AHAa, ahaa.

Muistatte kenties, kun kävin lokakuussa syväluotaavassa Visia-ihoanalyysissä, jossa sain yhtenä hoitovinkkinä vaihtaa rakeelliset kuorinnat happopohjaisiin. Minua on ylipäänsä kiinnostanut tutustua lähemmin hydroksihappoihin, jotka lukeutuvat ihonhoidon supersankareihin.

Olen nyt käyttänyt happoihin perustuvia tuotteita kolme kuukautta, ja on aika raportoida kokemuksista.

Ihotyyppini ja sen kunnon (–> UV-vauriot) perusteella minulle ihanteellisimpia ovat AHA- eli hedelmähapot. Hedelmähappoja ovat mm. glykoli- ja maitohappo (tutkimusten mukaan tehokkaimpia), sitruunahappo, mantelihappo ja viinihappo. Muita ihonhoidossa käytettyjä happoja ovat BHA- eli salisyylihappo (paras punoittavalle, suurihuokoiselle ja epäpuhtaalle iholle) sekä PHA- eli polyhydroksihapot joita ovat mm. gluconolactone ja lactobionic acid (en tiedä näille suomennoksia). Viimeksimainitut ovat AHA-happojen kaltaisia mutta suurempimolekyylisiä ja sopivampia erityisen herkälle iholle joka saa AHA:sta ärsytysoireita.

Hydroksihappopohjaisia tuotteita, etenkin sellaisia joissa happopitoisuus ja pH-arvo mahdollistavat kuorivan ominaisuuden, on tavallisissa kaupoissa lopulta yllättävän vähän.  Se ei toisaalta tässä tilanteessa haitannut, sillä olen muutenkin ollut kiinnostunut kokeilemaan amerikkalaisen Paula’s Choicen tuotteita, joita saa vain tilaamalla.

Paula_Exfoliants_comparison

Paula’s Choice on tunnettu AHA- ja BHA-tuotteistaan ja valinnanvaraa riittää. Erilaisia kuorivia tuotteita eri happopitoisuuksilla on pökerryttävä määrä, ja asiaan perehtymättömällä voi äkkiä mennä valikoiman edessä sormi suuhun. Itsekin sain omaan valintaani apua Paulan tuotteita käyttävältä lukijaltani.

Valinnan helpottamiseksi Paula’s Choicen sivuilla on näppärä ’Vertaa’-työkalu, jolla saa 2-3 tuotetta rinnakkain ja näkee yhdellä silmäyksellä niiden olennaiset erot ja ominaisuudet. Ylipäänsä Paula’s Choicen tuotekuvausten informaatio on todella esimerkillistä ja selkeää.

PaulasChoice_AHA_IMG_5220

Tilasin Paulan EU-nettikaupasta Resist-linjan AHA-happoduon, johon kuuluu päivittäin käytettävä ja kerran viikossa käytettävä tuote.

Daily Smoothing Treatment sisältää 5% glykolihappoa ja on koostumukseltaan seerumin kaltainen. Weekly Resurfacing Treatment sisältää 10% glykolihappoa ja on koostumukseltaan nestemäistä.

Mitä lupaavat?

Tasoittaa ihon sävyä, parantaa ihon rakennetta, korjata UV-säteilyn aiheuttamia vaurioita, häivyttää juonteita ja ryppyjä ja stimuloida kollageenin tuotantoa.

Happopohjaiset kuorinnat ovat siitä mielenkiintoinen tuoteryhmä, että ne ovat samalla todella tehokkaita, mutta tarpeeksi hellävaraisia päivittäiseen käyttöön. Rakeellista kuorintaahan ei suositella päivittäin käytettäväksi juuri millekään ihotyypille.

Olen käyttänyt Paulan tuotteita tammikuusta saakka, pitäen taukoa ainoastaan Floridan matkan ajan (tuotteet eivät mahtuneet käsimatkatavaran sallittuun nestemäärään). Kokemus kolmella sanalla: tykkään todella paljon. Olen mahdollisesti jopa koukussa.

Kokemuksia useammalla sanalla:

Daily Smoothing Treatment (inci alla)

– Erittäin miellyttävä koostumus. Geeli-fluidimainen, tuntuu iholla raikkaalta ja tuo hetkellisen sadevesimäisen kosteutuksen tunteen.

– Vaikka koostumus sisältää silikonia, sitä on tuotteessa niin vähän ettei tunne ole primer’maisen supersilikoninen = mahtava juttu.

– Tuote on hajusteeton, mutta siinä on miellyttävä, raikas tuoksu jossa on jotain älyttömän tuttua. (Olen koko kolme kuukautta yrittänyt keksiä miltä tämä tuoksuu saamatta siitä kiinni.)

– Kosteuttava tunne katoaa nopeasti, ja tuote vaatii pian päälleen kosteusvoiteen. Tuotehan on ensisijaisesti kuorinta, ei kosteusseerumi, vaikka tuotetiedoissa puhutaan sen käyvän myös ”kevyestä kosteuttajasta”. Ehkä kesällä, mutta vielä tähän vuodenaikaan ihoni kaipaa lisäkosteutta.

– Ihon pinta tuntuu välittömästi tuotteen jälkeen sileältä.

ResistAHA5_inci

Suuri plussa siitä, että Paulan sivulla tuotteiden ainesosien funktiot on selitetty. Perusteellisuutta, jota Sanni arvostaa! Voisipa Paulan sivujen informatiivisuutta pitää jopa hieman pedanttina, yhä vain enemmän mun mieleen! ^_^ Tavis-kuluttajalle tietoa saattaa olla liikaakin, mutta ihonhoidon ja kosmetiikan tosifriikit eksyvät helposti tuntikausiksi selaamaan sivujen artikkeleita.

Weekly Resurfacing Treatment

– Hieman vaikea annostella, sillä tuote suositellaan levitettäväksi käsien, ei vanulapun kautta. Nestemäinen koostumus karkaa helposti kämmeneltä lavuaariin.

– Tuote neuvotaan joko jättämään iholle yön ajaksi tai pesemään pois 10 minuutin kuluttua, jälkimmäinen kohdennettu ilmeisesti niille, joiden iho ärtyy näin vahvasta glykolihappopitoisuudesta. Minun ihollani 10% pitoisuus ei aiheuta mitään tuntemuksia, joten olen jättänyt nesteen kasvoille. Iho jää tuotteen jäljiltä nahkeaksi, mutta aamulla iho on supersileä ja pehmeä.

idKasvotIMG_5095

Mitä vaikutuksia olen huomannut?

– Kun aloin käyttää tuotteita, iho reagoi pienillä näpyillä. Näppyilyä kesti noin viikon, sitten iho tottui tuotteisiin. Sama näppyily toistui Floridan matkan jälkeen kun palasin käyttämään tuotteita, mistä päättelen, että ihoreaktio hyvin suurella todennäköisyydellä johtui juuri Paulan tuotteista. Ihollani ei normaalisti ole juuri koskaan näppyjä.

– Ensimmäisten viikkojen aikana en huomannut muita vaikutuksia kuin selvästi sileämmän ihon pinnan.

