38 (minuutin??) maskara-aaargh

Kuva-arvoitus. Mitä tässä on?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vastaus: 38-asteisella vedellä poistettava maskara minun ripsissäni. Ja se on juuri poistettu 38-asteisella vedellä.

En pidä veden- ja säänkestävistä maskaroista. Juuri siksi että en saa niitä irti. Minusta tämä seikka on yksi selkeimpiä todisteita sille, kuinka yksilöllistä ripsien ja maskaroiden välinen kemia on. Kun kerron ihmisille, etten osaa suositella rapisemattomia maskaroita koska itselläni ei rapise mikään ripsari ja ilmiö on minulle henkilökohtaisella tasolla tuntematon, saan usein vastaukseksi outoja katseita ja närkästyneitä ilmeitä. Toiset eivät tätä ymmärrä. Maskarat eivät käyttäydy kaikkien ripsissä samalla tavalla.

Ja nämä 38-tyyppiset maskarat ovat tosiaankin loistava esimerkki siitä.

Sensai38volumising

Suomalaiset rakastavat ”kolmekaseja”. Sensain ja Cliniquen kuumalla vedellä poistettavat ripsarit kuuluvat Suomen myydyimpiin selektiivisiin maskaroihin (liekö Sensain perinteinen 38 jopa se ihan myydyin?). Aivan varmasti ne lähtevät monilta yhtä helposti kuin mopo kosmetiikkafriikin käsistä Times Squaren Sephorassa. Minulta eivät.

Jos joku kuulee 38-maskaroista nyt ensimmäistä kertaa, niin kyseessä on siis ripsiväri, joka kestää kyyneltä, sadetta, lunta ja räntää, eikä lähde muulla kuin kuumalla (noin 38-asteisella) vedellä. Ei myöskään silmämeikinpoistoaineella. Samantyyppisiä ripsivärejä on muillakin merkeillä kuin Sensailla, mutta heidän tuotenimensä on yleistynyt kuvaamaan tätä maskaratyyppiä. 38-maskarat eivät myöskään liukene öljyyn, eli ne ovat omiaan henkilöille joilla ripsarit leviävät ihon omiin rasvoihin.

Sain helmikuisen kosmetiikkabloggaajamiitin goodie bagissa Sensain 38-maskaran Volumising-version. Siitä on kauan kun viimeksi kokeilin tämän tyyppistä maskaraa. Toivoin, että jotain olisi tapahtunut ripsissäni näiden vuosien aikana. Tai jospa Sensain 38 Volumising on erilainen..? Jospa tämän koostumus olisikin sellainen joka oikeasti…. liukenee siihen kuumaan veteen?

No, postauksen aloittanut kuva-arvoitus teille jo paljastikin, miten 38 Volumisingin kanssa meni.

  38_poisto_kuvasarja

Tämän maskaran voisi melkein nimetä 38 minuutin maskaraksi, sillä niin pitkältä sen poistamiseen kuluva aika suunnilleen tuntuu, jos sallitte lievän pointtia alleviivaavan liioittelun.

Huuhtelin silmiä lopulta niin kuumalla vedellä että ihoon jo koski. Ei tämä voi olla tervettä.

Lopulta tein uusintakäsittelyn vedenkestävän silmämeikin poistoaineella.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ja nyt lähti.

Mitä kummaa? Ripsari ei hievahtanutkaan kun alussa poistin muun silmämeikin meikinpoistoaineella, mutta nyt, valeltuani silmää minuuttitolkulla eriasteisen kuumalla vedellä, ripsari liukeneekin samaan putsariin. Erikoista.

Pääasia että maskara kuitenkin lopulta hellitti. Yritin muuten myös nyppiä maskaraa irti, jotkut tämäntyyppiset ”kuumavesimaskarat” irtoavat vähän niinkuin tulppina ripsen päästä vetämällä. Ei tämä.

