4 tuntia 38 minuuttia ja 33 sekuntia

Sen verran minulla kuluu viikossa kauneudenhoitoon.

Oletteko yllättyneitä? :) Ei sen kauempaa? Itse ainakin olin vähän yllättynyt.

Kellotin viime viikon ajan kaikki kauneudenhoitoon liittyvät tapahtumat erään lukijakommentin inspiroimana. Kauneudenhoitoon laskin meikkauksen, ihonhoidon & kynsien lakkauksen lisäksi myös suihkut & hiustenpesun.

Luku ei itse asiassa ole ihan täsmällinen, sillä unohdin kellottaa kokonaan viime perjantain. Jouduin sitten tekemään päivän kauneudenhoidosta arvion. Samoin tajusin viikon puolessä välissä, että en ollut kellottanut jokailtaista jalkojenrasvausoperaatiotani. Siitä tulisi varmaankin n. 10 minuuttia lisäaikaa.

Näin ollen kosmetiikkafriikki-Sanni käyttää kauneudenhoitoonsa keskimäärin n. 40 minuuttia vuorokokaudessa. Ei ole paljon.

Luulen tosin, että luku olisi ollut paljon, paljon korkeampi jos kellotus olisi tapahtunut jollain sellaisella viikolla, jolloin olisin joka päivä tehnyt huolellisen monivärimeikin. Viime viikon meikit olivat joka päivä peruspikameikkejä kahdella sävyllä toteutettuina. Kynsilakat vaihdoin viikon aikana kerran.

Kauanko te arvioisitte käyttävänne päivässä/viikossa aikaa kauneudenhoitoon? Sitä on muuten yllättävän vaikea arvioida. Ilman kellotusta olisin itse kuvitellut käyttäväni meikkaukseen, ihon rasvailuun ja puhdistukseen vähintään tunnin päivässä.

Postauksen kuvat on muuten otettu 15 minuuttia sitten. Kerrankin näette jotain melkein reaaliajassa! ^_^

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Eikä muuten ole paha. :D Tuli heti mieleen se joku mainos, missä oli ”Suomalainen nainen käyttää vuodessa kauneudenhoitoonsa plaaplaa..”

  Itse en voi oikein tarkkaa aikaa laskea, kun katselen samalla aina telkkaria kun meikkaan niin se pidentää aikaa taatusti. Silloin meikkaan nopeammin, jos ei ole mitään ”virikkeitä”. ;)

 2. 2

  sanoo

  Aamuisin meikkaan n. 45 minuuttia (ihan perusmeikki, haluan vain tehdä sen rauhassa) ja laitan hiuksia n. 15 minuuttia. Jos käyn suihkussa ja pesen hiukset, siihen kuluu vartalon voiteluineen 30 minuuttia + hiusten kuivaamiseen n. 10 minuuttia. Iltatoimet hoituvat 20 minuutissa. Eli parhaimmillaan/pahimmillaan kaksi tuntia päivässä. Ja kaikki ajat olen joskus kellottanut, eivät ole summamutikassa arvioituja. :)

  • 2.1

   sanoo

   Ja tietysti on myös päiviä, jolloin kauneudenhoitoon kuluu viisi minuuttia (hampaiden pesu + kasvojen rasvaus). Ja päiviä, jolloin saatan väsätä jotain meikkiä parikin tuntia. Mutta se on vain kivaa!

  • 2.2

   Sanni sanoo

   Mullakin menee 45 minuuttia meikkiin jos teen sellaisen kunnollisen, mietitymmän meikin…. mutta nykyään en ilmeisesti enää jaksa meikata. :(

 3. 3

  sanoo

  luin tästä ensin että käytät 4 tuntia 38 minuuttia ja 33 sekuntia PÄIVÄSSÄ kauneudenhoitoon ja mietin jo, pitäisikö sulle hankkia ammattiapua, kun et edes pidä sitä pitkänä aikana :D

 4. 4

  Nannana sanoo

  Mites hiusten laitto?
  Itsellä ainakin, jos lähden viihteelle ja laitan hiukset oikein hienosti niin kampauksen hurahtaa ehkä tunnista kahteen (föönaus, suoristus/kiharrus, kampauksen teko).