– Ensimmäisen kuukauden lopulla oikeasta poskipäästäni lähti miliumi, joka oli ollut siinä ainakin vuoden. Arvelin kuorinnalla todennäköisesti olleen vaikutusta miliumin irtoamiseen.

– Toisen kuukauden lopulla aloin miettiä, milloin viimeksi olin herännyt aamulla ihohuokoset ammottaen. Mielestäni ihoni pinta, joka normaalistikin on hyväkuntoinen, vaikutti muuttuneen tasaisemmaksi ja huokoset pysyivät käytännössä jatkuvasti supussa (eivätkä tuotteet edes lupaa vaikuttaa huokosiin).

– Ihon yleistuntu on ns. stabiloitunut, se tuntuu ja näyttää oikeastaan koko ajan yhtä hyvältä. Aikaisemmin tiesin aina ihon pinnan fiiliksestä, milloin oli aika taas kaivaa kuorinta esiin. Nyt iho on jatkuvasti sileä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ihohuokoseni ”auki”-tilassa, kuvattu ennen Paula’s Choice -kuuria. Tätä näkyä en juuri ole kohdannut sitten tammikuun.

Mitä juonteisiin tulee, minulla on niitä lähinnä silmien ympärillä ja otsassa (otsassa ihan rehelliset rypyt), mutta niissä en ole huomannut muutoksia. Ei noista otsaan juurtuneista ilmerypyistä enää pääse millään, se on selvää :D (…muulla kuin kirurgialla, mutta ei kiitos.)

Entä aurinkovauriot..? No, ne kun vielä toistaiseksi ovat Visia-kameran mukaan suurimmaksi osaksi siellä pinnan alla, niin niistäkin on vaikea sanoa mitään. Ehkä sitten 40 täytettyäni..? ;) Jos jään AHA-tuotteiden säännölliseksi käyttäjäksi, eikä ihoni 40-kymppisenä pikarupsahda (niinkuin Visia-analyysissä vähän väläyteltiin vaurioideni tason pohjalta), niin ehkä sitten uskallan kiittää glykolihappoa…! ^_^ Palataan siis asiaan 2020-luvulla. :)

Mikä fiilis nyt?

Jään ehdottomasti käyttämään Resist-tuotteet loppuun, ja luulen, että houkutus tilata lisää on aikamoisen suuri. Ylipäänsäkin tekee mieli kokeilla lisää Paulan tuotteita, joukossahan on myös luonnollisiin ainesosiin pohjautuva tuotelinja.  Pirhanan vakuuttava eukko, ei voi muuta sanoa! :D

.

Onko teillä kokemuksia hydroksihappotuotteista?

Kommentit
 1. 1

  Pau sanoo

  Ah(a) – sä olet Sanni niin IHANAN perusteellinen! Olen joskus ollut ihan sormi suussa noiden eri happojen kanssa. Mulle on kosmetologi sanonut jo monta vuotta sitten, että pitäisi käyttää vain kemiallista kuorintaa, ei lainkaan mekaanista. Kosmetiikkahyllyllä – ja välillä netissäkin – olen sitten yrittänyt selvittää että mitä sitä naamaansa lätkisi. Hedelmähapot ja AHA ja BHA on termeinä vilahdelleet silmien edessä, mutta koskaan ei mulle ole selvinnyt että mikä on mitäkin ja mikä sopii kenellekin. Nyt olen taas viisaampi tässäkin asiassa. Kiitos ja kumarrus :)
  Niin ja hydroksihapoista ei ole vielä kokemusta. AHA-hapot käytössä tällä hetkellä.

  • 1.1

   Sanni sanoo

   Kiva kuulla että postaus oli hyödyllinen, Pau! :)

   AHA-happo muuten on hydroksihappo, AHA = alfahydroksihappo. :) BHA on betahydroksihappo ja PHA polyhydroksihappo.

  • 1.2

   Heli sanoo

   Hei, Etsin tietoa netistä näistä AHA- ja BHA hapoista. Bongasin blogisi näistä hapoista tietoa etsiessäni. Luin kokemuksiasi ja muiden kommentoijien kokemuksia näistä hapoista. Minulla on pigmenttiä läiskiä otsassa, poskissa couperosaa ja ihohuokoset ammottaa auki paikoittain. Talvisin iho on tosi kuiva. Päätin myös kokeilla näitä Paulan tuotteita ja tilasin muutaman näytteen Resist Daily Smoothing Treatment 5% AHA:ta ja Resist Daily Pore-Refining Treatnent 2% BHA:ta. Laitoin otsalle tuota AHA:ta ja BHA:ta muualle kasvoihin. Vielä en tiedä miten ihoni reagoi mutta eiköhän muutaman päivän päästä ala tapahtua. AHA nipisteli levityshetkellä mutta BHA:ta levittäessä ei tullut mitään tuntemuksia. Ja oli kyllä vaikea levittää tuota BHA:ta kun meinasi valua neste käsistä altaaseen. Valitsinkohan oikeanlaiset tuotteet iholleni? Käytetäänkö näiden tuotteiden kanssa mitään kosteusvoiteta yöllä? Blogisi vaikuttaa mielenkiintoiselta. Seuraan jatkossakin blogiasi ja kerron kuinka ihoni reagoi näihin happoihin.

   • 1.2.1

    Sanni sanoo

    Moi Heli!

    Pahoitteluni että vastaamisessa kesti. AHA-happojen kuuluu kihelmöidä iholla kun pitoisuus on tarpeeksi korkea, eli se on ihan ok :) BHA taas ei aiheuta tuntemuksia iholla, ainakaan kosmetiikkatuotteiden sallimien pitoisuuksien puitteissa.

    Voit käyttää näiden kanssa voiteita, ja on hyväkin käyttää. Noiden kosteusteho ei riitä kosteuttamaan ihoa samalla tavoin kuin voide tekee, koska niistä puuttuu rasvamaisia ainesosia. BHA/AHA-seerumit on tarkoitettu hoitamaan ihon rakennetta ja vähentämään punoitusta, ei ensisijaisesti kosteuttamaan.

    Minusta valitsit ihosi kunnolle oikein hyvän tuoteduon :) Toivottavasti Paulasta on sinulle apua :) Ja olisi tosiaan kiva kuulla kokemuksiasi tuotteiden vaikutuksista kun olet käyttänyt niitä jonkin aikaa.

    • 1.2.1.1

     Heli sanoo

     Hei Sanni,

     Ilmoittelen kuinka tuotteet ovat tehonneet. Kiitos lisä infosta näiden tuotteiden käytön kanssa.

     • 1.2.1.1.1

      Heli sanoo

      Hei Sanni ja muut Sannin blogin seuraajat.

