Aika, jolloin Levi’s-mies vielä ui altaiden läpi

Sarjassamme ”tällä-nyt-ei-ole-mitään-tekemistä-kosmetiikan-kanssa”, mutta………. Pakko aina välillä päästä fiilistelemään ysärijuttuja! ^_^ Mun pitää ihan luoda tänne uusi tunniste ’Ysäri’, kun näitä saattaa aina silloin tällöin purskahtaa blogiin saakka.

Mutta siis. Monet varmasti muistavat ajan, jolloin Leviksen farkkumainokset olivat SE juttu. Levi’s on tehnyt suuria TV-mainoskampanjoita jo 80-luvulta lähtien, mutta 90-luku oli niiden ehdotonta kulta-aikaa. Mainosfilmeihin panostettiin julmetusti; ne olivat upeasti, mieleenjäävästi ja välillä jopa taiteellisella ambitiolla toteutettuja, niihin palkattiin lupaavia ohjaajaneroja (joista monista tuli myöhemmin tunnettuja nimiä) ja ennenkaikkea – niihin valittiin tarttuvia biisejä joista tuli maailmanlaajuisia hittejä. Yhteen aikaan tuntui siltä, että oli Leviksen kampanjassa mikä tahansa ralli, siitä tuli hitti.

Mutta ajat ovat muuttuneet. 2000-luvulla eivät Leviksen mainokset enää ole puheenaihe. En edes muista, milloin olisin viimeksi nähnyt Leviksen TV-mainoksen. Tehdäänkö niitä enää ylipäänsä…?  Viimeisin suuri hitti taitaa olla 10 vuoden takaa…. Mutta palataan vielä  90-luvulle muistelemaan joitain Leviksen suosituimpia mainosfilmejä.

Aloitetaan omasta suosikistani, jonka biisi oli myös yksi kautta aikojen suurimmista Levi’s-menestyksistä. Vai onko blogin lukijoiden joukossa ketään, joka ei tietäisi Spaceman-biisiä? ^_^ Mä tykkään tästä mainoksesta jostain syystä ihan hirveästi, siinä on ihana värimaailma ja tyttö oli 16-vuotiaan Sannin mielestä jotain niin kaunista että olin kateudesta vihreä.

1995  (Babylon Zoo – Spaceman)

Seuraava klippi on samaiselta vuodelta, ja siivitti Shaggyn Boombasticin listojen kärkeen. Tämä savianimaatiojuttu ei ollut mielestäni niin tyylikäs, mutta aika hauska sekin ja aivan erilainen kuin edellinen filmi.

1995  (Shaggy – Boombastic)

Seuraava filmi on ensimmäinen Levi’s-mainos jonka muistan nähneeni. Biisi on vuodelta 1952, mutta se julkaistiin uudelleen Levi’s-kampanjan tuoman suosion myötä. Ihana biisi ja ihana tunnelma filmissä, tällaisia ei enää näe tv:ssä. Niin yksinkertainen mutta niin toimiva. Shrink to fit!

1992 (Dinah Washington – Mad About The Boy)

Tämä mainos vuodelta 1990 ei ehkä ole kekseliäimpiä Levi’s-filmejä, mutta se tunnetaan sinä Levi’s-mainoksena, jossa esiintyy Brad Pitt.

1990 (Marc Bolan – 20th Century Boy)

Vuoden 1997 filmi oli moneen aikaisempaan verrattuna jopa aika tylsä, mutta Smoke Cityn vastustamattomasta portugalin ja englanninkielisestä biisistä tuli suuri hitti joka tapauksessa.

1997 (Smoke City – Underwater Love)

Tässä filmissä yhdistyvät Levi’s-filmin klassikkoainekset; paidaton, kylpevä, raamikas mies, koukuttava musiikki ja vitsikäs loppu.

1994 (Stiltskin – Inside)

Tarvitseeko tätä filmiä edes esitellä? Kaikki muistavat varmasti hellyttävän Flat Ericin, jonka ympärille Levi’s teki useita eri mainoksia.

1999 (Mr. Oizo – Flat Beat)

Viimeinen filmi on niitä harvoja, jossa musiikkia tärkeämpi oli ohjaaja. Nimellä ”Drugstore Boy” kulkevan filmin ohjasi Michel Gondry, joka tunnetaan töistään musiikkivideoiden puolella. Hän on myös ohjannut yhden kaikkien aikojen omista lempielokuvistani ”Tahraton Mieli” (2004).

1995 (Biosphere – Novelty Waves)

Tuliko kenellekään flashbackkeja 90-luvulta ja Music TV:n kulta-ajoista? Those were the days…….

Kommentit
 1. 2

  nianau sanoo

  Kyllä! Ja muistan elävästi kuinka sitä ”swimmeriä” odotettiin tulevaksi mainoskatkolla. Ihan kuin siitä olis iäisyys vaikka onkin vasta n.15 vuotta, tekniikka on vaan kehittynty niin huimasti.