LISÄYS. Olen saanut niin paljon kommentteja joissa minulle halutaan kertoa, ettei Kolmekasin ”kuulukaan” lähteä lämpimällä eikä varsinkaan kuumalla vedellä, että koen tarpeelliseksi nostaa sitaatin Sensain omilta sivuilta. Valmistaja itse siis kertoo maskarasta näin: ”This gentle, revolutionary formulation resists tears and humidity but washes off easily with water at 38°C or higher.” Eli vapaasti suomennettuna: ”Tämä hellävarainen, vallankumouksellinen koostumus vastustaa kyyneliä ja kosteutta mutta peseytyy helposti pois 38-asteisella tai kuumemmalla vedellä.” Että noin.

38_poisto_vertaus

Kertokaas, kuinka monella teistä nämä ”kolmekasit” lähtevät suosiolla ja jopa vaivattomasti? Tilastotieto asiasta kiinnostaa minua nyt sen verran että laitanpa sivupalkkiin pitkästä aikaa ihan kyselynkin. :)

Ainiin, kun koko postaus meni ripsarin irtoamattomuuden sättimiseksi, niin kerrotaan Sensain 38 Volumisingista loppuun jotain positiivistakin. Jos tätä poistamisongelmaa ei olisi, pitäisin maskarasta oikein paljon. Se ei paakkuunnu yhtään levittäessä ja tekee ripsistä kauniisti kaartuvat ja luonnollisen tuuheat. No, minun harvoja ja hentoja ripsiäni ei tietysti mikään aine tuuhenna niin että ne koskaan olisivat kunnolla näyttävät ja tiheät, mutta koin kuitenkin 38 Volumisingin kerrostuvuuden tosi hyväksi ja sillä saa siistit ja klimpittömät ripset.

…siihen saakka kunnes on taas poisto-tortyyrin vuoro….

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kertokaas kokemuksianne. Mikä on paras ”kolmekasi”? Ja mitäs kaikkia sen tyyppisiä nykyään onkaan (Suomen) markkinoilla? Itse tunnen Sensain 38-perheen lisäksi Cliniquen Lash Powerin ja High Impact Curlingin, Estee Lauderin Double Wearin ja Imjun Fiberwigin. Markettikosmetiikan puolelta ainboastaan L’Orealin Double Extension Beauty Tubesin.

Kommentit
 1. 1

  Mimmi E. sanoo

  Moikka! Minä olen aina käyttäny kolmekasi ripsaria ja tykkään todella paljon siitä harjasta ja se sopii ainakin mun ripsiin, ei paakkua eikä valu poskille kun sataa vettä tai itkettää.. lämpimällä tai no oikeastaan haalealla vedellä lähtee VAIVATTOMASTI! :) mutta niin.. kaikille ei sovi kaikki (: tämä ripsari sopii ainakin minulle, koska silmät vuotavat herkästi ja nauraessa silmät vuotavat kuin niagaran putous :D eli minulle täydellinen ripsari kaikin puolin. :)

 2. 2

  Mary sanoo

  Itselläni Sensain 38 toimii todella hyvin eli ei varise ja lähtee helposti pois. Shiseidolla on vastaava vedellä pestävä ja se lähti ainakin omassa käytössä melkein minkä tahansa lämpöisellä vedellä parilla huuhtaisulla! Minun ripsissä se varisi jonkin verran minkä vuoksi en jatkanut käyttöä vaikka muuten hyvin levittäytyvä olikin ja toi pituutta ja tuuheuttakin.

 3. 3

  Katrine sanoo

  Se ripsiväri kuuluu ensin huuhdella kuumalla vedellä ja sitten hennosti sormilla nypätä pois ripsistä, jolloin kaikki lähtee muutamassa sekunnissa. Minulle nämä Sensait on ihan luottotuote, muut ripsarit ei käy enää ollenkaan :)

 4. 4

  riikka sanoo

  Minäkin 38’a vuosia käyttänyt. Nyt vaihdoin tähän volumising-versioon ja tämä ei kyllä lähde helpolla pois. Samaa ongelmaa ei ole ollut muiden 38’ien kanssa. Uutena tuttavuutena sain stocman beatystä diorin hypnose draman testiin ja oo-la-laa mitkä ripset sillä saa.

