet Kuopioon ja sinulla on vain päivä aikaa, omista se tälle kadulle.

Kauppakatu_IMG_5452

Useimmat kaupungissa vierailevat kohtaavat Kauppakadun juuri tässä, torin kulmalla Kauppahallin nurkalla, jossa Kauppakatu risteää Puijonkadun kanssa. Oikealla on Kauppahalli (tunnettu Veljmies-patsas jää juuri kuvan ulkopuolelle) ja vasemmalla Kuopion Lyseo.

Horisontissa häämöttää Kuopion terveydenhuolto-oppilaitos, johon Kauppakatu päättyy läntisessä päässään. Edit. Jahaps, Terveydenhuolto-opinahjo onkin muuttanut muualle. Mitä lie rakennuksessa nykyään…? Siellä on käsittääkseni toiminut muinoin sairaala.

Kauppakatu_IMG_5253

Kauppakatu kulkee koko keskustan läpi Valkeisen lammen kupeesta Matkustajasatamaan saakka. Sen varrella on niin paljon nähtävää, että kaikkien paikkojen koluamiseen saa kulumaan useampia päiviä.

Torilta länteen päin kadun varrella sijaitsevat Posti, Carlsonin tavaratalo, kahvila Houkutus ja kauppakeskus H-Talo. Torin kohdalla katua reunustavat Kauppahalli, kauppakeskus Aapeli ja Kuopion Lyseo. Me tutustumme Kauppakatuun torilta itään päin.

Kauppakatu_IMG_5456

Osoitteesta Kauppakatu 22 löytyy Kuopion todennäköisesti suosituin ja tunnelmallisin kahvittelupaikka, Kahvila Kaneli. Paikka on mm. More To Love Mimmin -lemppareita. :)

KahvilaKaneli

Kuva: Kaneli

Kuopio ei ole Helsingin tai Tampereen tapaan kahvilakaupunki, ja keskustan kaduilta saa todellakin ihan hakea kivoja istuskelupaikkoja. Suurin osa kaupungin kahvipaikoista on kauppakeskusten ja tavaratalojen kahvioita, jotka tunnetusti ovat vähemmän tunnelmallisia ratkaisuja. Minun vuosinani keskustan ainoa vähänkään perinteisempi, viihtyisä kahvila oli Burt’s, joka on sittemmin kadonnut katukuvasta. (Tietääkö joku onko Burt’silla vielä toimintaa..?)

Kaneli avautui vasta muutettuani pois Kuopiosta, mutta sen ilmestyttyä en ole juuri muualle kahvitreffejä Kuopion visiiteillä sopinut :) Ihastuttava, vanhoilla huonekaluilla sisustettu paikka jossa soi jazz – ja kahvikupit ovat suuria :D

Kauppakatu_Ravintolakortteli

Kanelilta eteenpäin jatkaessa kulkija kohtaa seuraavaksi Kuopion yöelämän keskuksen – Kauppakadun ravintolakorttelin. Yhdessä blokissa sijaitsevat kaikki kaupungin suosituimmat menomestat. Minun aikoinani juuri täysi-ikäistyneiden suosituin kohtauspaikka oli nykyisen Ale Pupin paikalla sijainnut Emigrant’s. Sinne liittyy paljon muistoja… Kuten sittemmin poistuneeseen Giggling Marliniin, jossa ehdin myös biletellä kiitettävästi ennen kuin muuttokuorma suuntasi ulos Savosta.

Kuopiolaiset, mikäs ravintola on nykyään se The Ykkönen?

Kauppakatu_IMG_5577

Kauppakadun ja Vuorikadun risteyksessä, heti ravintolablokin jälkeen (Vuorikadulta löytyy muuten vielä yökerho Ilona!) sijaitsee Kuopion Taidemuseo.

Allekirjoittanut on viihtynyt museoissa lapsesta saakka. Suosikkejani olivat Taidemuseo ja luonnontieteellisestä perusnäyttelystään tunnettu, sekin Kauppakadulla sijaitseva Kuopion Museo. Museot olivat minusta lapsena hurjan kiehtovia ja ne olivat minulle tavallaan leikkipaikkoja siinä missä puistotkin, vaikkei niissä tietenkään varsinaisesti leikitty. Muistan, että menimme kavereiden kanssa museoihin usein keskiviikkoisin, jolloin niihin oli vapaa pääsy.

