2 x kotimainen puhdistusvaahto

Jokohan alatte väsyä mun hehkutukseen erästä merkkiä kohtaan? Ei, en vain voi pitää salassa tätäkään ihastusta, tää on vain taas niin hyvä…!

EkoPharma_Elivo_IMG_1597

Jes, ”clip-art”-ystävämme on täällä taas :) Ja kylkeensä se sai toisen kotimaisen, kun olen sitäkin tässä viime kuukauden testaillut. Arvostellaan sekin samalla pois.

Tänään siis esittelyssä EkoPharman ja Elivon pehmeät kasvojenpuhdistusvaahdot.

EkoPharma_vadelmavaahto_IMG_1602

Tässä tämä nyt on, vaahto, jota en ehtinyt saada mukaan ensimmäiseen EkoPharma-esittelyyni kun siitä ei ollut vielä tehdaskappaleita ulkona. Minut ”prepattiin” kesällä tuotteen mahtavuudesta ja olen siitä saakka odottanut saavani pullon hyppysiini.

EkoPharma Vadelmavaahto 250 ml / 24,50 €

Vastasiko tuote odotuksia? Kyllä, ja ylittikin ne! Voi pojat, kyllä ne vain osaa Naviterilla (EkoPharman valmistaja). Tässä on ensimmäinen luonnonkosmetiikan pumppuvaahto joka on koostumukseltaan lähes yhtä kermainen ja liukas kuin synteettiset vaahtoputsarit. Vaahto ei lässähdä ja katoa iholla vaan pysyy kuohkeana koko sen ajan kun sitä pyörittelee iholla. Todella hyvä ja miellyttävän tuntuinen putsari pumppuvaahtotyypin ystäville. Ei hitsi, mä olen ihan lapsellisen ilon vallassa siitä, että Suomessa osataan valmistaa näin hyvää luonnonkosmetiikkaa! Sori vaan Mia Höydön geeli, jäät toiseksi tälle putsarille.

Huomionarvoinen asia on myös se, että pullo on 100 milliä standardia suurempi! Lähes kaikki pumppuvaahtoputsarit markkinoilla ovat 150-millisiä, EkoPharmaan on ladattu desilitra lisää! Pumppuvaahdothan kuluvat tunnetusti nopeammin kuin voide- tai geelikoostumuksen vaahdot, eli isompi pakkauskoko on oikein perusteltu.

EkoPharma_Vadelmavaahto_inci_IMG_1605

Tässä inci ainesosista kiinnostuneille. Tuoksu on mieto ja vadelmainen.

   Elivo_IMG_1601

Elivo Puhdistusvaahto 150 ml / 11,25 € (hinta apteekkiverkkokaupan sivulta)

Elivo on apteekkisektorille kehitetty kotimainen tuotesarja johon kuuluu kosmetiikan lisäksi myös lisäravinteita. Itse asiassa popsin parhaillaan myös Elivo-hiusravinnetta, raportoin sitten kun 2 kk:n satsi on syöty loppuun onko havaittuja vaikutuksia.

Elivo-vaahdon arviointiin ei montaa sanaa tarvita: ihanan pehmeä ja kermainen, juuri sellainen millaiseen laatuun ja koostumukseen olen ”normikosmetiikan” pumppuvaahdoissa tottunut. Synteettisiä ainesosia sisältävät pumppuvaahdot ovat aina liukkaampia ja tiheämpivaahtoisia kuin luonnonkosmetiikan, kaiken kaikkiaan täyteläisempiä. (Jos kokeilette EkoPharmaa, yllätytte varmasti koska koostumus on jo niin lähellä tätä standardia ;))

Elivo on mukavuudessaan ehkä jopa tylsä. Se on tosi miellyttävän tuntuinen putsari, piste. Pakkaus on tylsä (yhteistä monelle suomalaiselle kosmetiikan valmistajalle?) ja tuoksu, no, just sellainen tyypillinen hajustetun apteekkituotteen ”puhdas” tuoksu. Elivon kasvotuotteissa on hypotuoksu, mikä tarkoittaa sitä, että niissä ei ole käytetty yhtäkään EU:ssa allergeeneiksi luokitelluista hajustekemikaaleista.

Yritin vertailla kämmensokkotestillä (:D) Elivon ja Lacto Linen vaahtojen kermaisuutta, mutta ne ovat hyvin samankaltaiset. Lacto Line kuitenkin tuntuu hoitavammalta ja hellävaraisemmalta; ihon pinta jää pehmeämmän ja vähemmän kiristävän tuntuiseksi. Elivo on sulfaatiton eikä sekään tunnu voimakkaasti pesevältä, kuitenkin päättelisin tensidien määrästä ja tuotelupauksesta (”poistaa myös meikin”) että Elivon pesuteho on hieman Lactoa tehokkaampi.

Samaan tapaan kuin LL:n tapauksessa, kiinnostavammalla tuoksulla ja persoonallisemmalla pakkaus-designilla tuotteesta saisi huomattavasti vetovoimaisemman. Apteekkituotteiden ei tietysti kuulukaan olla ”houkuttavia” samaan tapaan kuin muiden jakelusektorien tuotteiden, mutta kai apteekkibränditkin jollain haluavat erottua edukseen kilpailijoista..?