 5. 5

  Katjuska sanoo

  Kokeilin myös kerran tuota Sensaita ja sama ongelma! Ei lähtenyt irti, vaikka kuinka valelin jo liian kuumallakin vedellä. Vihdoin sain sen irti, kun ”vedin” sormin ripsiä. Ihmettelin sen suosiota, pakko sen on toisilla toimia.

  Olen kuitenkin vannoutunut Imjun Fiberwigin käyttäjä, jossa on sama idea. Se irtoaa ripsistäni lämpimällä vedellä helposti, kestää vesisateet ja jumpat, eikä varise. Fiberwigiä tietääkseni myy vain Kick’s ja hinta on aika suolainen. Olen etsinyt sitä tuloksetta ulkomaisista nettikaupoista, jotka toimittaisivat Suomeen.

  • 5.1

   Sanni sanoo

   Fiberwigiä saa tosiaan vain Kicksistä, mutta se on halvempi kuin Sensai sun muut selektiiviset :) Toki kalliimpi kuin perusmarkettimeikit. Mullakin tuo lähti suhteellisen vaivatta, taitaa olla ainoa ”38” joka on lähtenyt ilman taistelua.

 6. 6

  Mari sanoo

  Mulla aivan sama juttu 38-ripsarin kanssa. Ostin Kanebon aikanaan, kun olin kuullut niin paljon kehuja. En saanut pois helposti, joten meni hermot. Tuntui, että naama palaa kun koitti pestä sitä pois. Huomasin silloin kyllä, että nyppimällä ne lähtee irti, mutta en halua nyppiä kun ei ne niinkään helposti lähtennyt.

  Mulla oikeastaan ainoa vaihtoehto tuntuu olevan kunnon waterproof-ripsarit, ja olenkin vuosikaudet nyt käyttänyt Estee Lauderia. Mä olen sellainen itkupilli, että poru tulee lähes päivittäin, milloin mistäkin syystä. Ilosta, surusta, telkkuohjelmista jne, joten pakko käyttää vedenkestävää. Tuntuu myös, että muut kuin vedenkestävät on hetkessä ylä- ja alaluomilla, joten ei kovin käytännöllistä mulle.

 7. 7

  Nimetön sanoo

  En ole koskaan käyttänyt mitään muuta ripsiväri äkuin kanebon/sensain 38 (sain ensimmäisen aikoinaan kummisedeältä joululahjaksi!) ja itselläni se lähtee parhaiten niin, että kastelen ripset vedellä ja sitten vain annan niiden vain olla jonkin aikaa märkänä (pesen esim hampaat sillä välin yms). Vesi jotenkin ”imeytyy”/liuottaa/pehmittää ripsarin, jonka välkeen se lähtee helposti sormilla pyyhkimällä

 8. 8

  P sanoo

  Mulla ei toimimut Sensain ripsari ollenkaan. Lopputulos oli täsmälleen sama kuin sulla: ripset klimpissä. Sain kuitenkin poistettua tavaran taisteluitta. Cliniquen 38 on toiminut hyvin, Kicksin myyjä neuvoi, että vedon lopuksi harjaa tulisi pyöräyttää ripsien kärjessä silmästä poispäin. Tämä erotteli mulla hyvin.

  Fiberwig kuitenkin on ollut mulla näistä kolmesta helppokäyttöisin. Äidillä Sensai on ollut monta vuotta luottotuote eikä minkäänlaisia klimppiongelmia. Ollaan näköjään sen verran erilaisia.

 9. 9

  Lelle sanoo

  Allekirjoitan Sanni TÄYSIN juttusi Kanebon kolmekasista, en jaksanut lukea läpi kuin osan kommenteista enkä löytänyt yhtään kikkaa jota en olisi poistoon kokeillut. On kamala tunne kun ripset liimaantuvat yhteen ja alkaa suorastaan pelottaa että hitsi kun ei silmät aukea! Yhdessä tilanteessa tämä 38-mascara oli kyllä ihan lyömätön: olimme kesälomamatkalla Italiassa ja vuokra-auton oveen tuli ihan mitätön naarmu mitta minkäs teet kun auto oli musta ja viiru näkyi ihan kohtuuttoman selvästi. Missään kaupassa ei tietenkään ollut mustaa vedenkestävää tussia eikä auton palautuksenkaan ollut enää aikaakaan kauheasti jäljellä. Viimeisenä oljenkortena ajattelin että kun ei muutakaan ole niin kokeillaan auton meikkausta. Siinä sai Citikka kylkeensä mustaa ripsiväriä ja auto kelpasi vuokraamolle ilman mitään huomautuksia;)!