      Nyt olen käyttänyt yli 2 vkoa melkein päivittäin Resist Daily Smoothing Treatment 5% AHA:ta ja Resist Daily Pore-Refining Treatnent 2% BHA:ta.Pari yötä on jäänyt välistä etten ole laittanut näitä tuotteita. Kokemukset ovat tässä ajassa positiiviset. Iho on pehmempi,ihohuokoset pysyy kiinni. Huomaan sen siinä kun laitan meikkivoidetta ja aiemmin ihohuokosiin meni meikkivoidetta joka teki meikkivoiteesta epätasaisen iholla.Otsalla olevaan pigmentti läiskään AHA-happo ei ole auttanut ja luultavasti näin lyhyessä ajassa ei tapahdukkaan mitää kovin isoja muutoksia. Minulle ei tullut mitään finni vaihetta näiden käytön kanssa. Iho vähän punoitti joistain kohdista mutta on alkanut rauhoittumaan.Taidan tohtia ostaa oikein pullot näitä tuotteita näytteiden sijaan. Onko muut käyttäneet näitä tuotteita päivittäin?

      • 1.2.1.1.1.1

       Sanni sanoo

       Kiva kun kävit kertomassa kokemuksia :) Kahdessa viikossa ei tosiaan voi odottaa mitään näkyvää vaikutusta pigmenttiläiskiin, mutta huokosissa minäkin huomasin heti eron.

       Daily Smoothingia käytin itse päivittäin, tuota toista tuotetta en tunne mutta olen ymmärtänyt (ja nimi ’dailykin’ sen kertoo :)) että se olisi tarkoitettu päivittäiseen käyttöön parhaiden tulosten saamiseksi.

 2. 2

  NG sanoo

  Kiva, että olet viihtynyt Paulan AHA-tuotteiden parissa!
  Se Daily 5% tuoksu on meloni, jos ei juolahtanut mieleen.. erikoinen valinta, mutta meloniuute ilmeisesti hoitaa ihoa jollain tavalla, joten sillä on tuotteessa muukin funktio kuin tuoksu (…)

  Muistutan vielä: jos tykästyit tämäntyyppisiin kuorintoihin, korealaisten aineiden valikoimassa on monia Paulaa edullisempia vaihtoehtoja :)
  Samoin esim. Iherbin tuotteistossa: Derma-E:n listassa on vastaava, 5% AHA-kuorinta. Ja edullinen!
  http://www.iherb.com/Derma-E-Overnight-Peel-with-Alpha-Hydroxy-Acids-2-fl-oz-60-ml/13656#bid=DME&p=1&oos=1&disc=0&lc=en-US&w=derma%20e&rc=86&sr=null&ic=5

  • 2.1

   Sanni sanoo

   Se Daily 5% tuoksu on meloni, jos ei juolahtanut mieleen

   No niinpä tietysti…! Kiitos NG! Ihan pikkuisen on vaivannut kun en ole keksinyt tuoksua, mietin vain että ei ole heinämäinen tai yrttimäinen, ei parfyymimäinen, jotenkin liittyy ruokaan… :D

   Derma E Overnight Peel – ”Adds to wish list” :)

 3. 3

  pauliina sanoo

  Olen tilannut Paulalta näiatä 1% bha:ta ja ensimmäisen (ja toistaiseksi viimeisen) kerran jäljiltä iho hieman punoitti eikä ole tehnyt sen jälkeen mieli käyttää uudelleen.
  Tuli varmaan valittua väärä tuote kuivalle atooppiselle iholleni. Vaikka tuotteesta mainitaan näin:

  1% BHA Lotion
  Acne Breakouts, Anti-Aging, Blackheads, Eczema, Enlarged Pores, Extra Sensitive Skin, Redness, Rosacea, Wrinkles
  For All Skin Types
  Calms redness, builds collagen
  Contains quickly absorbed 1% salicylic acid

  Please Note: Do not use if you are allergic to aspirin or its derivatives

  Eli mainitaan herkkä iho ja ihottumat muun muassa. Ehkä yritän käytellä pullon pois käytellen sitä lähinnä nenään ja leukaan. Tai ehkä pitää vaan heittää se pois. Joku muu Paulan hydroksihappotuote olisi varmaan ollut parempi.

  • 3.1

   Sanni sanoo

   Voisikohan geelikoostumus olla hellävaraisempi…? Toisaalta Paulan sivuilla sanotaan 1% Lotionin ja Geelin erosta vain näin: The main difference lies with each product’s texture. The 1% BHA Lotion has a light lotion base with a touch of moisture. Our 1% BHA Gel has a water-light base that also has hydration benefits. Those with oily to very oily skin may prefer the gel’s texture. Eli toinen ei olisi toista hellempi…

   Ehkä paljon Paulan tuotteita käyttänyt Veppe osaisi sanoa tähän jotain, jos hän sattuu lukemaan näitä.

   • 3.1.1

    Tiltu sanoo

    Mulla on tuo sama 1% lotion enkä voi käyttää sitä koko kasvoilla talvella, koska atooppinen ihoni kuivuu entisestään. Mutta T-alueella käytän tuota kuuriluontoisesti talvellakin.

    • 3.1.1.1

     Sanni sanoo

     AHA-hapothan ovat parempia kuivalle iholle, entäs jos kokeilisi niitä BHA:n sijaan?

     • 3.1.1.1.1

      Tiltu sanoo

      Täytyy kokeilla, kunhan saan tuon pullon tyhjennettyä :) Tuo valikoitui lupaustensa perusteella ostoskoriini viime kerralla.
      Olin ihan äimän käkenä jo ensimmäisen käyttökerran jälkeen. Tuote, joka ei oikeastaan tunnu miltään, sai aivan mielettömän hehkun iholleni yhdessä yössä.

 4. 4

  sanoo

  Mulle Paulan tuotteet ei taas sopineet lainkaan, veikkaan syyksi sitä, että käyttämäni BHA-kuorinta oli liian tujua ja olisi vaatinut paljon tehokkaammat kosteutustuotteet! Ja sain muutamasta muusta tuotteesta niin hurjan naamaa kuumottavan, polttelevan kivun, kasvot oli käytävä pesemässä :O Vaikka olenkin herkkäihoinen ( en sitä silloin vielä ymmärtänyt ) mikään muu tuote ei ole saanut aikaan noin hurjaa reaktiota. Mulle siis jäi hampaankoloon ja paljonkin :D Mutta mukava lukea, että ne toimivat jollain toisella ja sun iho kyllä näyttää ihanan hehkuvalta :)

  Noiden happokuorintojen kanssa on kyllä syytä olla tarkkana, ilman kunnon kosteutusta on mahdollista saada pahaa jälkeä aikaan, ihon pinta voi kuivua sellaiseksi kuiva kukkamulta-kuivaksi. Itse käytän silloin tällöin Juice Beautyn hedelmähappokuorintaa ( sensitive versio ) ja aina sen jälkeen kyllä syydän kosteutustuotteita ekstrarunsaasti iholle. Oletko muuten itse huomannut, joudutko käyttämään lisäkosteutustehoja sen jälkeen kun otit tuotteet käyttöön? Mutta omalla ihollani suurimman Wow-elementin on tehnyt Clarisonic-kasvoharja, jolla kyllä saa ihan mielettömän sileän ihon ^_^

  • 4.1

   Sanni sanoo

   sain muutamasta muusta tuotteesta niin hurjan naamaa kuumottavan, polttelevan kivun, kasvot oli käytävä pesemässä :O

   Kamalaa!