Kauppakatu_IMG_5464

Olen tänään menossa katsomaan Taidemuseon tämänhetkisen näyttelyn, Carried by Light.

Kauppakatu_IMG_5468

Kuopion museotarjonta on erittäin runsas. Taidemuseon ja Kuopion Museon lisäksi voin suositella mitä lämpimimmin VB-valokuvakeskusta ja Korttelimuseota.

Kauppakatu_IMG_5478

Osoitteessa Kauppakatu 22-27 seisoo vanha, jykevä Suomen Pankin talo, joka kätkee sisuksiinsa suositut ravintolat Isä Camillon ja Pannuhuoneen. Isä Camillosta saa hyvää, joskin aika yllätyksetöntä ruokaa. Se on hyvä valinta jos haluaa laadukasta perusruokaa sofistikoituneessa miljöössä ja etsii jotain muuta paikkaa kuin ketjuravintolaa. (Kuopion suosituimmat ruokaravintolat ovat Amarillo ja Rosso…) Älä kuitenkaan tule turhaan repimään ovea sunnuntaisin, niinkuin minä olen tuskaisen monesti tehnyt vaikka kuopiolaisena minun pitäisi tietää paremmin. Sunnuntaisin ruokailumahdollisuudet Kuopiossa ovat todella rajalliset.

Kivijalan viihtyisä olutravintola Pannuhuone tunnetaan stand up -illoistaan. Terassi on kesäisin tosi kiva paikka.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rakennus Snellmanin puistosta päin. (Kuvattu toisena, pilvisenä päivänä… Kylläpäs näyttää kolkolta :))

Kauppakatu_IMG_5523

Heti Suomen Pankin talon jälkeen kohtaamme Suomen kolmanneksi vanhimman museorakennuksen, 1907 valmistuneen jugend-tyylisen Kuopion Museon. Vain Helsingin Ateneum ja Turun Taidemuseo ohittavat Kuopion vanhuksen iällään.

Kuopion Museo oli ehdottomia lempipaikkojani lapsena. Valtavassa museossa sai helposti kulumaan vaikka koko päivän täytettyjä eläimiä, akvaariokaloja ja vanhoja esineitä katsellen. Ylimmän kerroksen Savutupa oli aivan erityisen jännä paikka lapselle.

Kuopion Museo on loistava koko perheen kohde, jota voin suositella kaikille lasten kanssa Kuopioon matkaaville. Luonnontieteellisten ja kulttuurihistoriallisten näyttelyiden lisäksi museossa on myös vaihtuvia näyttelyitä.

Kauppakatu_IMG_5533

Jatkaessa Kauppakatua museolta alaspäin osuu kohdalle pian yksi Kuopion legendaarisimmista ruokapaikoista; Muikkuravintola Sampo.

Ravintola kuuluu tunnetuimpiin muikkupaikkoihin ihan koko maamme tasolla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sampo on tarjoillut ”lekentaarista evästään” jo vuodesta 1931. Jos kala maistuu, niin älä jätä Sampoa väliin!

Kauppakatu_IMG_5542

Kauppakatu_IMG_5543

Tähän päättyy Kauppakatu. Kadun itäinen pää kohtaa Kallaveden ja matkustajasataman. Selän takaa löytyy…

Kauppakatu_IMG_5544

…kesä-Kuopion rakastetuimpiin ravintoloihin kuuluva Wanha Satama.

Kauppakadun päähän samoillut kulkija palkitaan kesäisin kaupungin eloisimmalla tunnelmalla josta vastaavat vilkas matkustajasatama Kallavesi-ristelijöineen, satamatori, tunnelmalliset ravintolat ja kesä-heinäkuun taitteessa vuosi vuodelta suositummat Viinijuhlat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wanhan Sataman terassilla kesällä 2013… Ravintola on kiinni talvisin ja avaa jälleen vappuaattona.

Kauppakatu_IMG_5548

Wanhan Sataman takana levittäytyy Kallavesi. Järviristeily on Kuopion kesävierailijalle ehdoton must!

Kauppakatu_IMG_5556

Kauppakatu_IMG_5553

Kauppakatu-kävelymme päättyy Matkustajasatamaan, josta puolestaan on vain kivenheitto matkaa ihastuttavalle Väinölänniemen ulkoilualueelle. Jos rantakassi sattui mukaan, tästä on hyvä jatkaa kesällä kohti Vänärin pehmeää hiekkarantaa….