 10. 10

  Johanna sanoo

  Mä itseasiassa ostin Cliniquen Lash Powerin pari päivää takaperin testatakseni pysyvyyttä. Olen ulkohommissa kesällä ja sitä hien määrää mikä valuu silmiin on sanoin kuvaamaton. Hyvin pysyy ja hyvin lähti. Taitaa olla seuraavatkin ripsarit Cliniqueta :)

 11. 11

  BaboonHeart sanoo

  Hei Sanni. Löysin vasta nyt mahtavan blogisi <3, kiitos että kirjoitat tätä. Siis aivan hassua, miten sinulta ei lähde tuo kolmekasi, kuin vasta noinkin hankalasti…mulla ongelma on täysin (!) päinvastainen. Lähes kaikki ripsivärit, jopa extreme vedenkestävät (mm. liila guerline jne) lähtevät heti. Sensai ei pysy yhtään, siis menee heti poskille, kuten normi vedenkestämätön mascara. Onkohan ihoni 38-asteista :P? Nyt olen löytänyt yhden joka pysyy suht hyvin Clarinsin vedenkestävä mascara. Tosin on sekin aina vähän väliä vähän poskilla, mutta minkäs teet? Olen muuten Clarinsista kokeillut myös sitä sateenvarjomascaraa, mutta sekään ei auta. Olisipa minulla tämä sun "ongelma" että ei lähde. Rakastan meikkejä ja meikkausta, mutta mikään meikki ei pysy kasvoillani kauaa, mikä on sääli minunkaltaiselle, joka rakastaa kosmetiikkaa. Silti meikkaan, tunteella. Mukana on vain oltava aina meikkipussi ja peili tarkistusta ja korjausta varten :)

  • 11.1

   Sanni sanoo

   mulla ongelma on täysin (!) päinvastainen. Lähes kaikki ripsivärit, jopa extreme vedenkestävät (mm. liila guerline jne) lähtevät heti.

   Oho, wow..! :) On nää kyllä mielenkiintoisia. Mä vaihtaisin tilannetta sun kanssa heti! :p ^_^

   • 11.1.1

    BaboonHeart sanoo

    Haha :P, usko pois sulla Sanni on paljon parempi tilanne, kuin se että on yhtenään luomarit paakkuuntuneena (vaikka olisi mitä laatupohjustusta), ripsarit poskilla. Saat nauttia kuitenkin kokopäivän että meikit pysyvät, tosin ymmärrän kuinka rankkaa on jos puhdistaminen vie aikaa. Ja helppohan mun on sanoa. Mulla puhdistaminen menee hetkessä, kun irtoaa melkeen jo veden näkemisestä, juurikin vedenkestävät(kin). :D Mä olen muuten just niitä ”hankalia” asiakkaita, jotka tenttaavat myyjiltä mikä vedenkestävä ripsari pitää satavarmasti :P Kerran eräs myyjä suositteli juuri sitä Guerlinen extraextreme vedenkestävää, huippu-urheilijat kuulemma pitävät ja aina kestää… Olin myyty ja onnellinen, että jes nyt löytynyt kerrankin hyvä ja pitävä. Hinta kirpaisi, mutta ajattelin että on varmasti sen arvoista. No kokeilin ja muutaman tunnin päästä oli poskilla taas :( Mutta nyt tää Clarinsin on pitänyt hyvin, tosin Bobbie Brownin tinned eye brightener saattaa olla syy, miksi nykyään ripsarit pitää aavistuksen paremmin, kun sillä on silmänalus peitettynä :P :) Ootko tutustunut näihin Bobbie Brown sarjaan? Itse vain tohon silmänalusten kirkastajaan ja se on aivan huippua! Luovuin jopa yli 10 vuoden uskollisesta Joe Blasco peiteaine-asiakkuudesta ja nykyään vannon Brownin nimeen :)