 2. 3

  sanoo

  Tuon Shaggy-savivideon muistan kuin se olisi tullut eilen. Ala-asteikäisen suussa ”mister lover lover” kääntyi sujuvasti mr. looba-loobaksi. :D

  Ja Flat Eric on _ihana_ (ja biisi saa niskan nykimään edelleen). Entisen poikaystäväni autossa roikkui R-kioskilta ostettu Eric-pehmo takalasissa imukupeilla. :)

 3. 4

  sanoo

  Mua ärsyttää, ko sä aina laitat, että tohon malliin, että tällä-ei–oo-mitään-tekemistä-kosmetiikan-kanssa.. tms.
  Mitä väliä! Jutut ko jutut! siinä ne menee ko kosmetiikkaki.

  • 4.1

   Sanni sanoo

   No niin meneekin! :D Yritän kai kuulostaa hauskalta, mutta en aina onnistu! ^_^

   • 4.1.1

    sanoo

    Nämä ysärijututhan on -omalla erikoisella tavallaan- pikemminkin askel muotiblogeihin päin ;D Onhan 90-lukukin jo kohta vintagea, eikös? :D

 4. 6

  Milla sanoo

  Pitäisi olla joku Levi’s mainos, jossa soi suomalaisen bändin Pepe Deluxen biisi. Yritin löytää mainosta mutta en onnistunut siinä :/ Pepe Deluxea kuuntelen kuitenkin ahkerasti <3

  Wikipediakin sanoo näin: Pepe Deluxén tekemä musiikki on soinut muun muassa Lee Jeansin ja Leviksen maailmanlaajuisissa farkkumainoksissa.

  • 6.1

   Sanni sanoo

   Mä muistan kanssa sen Pepe DeLuxen biisin ja hämärästi mainoksenkin, mutta Tuubissa se ei osunut silmään vaikka kuinka selasin.

 5. 7

  Kathryn sanoo

  Täällä ainakin yksi lukija, joka diggailee kovasti näistä ysärinostalgiapostauksista – ja jolla on yhä Flat Eric -pehmolelu tallessa… :D.

 6. 8

  sanoo

  Ainoo Levi’s mainos minka muista on se mies ajaa moottoripyoralla sinne toimistoon. Ne soittaa sita The Joker biisia siina :)

 7. 9

  neitykkä sanoo

  Itse tulin maailmaan vasta vuonna 1990. Joten ei ollut tuttuja ei. :D
  Mutta, tosi kivoja kyllä ! Ja ja, muutenki on mun mielestä kiinnostavaa nähdä ihan vaan jonku yksilön näkökulmasta esiteltynä kaikkia ”hienoja” juttuja ysikytluvulta, vaikkei ite ookaan niitä parhaimmillaan ollu elelämässä (tai oon joo, mutta niin skidinä). :D Huisia !

 8. 10

  kaisu sanoo

  oon etsiny tuota vuoden ’92 mainosta, muistan sen tosi hyvin :D ihana kun laitoit nää videot! :) spaceman ja inside oli mun lempibiisejä, kun nuo mainokset tuli….

 9. 11

  outsider sanoo

  Onko Flat Eric tuo pehmolelu? En muista nähneeni noita mainoksia, mutta en ehkä muutenkaan tajunnut MTV:n viehätystä, vaikka yritin kyllä kun muutkin sitä katsoivat. Biisit ovat kyllä hyvinkin tuttuja. :)

 10. 12

  sanoo

  Jihaa! Mahtavaa Sanni!

  Mä olin ihan unohtanu nää mainokset, mutta muistuivathan ne mieleen tuota ekaa lukuunottamatta. Sain palasen nuoruutta takaisin… ;)

 11. 13

  Johanna sanoo

  Ah, Music Television soitti vielä tuolloin musiikkia ja sieltä tuli pari hassua ohjelmaa, esim Daria, joka oli aivan mahtava ja ihan yltiösuosikkini.

  Itse fiilailin enemmän kilpailijan mainoksia eli Dieselin… for succesful living. Ne olivat aivan huippuja, erityisesti Dieselin School’s out, jonka kappale junnaa EDELLEEN päässäni! Dieselin Mono Village oli myös aivan nerokas!

  Jos joku haluaa fiilailla niin tässä on Dieselin mainoksien soittolista Youtubes: http://www.youtube.com/watch?v=FS-n_1JxV7A&p=C0249ED1380E4D84&index=6&playnext=2

  • 13.1

   Sanni sanoo

   Mäkin kyllä tykkäilin Dieselin mainoksista, mutta jotenkin Leviksen pätkät on mulle vieläkin suurempia klassikoita. Dieselin ”Le Look Le Plus Cool” -mainokset oli yhdet mun suosikeista.

 12. 14

  saana sanoo

  Mä en ollut kuullut Spaceman-biisiä koskaan! Kuulosti kivalta! :D
  t. 92-vuonna syntynyt

 13. 15

  sanoo

  Oijoiii! leviksen mainokset oli ihania <3 ja flat eric ihan erityissuosikki, se biisikin (flat beat) oli niin ihana. Mulla on kotona jopa iso Flat Eric -pehmo :D

 14. 16

  merikukka sanoo

  Voi miten kiva postaus! Mieleen on jäänyt ainoastaan tuo Boombastic-mainos, kun se on niin hauska.