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Tosi kiva tää Kuopio-postaussarja! Syksyllä jos hyvin käy ja pääsen opiskelemaan olis edessä muutto Kuopioon, niin mielenkiinnolla luen entisen kuopiolaisen vinkkejä mahdolliseen uuteen kotikaupunkiin :)

 2. 2

  KittyKat sanoo

  Kaneli on kylla ihan ykkonen! Houkutuskin on ok, mutta eihan se tavaratalon kyljessa oleva paikka ole niin hirvean tunnelmallinen kylla…

  Olen yrittanyt tassa vuosien saatossa muistaa, etta mika siina Ale Pupin paikalla oli. Emigrant’s!! Totta!! Siella tuli pyorittya itsekin joskus. Ja Henkassa tietysti… Sinne kinuttiin joskus (Henkkaan) alaikaisina, eli tuossa 18-19v.

  Oltiin Kuopiossa joulun aikaan ja voin sanoa, etta oli kuule joulunpyhina hiljaista! Ei meinannut minkaanlaista ruokapaikkaa loytya suosiolla ja pitikin marssia Heseen siella kaukana jossain poliisiaseman lahella. Pannuhuone oli visusti kiinni ja taidettiin paatya Helmeen yksille sen sijaan…

  Voi etta, mina varmaan stalkkaan naita postauksia koko viikon ja kayn taalla kommenttiboksissa huutelemassa valilla. :)

  KittyKat

  • 2.1

   Sanni sanoo

   Houkutuskin on ok, mutta eihan se tavaratalon kyljessa oleva paikka ole niin hirvean tunnelmallinen kylla…

   Ei ole kovin tunnelmallinen ei. Vaikka sentään asteen mukavampi kuin vanhoissa tiloissaan Carlsonin yläkerrassa. Luulen, että kuopiolainen kahvilla käyvä kansa on valtaosin sellaista, jolle kelpaavat tuollaiset tavalliset, perustyylin-pöydät-tuolit-ja-palvelutiski -konseptin mukaiset kahvilat vailla mietittyä, persoonallista sisustusta ja kodikkuutta. Siksi Kanelin tyyppisille tunnelmapaikoille ei oikein ole tilaustakaan…. Jännä juttu. Etenkin kun miettii, että Kuopiossa yliopistokaupunkina asuu valtavasti nuorta porukkaa joita kahvilakulttuurin kuvittelisi kiinnostavan.

   Uudistunut Houkutus saa kuitenkin lisäpisteet takaseinän hauskoista ”porraspöydistään” :)

   • 2.1.1

    milipili sanoo

    Mää ristin noi jo hipsteriportaiksi! Jotenkin niin irrallaan oleva elementti jonne menee porukka näyttäytymään, olen kahvilla,tosi viileetä =D

    Burts on Hallissa nykyään.

    • 2.1.1.1

     KittyKat sanoo

     Ahaa! En tiennytkaan, etta siella on jopa hipsteriportaat! Helekkari! No, sinne on mentava hipsteroitymaan itsekin sitten varmaan ensi reissulla. :D Ou jes.

   • 2.1.2

    anonymous sanoo

    Jännä juttu. Etenkin kun miettii, että Kuopiossa yliopistokaupunkina asuu valtavasti nuorta porukkaa joita kahvilakulttuurin kuvittelisi kiinnostavan.

    yo-opiskelijat ovat usein köyhiä (ei varaa kahvilan kahveihin) ja roikkuvat (ainakin kaikki minun kaverit) halvoissa kampuksen kahviloissa, joista pääsee näppärästi luennoille ja kirjastoon :D melkein voisi sanoa, että yo:lla on oma kahvilakulttuurinsa – ainakin mun kampuksella. kuopiossakin taitaa kampus olla aika syrjässä keskustasta, joten vaatinee vaivaa ja ponnisteluita mennä sinne kahvittelemaan. kaneli on kyllä ihana, siellä tulee käytyä melkeinpä jokaisella kuopion-visiitillä :)

    taas kiva postaus, sun pitäisi harkita uraa matkakirjailijana! tästäkin sain paljon vinkkejä seuraavaan reissuun. museo on jäänyt jostain syystä välistä, jostain syystä olen jumittanut taidemuseossa, joka sekin on todella laadukas paikka.