   Mulla on silmiä lukuunottamatta niin über-tavallinen, juuri mihinkään reagoimaton ihon että en ole koskaan kokenut mitään tuollaista. Ainoa tuote joka on saanut ihon vähän kihelmöimään on Kiehl’sin c-vitamiiniseerumi. Mutta se kuului asiaan.

   Oletko muuten itse huomannut, joudutko käyttämään lisäkosteutustehoja sen jälkeen kun otit tuotteet käyttöön?

   En ole huomannut. Esim. 10-prossaisen Weekly Treatmentin päälle en usein laita mitään kosteutusta (en oikein edes tiedä miksi), ja iho on aamuisin ihan pehmeä ja mukavan tuntuinen.

   • 4.1.1

    Salka sanoo

    Oho, itselläni siis naama varmaan kuivuisi karrelle ilman lisäkosteutusta :D Jopa Clarisonic putsailun jälkeen vedän kosteuttava kasvovesi-seerumi-hoitovoide-yönaamio setin ( en nyt ihan joka ilta tuota naamiota käytä ) ja iho kiltisti kaikki kerrokset imaisee. Mutta niin ne ihot on vaan erilaisia :) Ja ehkä munkin olisi pitänyt alunperin valita tuo tuote tai ylipäänsä BHA:n sijaan AHA.

    • 4.1.1.1

     Sanni sanoo

     Mutta niin ne ihot on vaan erilaisia :)

     Näin on :) Mä uskon, että mun iho pärjäisi ilman lisäkosteutusta varmaan melkein puolet vuodesta – ainakin Suomen sääolosuhteissa.

  • 4.2

   Sari sanoo

   Samansuuntainen kokemus kuin Salkalla. Paulan AHA 5% ei toiminut minulla ollenkaan. Sain allergisen reaktion joko siitä tai Paulan kasvovedestä, ja ihon paraneminen kesti useita viikkoja. Tästä mitään oppimatta olen joskus myöhemminkin silloin tällöin hetken mielijohteesta kokeillut samaa kuorintaa, kertaluonteisesti. Allergista reaktiota ei ole tullut (luulen että ihoni herkistyi jatkuvan käytön takia), mutta kun kuorintaa käyttää vain kerran eikä jatkuvasti, olen huomannut, että kuorinta saa ihoni puskemaan hrveästi mustapäitä sekä myös muutamia finnejä muutama päivä sen jälkeen kun olen kuorintaa käyttänyt. Kuorinta ehkä hieman siloittaa ihoani, mutta vaikutus jää hyvin lyhyeksi, yhteen päivään, ja tuon päivän jälkeen on edessä monta tukalaa finnipäivää, mikä on minulla muutoin epätavallista :-/

 5. 5

  Raisa sanoo

  Moi,
  Kiva kuulla, että sinulla on ollut hyviä kokemuksia näistä! Minä olen käyttänyt nyt kuureina (4vk on/4vk off) Comfort Zone Chrono Reversen geeliä http://www.comfortzone.it/fi/products/face-antiaging/chrono_reverser, joka on ihan huippua! Siinä on 9% gluconolactonia, ja on nimenomaisesti sileyttänyt ja heleyttänyt ihoa. Samalta sarjalta otin myös weekly treatmentin, jossa on gluconolactone 10%, lactic acid 3%, glycolic acid 3%, ja se on myös OK, mutta luulen ihoni hyötyvän enemmän tuosta päivittäisestä käytöstä.

  Koska minulla on myös epäpuhtauksia leuassa ja nenässä, niin tilasin nyt Paulalta 1% geelin ja 2% nesteen testiin. Katsotaan miltä ne tuntuvat…

  Kiitos muuten blogistasi! Luen kaiken, mitä kirjoitat (jo kolmatta vuotta :), mutta kommentoin tosi harvoin…

  • 5.1

   Sanni sanoo

   Kiitos muuten blogistasi! Luen kaiken, mitä kirjoitat (jo kolmatta vuotta :), mutta kommentoin tosi harvoin…

   Kiitos vain itsellesi :) Kiinnostavaa kuulla kokemuksia ja esimerkkejä muistakin hydroksihappotuotteista, niitä kun ei tosiaan kauppojen hyllyillä kovin vilise. Comfort Zonekin lienee hoitolasarja…?

 6. 6

  sanoo

  Minähän olen käyttänyt sitä BHA lotionia silloin tällöin iltaisin. En pysty joka päivä käyttämään koska kirveltää ja vetää naaman rutikuivaksi. Mutta jos tätä käyttää niin ole mustapäitä tai mitään epäpuhtauksia :) mulle siis sopiva ehkä joka 2-3 ilta käytettynä :) näihin Aha tuotteisiin en ole tutustunut :)

 7. 7

  Sus-anna sanoo

  Nyt kyllä kiinnostaisi! Koska mun iho on se 40+ rupsahtanut, paksu, huokoinen, epäpuhdas, näppyinenkin, olisi kiva päästä testaamaan, ennen nettiostoja/hutiostoja. Onko vinkata mitään vastaavasti/kemiallisesti toimivaa tuotetta mitä saisi ihan kaupasta, Suomesta… Että ylipäätään tutustuisi tuohon kemialliseen maailmaan ;)

  • 7.1

   Sanni sanoo

   Onko vinkata mitään vastaavasti/kemiallisesti toimivaa tuotetta mitä saisi ihan kaupasta, Suomesta…

   Näissä on AHA-happoja: Clarins Extra Gentle Exfoliator (sitten on tullut rinnalle tällainen uusi, en tiedä miten se eroaa tuosta vanhasta klassikosta, vaikuttavat aineetkin kuulostaa samalta: Bright Plus HP Gentle Renewing Brightening Peel), Mádara Brightening AHA Peel Mask, REN Glycolactic Radiance Renewal Mask.

   BHA-happoa on mm. Cliniquen kasvovesissä, mutta pitoisuus on alhainen ja kuoriva ominaisuus suhteellisen mieto.

   • 7.1.1

    Lisäksi :) sanoo

    Acon yövoiteissa on myös glykolihappoa ja PHA-puolelta Clinique Turnaround Radiance Renewer

    • 7.1.1.1

     Sanni sanoo

     Ainiin joo tuo Turnaround…!! Siis herran tähden, mä unohdan sen aina! Unohdan jopa koko ajan että mullakin on ollut sellainen avaamattomana omassa kaapissani kohta kolme vuotta… *huokaus*

     • 7.1.1.1.1

      Elli A sanoo

      Kiehl’sillä on sellainen overnight peel. Niiltä saa myös hyvin näytteitä.

   • 7.1.2

    M sanoo

    Kumpi Sanni on susta tehokkaampi – tuo Clarinsin vai nuo Paulan? :)

    Itse olen nyt käyttänyt tuota Clarinsia ja se on nyt puolillaan, mietin vaan että oiskohan joku PC:n tuote seuraavaksi parempi. Oman kokemuksen mukaan tuo Clarinsin tuote ei ole juuri vaikuttanut mun ihoon, jossa on aika laajentuneet ihohuokoset ja paljon mustapäitä/finnejä T-alueella :/ Luuletko että nämä olis vähän tehokkaampia ja sais ihon sileämmäks?