*

Miniolotilapäivitys: mun aamiaista suurennettiin eilisessä tapaamisessa (ja muutenkin ruokavaliota ”järkevöitiin”) ja ainakin tänään on päivä lähtenyt huomattavasti paremmin käyntiin :)

Kommentit
 1. 1

  marianne00 sanoo

  Vadelmavaahto kuulostaa suorastaan herkulliselta :). Tuoksu on siis peräisin täysin vadelmasta (ja ruususta?). Mitä arvelet: voisiko tuote sopia myös hajusteallergiselle?

  • 1.1

   Sanni sanoo

   Tuoksu on siis peräisin täysin vadelmasta (ja ruususta?). Mitä arvelet: voisiko tuote sopia myös hajusteallergiselle?

   Kyllä, tuoksuaineina ovat ainoastaan fenetyylialkoholi (jota on kaikissa EkoPharman tuotteissa) ja vadelma-aromi. Vadelma-aromin allergisoivuudesta en osaa sanoa, mutta se ei ainakaan ole EU:n allergeenisiksi tunnettujen hajustekemikaalien listalla. Mä en muutenkaan oikein edes tiedä että mitä jonkun marjan, hedelmän tai kukan ”aromi” on kosmetiikassa, miten se on saatu aikaan. Eteerinen öljy se ei kuitenkaan ole, eikä myöskään synteettinen kemikaali.

 2. 2

  sanoo

  Todella edullinen tuo EkoPharma kokoonsa nähden. Olen ollut pitkän aikaa huono käyttämään vaahtoputsareita vaikka ne ennen olivat lemppareitani. Mutta tota on pakko testata!

 3. 3

  Nipsuu sanoo

  Moi,

  Oliko tuo ekopharman vaahto hyvää muiltakin ominaisuuksiltaan kuin koostumukselta? Olisin kaivannut vähän tietoa myös pesevyydestä ja muusta toimivuudesta :).

  • 3.1

   Sanni sanoo

   Aijoo, anteeksi :D Nämä kokemukset tiivistyivät tällä kertaa lyhyesti ja ytimekkäästi lauseeseen ”Todella hyvä ja miellyttävän tuntuinen putsari”, mutta olisinhan tietysti voinut vähän monisanaisempikin olla :D Jos pesevyys olisi huono, olisin maininnut sen erikseen. ”Hyvä” putsari on mulle sellainen joka puhdistaa hyvin. Ja hyvän puhdistustehon indikaattori on mulle puhdas kasvovesivanulappu puhdistuksen jälkeen :)

   • 3.1.1

    Nipsuu sanoo

    Kiitos vielä tarkennuksesta :). Kävin vielä lukemassa sun arvostelut ko. merkin aiemmasta puhdistusgeelistä, ja sain sieltä käsityksen, että tää olis kaikin puolin tehokkaampi, ja että meikitkin lähtisi :)

 4. 4

  Mia sanoo

  Ei liity tähän, mutta Ardell-kulmageeli ei kuulu enää Kicksin valikoimiin. Kampin Kicksin myyjien mukaan sitä ei saisi enää mistään Kicks-myymälästä. Harmittavaa! Lumene kun ei tosiaan pidä kulmia paikoillaan, joten päädyin nyt vaihtamaan merkkiä Anastasiaan. Ensivaikutelma on ainakin hyvä! Tällä hinnalla (25 €) sitä tosin sopii toivoakin.

  • 4.1

   Sanni sanoo

   No voi SYVÄ HUOKAUS :/ Olisi pitänyt melkein arvata, tuo on niin tyypillistä että omat lempparit häviää kauppojen valikoimista. Edellisen Ardellini olen ostanut alle vuosi sitten.

   Hyvä kuulla kuitenkin Anastasiasta. Taidan nyt seuraavaksi kokeilla halvan Dermosilin jota kommenteissa suositeltiin ja sitten Anastasiaa jos Dermo on liian pliisu.

 5. 5

  sanoo

  Luuletko että tuo EkoPharman pudhistusvaahto sopisi kuivalle iholle? Olen viime aikoina käyttänyt ihon puhdistuksessa vain puhdistusmaitoja, mutta huomasin juuri viikonloppuna, että esim. jonkinlaiselle kaksoispuhdistukselle voisi olla tarvetta. En illalla sitä huomannut, mutta aamulla kun pyyhin ihon kasvovedellä, siihen tarttuikin vielä meikkiä. Hups! Mietin siis, että jos puhditusmaidon kanssa käyttäisi jotain toista putsaria, tai sitten hankkisin vaikka öljyputsarin ja vaahdon ja käyttäisin niitä yhdessä. (En tiiä miksi, mutta minusta juuri nyt se kahdesti samalla puhdistusmaidolla naaman peseminen tuntuu niin tylsältä. Ja varmasti vain psykologista, mutta jotenkin myös epätehokkaalta. :D)

