17.9.2012

Aamukahvilla Helsinki-Vantaan lentokentällä avasin ensimmäisen sivun Mr Karkkipäivältä saamastani matkakirjasta.

Tulihan siinä vähän tippa linssiin.

* * *

Vietän matkani ensimmäiset päivät kreikkalaisten ystävieni luona Ateenassa. Täällä pelaavat nettiyhteydet vielä moitteettomasti, eli ehdin varmaankin täällä ollessani viilata valmiiksi nuo ”viittä vaille” jääneet postausjutut.

Olen viettänyt iltaa Kreikan saarten opas sylissäni ja erilaisia saarihyppelyreittejä greekferries-sivustolla suunnitellessa. Lähtisikö sitä ensimmäiseksi klassiselle Santorinille vai vilkkaan Naxoksen kautta Dodekanesian saarille…. Symi neoklassisine taloineen näyttää tyrmäävän tyylikkäälle, mutta toisaalta Karpathoskin houkuttaa karulla kauneudellaan….

Ehkä päätän vasta satamassa..! ^_^

Kommentit
 1. 1

  julia sanoo

  Hei, kun Kreikan saaria suunnittelet kiertäväsi, ja vaikutat juuri sellaiselta ihmiseltä, ketä ei niinkään turistirysät kiinnosta. Siksi sinulle suosittelisin lämpimästi Kefalonia nimistä saarta.. Itse olin saarella muutama vuosi sitten, ihastuin sen vihreyteen.. Jota ei esim Kreetalta löydy niin paljoa. Oli ihanaa tuntea olevansa reissussa kun ei kulman takaa kuulunut Suomen kieleä. Saari oli pieni, joten sitä oli helppo kiertää patikoimalla rannan vierestä. Saarella on ihania uimarantoja jotka ei ole turistien valtaamia, vaan voi rauhassa uida, lisäksi ne ovat myös äärettömän kauniita, varsinkin aaltojen sileäksi pehmittäneiden kivien täyttämät rannat, ja mikä parasta, ei enää hiekkaa kengät täynnä ;) Jos nyt Kreetan saarelle mielit, niin voisin melkein käskeä sinua käymään Kahluusaarilla (Elafonis), niin kaunis paikka se on. Kefaloniaan vielä palatakseni, siellä on semmoinen vähän suositumpi ranta, missä on kuvattu Capteeni Corellin Mandoliinit tai joku sen niminen leffa. Vesi on siellä niin kirkasta että pohjaan näkyy, vaan ei yletä. Hiekka valkoista.. Kreikan saaret ovat ihania.. Ota ilo irti.. Kaikkea hyvää reissullesi toivottaen!-julia

  • 1.1

   Sanni sanoo

   Moi Julia!

   Kefalonia kiinnostaa mua kovasti, pari kaveria on kehunut sen ihan maasta taivaisiin! :) Ja tosiaan moni taitaakin tuntea saaren Kapteeni Corellin Mandolinista, samoin kuin Skopelos on monelle nyt ”se Mamma Mia -saari”. :)

   Saatan hyvinkin pysähtyä Kefaloniassa, sillä suunnittelen meneväni vielä Korfulle (josta sitten laivalla Albaniaan).

 2. 5

  V sanoo

  Oi, kadehdin sinua kun pääset noin pitkälle reissulle saarille. Me vietettiin 2viikon häämatka hypellen siellä ja oli kyllä ihan mahtavaa. Ihan pienimmille saarille ei silloin uskallettu, koska aika oli rajallinen ja lauttoja pienille saarille ei mennyt niin usein.

 3. 10

  lunanianas sanoo

  Sanni, ihan mieletöntä, että lähdit. Tuossa reissussa on kyllä niin paljon munaa että! Haaveilen, että joskus on itsellä tilanne jolloin uskallan ja kykenen tekemään saman :) Taitaa kyllä tällä neidillä mennä ajallisesti sinne 35 kriisiin paremmin…
  Onnea matkaan ja mahtavaa reissua!

 4. 11

  tiia sanoo

  Terkkuja Ateenasta! Olen ollut kaksi viikkoa Kreikassa ja kotiinpaluu häämöttää. Saarista on tullut nähtyä Santorini, Naxos ja Paros. Santorinilla oli jonkun verran turisteja, mutta muualla on todella rauhallista. Kausi alkaa olla lopuillaan ja hotelleissa on hyvin tilaa.

  Naxosta voin suositella lämmöllä, jos haluaa nähdä paikallisten elämää. Naxokselta saa mukavan studion n.30€ ja itse pidän eniten Agios Prokopioksen alueesta. Sinne on hyvät bussiyhteydet kaupungista ja upeata hiekkarantaa kävelyn päässä löytyy vielä Plakan ja Agian Annan alueilta.

 5. 13

  sanoo

  Sanni, olet todella rohkea ja inspiroiva ihminen! Mahtavaa, että olet löytänyt rinnallesi myös ihmisen, joka tukee päätöksiäsi. Nautinnollista matkaa! :)

 6. 15

  Fanny sanoo

  Mene ihmeessä Karpathokselle! Ehdottomasti paras paikka missä olen Kreikassa käynyt (Zakhyntos, Kos ja Parga on myös nähty). Ja sinne ei Suomesta järjestetä matkoja, joten nyt kannatta käydä :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.