 12. 12

  sanoo

  Hei! Kommentteja on niin paljon, että en jaksa kahlata niitä läpi, joten sori jos tulee toistoa :) Itse en muita ripsareita käytäkään ja minulle on parhaiten sopinut Cliniquen Lash Power (paitsi että nyt ovat menneet pilaamaan tuotteen vaihtamalla harjan, joka siis oli minulle Se Juttu koko tuotteessa!) Parhaiten nämä ”kolmekasit” irtoavat kokemukseni mukaan niin, että kastelee vanulapun lämpimällä vedellä ja painaa sen silmäluomien ja ripsien päälle. Ripsiväri imee kosteuden itseensä ja turpoaa sekä irtoaa ripsestä. Sen jälkeen se on helppo joko vanulapulla pyyhkäistä pois tai huudella juoksevan veden alla. Mutta kuten sanoit, eihän nämä kyllä kaikilla välttämättä toimi.

 13. 13

  anonyymisensainkäyttäjä sanoo

  Ostin juuri yhden noista sensain maskaroista kaverin sitä suositeltua. Ripsistä tuli ihanan tummat ja tuuheat. Mutta sitten oli pois pesun vuoro. Ei lähtenyt millään. Hinkkasin oikein kauan erittäin kuumalla vedellä, mutta maskaraa pysyi vain. Sen sijaan ripsiäni kyllä lähti. Meikinpoistoaineella sain vaivoin pois. Huono kokemus sensain maskarasta siis. Pidän kyllä kovasti tuotteesta. En vain jaksa sen pesua ja ripset olisi mukava pitää paikoillaan. Osaisiko joku suositella jotakin meikinpoistoainetta, jotta voisin sitä vielä käyttää?

 14. 14

  sanoo

  Luin tän vasta nyt. Mutta joo, aivan prikulleen samat kokemukset mulla. Ei vaan lähde. Pakko yrittää sormilla hinkata irti niitä kerroksia, se kun ei liukene millään vaan irtoaa tosiaan niinä hitusina. Ainakin minulla. Mutsille annoin omani testiin sen jälkeen ja yhtä hankalaksi hän sen koki.

 15. 15

  InQ sanoo

  Huomasin linkin ja oli pakko tulla kommentoimaan, koska olen käyttänyt sekä Kanebon, että Cliniquen 38-ripsaria. Kanebo ei ollenkaan erotellut ripsiäni, vaan ne olivat aivan klimppiset. Ei todellakaan näyttänyt hyvältä! Cliniquen ripsariin siirryin seuraavaksi ja olenkin käyttänyt sitä jo n. 5 vuotta. Toimii minulla täydellisesti! Voi pestä pois lämpöisellä vedellä, mutta ei irtoa pyöräillessä ym.

 16. 16

  Anni sanoo

  Hassua että tuo Sensain 38 jakaa näin selvästi käyttäjät niihin, joilla toimii kuin unelma ja niihin, jotka ovat menettäneet hermonsa, uskonsa ja uloimman ihokerroksensa silmän alueelta veden kanssa pelatessa. Oon itse käyttänyt Sensain 38 Volumisingia jo tosi monta vuotta (6?) enkä ole kertaakaan harkinnut tosissani pois vaihtamista, toimii niin hyvin sekä levitys, pito päivän aikana että pesu! Ei mitään ongelmia siis poispesussa (en tosin tiedä miten lämmintä vettä käytän, kyl se aika kuumaa on että saa ihan parissa sekunnissa pois mutta ei siinä nyt iho pala), enkä tiennyt että muilla tällaisia hankaluuksia on esiintynyt ennen kuin luin tätä! Mutta tosiaan, niinkuin totesitkin, kaikki ei käy kaikille ja täytynee olla tyytyväinen jos vain löytää jonkun itsellään pelaavan tuotteen :)