  Kiva, että ruokavaliota hiottiin sulle parempaan suuntaan. Luin edellisen postauksesi aiheesta mielenkiinnolla, meinasin kommentoidakin, mutta en ehtinyt, ja sitten muut sanoivatkin aika lailla kaiken. :P Olisi kiinnostavaa tietää, että onkohan kyse siitä, että keholla vain kestää aikaa tottua muutokseen, vaikka se sinänsä ei olisi huono, vai siitä, että ylipäänsä se annettu ruokarytmi ei vaan sovi sulle. Ja mahtavaa, jos aiot kirjoittaa myös Optimal Performancesta! Se kiinnostaa mua kyllä kovasti. Mullahan on kyllä ihan eri ongelmat kehon kanssa kuin sulla, mutta siltikin. Jotenkin tuo FitFarmin tyyli, että päivän ruokailut ovat niin älyttömän tarkat (ilmeisesti?), on mulle hirmu luotaantyöntävä. Ei siis sillä, etteikö sillä varmaan osa ihmisistä saa tuloksia, (ja kommenteista päätellen osa taas ei), mutta en kestä sellaista elämää, jossa ei ole joustoa. Itse haluaisin kaikista mieluiten löytää syömiselleni sellaiset puitteet, jotka toimivat ja joita on helppo noudattaa ja jotka kestävät sen, että päivät vaihtelee ja senkin, että mulla on huono muisti. :D Kaisa Jaakkolan kirjoja lukiessa tulee sellainen olo, että hänen antamissaan puitteissa voisin pystyäkin elämään, kun vaan saisin oikeat asiat omaksuttua ensin. (Ainut että ateriarytmi on mulle ihan hillittömän vaikea asia, en tiedä miksi.)

  Mutta tosi mielenkiintoista lukea sun kokemuksista! Oli vaan hassua, kun kommenteissa heti joku toppuutteli sun laihduttamista… voi sitä muistakin syistä miettiä syömisiään kuin painon takia. Ehkä tää nykymaailma vähän vääristää ihmisten näkövinkkeliä, kun ajatellaan, että ruuan tarkoitus on ensisijaisesti jokin muu kuin energian antaminen. Itselleni toki laihtuminen olisi ihan tervetullut ilmiö, mutta toisaalta haluan löytää hyvän ruokavalion ensisijaisesti muista syistä, ja oletan, että jos homma alkaa toimia, kehollani on mahdollisuus tiputella kilojakin. Hyvä olo ja jaksaminen on kyllä ensisijaista.

  • 5.1

   Sanni sanoo

   Luuletko että tuo EkoPharman pudhistusvaahto sopisi kuivalle iholle?

   Ainakin pesevät ainesosat ovat mietoja eikä iholle jää yhtä kiristävää tunnetta kuin joidenkin synteettisten vaahtoputsareiden jäljiltä, mutta ei tämä yhtä hoitavalta tunnu kuin esim. Lacto Line. Oletko muuten koskaan kokeillut sekoittaa öljyä vaahtoputsariin..? Sekin on yksi vaihtoehto jos haluaa tehdä putsarista kosteuttavamman. Esim. oliiviöljy, manteliöljy ja risiiniöljy voisivat sopia tällaiseen pumpattavaan vaahtoon sekoitettaviksi.

   En tiiä miksi, mutta minusta juuri nyt se kahdesti samalla puhdistusmaidolla naaman peseminen tuntuu niin tylsältä. Ja varmasti vain psykologista, mutta jotenkin myös epätehokkaalta. :D

   Saan kyllä tästä kiinni :) Minäkin joskus putsaan kahdesti samalla putsarilla, mutta olisihan se kivempaa ja elämyksellisempää kahdella erilaisella ^_^ Ja tehokkaampaa jos toinen on ”rasvaton” ja toinen öljyinen.

   Ruokavaliosta – mulla on hyvin samanlaisia ajatuksia kuin sulla. Järkevän ja kestäväksi elämäntavaksi jäävän ruokavalion tulee sallia joustot ja rytmin vaihtelut, ei elämä kerta kaikkiaan ole sellainen että joka päivä voi syödä samoihin aikoihin tai samalla rytmillä x tunnin välein. Elämän säätäminen sen mukaan että saa syötyä x kertaa päivässä edustaa minulle samanlaista hulluutta kuin jollekulle toiselle se, että mulle on okei olla syömättä vaikka kuusi tuntia jos olosuhteet niin menee. Mun yksinkertaisen filosofian mukaan ihmisen kannattaa syödä silloin kun on nälkä, ja sen verran että nälkä lähtee kunnolla :) Joskus nälkä on 3 tunnin päästä ateriasta, joskus viiden. No sweat.

   Olisi kiinnostavaa tietää, että onkohan kyse siitä, että keholla vain kestää aikaa tottua muutokseen, vaikka se sinänsä ei olisi huono, vai siitä, että ylipäänsä se annettu ruokarytmi ei vaan sovi sulle.