    • 2.1.2.1

     Sanni sanoo

     yo-opiskelijat ovat usein köyhiä (ei varaa kahvilan kahveihin) ja roikkuvat (ainakin kaikki minun kaverit) halvoissa kampuksen kahviloissa

     Aa, no niinpä tietenkin…. Huomaa että meikäläinen ei ole akateemisesti kouluttautunut, ei ole yliopiston kahvilakulttuuri tuttua :D Mutta käyhän tuo järkeen, opiskelijat sumpittelee ennemmin kotonaan tai kampuksella.

     Kovasti kiitoksia matkakirjailija-kommentista, otan sen imarreltuna vastaan vaikka tiedänkin, etteivät kirjoitustyylini ja -taitoni ole kirjailija-tasoa. Mutta blogiin tyylini sopii, ja kun tykkään kirjoittaa niin mikäpä sen ilostuttavampaa kuin saada kirjoittaa tällaista vapaatyylistä julkaisua joita toiset vielä tykkäävät lukea :)

     Taidemuseosta – tuo Marja Pirilän näyttely on muuten mieletön! Jos tiesi sattuvat Kuopioon ennen 25. päivää niin kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa tuo, lumoavimpia näyttelyitä mitä olen nähnyt aikoihin. Camera obscura -tekniikalla otettuja, visuaalisesti aivan upeita kuvia. Jokaisen eteen olisi voinut jäädä katselemaan ainakin vartiksi. Taide <3

 3. 4

  Nexus sanoo

  Voi ei, Burts on lopettanut? Kävin ammattikouluni Kuopiossa vaikka Jyväskyläläinen olenkin ja olin harjoittelussa Burtsissa kouluaikana. Ihana paikka, ihana omistaja, ihanat työntekijät. Tein siellä harjoittelun jälkeen koulun ohella vuoroja aina kun tarvittiin ja olisin töitäkin koulun jälkeen saanut jos veri ei olisi vetänyt takaisin Jyväskylään. Harmi :/

 4. 5

  anna sanoo

  Mukavaa lukea Kuopiojuttuja. Sellainen huomio vielä, että ravintolakulttuuri on muuttunut huomattavasti monipuolisempaan suuntaan! Olen nyt asunut muutaman vuoden täällä eikä kertaakana ole tarvinnut turvautua Amarilloon tai Rossoon. Löytyy esimerkiksi meksikolainen, nepalilainen, pari japanilaista, kreikkalainen ja italialainen ym. ja oikeesti hirmu hyvää ja kohtuuhintaista sapuskaa. Kasvissyöjätkin on otettu kiitettävästi huomioon! : )

  • 5.1

   Sanni sanoo

   Sellainen huomio vielä, että ravintolakulttuuri on muuttunut huomattavasti monipuolisempaan suuntaan!

   On ehdottomasti! :) Sen tulen huomioimaankin teemaviikon ravintoloille omistetussa päivässä. Mutta sunnuntaisin on silti onnetonta. Etnisestä ruoasta tykkäävät ehkä pärjäävät, mutta klassisempien ravintoloiden hakijoilla on heikkoa.

 5. 6

  sonja sanoo

  Tää teemaviikko on kyllä mainio! :)

  Pyydän, tee samanlainen Tampereesta! Vaikkakin pelkään jo valmiiksi kuinka paljon rintaa puristaa lukea sitä, kun olen ”joutunut” pois muuttamaan. Välillä jos näen kuvia Tampereelta vaikka instassa tai blogeissa, tunnen oikean fyysisen pakahtumisen tunteen kun kaipaan sinne niin :’D.

  Hassua miten muutamassa vuodessa voikin johonkin paikkaan kiintyä :)

  • 6.1

   Sanni sanoo

   Pyydän, tee samanlainen Tampereesta!

   Hehheh, laitetaan harkintaan :D Voisi olla hauska toteuttaa siinäkin mielessä, että edelleenkin olen itsekin Treella ihan turisti ^_^

 6. 7

  Kia sanoo

  Kuopio ja yleensäkin Savo ovat mulle aika tuntematonta maaperää, mutta ei kauaa kun näitä luen. :)

  Ihanan sympaattinen kaupunki, kiitos näistä postauksista!