    • 7.1.2.1

     Sanni sanoo

     Kumpi Sanni on susta tehokkaampi – tuo Clarinsin vai nuo Paulan? :)

     En ole tullut koskaan käyttäneeksi Clarinsia tarpeeksi pitkään yhtäjaksoisesti jotta osaisin verrata kunnolla, mutta kyllä sekin jättää ihon tosi sileäksi. Luulenpa, että käytän Clarins-pulloni vihdoin loppuun sitten kun Paulan Daily Smoothing loppuu :)

     Clarinsin tuote ei ole juuri vaikuttanut mun ihoon, jossa on aika laajentuneet ihohuokoset ja paljon mustapäitä/finnejä T-alueella :/ Luuletko että nämä olis vähän tehokkaampia ja sais ihon sileämmäks?

     Laajentuneisiin huokosiin ja etenkin mustapäihin BHA on ehdottomasti parempi kuin AHA. Eli skippaa Clarins ja kokeile jotain salisyylihappopitoista, kuten jotain Paulan lukuisista. AHA-hapot eivät pääse ihohuokosten sisään joten ne eivät pysty hajottamaan mustapäiden talikertymiä niinkuin rasvaliukoinen BHA.

     • 7.1.2.1.1

      Tiltu sanoo

      …eli kuivaihoisen, mutta jolle tulee mustapäitä, kannattaa hankkia kaksi eri kuorintaa: BHA T-alueelle ja AHA muualle ;D

     • 7.1.2.1.2

      M sanoo

      Selvä, kiitos! :) Täytyykin yrittää etsiä tuolta sitten paras BHA..!

 8. 8

  Jenni sanoo

  Mietin tuossa että mikä aiheuttaa miliumeja? Sen jälkeen kun täytin 25 miliumien määrä on moninkertaistunut eivätkä lähde millään.

  • 8.1

   Sanni sanoo

   Kosmetologit, kertokaa? :)

   Minä olen kuullut että ainakin ihon pintakuivuus vaikuttaa miliumien syntyyn. Se on siis enemmän kuivan kuin rasvoittuvan ihon vaiva.

 9. 9

  Jonttu sanoo

  Voi että ihosi näyttää hyvältä tuossa meikittömässä kuvassa.

  Olisikohan kellään kokemuksia PHA-tuotteiden käytöstä herkälle ja myös couperoottiselle iholle?

  • 9.1

   IM sanoo

   Hei,

   En ole Sanni mutta voisin kommentoida, että itselläni on erittäin herkkä ja couperoottinen iho, joka toisinaan ärtyy ja alkaa punoittaa BHA:sta, mutta ei ikinä AHA:sta (vaikka BHA:n pitäisi soveltua paremmin herkälle iholle). Käytössä on Paula’s Choice BHA 1% lotion ja 8 % AHA lotion. Muutenkin AHA on mielestäni miellyttävämpi (lähinnä kosteuttavampi) kuin BHA.

 10. 10

  Jonttu sanoo

  Vaikka nyt on kyllä noita seerumeita monta muutakin himotuslistalla, esim. Kiehl’sin seerumi ja V10 plus -seerumeita.

 11. 11

  Melpomene sanoo

  Minusta tuntuu, että hapot vaikuttavat säännällisessä käytössä negatiivisesti ihoni suojakerrokseen (mitä skin barrier on suomeksi?), vaikka käytän perään tuotteita, joiden pitäisi palauttaa sitä. Iho kirkastuu, mutta tekstuuri muuttuu rumaksi, siis huokoset suuriksi ja arvet syvenevät.
  Jos taas käytän harvoin, niin saan jälkikäteen näppylöitä.

  • 11.2

   Sari sanoo

   Hei, ihan sama kokemus! Ei toimi jatkuvassa käytössä, oman teoriani mukaan juuri siksi että ihon suojamuuri heikkenee, iho ohenee ja on siksi altis herkistymään, jolloin se alkaa ennen pitkää reagoida punoituksella, polttelulla vähän mihin tahansa tuotteeseen (tämä oli oma kokemukseni PC:n 5-prosenttisesta AHA-kuorinnasta). Harvennetussa käytössä taas huomaa, että pari päivää kuorinnan jälkeen tulee mustapääinvaasio.

 12. 12

  Laura sanoo

  Juuri ostin näitä tuotteita ja käyttänyt nyt reilun viikon. Iho on ollut todella sileä ja siitä on poistunut epätasaisuutta. Näppyjä mullekin tuli, mutta samalla on alkanut lähteä syvällä olleita epätasaisuuksia, miliumeja jne. Toimii siis mulla ainakin!

 13. 13

  Noora sanoo

  Minulla tuo yllämainittu Derma-E:n Overnight Peel ei toiminut, tuotteen ihotuntuma oli tahmainen ja se tuntui aiheuttavan lisää epäpuhtauksia. Seuraavaksi testattavana on AHA-hapollinen ACOn Rebalancing-kasvovesi (meinasi jäädä ostamatta, koska kasvovesipullon materiaali tuntui jotenkin epämiellyttävältä kädessä…siis kyllä, PAKKAUS tuntui epämiellyttävältä :D)

  • 13.1

   Sanni sanoo

   koska kasvovesipullon materiaali tuntui jotenkin epämiellyttävältä kädessä…siis kyllä, PAKKAUS tuntui epämiellyttävältä :D)

   Voin hyvin kuvitella että sekin voi vaikuttaa :D Mullakin voisi..! ^_^

 14. 14

  Sinzu sanoo

  Olen lukenut aikasemminkin Paulasta, mutta nyt sinun postauksestasi innoittamana seikkailin hieman hänen sivuillaan ja mukaan taisi lähteä myös näyte setti :D Oli kyl erittäin edullinen, 3€ ja mukana vähintään 10 näytettä eikä postitusmaksuja ole :P

 15. 15

  Minna MT sanoo

  Madaralla on hyvä hinta-laatusuhde aha-kuorinnassa. Kirkastaa ihoa ja supistaa huokosia. Ja jos haluaa panostaa Sukin aha-kuorinta, joka kihelmöi iholla. Molemmat luonnonkosmetiikkavaihtoehtoja.

 16. 16

  Mira sanoo

  Olen tuolla sivustoilla jo aiemminkin pyörinyt ja miettinyt ja pohtinut tilaamista, mutta syystä tai toisesta se jäi vain ajatuksen asteelle – kunnes nyt tämä postaus innosti sen näytesetin tilaamaan ja testaamaan mitä oma iho noista tuotteista tykkää.. Blogit ovat kyllä pahoja tilin kannalta, aina innostuu jotain uutta ostelemaan xD

 17. 17

  sanoo

  Mulla on toi Paulan 8% AHA-geeli, mutta en (kuivaihoisena) niin tykkää siitä geelikoostumuksesta. Tykkään enemmän First Aid Beautyn AHA-lapuista, mutta ärsyttää, ettei niiden pitoisuutta kerrota. Niistä ei kuitenkaan jää mitään tuotefiilistä iholle, niin on mukavampi kerrostaa päälle seerumia ja voidetta.