   Tämä varmaan selviää seuraavien viikkojen aikana. Jos kehossa alkaa olla hyvä olo, niin voi päätellä että se on mukautunut :) Onneksi ateriarytmiäkin jo vähän muutettiin sillä se 5 kertaa päivässä (itse asiassa 6, kun palautusjuomakin oikeastaan on ateria) oli mulle mahdoton. Ja kun yksi ateria jäi pois, jäi energiaakin pois mikä saattoi osaltaan vaikuttaa heikotukseen. Tällä neljällä tuntuu toistaiseksi ihan mahdolliselta edetä, vaikka ateriat onkin aamiaista lukuunottamatta hassuihin aikoihin siihen verrattuna miten olen ennen syönyt.

   Toivotan sullekin onnea ja inspiroivia kokeiluja sopivan ruoka/ravintoelämäntavan löytämisessä :)

 6. 6

  sanoo

  Oon varmaan ainoa joka ei lämpene yhtään vaahtoputsareille :D Haluan että mun putsari vaahtoaa, mutta vasta levitettäessä. Jotenkin nää tuntuu aina kaikki vaan katoavan!

  Mutta oot saanut mut houkuteltua EkoPharmaan kyllä, ja vadelma on mun lempparituoksu! Perfect.

 7. 7

  Anna sanoo

  Ihanaa kun kirjoitat EkoPharmasta. Mä olen myös superinnoissani sarjasta! :)

  Olen nyt kokeillut kaikkia C- Max / Mustaherukka sarjan tuotteita, ja tykkään niistä kaikista. Nyt ostin Vadelma matkapakkauksen koska halusin treenikassiin pienen putsarin ja kasvoveden. Yllättäen ihastuin myös kaikkiin Vadelma -sarjan tuotteisiin ;) Syväkosteuttava keramidiseerumi on ihana pintakuivan ihon tehotuote, joka oikeasti kosteuttaa mutta ei jätä tahmeaa tunnetta iholle :) Vadelma Silmänympärysgeeli on miellyttävän kevyt ja raikas päiväkäytössä, ja imeytyy hetkessä. Illalla taas täyteläinen ja samettinen C-Max silmänympärysvoide on parempi.

  Toivon vain, että Naviterilla ymmärrettäisiin korvata heikosti toimivat pumppupullot paremmilla ja satsattaisiin brändäykseen ja pakkausten ulkonäköön vielä enemmän.

  • 7.1

   Sanni sanoo

   Aina niin kiva kuulla muidenkin EkoPharma-kokemuksia :)

   Samaa mieltä noista pumppupulloista, toivottavasti ne muutetaan tulevaisuudessa. Todella epäkäytännöllisiä ja epätaloudellisia. Pakkaukset kuitenkin kävivät juuri läpi perusteellisen uudistuksen, jännä että päätyivät juuri näihin pumppuihin. Minkähänlaiset pumppunokat niissä vanhoissa oli..?

 8. 8

  Pauliina sanoo

  On silti hyvä että tylsiä ja hajusteettomia puhdistusaineita löytyy tälläisille tylsille jotka eivät voi sietää hajusteita. Toisaalta kun ulkoasuun ei panosteta niin paljon se laskee (ehkäpä) kustannuksia. Itse käytän vuoroin Faforaa ja Elivoa, ja jotenkin pidän niitä jopa arvokkaampaampina kuin monia muita, koska koen että niissä on keskitytty oleelliseen eikä pelkästään markkinointiin putelin. Tokihan näin ei välttämättä ole, se on vain minun mielikuvani.

  • 8.1

   Pauliina sanoo

   Teksti karkasi.. piti kirjoittaa että putelin ulkonäöllä markkinointiin. Tuo vadelmavaahto kyllä herätti mielenkiinnon, missähän sitä voisi käydä nuuhkimassa. .

   Osaatko muuten sanoa, kannattaako kasvojen puhdistus ainetta ja shamppoota vaihdella välillä, vai voiko mennä vuodesta toiseen samalla tuotteella?

   • 8.1.1

    Sanni sanoo

    missähän sitä voisi käydä nuuhkimassa.

    EkoPharmaa myydään vain hoitoloissa, oman paikkakuntasi jälleenmyyjää voi tiedustella Naviterilta (heidän sivuillaan oleva jälleenmyyjälista on monien kommenttien perusteella vanhentunut, mutta voi sieltäkin käydä kurkkaamassa ja kokeilla josko tärpääisi :)).

    Tuo Vadelmavaahto tuoksuu todella luonnoliselta vadelmalta :) Ero vaikkapa Cutrinin Colorismin makeanimelään, synteettiseen vattutuoksuun (josta tosin siitäkin tykkään kun se on niin nami :D) on kuin yö ja päivä.

    Osaatko muuten sanoa, kannattaako kasvojen puhdistus ainetta ja shamppoota vaihdella välillä, vai voiko mennä vuodesta toiseen samalla tuotteella?