  • 7.1

   Sanni sanoo

   Ihanan sympaattinen kaupunki

   Eikö olekin :) Kyllä mä Kuopiosta tykkäsin nuorempanakin, mutta kun täällä oli kasvanut niin ei osannut enää nähdä ”metsää puilta” ja kyllästyi. Kun otin etäisyyttä niin löysin kaupungin ihan uudella tavalla <3

 7. 8

  ella sanoo

  Kauppakadulta kannattaa horjahtaa lounasaikaan Puijonkadulle Ravintola Urbanista istumapaikkaa kärkkymään. En tosin tiedä, miten palvellaan erityisruokavalioita noudattavia ts. suostuvatko soveltamaan, mutta varmasti henkilökunta osaa ainakin kertoa, mitä kulloinkin tarjolla olevat vaihtoehdot sisältävät :)

  Elävän musiikin luoman tunnelman perässä oleva kipittelee Kuninkaankadulle King’s Crowniin, ja taitaapa sieltä ruokaakin saada.

  • 8.1

   Sanni sanoo

   Tänään juuri yritin Urbaniin ja päivän kalaruoka oli tietysti jo lopussa :)

 8. 9

  Kuopiossa elämänsä asunut sanoo

  Nuorten keskuudessa kyseisistä ravintoloista menevin taitaa olla Tähti, vaikka k20 onkin. Baareista Onnela ja Passion Club on ne menomestat. Jutustelupaikaksi nuorille yleensä menee Ale Pub (joka on mielestäni paljon tasokkaampi kuin mm. Helsingissä ja Tampereella, ovat sielläpäin aikalailla räkälöitä) Ilonassakin pyörii paljon porukkaa, kuhan on sen 20 täyttänyt. Kahviloista Coffee House on aivan tupaten täynnä nuorisoa ja siellä pyörii päivittäin lähes sama nuorisoporukka. Burtsilla ei kyllä ole Kuopiossa toimintaa, ainakaan keskustan lähettyvillä..

  • 9.1

   Sanni sanoo

   Kahviloista Coffee House on aivan tupaten täynnä nuorisoa ja siellä pyörii päivittäin lähes sama nuorisoporukka.

   2000-luvun versio meidän Rosso-jengistä ^_^ <3

 9. 10

  Maijjuhei sanoo

  Ei oo terveydenhuolto-oppilaitos eli nykyinen ammattikorkea enää Kauppakadun päässä! Sosiaali- ja terveysala muutti reilu vuosi sitte Technopolikselle Prismaa vastapäätä, merkonomit muutti jo pari vuotta aiemmin. Ite tykkäsin kyllä enemmän Valkeisen vieressä olleesta koulusta :(, mutta onneksi ei tavinnu opiskella uudessa paikassa kauaa. Ja kuten Ella sanoikin kannattaa tosiaan poiketa lounaalla Urbaniin! Kuvista muuten pisti silmään Kauppakadun baarien uudet aiempaa leveämmät terassit!

  • 10.1

   Sanni sanoo

   Ei oo terveydenhuolto-oppilaitos eli nykyinen ammattikorkea enää Kauppakadun päässä!

   Ok, kiitän tiedosta ja korjaan :)

 10. 11

  j sanoo

  Giggling Marlin oli 18v. ihan ehdoton lemppari, harmi kun se lopetti. Myös passionissa ja onnelassa tuli ravattua ahkerasti. Uusissa baareissa ei ole tultua käytyäkkään, vaikka kuinka ollaan kavereiden kanssa suunniteltu, että lähdetään verestämään muistoja joku kerta ;). Voi niitä meidän nuoruusaikoja kun passionista sai 1€ viinabatterya tai las palmaseja. Nykyään Ilona taitaa olla se THE juttu?

 11. 12

  Iitanen sanoo

  Toinen Kuopion ravintolamaailman uusi helmi on meksikolainen ravintola Panza – kannattaa ehdottomasti käydä kokeilemassa! Jos ei syömässä niin ainakin drinkillä hauskasti sisustetussa baariosiossa.

  • 12.1

   Sanni sanoo

   meksikolainen ravintola Panza – kannattaa ehdottomasti käydä kokeilemassa!

   Huomenna ollaa suuntaamassa sinne Milin kanssa :)

 12. 13

  sanoo

  Kuopiohan vaikuttaa ihan mukavalta paikalta sinun kamerasi lävitse. :) Vähän harkitsen laittaisiko sinnekin työhakemusta menemään ensi syksyä varten… Ehkä tämä saattoi olla se viimeinen sysäys ettei Kuopio kuulosta enää ihan ylivoimaiselta, jos nyt vaikka sattumalta saisikin sieltä töitä… :D

 13. 14

  Maija sanoo

  Hei Sanni!