 15. 17

  Katri sanoo

  Mä tunnen itseni kyllä niin nuoreksi, kun en muista yhtäkään Levis-mainosta telkkarista, vaikka kyllä mullakin muutamat löytyi teininä kaapista :DD

  Törmäsin pari viikkoa sitten sinun blogiin ja siitä asti olen käynyt säännöllisesti lukemassa. Asun itse Saksassa ja olen alkanut miettimään pitäisikö itsekin alkaa kokeilemaan luonnonkosmetiikkaa ja shampoita jne, koska täällä niitä saa joka paikasta ja hintakin on vähän edullisempi kuin Suomessa. Kiva lukea sinun kokemuksia ja arviointia, koska itselläni ei ole minkäänlaista kokemusta luonnonkosmetiikasta enkä kyllä ole hirveästi miettinyt normaalien meikkien, shampoiden, rasvojen jne. kohdallakaan, mitä tuotteet sisältävät. Erityisesti itseni yllätti tuo Saksassa tehty testivertailu shampoiden välillä: Lidlin proteiinishampoo on aivan yhtä hyvää kuin Lorealin vastaava korjaava shampoo. O_o

  Musta tuntuu, että Saksassa ihmiset on paljon tietoisempia tuotteista, joita ne käyttää ja tarjolla on paljon tietoa ja testivertailuja ja ihmiset ostaa ja käyttää paljon enemmän luontaistuotteita (varmaan jo senkin takia, että ne on ”suht edullisia”). Itseäni välillä huvittaa, kun jokaisessa pakkauksessa on melkein joku sertifikaatti tai testivertailutulos :D Bio-kauppojakin on joka nurkalla ja ”tavis-ruokakaupasta” saa melkein kaikki tuotteet biona. Huomasin myös viime kesänä Suomessa käydessäni, kuinka Suomessa tytöt ja naiset näyttävät keskellä päivääkin siltä, että olisivat lähdössä baariin, koska ”pakkelia” on naamalla niin paljon. Itse olen tykännyt hirveästi sinun meikkiohjeistasi, koska itse en ole hyvä meikkaamaan ja toiseksi sinun meikkisi ovat mielestäni luonnollisia ja kevyitä :-) Olen alkanut vähentämään meikkaamista melko paljon ja nyt päätin kasvattaa oman hiusvärin takaisin, koska hiukseni ovat rispaantuneet, kuluneet ja näyttävät surkeilta… Olisiko sinulla hyviä vinkkejä, kuinka kärsineet hiukset vähän parempaan kuntoon? Käytätkö itse muuten jotain luontaistuotteita, koska hiuksesi, kyntesi ja ihosi näyttävät niin hyviltä ;-)?

  Kiitos kivasta blogistasi! Se on ainakin avannut minun silmiäni ja olen saanut hyviä meikkivinkkejäkin :-)

  • 17.1

   Sanni sanoo

   Saksassa on varmasti todella hyvät mahdollisuudet kokeilla luonnonkosmetiikkaa, joten käytä ihmeessä tilaisuus hyväksesi. :) Käsittääkseni esim. jotkut Santen tuotteet maksaa siellä alkaen 3 euroa.

   Kärsineisiin hiuksiin auttavat parhaiten sakset, ja sen jälkeen huolellinen hoito öljypitoisilla hoitoaineilla ja hyvillä leave-in-hoitoaineilla. Mikäli latvat rispaantuvat, on latvasuoja ihan ehdoton juttu.

   Tarkoitatko tuolla ’luontaistuotteilla’ jotain ravintolisiä? En käytä mitään sellaisia. Iho on hyvä ilmeisesti ihan geeniperimän kautta, mutta hiuksethan on mulla erittäin kuivat ja katkeilleet.

   Kiva että olet löytänyt blogin ja tykkäät! Kaikki meikit eivät ole sieltä luonnollisimmasta päästä, mutta viime aikoina on kyllä ollut paljon sellaisia. :)

 16. 18

  milipili sanoo

  Spaceman biisi on edelleen huippu! Taitaa olla cd-sinkkukin tallessa.
  Mermaids mainos on ainoa noista joita en muista.

 17. 19

  Heidi sanoo

  Hola!

  Löysin blogisi ihan tässä pari päivää sitten, ja olen nyt lueskellut yöt läpeensä vanhoja postauksiasi. Erittäin hyvää tekstiä, kivoja kuvia ja tarpeellisia vinkkejä, eli uusi aktiivinen lukija ilmoittautuu! :)

 18. 22

  Quasimodo sanoo

  Pikkasen menee vanhan poustin pikkiin, mutta olihan siellä muistaakseen Hendrixiäkin, eli Crosstown Traffic.
  Jos oon väärässä nin sitten I stand corrected, mut en oo ;-DD

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.