    Voi mennä samalla tuotteella jos se hyvältä tuntuu, ei ole mitään ns. fysiologista syytä vaihtaa tuotetta :) Toiset kokevat että iho ja hiukset ”kyllästyvät” johonkin tuotteeseen kun sitä on käyttänyt pidempään, mutta tieteen pohjalta sellaiselle ei ole näyttöä, siis että iho oikeasti voisi kyllästyä sen päälle levitettäviin aineisiin. Mun mielestä oma kokemus on tärkein, jos joku tuote alkaa tylsistyttää niin totta kai uutta kehiin, mutta ei saman käyttäminen 10 vuotta putkeen ole iholle tai hiuksille millään lailla pahasta :)

  • 8.2

   Sanni sanoo

   On silti hyvä että tylsiä ja hajusteettomia puhdistusaineita löytyy tälläisille tylsille jotka eivät voi sietää hajusteita.

   Totta kai, mutta Elivossahan siis on kuitenkin hajusteita, ei vain niitä 26:a jotka EU on luokitellut suurimmiksi allergeeneiksi.

 9. 9

  HeidiÄs sanoo

  EkoPharmaa voisin kyllä testata, söpö pullo! Ja siis muutenkin kuulostaa hyvältä :D toi Elivon pullo vaan on niin kamalan ruma että sitä en kokeilisi edes, mulle on tärkeetä että kosmetiikka tulee nätissä pakkauksessa.

  Vaahtoputsareihin liittyen kysymys (lähinnä ehkä muille lukijoille): mistä Helsingistä löytäisi tuota tässäkin postauksessa mainittua LactoLinen puhdistusvaahtoa? Tuntuu että olen kiertänyt vaikka mitä kauppoja ja sitä ei vaan ole, vaikka sarjan muita tuotteita olisikin hyllyssä. (LactoLinen pakkaukset on sitten jo hellyyttävän simppeleitä muttei rumia, joten näitä voin käyttää. Huh, olen mä outo :D)

    • 9.1.1.1

     Sanni sanoo

     Heidi kysyi mistä Lacto Linea voi ostaa Helsingistä ;) Moni ei varmaan viitsi maksaa verkkokaupan postikuluja yhden halvan tuotteen takia :)

   • 9.1.2

    HeidiÄS sanoo

    Mä käyn itseasiassa aina kaikki näkemäni Tokmannit, Tarjoustalot ym läpi että jos sitä siellä sattuisi olemaan. Muutama noista Helsingin käymättä, täytyy varmaan lähteä sinne pyörähtämään kun seuraavan kerran auto käytössä :) nettikaupasta olen meinannut tilata mutta tuntuu kyllä hullulta tilata vain yksi tuote.

 10. 10

  Mintsi sanoo

  Ihanaa, kasvojenpuhdistus aihe juuri kun olin tulossa kiittämään öljypuhdistusvinkistä, jonka annoit jokunen aika sitten. Olin törmännyt siihen aiemminkin muutamassa paikassa ja ohittanut sen huuhaana. Sitten samalla viikolla sinun lisäksesi kaksi ihmistä kehui menetelmää toisistaan tietämättä. Pakko oli sitten kokeilla itsekin – erittäin epäluuloisena.

  Olin erittäin yllättynyt, miten mukava tunne kasvoille puhdistuksen jälkeen jäi. Ei mitään kiristystä tms vaikka käytin öljyn pyyhkimiseen halpaa mikrokuituliinaa (kiitos vinkistä kaverille). Vielä kun uskalsin kokeilla naaman rasvaamiseen Orionin Hyväsalvaa, niin alkaa olla ihonhoitorituaalit taas kohdillaan.

  Unohdin sitten kaikki naamanpuhdostusaineet kotiin viime reissulta. Hiukan mummi katseli hitaasti, kun kysyin ruokaöljypulloa kesken iltatoimien. Hyvin lähti silmämeikitkin rypsiöljytilkalla.

  Yksi haittapuoli tässä on: ei oikein ole syytä kokeilla EkoPharman tuotteita ;)

  • 10.1

   Sanni sanoo

   Kiva kun kävit kertomassa kokemuksista, Mintsi :) Voi kun kaikki aina kävisivät saatuaan vinkkejä ^_^

 11. 11

  Maria sanoo

  Mä tässä pohdin puhistavampaa tuotetta tuolle Lacto Linelle, kun Herbinan vaahdosta aika jättää. Herbina, kun tuntuu pesevämmältä, mutta kuivattaa turhan karskisti nassua. Elivo tälläselle atoopikolle tuntuis hyvältä vaihtoeholta vaikka Madaran vaahto oli kyllä paras tähän asti. Mulla, kun pitää olla kaks putsaria: lempeä, ei kuivattava ja tehokas pesijä meikkien poistoon ja epäpuhtauksien aisoissa pitäminen. Kasvoni, kun tuntuvat välillä moskaselta ja toisinaan erittäin herkältä ja kuivalta. Tän takia pitää olla kahta niin mä voin sitte aamulla päättää kumpaa käytän :D Eli tää osu hyvään saumaan.