  Saanen tehdä päivityksen Kauppakadun päässä olevasta Savonian terveydenhoito kampuksen paikasta, se ei ole ollut yli vuoteen enää siellä! :) Homeongelmia kaikissa rakennuksissa, joten muutto tuli…

  Siinä on nyt kauniilla paikalla oleva tontti, johon pitäisi keksiä uutta toimintaa (ja homeiset rakennukset totta kai ensin hoidella). Tietääkseni tontille on jo tehty arkkitehti kilpailutus, saapi nähdä mitä kaupunki antaa siihen rakennuttaa.

  T. tonnikalapullia säännöllisesti syövä terveydenhoitajaopiskelija Kuopiosta :)

  • 14.1

   Sanni sanoo

   Siis se vanha sairaala(?)rakennuskin on tyhjillään? Voi että, se on niin kaunis, toivottavasti sitä ei pureta…!

   • 14.1.1

    MillaKaroliina sanoo

    Kyseessähän on siis vanha Lääninsairaala ;) oma mummokin on siellä ollut aikoinaan töissä :) Myös lääninvankila on sijainnut sairaalan naapurissa. Ravintoloihin täytyy suositella Puijonsarvessa sijaitsevaa Ehtaa! Loistava ruoka ja palvelu, oma suosikki bataatti”ranskalaiset”. Erityisruokavalioista en valitettavasti osaa sanoa mitään :) Hyvä, että Kuopiostakin kirjoitellaan, kyllä kalakukot joutaakin tulla tietoisuuteen! ;)

    • 14.1.1.1

     Sanni sanoo

     Kyseessähän on siis vanha Lääninsairaala ;)

     Kiitos :)

     Ehtasta – heheeei mikä sattuma, juuri eilen kävin tsekkaamassa Ehtan menun ja juuri nuo bataattiranskalaiset osui positiivisesti silmään. :) Menu näytti muutenkin oikein hyvältä. Taitaa kuitenkin jäädä Ehtassa ruokailu seuraavaan visiittiin, nyt alkaa olla ulkonasyönti-kiintiö tehokkaasti täynnä. Huomenna vielä dinner-date Panzassa ja sitten on tämän kerran ravintolat hoidettu :)

 14. 15

  Noora sanoo

  Ikinä ennen en ole sulle kommenttia kirjoittanut, mutta nyt on pakko, koska Kuopio <3 itse asuin siellä 20 ensimmäistä vuotta elämästäni, nyt asun muualla mutta sydän sykkii edelleen Kuopiolle! Näin muualla asuvana tuntuu, että nyt jotenkin näkee sen kaupungin kaiken ihanuuden paremmin. Kuopioon on aina ihana palata!

  • 15.1

   Sanni sanoo

   Kivaa että kommentoit, Noora :) Se on totta että kaupungin näkee eri lailla kun on ”tottunut siitä pois”, jopa mittasuhteet tuntuvat nyt erilaisilta. :) Keskusta on aivan ihanan kompakti ja penskana niin kaukaiselta tuntuneeseen satamaankin heilahtaa torilta alle vartissa :)

 15. 16

  Neilikka sanoo

  Vitsi miten ihana postaus! Itse asustan naapurikunnassa ja käyn Kuopiossa melko usein. Tällainen turistinäkökulma toi aivan uuden kiinnostuksen koko Kaupunkia kohtaan! Taidanpa viettää Kuopiossa kesällä kunnon turistipäivän. Yleensä Kuopiota tulee ajateltua vain ostosten tekemisen näkökulmasta. :D

 16. 17

  Juuli sanoo

  Melkein itku tulee näitä lukiessa..<3 Kuopio-ikävä taitaa olla kovempi kuin olen itselleni myöntänytkään.