 18. 18

  Kosmetologi sanoo

  Jep, yksi suurin tekijä miliumien syntyyn on ihon kuivuus. Ja ainakin yhdessä minun käymässäni koulutuksessa sanat gluconolactone ja lactobionic acid suomennettiin ihan glukonolaktoniksi ja laktobioniseksi hapoksi.

 19. 19

  Satu sanoo

  Hei,

  Ihanaa. Löysin blogisi etsiessäni uutta (parasta) tuotetta tummille silmänalusille.
  Paula’s Choise tuotteet on aivan ihania. Ite oon koukussa. Viimeisin tilaus oli tää http://www.paulaschoice-eu.com/clinical-1-retinol-treatment-1103.html Toimii!! Ite muutaman vuoden alle nelikymppisenä/herkkäihoisena/sekaihoisena kera kuivan ihon oon tykännyt ihan sikana. En voi käyttää joka ilta, mutta se jopa tuntuu, että toimii :)
  En kerennyt kaikkia kommentteja lukea, mutta ne jotka ei oo testanneet Paulan tuotteita niin vinkkinä, että sieltä saa edullisesti näytepussukan, jossa on vähän kaikkia tuotteita valinnan mukaan. ei ole edes kallista ja ne riittää pitkään. Siis ainakin viikoksi. Ite nuin jäin koukkuun Paulaan :)

   • 20.1.1

    Jonttu sanoo

    Olisikohan entsyymit sopivampia herkemmälle iholle kuin nuo hapot? Ainakin kosmetologi suositteli minulle entsymaattisia ja nyt ensimmäinen putkilo kotikäytössä. Sopiva erityisesti t-alueen iholle, mutta poskien couperosakohdissa hieman ärsyttää ihoa, joten käytän lähinnä vain siis t-alueelle.

    • 20.1.1.1

     Sanni sanoo

     Olisikohan entsyymit sopivampia herkemmälle iholle kuin nuo hapot?

     En osaa valitettavasti sanoa.

 20. 21

  Memmuli sanoo

  Mielenkiintoista. Joskus törmännyt aikasemmin Paulaan, mutta en surkealla kielitaidolla jaksanut perehtyä sivustoon. Toisaalta tuossa vertailussa ainakin kieli on helppoa ymmärtää. Eli täytyy ehkä kokeilla ;D.

  Clarinsin Extra Gentle Exfoliatoria olen nyt käyttänyt, mutta pintakuivuuden ”röpelöön” se ei ole itselläni toiminut. Se kuitenkin tuntuu kirkastavan ihoa ja mietinkin, uskaltaako sitä käyttää useammin kuin suosituksen 1-2 kertaa viikossa? Ja höperönä kysyn, mistä huomaan jos aiheutan liialla käytöllä enemmän tuhoa kuin hyötyä iholleni?

  Lisäksi kyselisin, että jos käyttää näitä happokuorintoja (Paulaa tai Clarinsia), reagoiko iho herkemmin aurinkoon? Täytyykö iho suojata jotenkin entistä huolellisemmin ja vahvemmin kuin ilman ahojen yms. käyttöä?

  Kiitos jos kerkeät vastailemaan, juhlatohinat varmasti vie aikaa =P!

  • 21.1

   Sanni sanoo

   Se kuitenkin tuntuu kirkastavan ihoa ja mietinkin, uskaltaako sitä käyttää useammin kuin suosituksen 1-2 kertaa viikossa? Ja höperönä kysyn, mistä huomaan jos aiheutan liialla käytöllä enemmän tuhoa kuin hyötyä iholleni?

   Moi Memmuli! En valitettavasti uskalla sanoa, kun en tiedä tuon Gentle Exfoliatorin AHA-happopitoisuudesta, että onko se sellainen joka sopii ihan päivittäiseen käyttöön. Voithan kokeilla vaikka joka toinen päivä ja katsoa mitä iho ”sanoo” :) Minä olen sellainen, että uskon aina empiirisen havainnon voimaan – kokemus antaa luotettavimman tiedon :) Eli jos iho ei tunnu tai näytä oireilevan epätoivottavasti Gentle Exfoliatorin tiheämmästä käytöstä, niin käyttäisin :)

   jos käyttää näitä happokuorintoja (Paulaa tai Clarinsia), reagoiko iho herkemmin aurinkoon? Täytyykö iho suojata jotenkin entistä huolellisemmin ja vahvemmin kuin ilman ahojen yms. käyttöä?

   Kyllä, iho reagoi herkemmin aurinkoon ja on suositeltavaa käyttää aurinkosuojaa AHA-käsittelyn jälkeen tai nostaa suojan tasoa jos UV-filtterillinen päivävoide on jo valmiiksi käytössä ja iho lähtökohtaisestikin aurinkoherkkä.

   Kiitos jos kerkeät vastailemaan, juhlatohinat varmasti vie aikaa =P

   Hehheh ^_^

   • 21.1.1

    Memmuli sanoo

    Tuo on kyllä ehdottomasti iso miinus Clarinsissa, että siinä ei mainita AHA pitoisuutta. Vaikka toisaalta ymmärrän. Harva taitaa hyötyä tiedosta, varsinkin kun merkillä ei ole (?) rinnakkista tuotetta joita pitäisi pystyä vertaamaan keskenään.

    Totta, kokemus kertoo. Jotenkin sitä vain miettii että tekeekö hallaa pintaa syvemmällä vaikka pinta näyttäisikin hyvältä :DD

    Ja iso IIK! Nyt täytyy ruveta metsästämään jotakin aurinkosuojallista voidetta. Tai oikeastaan jatkaa etsintää… Monia on kokeiltu, mutta kaikki on aiheuttanut näppyjä naamaan ja epätoivosena lopetin puuhan viime kesänä.

 21. 22

  Iiiia sanoo

  Sinun vinkistä tilasin Paulalta BHA exfoliaattoria (mikä sana :D) ja MIKÄ ERO IHOSSA ONKAAN! Olen käyttänyt tätä nyt vasta kaksi päivää, mutta tänään meikatessa huomasin jo eron. Poskipunakin erottui naamasta, kun poskissa ei ollutkaan enää epämääräisiä punaisia laikkuja. Mielenkiinnolla jään odottamaan mitä tuo saa aikaan ihohuokosille nenän vieressä, ne kun on aika samaa kamaa kun sinulla tuossa ennen-kuvassa.

  Nyt pitää vain löytää uusi aurinkosuojatuote kasvoille, kun bb-voiteessani on vain 20 suojakertoimet.

  Kiitos Sanni! :) Elämä on taas asteen verran helpompaa, kun on laiska meikkaamaan.

 22. 23

  Kronos sanoo

  Hei! Osaatko sanoa kumpi on voimakkaampi kuorinta, Supermoodin Youth Glo, vai Paula’s Choicen 10% Aha-kuorinta? Ihoni ei reagoi mitenkään Paulan kuorintaan vaikka sen jättäisi koko yöksi iholle. Epäilyttää että Supermoodin tuotteessa olisi jotain joka ärsyttää ihoa, esim.piparminttu.