  Asiasta toiseen: olen pohtinu teen tilaamista netistä, koska asun syrjässä ja liikkeissä tuntuu olevan omaa lisää hinnoissa. Olen tykästynyt English Tee Shopin teen eri variaatioihin vaikka kyllä kofeiinittomat teet ylipäänsä on mun lemppareita. Niin osaatko neuvoa mistä nettiputiikista voin tilata eri teelajeja? Kun sellanen muistikuva, että olet niitä tilannu joskus? En ole koskaan aijemmin tilaillu mistään ulkomailta, joten tarvitsen vinkkejä ja sä tiiät tästä kategoriasta (nettishoppailu ulkomailta) enempi, kun tällänen keltanokka ;)

  • 11.1

   Sanni sanoo

   Moi Maria!

   Valitettavasti muun teenjuojan ”ura” päättyi nelisen vuotta sitten kun siirryin kahviin. :´-( (Olen kirjoittanut aiheesta postauksenkin.) En ole koskaan tilannut teetä muusta nettikaupasta kuin iHerbistä, sieltä tulee vieläkin joskus tilattua Yogi-teetä niitä harvoja hetkiä varten, kun mun joskus tekee mieli iltaisin kupillista.

   iHerbissä on tosi paljon teetä, mutta tiedän, että netissä on paljon omia ”teehifistelijöiden” laatumerkkikauppojakin. Ehkä joku muu lukija osaa antaa vinkin sellaisesta?

 12. 12

  Marsa sanoo

  Kysyn nyt vielä vaikka kehuitkin EkoPharman puhdistustehoa, että puhdistaahan tämä meikitkin? Vanha putsari alkaa loppumaan ja ajattelin pikkuhiljaa vaihtaa EkoPharmaan kasvojenhoitotuotteeni.

  • 12.1

   Sanni sanoo

   Puhdistaa ainakin mun mineraalipohjan (silmämeikkiä en toki yritäkään poistaa vaahtoputsarilla), nestemäisen meikkivoiteen kanssa en ole kokeillut kun en ole nyt käyttänyt nestemäistä sitten joulukuun.

 13. 13

  Taina LS sanoo

  tarvitsisin putsarin, joka käy myös silmämeikin poistoon… Sopiiko tämä vai mitä suosittelisit?

  • 13.1

   Sanni sanoo

   Itse en voi käyttää samaa silmämeikinpoistoainetta sekä kasvoille että silmiin sillä superherkät silmäni kelpuuttavat vain hyvin harvan putsarin, mutta yleisenä vinkkinä sanon misellivesi, se poistaa (tai ainakin lupaa poistaa) kaiken meikin.

   Vaahtomaiset putsarit eivät yleisesti ottaen sovi silmämeikin poistoon koska vaahtoa muodostavat aineet usein kirvelevät silmissä, mutta tokihan voi kokeilla jos omat silmät kestävät :) Joidenkin ihmisten silmät eivät ole vaahdoista moksiskaan.

  • 13.2

   Anna sanoo

   Mä poistan EkoPharman Mustaherukka puhdistusemulsiolla myös silmämeikin, eikä se ainakaan mulla kirvele yhtään. Vadelmavaahtoa en ole kokeillut silmämeikinpoistoon.

   Öljypuhdistuksesta oli puhetta ylempänä ja nythän EkoPharmallekin on tullut siihen sopiva tuote, Syväpuhdistava karpaloöljy. Tätä tekisi mieli kokeilla, mutta mulla tuo puhdistusemulsio poistaa kaiken meikin ja vanulappu jää putipuhtaaksi, joten en tiedä onko kaksoispuhdistukselle nykysillä meikkausrutiineilla tarvetta. Mulla meikkipohjana Idun Minerals(kiitos Sanni tästäkin vinkistä!) ja silmien alla yleensä Mac Pro Longwear Concealer peitevoide. Ainakin nämä lähtevät moitteettomasti EkoPharman puhdistusemulsiolla.

 14. 14

  Jonttu sanoo

  (En halua asettaa mitään paineita,) mutta milloin saadaan kuulla edes hitusen verran EkoPharman Vadelma-käsivoiteesta? :)

 15. 15

  S sanoo

  Saako kysyä ohjetta siihen aiempaan munakoiso-tomaattivuokaan? Olen tykännyt sinun kala/kasvisresepteistä kun ne sopivat hyvin omaankin ruokavalioon. Pidän siitä kun tällaiset vuokaruoat on niin edullisia ja maukkaita :D Olen kurkkinut täältä reseptejä kun muissa resepteissä näihin usein laitetaan pastaa ja perunaa, joita en voi syödä.

  • 15.1

   Sanni sanoo

   Klassiseen tomaattimunakoisovuokaan (resepti tulee Välimereltä) tulisi kasoittain parmesaania ja/tai mozzarellaa, eli jos haluat tehdä the real thingin niin käytä ihmeessä niitä :)

   Tässä ”pidemmän kaavan” resepti.

   Mun oma oli yksinkertaistettu, ja siihen tuli vain munakoisoa, tomaattia, yrttisekoitusta, valkosipulia ja fetaa, ja ylimääräisenä ainesosana kvinoaa koska mun on ”pakko” sisällyttää ruokiin tuo hiilarin lähde tässä kokeilussa.