 17. 18

  Katri sanoo

  Off-topic – jos et ole vielä tietoinen, niin aattelin vinkata että torstai-iltana klo 21 Teemalta tulee dokumentti lentopelosta! Ajattelin heti sinua ja sun lentopelkoa, kun näin mainoksen (onko tää vähän creepyä :D)

  • 18.1

   Sanni sanoo

   Kiitos, aion ehdottomasti katsoa :) Eräs toinenkin lukija ystävällisesti siitä vinkkasi (ja vinkit tulevat tarpeeseen sillä en itse oikeastaan koskaan katso telkkaa ja kaikki hyvätkin ohjelmat menee ohi). Ollaan huomenna menossa illalla teatteriin eikä ihan ehditä ysiksi kotiin, mutta onneksi missatun alun voi katsoa myöhemmin Areenasta :)

   • 18.1.1

    MillaKaroliina sanoo

    Tästähän tulee kohta jo tapa heitellä kommentteja tänne! :D Pakko tähän sanoa että luin kyseisestä dokkarista että se on omiaan aiheuttamaan lentopelkoa eikä todellakaan lieventämään sitä! Kannattaa siis harkita ehkä vielä uudestaan, katsooko..

    • 18.1.1.1

     Sanni sanoo

     Ehdin nähdä viimeiset 20 minuuttia ja oli vähän ahdistavaa… Aion kuitenkin katsoa missatun alun huomenna Areenasta. Se mies-raukka…. Mä en vielä ole ihan itkenyt lennoilla… Mutta pystyin kyllä niin ymmärtämään niiden ihmisten tuntemuksia. Kun järki ei auta :(

 18. 19

  Anniina J sanoo

  Vitsi miten on kiva lukea näitä, jos kaikki sujuu suunnitelmien mukaan niin myös täällä olis ens syksynä suuntana Kuopio :) Jotenkin jo kouluja selaillessani Kuopio houkutteli vaikka en oo tainnu käydä kuin kerran tai kaksi enkä ees oikein muista mitään, ja nyt viimeistään alkoi tuntua siltä, että tuolla on miun paikka! Katsellaan :)

  • 19.1

   Sanni sanoo

   ja nyt viimeistään alkoi tuntua siltä, että tuolla on miun paikka!

   Kivaa :) Onhan Kuopio pieni, mutta niin ovat kaikki muutkin Suomen kaupungit niitä paria hassua lukuunottamatta… Tämä on Suomi :) Kuopio on juuri sopivan kokoinen. Mä olen vanhemmiten tajunnut, että vaikka rakastankin myös suurkaupunkeja sykkeineen, niin kaikkein eniten viihdyn pienillä paikkakunnila joissa alueen tarjonnasta tulee saatua kaikkein parhaiten irti :) Se on hassua; kun ympärilläsi on tuhat ja yksi mahdollisuutta, et lopulta välttämättä valitse niistä oikein mitään koska joudut runsaudenähkyyn. Kun ympärilläsi on 10 mahdollisuutta, tartutkin niihin kaikkiin. :) Koska ehdit ja valinta on helppoa ^_^

 19. 21

  MM sanoo

  Siis nyt oli yllätys suuri, kun tulin pitkästä aikaa blogiisi ja täällä juttua rakkaasta kot´kaapunnista, mittee?! :D Mikä sun yhteys sinne on? Pois muuttaneena hirveä ikävä paikkaa, vaikka siellä vasta pääsiäisen vietin :/

  Kaunis kaupunki noin sijainnin, luonnon puolesta, mutta uusimmat ja suunnitteilla olevat rakennukset suorastaan suututtavat askeettisuudellaan. Voitko kuvitella, että Rönön saareen haluttiin korkea kerrostalo?! Onneks se hanke kaatui. Juuri äidin kanssa lenkillä Haapaniemellä kauhisteltiin miten se leffateatterin talo nous korkeana valkoisena laatikkona pilaamaan maiseman järveltä katsottuna, niin mitenhän hyvältä pieneltä saarelta kohoava tornitalo näyttäis… Hahaha, anteeksi paasaus :D

 20. 22

  Reetta sanoo

  Miten hauskasti eksyinkään lukemaan tätä postausta just nyt, kun olen itse muuttamassa Kauppakadulle… Ulkopaikkakuntalaisena kun paikalle saavun, niin kiva tietää, että ihan siinä oman asuinkadun varrella näin paljon kivoja paikkoja! Kuopiolainen serkkuni valisti myös, että Kauppakadulla onpi Kuopion baarikatu, joten opiskelijariennoista tullessa ei voi oikein eksyä viinihuuruissaankaan, kunhan osaa kävellä suoraan… :D

  • 22.1

   Sanni sanoo

   Joo, Kauppakatu on aika näppärä osoite paljon bilettävälle :D

   Oikein mukavaa Kuopiota! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.