  • 23.1

   Sanni sanoo

   Osaatko sanoa kumpi on voimakkaampi kuorinta, Supermoodin Youth Glo, vai Paula’s Choicen 10% Aha-kuorinta?

   Mun iholla aivan ehdottomasti Youth Glo.

 23. 24

  Paju sanoo

  Hei Sanni! Tilasin muutama viikkoa sitten myös Paulan skin perfecting 2% bha nestettä, ja nyt kun luin postauksesi aloin miettimään olisiko minun sittenkin pitänyt tilata aha-happoa sisältävää kuorinta-ainetta. Minulla on myös t-alueella rasvoittuva ja hieman akneen taipuva iho, mutta poskipäilläni ja silmänympärysihollani taas on todella runsaasti (ja etenkin viime aikoina) miliumeja. Mahtaakohan tuo bha olla liian kuivattava miliumeille? Toisaalta otsani iho on silentynyt mielestäni huomattavastikin joten ainakin akneen se on tuntunut vaikuttavan, mutta miliumit edelleen ovat pysyneet ja ehkä jopa lisääntyneet… Olen myös pohtinut kun purkin käyttöohjeen mukaan nesteen jälkeen ei ehdoteta laittamaan kosteusvoidetta, mutta eikö tämä kuivata sitä ihoa todella paljon?

  Pakko muuten sanoa, että olen lukenut blogiasi pitkään ja hakeudun aina tänne etsimään tietoa kun mietin seuraavaa kosmetiikkaostostani! :D

  • 24.1

   Sanni sanoo

   Mahtaakohan tuo bha olla liian kuivattava miliumeille?

   En valitettavasti osaa sanoa :/ En tunne BHA:n ja AHA:n kuivattavuuseroja käytännössä, kun itse olen käyttänyt oikeastaan vain AHA-tuotteita. Ainoa BHA-pitoinen kuoriva tuote jota olen käyttänyt on Cliniquen Mild-kasvovesi, mutta siinä BHA:ta on niin pienenä pitoisuutena ettei sitä voi verrata näihin varsinaisiin happoseerumeihin.

   Olen myös pohtinut kun purkin käyttöohjeen mukaan nesteen jälkeen ei ehdoteta laittamaan kosteusvoidetta, mutta eikö tämä kuivata sitä ihoa todella paljon?

   Kyllä mielestäni seerumimaisen tuotteen päälle tulee aina laittaa kosteustuote, iho tarvitsee aina myös kosteuttavan hoitotuotteen. Olisivatkohan jättäneet ”lisää kosteusvoide” -kehotuksen pois BHA-nesteen käyttöohjeista jos pitävät sitä jotenkin itsestäänselvänä..? En tiedä, erikoista. Mutta laita ihmeessä kosteusvoide päälle :) Anna BHA-nesteen imeytyä ensin perusteellisesti ja sitten voide päälle.

   • 24.1.1

    Paju sanoo

    Hmm ok, ehkä jatkan vielä kokeilua tällä ja jos miliumeja lisääntyy runsaasti lopetan käytön :)

    Okei, purkissa luki vain että päiväkäytössä nesteen jälkeen tulisi laittaa aurinkosuoja, muttei puhuttu mitään kosteusvoiteesta.. Mutta ehkä se on itsestäänselvää :D Minusta oli vaan niin kummallista ettei sitä pestä pois ja kosteusvoide laitettaisiin sen päälle. Mutta seuraan ohjeitasi ja laitan voiteen päälle!

 24. 25

  Jonttu sanoo

  Olisin kysynyt, onko nämä tuotteet tuoneet apua huulenpäällysalueen ylipigmentaatioon?

  • 25.1

   Sanni sanoo

   En ole niitä huulen alueelle käyttänyt, koska AHA-tuoteita käyttäessä minulla ei ole ollut ylähuulen hyperpigmentaatio-oireita. Olen siis käyttänyt tehokkaita AHA-tuotteita vasta kahteen otteeseen; näitä tässä jutussa esiteltyjä Paula’s Choiceja talvella/keväällä 2015 ja nyt käytössä olevaa COSRX AHA 7:aa syyskuusta lähtien. Kevään 2015 AHA-kuurin aikana minulla ei ollut hyperpigmentaatiota ylähuulella, sillä sen alueen hyperpigmentaatio tulee esiin vain kesällä ja voimakkaassa UV-altistuksessa (eli käytännössä kesäkuusta lokakuuhun, kun olen säännöllisesti syksyisin Kreikan auringon alla). Tänä vuonna taas hyperpigmentaatio pysyi suureksi ilokseni erittäin mietona, lähes näkymättömissä, ilmeisesti kiitos hyvän suojauksen (lisään nykyään voidetta todella tiheästi ja homma on niin automatisoitunut ettei se enää unohdu), joten ylähuulen alueella ei käytännössä ole mitään näkyviä länttejä hoidettavana 👍

 25. 26

  Jonttu sanoo

  Hienoa, että on häipynyt. Entä uskaltaisitko käyttää happotuotteita kesällä öiseen aikaan?

  Itselläni on hieman stressi myös vitamiiniasioiden kanssa: tekisi mieli aloittaa jo joku retinoli tuote (aloittaessa tietenkin mahdollisimman mieto), koska olen lukenut, että mitä aiemmin, sitä parempi. Mutta kun A-vitamiinijohdannaisissakin on tuo aurinkoherkkyyttä lisäävä puoli, ni en tiedä, onko lopputulos plussalla vai miinuksella. Ehkä voisin talviaikana käyttää öisin retinolituotteita, jolloin yrittäisin saada aurinkoläiskiä piiloon, ja olla kesät käyttämättä.

  Hapoista muuten tulee jotenkin sellainen kuva, että saavat kyllä tuhkimomaisen lopputuloksen parhaassa tapauksessa aikaan ja iho voi muuttua siloiseksi kuin mikäkin, mutta sitten kun on katsonut kuvia niistä, joille on tehty kovia happohoitoja ja neulaushoitojakin (esimerkiksi), niin jotenkin myös itsestäni tuntuu, että se hehkuva iho on jotenkin ohut, ihan kuin siitä olisi höylätty jotakin siihen kuuluvaa pois. Monilla suurilla julkkisnaisilla, jotka jo vähän vanhempia, näkyy jo tällaisia siloisia ja hehkuvia ihoja, mutta jotenkin se hehku on heillä erilaista kuin nuorilla luonnollinen hehku.

  En tiedä. Olen siis kuitenkin hieman pelokas näiden molempien tuoteryhmien (siis happokuorintojen ja esim. A-vitamiinin) käytön suhteen: kuuluvat tehokkaimpiin tuotteisiin kosmetiikan kentällä, mutta toisaalta ohentavatko muuten ihoa pitkäaikaisessa käytössä.

  Muuten, ovatko entsymaattiset kuorinnat sitten aina turvallisia esim. herkemmällekin iholle? Voiko näillä saada liian rajun lopputuloksen aikaan esim. kotioloissa?

  Ai niin, sellaista piti kysyä, että mitkä ovat sinulla eniten kuluvat kosmetiikkatuotteet? Itselläni vanulaput ja kasvovesi.