   Normaalisti munakoisot kuuluu viipaloida ja paistaa pannulla ruskeapintaisiksi ennen vuokaan laittamista, mutta mulla oli viimeksi kiire ja laitoin koisot raakoina uuniin. Makuelämys? En suosittele :D

   Yksinkertaistettu tomaattimunakoisovuoka:

   – Tomaattia
   – Munakoisoa
   – Tomaattia
   – Yrttejä kuten oreganoa tai basilikaa
   – Oliiviöljyä
   – Valkosipulia
   – Suolaa
   – Juustoa kuten fetaa, mozzarellaa ja parmesaania

   Määriä en osaa sanoa, valitse sellaiset määrät jotka täyttää käytössä olevan vuoan :) Viipaloi munakoiso ja tomaatti ohuiksi viipaleiksi. Paista munakoisoviipaleita pienessä määrässä öljyä sen verran että ruskistuvat –> tulee makua. Pannuun voi myös laittaa mukaan vähän valkosipulia –> lisää makua.

   Asettele vuokaan kerroksittain munakoiso- ja tomaattiviipaleet sekä juustoviipaleet tai -raaste. Väliin yrttejä, valkosipulia ja maun mukaan suolaa. (Mun ”hiilariversioon” tuli väleihin myös kvinoaa.)

   Paista uunissa 175 asteessa noin tunti.

 16. 16

  Mirri sanoo

  EkoPharmat on ihania! Kokemusta on vasta joistakin tyrni- ja vadelmalinjan tuotteista mutta kovasti odotan, että aiemmin hamstraamani kosmetiikkapurkit alkaisivat huveta ja pääsisin ostamaan mustaherukkatuotteita.

  Toivottavasti EkoPharmalta tulisi misellivesikin kun itse tykkään meikkaamattomina päivinä käyttää vain sitä.

 17. 17

  Memmuli sanoo

  OIJOIJOI! Kiinnostus EkoPharmaa kohtaan sen kuin kasvaa. Olen ajatellut, että hajusteettomat tuotteet sopivat paremmin herkälle iholle, mutta jos tuoksu onkin vadelma-aromia tms niin onkohan se sitten pahasta. Onko sulla Sanni tietoa? Vai pystyykö sen toteamaan vain testaamalla…?

  Hyvä vinkki tuo öljyn lisääminen vaahtoputsariin! Täytyy vinkata siskolle.

  • 17.1

   Sanni sanoo

   mutta jos tuoksu onkin vadelma-aromia tms niin onkohan se sitten pahasta. Onko sulla Sanni tietoa?

   En valitettavasti osaa sanoa, tuo ’aromi’-käsite kosmetiikassa on mulle edelleen vähän vieras enkä tunne sen eroa esim. fragrance/parfum-ilmaisuun. Täytyy kysyä kun seuraavan kerran tapaan kemistin :)

   • 17.1.1

    Memmuli sanoo

    Okei. Ehkä vielä toistaiseksi en sitten harkitse vaihtavani ihonhoitotuotteita EP:hen. Tai kokeilee pikki hiljaa yksi tuote kerrallaan jos iho jossain vaiheessa löytää semmoisen perusolotilan, jota uskaltaa lähteä sörkkimään.

    • 17.1.1.1

     Anna sanoo

     Mulla on herkkä iho, ja olen herkkä hajusteille. Moni pullo on jäänyt käyttämättä kun tuoksu on lopulta ollut sopimaton tai liian voimakas.

     Mulla on kokemusta C-Max ja Vadelma linjoista, ja tähän mennessä mikään tuotteista ei ole aiheuttanut minkäänlaista ikävää reaktiota. Tuoksut ovat miellyttävän raikkaita ja haihtuvat nopeasti. Mulla esim. ruusu aiheuttaa punoitusta ja ärsytystä, mutta fenetyylialkoholi ei aiheuta oireita, vaikka onkin peräisin ruususta.

     Käsittääkseni koko sarjan taustalla on ajatus luoda herkälle iholle sopivia tuotteita, joista yleisimmät allergeenit on jätetty pois. Toki mikään sarja ei voi sopia kaikille. Esim. mulla Everyday Mineralsin mineraalipohja aiheutti hirveän ihottuman ja silmäoireita, vaikka pitäisi olla herkälle iholle sopiva :/ Onneksi on Idun Minerals ja Lily Lolo.

     EkoPharman matkapakkaus on hyvä vaihtoehto jos haluaa kerralla kokeilla useampaa tuotetta edullisesti. Pienetkin pakkaukset ovat riittoisia, esim seerumi ja sy-geeli kestävät varmasti mulla useamman viikon. Herkkäihoisen kannattaa varmaan aloittaa C-Max sarjasta.

     Anteeksi, että kommentoin taas pitkästi EkoPharmasta, mä olen vain niin onnellinen, että löysin sarjan!:)

     • 17.1.1.1.1

      Sanni sanoo

      Älä yhtään pyytele anteeksi, tällaiset kommentit on kullanarvoisia! :) Toivoisin että useampi jaksaisi kirjoitella kokemuksistaan eri tuotesarjojen postausten yhteydessä, niistä voi olla paljon hyötyä muille :)

 18. 18

  Nausku sanoo

  Moi, miten sulla ei oo ollenkaan Biothermin tuotteista postauksia?? Onko ne ihan no-no vai miten?