  • 4.1

   Sanni sanoo

   En laita hiuksiani. :) Lauantaina kyllä ystäväni kiharsi hiukseni kun mentiin bilettämään, mutta sitä en kellottanut koska en _itse_ tehnyt kiharoita.

 5. 5

  sanoo

  Olispa jännää tosiaan laskeskella. Ite en oo mikään kosmetiikan suurkuluttaja, mutta tuntimäärä saattaisi silti yllättää. :) Ja jännä huomata, ettei siullakaan tuon pidempään hommaan mene aikaa. :)

 6. 6

  KurtCobain sanoo

  Arki aamuisin meikkaamiseen ja hiustensuoristamiseen menee n. 7min. Ei ole enempää aikaa enkä viitsi enää yhtään aikaisemmin herätä. Illalla sitten naaman rasvaus ja hiusten kuivaus 5min.

  viikonloppuisin sitten en välttämättä edes meikkaa enkä tee hiuksilleni mitään muuta kuin pesen.
  Jos viihteelle lähden niin sitten saatan istua peilin edessä pari tuntia.

 7. 7

  sanoo

  Arki meikki syntyy n. 20 minuutissa nykyisin, kun olen alkanut käyttämään mineraalipohjaa. Tosin, jos iho on kovinkin kiukkuinen ja on paljon peitettävää niin kevyesti tulee lisää 10 minuuttia. Jos käytän Illamasquan Skin Basea, niin arkimeikki syntyy 40 minuutissa, sillä Skin Base vaatii kunnon työstämisen ihoon. Bilemeikissä voikin sitten mennä 30 minuutista aina puoleentoistatuntiin. Siinä on joku juttu, että bilemeikkiä on kiva oikein tekemällä tehdä (mistä syystä välillä tuntuu, että sitä näyttää dragqueenilta, krhm) ja samalla fiilistellä musiikkia. :)

  Iltatoimissa menee 15 minuuttia, sillä tykkään hieroa hellästi kasvoja samalla kun levitän yövoiteen. Ja on tosiaan niitäkin päiviä, että kasvojen pesu ja rasvaus on ainoa mitä tekee. Kropan suhteen päivässä menee ehkä noin 25 minuuttia kun laskee suihkun+rasvauksen. Ja hiuksiani en pese kuin kaksi kertaa viikossa, mutta siihen meneekin sitten aikaa aina 30 minuutista pariin tuntiin. Riippuu ihan siitä, miten kauan muhittelee hoitsikkaa tukassaan.

  Jestas, että sitä meneekin aikaa kaikenlaiseen kauneudenhoitoon!

 8. 8

  sanoo

  Mitä OPI lakkaa tuo on? Huomio kiinnittyi siihen heti ;)

  Snowcrystalin kuitumascara on kyllä ihana mutta aika hidas laittaa! Olen nyt huomannut että meikatessa menee enemmän aikaa kun se ei ole niin nopea laitettava kuin tavan ripsari. Mulla saattaa mennä 20 min. pelkkiin silmiin ja sitten vielä meikkipohja ja poskimeikit…huoh…

  Viikottaista aikaa en edes uskalla laskea, kyllä varmaan päivässä menee pari tuntia jos laketaan kaikki?

 9. 9

  Emmaus sanoo

  Mulla saattaa mennä naaman laittamiseen päivällä jopa reilu tunti, koska välissä juon kahvia tai käyn vessassa ja katselen meikkiä eri peileistä :D Muistankin, kun kerran yks kaveri katseli minuu kummissaan meikkihetken aikana, huokaisi syvään ja totesi ” Ei hemmetti, en mä kyllä tienny että meikkaaminen voi kestää noinkin kauan” :D

  Meikkaaminen on mulle paniikkihäiriöiselle ihan tosissaan mieletön henkireikä ja rentoutumiskeino, joten meikkaan hitaasti ja tarkasti + ennenkaikkea juuri rentoutuen. Toisaalta saatan meikata joka päivä viikossa ja välillä saatan olla viikkoja ilman meikkiä.

  Ps. Sanni, voin oikeastaan kiittää vain sinua, siitä että olen oppinut tekemään vaikka minkälaisia meikkejä :3 Oot miun idoli!!! ;D

  • 9.1

   Sanni sanoo

   Sanni, voin oikeastaan kiittää vain sinua, siitä että olen oppinut tekemään vaikka minkälaisia meikkejä

   Ihana kuulla! ^_^ Jee!