  Kiitos muuten interwebin parhaasta meikki-/kosmetiikkablogista, palaan tänne joka kerta tarkistamaan oletko arvioinut jonkun tuotteen ennen kuin ostan omakseni :D

  • 16.1

   Sanni sanoo

   Kiitos muuten interwebin parhaasta meikki-/kosmetiikkablogista, palaan tänne joka kerta tarkistamaan oletko arvioinut jonkun tuotteen ennen kuin ostan omakseni :D

   Kiitos Anni! :) *iloissaan*

 17. 17

  amanda sanoo

  Ihan pakko tulla kommentoimaan vaikka vanha postaus onkin. Mulla nimittäin toimii sensai 38 kuin unelma :D mulla on toi volumizing yksilö. Kaksi erittäin hyvää vinkkiä: kastele vanulappu lämpöisellä vedellä ja paina ripsiä vasten tarpeeksi kauan. Lähtee tosi hyvin pois! Ja toinen juttu on että laittaa ripsarin alle huulirasvaa tms. Helpottaa poistoa sitten myöhemmin :)

  • 17.1

   Sanni sanoo

   kastele vanulappu lämpöisellä vedellä ja paina ripsiä vasten tarpeeksi kauan. Lähtee tosi hyvin pois!

   Testattu on, ei mitään vaikutusta :D

   Huulirasvakikkaa en ole kokeillut, mutta toisaalta, ei taida tulla tilaisuutta testata kun en varmaankaan itse tule koskaan tällaista ripsaria hankkimaan eikä noita blogin kautta lähetettyjäkään tee mieli enää käyttää ;)

 18. 18

  Pinja sanoo

  Vanhaan postaukseen uusi kommentti :))
  Itselläni juuri mikään ripsiväri ei pysy, jopa vedenkestävät leviävät! Ainoa toimiva on 38 mascarat! Ja nekin kyllä välillä pettävät, voi tätä tuskan määrää!! :D
  Parhaaksi olen löytänyt lorealin beauty tubes ripsarin, on omasta mielestä parempi kuin clinique, sensai tai fiberwig. Clinique ja fiberwig lähtevät mielestäni todella murusina ripsistä, ja ne on työläämpiä poistaa kun vertaa lorealin omaan, joka lähtee nimensä mukaisesti ”tubesina” :D
  Paras keino poistaa nää 38 mascarat ja erityisesti loreal on poistaa ne suihkussa, itse teen suihkussa ensin muut suihkuttelut ja lopuksi kun vesi ja höyry on jo irroittanut ja pehmittänyt ripset, niin otan sormilla hellästi ripsistä kiinni ja vain vedän ripsivärin pois ripsistä, tosi simppeliä ja lähtee älyttömän helposti! En lähtis lämpimillä vanulapuilla näitä poistamaan, siinähän menis ikuisuus :)
  mutta se kikka on kyllä irroittaa sormin väri ripsistä, ei se muuten lähde mihinkään!

 19. 19

  Susanna sanoo

  Pakko kertoa oma käyttäjäkokemus, jota on kertynyt siitä saakka, kun tämä tuli markkinoille triljoona vuotta sitten eli tosiaan alusta asti tästä tuli lyömätön ja näköjään ainoa joka silmilleni sopii. Aina välillä olen uskaltanut kokeilla jotakin toista, vaan punaiset, vuotavat silmät ja sarveisakalvojen turvotuksen takia pääsevät ääntäkin nopeammin kiertoon kavereille. Nyt olen päättänyt, etten enää kokeile mitään, käytän tätä sensai 38 forever.
  Parhaiten tämä lähtee silmistä valmistajan omalla puhdistusliinalla jonka sain joskus silloin alku vuosina. Nyt tosin liina jos päässyt ikilepoon liinojen taivaaseen, uusi olisi ehkä hankittava. Toki tää lähtee muutenkin ripsistä, mutta leviää silmien alle, josta sitten voiteella pitää pois pyyhkiä. Mutta siedän nämä pienet hankaluudet, koska vaihtoehto olisi olla täysin ilman ripsiväriä. Enkä kyllä aio olla. Tietenkään kaikki ei sovi kaikille, onneksi tämä sopii minulle 😍

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.