  • 18.1

   Sanni sanoo

   Hei Nausku! Ei ole Biotherm-postauksia koska en käytä selektiivistä kosmetiikkaa (eikä sitä juurikaan lähetetä bloggaajille testattavaksi), ja toisekseen käytän itse mieluiten luonnonkosmetiikkaa jota Biotherm ei ole :)

   Kun olin vielä myymälässä töissä tuli silloin tällöin testailtua Biothermia koska se kuului silloiseen työhöni, ja blogin harvat Biotherm-arviot ovatkin tältä ajalta. Lopetettuani myymälätyöt loppuivat Biotherm-testimahdollisuudetkin :) Itseäni henkilökohtaisesti ko. brändi ei ole koskaan kiinnostanut sen vertaa että ostaisin sitä itse – poikkeuksena Sun Vivo -kasvoaurinkovoide josta tykkään tosi paljon.

   Tässä joitain blogin Biotherm-tuotteita sisältäviä juttuja:

   Skin.Ergetic

   Vertailussa sävyttävät kasvovoiteet

   Biotherm Sun Vivo -aurinkovoide

   Kokemuksia selluliittivoiteista

   Huile de Gommage -kuorinta + Aquasource Superserum

   • 18.1.1

    NG sanoo

    Vinkkinä lukijalle, Ostolakossa-blogi pitää sisällään useita Biotherm-postauksia. varsinkin ne uutuudet ovat saaneet Virveltä korkeat arvosanat :)
    Melkein menin itsekin ostamaan, kun niin kehuttiin :)

 19. 20

  ellimari sanoo

  Itse olen löytänyt hyvän ja todella edullisen puhdistusgeelin Rainbown cleansing gel 150ml, alle 2e:)Sopii hyvin herkälle iholleni,ja pidän geeleistä enemmän kun vaahdoista.Muutamia vaahtoputsareita kokeillessani, tuoksahtavat kalalle??(Lumenen sekä Filorga,Lierack.)Omituista.

 20. 21

  Paula sanoo

  Hei Sanni,

  hoopo kysymys mutta voiskohan Erisanin hoitavalla pesunesteellä putsata meikitkin? Inci on seuraavanlainen: aqua, sodium laureth sulfate, glycerin, sodium chloride, cocamidopropyl betaine, PEG-7 glyceryl cocoate, cocamide mea, sodium benzoate, potassium sorbate, citric acid. Onko kauheata shaibaa kasvoille??

  • 21.1

   Sanni sanoo

   voiskohan Erisanin hoitavalla pesunesteellä putsata meikitkin?

   Kaikilla puhdistavilla tuotteilla voi putsata meikit, jopa suihkugeelillä :) Kaikissa vaahdolla puhdistavissa tuotteissa on samoja puhdistavia aineita (eli lähinnä sulfaatteja), vain pitoisuudet ja tietysti formulan yleinen rakenne (hoitava/ei-hoitava) vaihtelevat. Se, miten tietty putsari soveltuu meikin poistoon, riippuu paljon myös meikistä itsestäänkin, esim. hyvin voimakas, vahamainen meikkipohja (kuten Joe Blasco) voi vaatia rasvamaisen poistoaineen vaahtoavan sijaan.

   Itsehän olen vuosikaudet poistanut meikkini (silmämeikkiä lukuunottamatta, siihen eivät vaahdot mulla sovi) Sebamedin Pesunesteellä :) Käytin yksinomaan sitä ennen luonnonkosmetiikkaan siirtymistä. Ihan lempparituotteitani!

   Tuo Erisanin pesuneste ei juuri sisällä hoitavia tai kosteuttavia ainesosia glyseroli poislukien, jos glyserolia on paljon niin tuote voi olla kosteuttava. Tunnet sen sitten ihofiiliksestä että kiristääkö :) Mutta tosiaan, etenkin normaalilla iholla voi käyttää melkein mitä vain meikinpuhdistukseen, vähän kuivattavampiakin vaahtoja. Kuivaihoisena ehkä välttäisin.

 21. 22

  Karoliina sanoo

  Onko Elivo luonnonkosmetiikkaa?
  Ja onko sinulla suositella rasvaiselle ja epäpuhtaalle iholle joitain luonnonkosmetiika merkkejä/sarjoja?
  Haluaisin vaihtaa tuotteeni luonnonkosmetiikkaan, ja olisin kiitollinen vinkeistä sillä ammattilaisen neuvoilla saatan löytää oikeat tuotteet nopeammin kuin jos lähtisin itse kokeilemaan kaikkia vastaan tulevia… :)

 22. 23

  Karoliina sanoo

  Ps. Jos kerkeäisit myös vinkata luonnonkosmetiikkaa hiuksille ja/tai vartalolle niin olisin kovin kiitollinen :) Hiukset ja muu iho myös rasvoittuvaa sorttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.