   Itse voin lähettää samanlaiset kiitokset omasta puolestani netin vanhoille meikkiguruille kuten Rocket Queen ja erään kosmetiikkapalstan meikkukuvaketjun ahkerat postailijat… :)

 10. 10

  Sara sanoo

  Justiinsa tajusin, että miks mä näytän päivittäin ihan seinästä revästyltä. Mä käytän ihan liian vähän kauneudenhoitoon. 10min aamulla ja that´s it siinä ei paljon suoristusrautaa vilauteta. Pitänee ryhdistäytyä!

 11. 11

  Tepsu sanoo

  Moikka Sanni,

  ihan nyt asiasta kukkaruukkuun, halusin kysyä sulta neuvoa. Oon menossa viikonloppuna 50-vuotissynttäreille. Mulla on ruosteenvärinen mekko yhdistettynä mustaan bleiseriin, korkkareista löytyy hopea korko, eli kultaa en aikonut asuun yhdistää. Mulla on blondi tukka ja vihreät silmät, minkälaista meikkiä suosittelisit? Kiitos vinkistä :)

  • 11.1

   Sanni sanoo

   Ruosteenvärinen mekko + hopeat korot? Lämmintä ja kylmää. Mekko kuitenkin lienee lähempänä kasvojasi kuin korot (heh), joten varmaan mieluummin sen mukaan meikki. Onko vaalea tukkasi viileä vai lämmin?

   Ruosteen väristä tulee mieleen joku kiva punaruskea metallinen meikki. Tai kuparinen. Meikin yksityiskohdista (siis miten varjostukset jne) liittyy sitten silmiesi muotoon, ja kun en siitä tiedä niin en pysty siihen mitään sanomaan. Mutta jonkun metallisen hohtavan meikin tekisin, mustilla rajauksilla tietysti. Ja huuliin jotain vaaleaa, mutta hohtavaa. :)

 12. 12

  syysviiru sanoo

  Hassua kyllä, mutta jotenkin vierastan sanaa ”kauneudenhoito”. Omalla kohdallani niputtaisin yhteen terveyden ja siisteyden ylläpidon ja tämä kauneudenhoito jää sitten sen otsikon alle. Ihminen on kokonaisuus, siksi hyvä ryhti tai miellyttävä ilme vaikuttavat enemmän kuin joku pieni yksityiskohta.

  Mulla todennäköisesti täyttyy se 40 minuuttia päivässä siksikin, että taipuisat, lyhyet hiukset pitää pestä ja föönata joka päivä. Ihan kaupunkimaiseman siisteyden takia :D

 13. 13

  miu sanoo

  Vau, hauskaa kun otit aikaa :D Tosi mielenkiintoista. Mitähän itelläni menisi ihan normiviikkona. Mä laskin, että joka päivä menee noin vartti meikkiin, suihkussa oon kyllä ihan hyvän aikaa aina, hiuksia laitan vähän… :D Pitäis ehkä itekin joku viikko kokeilla, mutta menee ehkä vajaa 4 tuntia :p

 14. 14

  Nimetön sanoo

  Mulla menee aamuisin meikkaamiseen ja hiusten laittamiseen yhteensä jotakuinkin tunti aikaa. :)

 15. 15

  sanoo

  Järkytyin tästä. Laskin äsken äkkiä laskimella ja voi… viikossa 11h 5min. Sairasta? Melkeen 12h menee, oh my god. :-D kyllä tosta jotain sais karsittua pois (kts. joku kahvin haku aamuisin), mut kai se silti 10h+ on.

 16. 16

  sanoo

  Ei mitään käsitystä kauanko mulla menee…sitäpaitsi se vaihtelee viikottain.

  Mutta tämä oli ihan pakko linkata tähän (harmillisen huono kuvanlaatu kylläkin):

  ;-D

  • 16.1

   Sanni sanoo

   Tuo video ei nyt yhtään suostu pyörimään, täytyy katsoa joku toinen päivä. :P

 17. 18

  sanoo

  Lasketaanko se aika, kun annan hiusten kuivua kävellessäni töihin… :D

  Keskinmäärin menee päivässä ehkä 20min suihkussakäynti mukaan luettuna, mutta olenkin melko low maintenance -tyyppi nykyään.