  • 26.1

   Sanni sanoo

   Hapoista muuten tulee jotenkin sellainen kuva, että saavat kyllä tuhkimomaisen lopputuloksen parhaassa tapauksessa aikaan ja iho voi muuttua siloiseksi kuin mikäkin, mutta sitten kun on katsonut kuvia niistä, joille on tehty kovia happohoitoja ja neulaushoitojakin (esimerkiksi), niin jotenkin myös itsestäni tuntuu, että se hehkuva iho on jotenkin ohut, ihan kuin siitä olisi höylätty jotakin siihen kuuluvaa pois.

   Mä en ole katsonut koskaan ennen/jälkeen happohoitojen kuvia, niin en ole muodostanut käsitystä näyttääkö iho käsittelyjen jälkeen ohuemmalta. Ohuempihan se tietysti on, kun siitä fyysisesti poistetaan kerros pinnasta, mutta sen pitäisi tietysti paksuuntua takaisin uusien ihosolujen taas punkiessa pintaan.

   Monilla suurilla julkkisnaisilla, jotka jo vähän vanhempia, näkyy jo tällaisia siloisia ja hehkuvia ihoja, mutta jotenkin se hehku on heillä erilaista kuin nuorilla luonnollinen hehku.

   Voisiko tämä johtua vain luonnollisesti ikääntymisestä..? Eli vaikka ihoa kuinka on siloteltu hoidoilla, ruiskuilla ja veitsilläkin, sen tukirakenne ei kuitenkaan voi mitenkään olla samassa kunnossa kuin nuorella iholla, jolloin iho väkisin on vähemmän kimmoisa, englanniksi plump (se on mielestäni paremmin kuvaava sana kuin ’kimmoisa’, kun se viittaa myös terveeseen ”pulleuteen”).

   kuuluvat tehokkaimpiin tuotteisiin kosmetiikan kentällä, mutta toisaalta ohentavatko muuten ihoa pitkäaikaisessa käytössä.

   Mun maalaisjärki sanoo, että jos/kun happokuorintaa käyttää säännöllisesti, niin iho pysyy tietysti jatkuvasti ei-kuorittua ihoa ohuempana. Se on kauniimpi ja siloisempi, mutta omaa huonomman luontaisen suojan UV-säteilyä vastaan. En toistaiseksi ole kuullut muista mainittavista happokuorinnan negatiivisista vaikutuksista – siis silloin kun puhutaan ihosta joka sietää happoja.

   Muuten, ovatko entsymaattiset kuorinnat sitten aina turvallisia esim. herkemmällekin iholle? Voiko näillä saada liian rajun lopputuloksen aikaan esim. kotioloissa?

   Tästä minulla ei ole tarpeeksi tietoa, en valitettavasti osaa sanoa. Ilmeisesti (tehokkaita) entsyymikuorintoja on ainakin vaikeampi formuloida kuin happokuorintoja, sillä entsyymien toimintakyky on riippuvainen vielä useammista, hankalasti kontrolloitavista asioista (kuten lämpötila) kuin hydroksihapot.

   Ai niin, sellaista piti kysyä, että mitkä ovat sinulla eniten kuluvat kosmetiikkatuotteet? Itselläni vanulaput ja kasvovesi.

   Minulla eniten kuluvat kosmetiikkatuotteet ovat ilman muuta huulirasva ja silmämeikinpoistoaine. Vanulappuja ja etenkin topsipuikkojakin kuluu valtavasti, mutta niitä en laske kosmetiikaksi :D Vartalovoiteitakin varmasti kuluisi loppuun useampi vuoden aikana, mutta koska käytössä/testattavana on jatkuvasti jopa 10 eri vartalovoidetta, saan purkin loppuun aniharvoin ja usein voide (etenkin luonnonkosmetiikan) ehtii jo mennä pilalle ennenkuin purkki on tyhjä. Meillä on kylppärissä niin lämmintä (koska mies haluaa tosi lämpimän lattialämmityksen), että siellä säilytetty luonnonkosmetiikka valitettavasti pilaantuu paljon nopeammin kuin normaalissa huoneenlämmössä säilytetty.

 26. 27

  Jonttu sanoo

  Uups, olin näköjään jo tuossa ylempänä kysellyt entsymaattisista kuorinnoista… No, nyt on vähän enemmän tietoa hapoista.

  Nuo hapot vain jotenkin pelottaa aika paljon, kun oma herkkyys auringolle on nyt tullut selväksi. Pitää sitten ryppyisempänä punnita asiaa taas uudelleen, jos silloin vaakakupissa heleä iho painaa jo enemmän kuin mahdolliset uudet aurinkovauriot. Ehkä vanhempana ihon ”tulevaisuudelle” ei enää anna näin suurta painoarvoa. Toistaiseksi tuudittaudun kasvoveden autuaaksi tekevään vaikutukseen. : ) Eipä ainakaan tule aurinko-ongelmia Lacto Linen kanssa. :)

  Muuten, voiko noista happotuotteista jo pelkkä kasvovesikin toimia kuorintana vai onko ajateltu se niiden käyttö niin, että tukevat varsinaisen happokuorintatuotteen vaikutusta?

  Tarkoitin sellaisella ihan omanlaisellaan vanhalla iholla sitä, että näkee, jos heleys on yritetty saada aikaan kaikenmaailman hionnoille ja vastaavilla. Iho voi olla sellainen sairaalla tavalla heleä, en osaa selittää. Mutta itselleni tulee mieleen, että ei ehkä tee hyvää iholle se, että siltä kaikin keinoin otetaan jotain luonnollista pois.

  Olisi tosi mielenkiintoista kuulla happotuotteiden mahdollisista pitkäaikaisvaikutuksista ihotautilääkäriltä! Oletko jossakin vaiheessa taas pääsemässä haastattelemaan ihotautilääkäriä? :)

  • 27.1

   Sanni sanoo

   Muuten, voiko noista happotuotteista jo pelkkä kasvovesikin toimia kuorintana vai onko ajateltu se niiden käyttö niin, että tukevat varsinaisen happokuorintatuotteen vaikutusta?

   Voi toimia, kunhan siinä on tarpeeksi happoja ja sopiva pH :) Esimerkiksi Clinique markkinoi omia Clarifying Lotion -kasvovesiään ”exfoliatoreina”. Koska kyseessä on kahdesti päivässä käytettävä tuote, kuoriva vaikutus on toki miedompi kuin niissä tuotteissa joita suositellaan käytettäväksi vaikka kerran tai pari viikossa.

   Pixi Glow Tonic on toinen esimerkki, siinä on 5% glykolihappoa ja sitä markkinoidaan päivittäiseen käyttöön ihonpuhdistuksen viimeistelyyn.

   Oletko jossakin vaiheessa taas pääsemässä haastattelemaan ihotautilääkäriä? :)

   Varmaan itsestäni kiinni, milloin jaksan ottaa sellaiseen yhteyttä…! :D

 27. 28

  Jonttu sanoo

  Itselläni huulirasvat kuluvat tuskastuttavan hitaasti. Siksi pitääkin yrittää aina valita joku tosi kiinnostava yksilö testiin, kun se kestää aina niin kauan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.