 18. 19

  sanoo

  Kuulosti aika vähältä tuo vajaa viisi tuntia. Laskin omani aika karkeasti ja sain tulokseksi 7,5tuntia, mikä kyllä kuulostaa realistiselta, koska olen todella hidas meikkaaja, ihonhoitorituaaleja on paljon, lakkaan kynnet ainakin kolme kertaa viikossa ja suihkut kestävät kuivauksineen ja hiustenlaittoineen 45min :D

  Kauheaa ajatella, että noinkin paljon menisi viikossa pelkkään kauneudenhoitoon :( Tunnen itseni aika turhamaiseksi.

 19. 20

  Chaos sanoo

  Anteeksi, mua huolestuttaa sun laihuus :( Näytät vähän pahalta. Anteeksi tämä kommentti, mutta huolestuttaa vain, toivon todella, että oot kunnossa!

  • 20.1

   Sanni sanoo

   Voi ei. :( Näytänkö pahalta? No, olenhan tosiaan pudottanut muutaman kilon karppauksen aloitettuani, mutta painoindeksi on edelleen normaali ja olo on hyvä. Itse koen olevani nyt sen painoinen kuin kuuluukin.

   Tarkoitushan ei ollut laihduttaa, ja tuntuu oikeastaan ihan hullulta että näyttäisin jotenkin ”huolestuttavan laihalta”, kun syön reippaan kokoisia ruoka-annoksia jotka vie kielen mennessään…. :D Juustoja, pähkinöitä, kermaista marjarahkaa, rasvaisia munakkaita… ei tämä ruokavalio kyllä ketään näännytä! :)

   • 20.1.1

    lanacaprina sanoo

    Nyt on pakko kommentoida. Et näytä yhtään ”pahalta”, ainakaan sen perusteella, mitä noista kuvista näkyy. Näytät hoikalta, ja ihminen voi olla aivan terve ja hyvinvoiva hoikkanakin. Hohhoijaa, taas näitä…

 20. 21

  kesäheinä sanoo

  Palaisin vielä tuohon Youth Code postaukseen, se oli tosi mielenkiintoinen, samoin muutkin INCI-vertailut. Jos sulla intoa riittää, voisitko tehdä joskus vertailun Lorkun Studio Secrets ja Lancomen Effet Miracle meikinpohjusvoiteiden välillä? Ja onko Lorkulla Lancomen Teint Miraclea vastaavaa meikkivoidetta? Ammattimeikkaajan mukaan mulle sopiva sävy on 02 Teint Miraclessa, jos Lorealilla on vastaava meikkivoide, osaatko sanoa, mikä olisi vastaava sävy?

  • 21.1

   Sanni sanoo

   Jos sulla intoa riittää, voisitko tehdä joskus vertailun Lorkun Studio Secrets ja Lancomen Effet Miracle meikinpohjusvoiteiden välillä?

   Voisinpa hyvinkin. :)

   Teint Miraclea vastaavaa meikkivoidetta ei L’oreal Parisilla ole.

  • 23.1

   Sanni sanoo

   Kokeile mikrottaa n. 10 sekuntia täysillä. Joidenkin geelien kanssa auttaa, toiset taas menee siitä vielä enemmän pilalle.

 21. 24

  Chaos sanoo

  Anteeksi, en tosiaankaan tarkoittanut pahalla. Ihana kuulla, että voit hyvin ja huoleni oli täysin turha :) Mä oon vain tämmöinen herkkä.

  • 24.1

   Sanni sanoo

   En mä loukkaantunut, älä huoli. :) Etenkin kun luulen tietäväni, kuka olet. :)

 22. 25

  Chaos sanoo

  Juu tiedät kyllä :) Tarkensin nyt vain, kun tuolla joku sanoi, että ”Hohhoijaa.” tms niin ei tosiaan ollut pahalla tarkoitettu. Mutta tärkeintä, että sä tiedät :)

 23. 26

  maria sanoo

  Kolmisen tuntia viikossa? Suihkut, naaman pesut ja meikkaukset.

  Silti tuntuu ettei aika riitä mihinkään. :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.