Tauon paikka

Minun on pitänyt kirjoittaa tämä jo vaikka kuinka pitkään: Karkkipäivä jää pienelle tauolle.

Tauko_benjamin-davies-331159

Sen sijaan jääkaapin seinään on laitettu magneetilla lappu jossa lukee: ”Tee nämä postaukset ennen taukoa”. Siihen listaan on ilmestynyt uusi ranskalainen viiva toisensa jälkeen.

Ne viivat on nyt hellästi mutta päättäväisesti siirretty ”tee nämä tauon jälkeen” -tilaan.

Minulla on ollut pitkään ajankäytöllisiä haasteita, joita en ole salaillut. Olen todella pitkään tuntenut väsymystä ja jatkuvasti vallitsevaa levottomuutta siitä, että en saa asioita loppuun. Koko ajan on tekemistä ja sen päälle keksin vielä lisää tekemistä. En osaa priorisoida. Melkein kaikki tuntuu yhtä kiinnostavalta ja tärkeältä ja sellaiselta, että se vaatii huomiotani.

Säännöllisesti blogiani lukevat tunnistavat aiheen. Toiveet tasapainon löytämisestä ja hidastamisesta ovat kurkistelleet riveillä ja niiden väleissä viime vuosina yhä vain useammin.

Tauko_jake-blucker-316192

Vietän liikaa aikaa tietokoneella, internetissä ja somessa, näin asia on yhtään kaunistelematta. Vietän liikaa aikaa ylipäänsä tehden jotain, vastaten odotuksiin; omiini tai toisten. Oikeisiin tai oletettuihin. Olen täyttänyt päiväni loputtomalla puuhalla aamusta iltaan ja ajautunut elämäntapaan, joka kroonisesti ylikuormittaa aivojani. Kuvittelen tekeväni jotain tärkeää ja koen asioiden suorastaan vaativan suoritustani ja huomiotani, mutta samalla näköni on hämärtynyt monille paljon tärkeämmille asioille.

Tiedättekö miltä tuntuu, kun ei vain malta hidastaa? Vaikka väsyy, ei osaa lopettaa? Ei osaa asettaa rajoja?

Olen tehnyt päivistäni raskaiden prosessien jonon jota en enää itse näe vaan pidän sitä normaalina.

Tauko_paul-larkin-524582

Mietin pitkään, millä lailla tauostani kertoisin. Oikeastaan olisin halunnut vain kirjoittaa: ”Jään vähäksi aikaa lomalle somesta ja internetistä. Tavataan taas valoisampaan aikaan.”

Mutta eihän tällainen puhelias tyyppi lopulta osannut niin kirjoittaa.

Olen kirjoittanut joistain haasteistani täällä aika avoimestikin, mutta nyt huomasin, että en yhtäkkiä olisi halunnut kertoa teille suoraan tästä asiasta. Blogit ovat viihdettä, niiden kuuluu ilahduttaa, hauskuuttaa, aiheuttaa lukijassaan myönteisiä tuntemuksia. Vaikka olen käsitellyt blogissani myös aiheita kuten stressi, itsetunto-ongelmat ja elämänhallinnan haasteet, huomasin että tästä en olisi halunnut puhua. En halunnut teidän tuntevan tätä.

Kirjoitin elokuussa paljon huomiota saaneen blogikirjoituksen ”Kuinka päässä lyö tyhjää”. Kuvailin tässä kirjoituksessa kaikki ne syyt, miksi minun olisi pitänyt pysähtyä jo aikaa sitten.

Tauko_ivana-cajina-390203

Vauhtiyhteiskunta ja kasvava informaatiotulva on ilmiö, jonka vaikutuksista ihmisiin kirjoitetaan yhä vain enemmän. Tammikuun 18. päivän Nya Åland -lehden pääkirjoituksessa tunnistin jälleen itseni.

Katarina Gäddnäs kirjoittaa (suomennos minun);

”Kasvava pinnallisuus ja ongelmat ovat seurausta yhteiskunnan nopeasta temmosta. Moni kärsii jatkuvasta informaatiotulvasta. Kahden kuluneen vuoden aikana on tuotettu enemmän informaatiota kuin viimeisimmän viiden tuhannen vuoden aikana yhteensä.

Altistumme jatkuvalle ylistimulaatiolle, informaatiota sanojen ja kuvien muodossa huuhtoutuu koko ajan ylitsemme. Kyseessä on valtava muutos joka on tapahtunut lyhyen ajan sisällä. Meidän olisi pakko karsia informaatiovirrasta, mutta miten erottaa oleellinen kyberavaruuden jylinän keskeltä? Tämän hetken tutkimus ei tiedä miten yksilö selviää tästä pitkässä juoksussa, mutta on selvää, että stressi uhkaa vakavasti hyvinvointiamme.

Uusi luokkien välinen kuilu on jo muodostumassa niiden välille, jotka osaavat valita tarpeellisen informaation ja niiden, jotka hukkuvat informaatiotulvaan.”

Minä kuulun niihin, jotka eivät osaa valita informaatiotulvasta. Jotka ottavat vastaan kaiken ja hamuavat vieläkin lisää.

Tauko

Nyt pidän tauon informaatiotulvasta. Astun virrasta rannalle ja kävelen syrjään kohinasta. Yritän keskittyä, oikeasti keskittyä näkemään ja kuulemaan olennaisen.

Jotta voin sitten palata entistä eheämpänä ja kirkkaammalla katseella, olla iloinen, että tein tämän <3

Nähdään taas, rakkaat lukijat. Ehkä aurinkoisilla Kreikan saarilla huhtikuussa.

.

Kuvat: Unsplash ja Tiia Ennala

Ihoni voi hyvin

Ihoni voi tänä talvena paremmin kuin moneen vuoteen.

Hämmästyneenä ja ilahtuneena olen saattanut todeta, että perinteisesti talviseen vuodenaikaan vaivaava pintakuivuus on nyt lähes olematon, kunnon hilseilevästä kuivuudesta puhumattakaan. Iho on kuulas ja tasainen, sitä ei kiristele, huokoset ovat supussa ja etenkin vasemmalla poskella kehittyvän couperosan punoitus on rauhoittunut.

Iho_talvi2018_IMG_5747

Yleisesti olen aina kuvitellut hoitavani ihoani ihanteellisesti. Puhdistan perusteellisesti, kosteutan ihotyyppini mukaisilla voiteilla ja seerumeilla ja kuorin ihoa säännöllisesti. Silti, jotain on nyt muuttunut sillä ihoni on tänä talvena erilainen. Olen aiemmin hyväksynyt talvi-ihon kuivuuden vuodenaikaan kuuluvana ilmiönä jonka kanssa on vain elettävä, mutta pienet ihonhoidolliset muutokseni osoittavat, että näin ei suinkaan ole.

Ilmeisesti hoidan ihoani tällä hetkellä vihdoin oikein. :)

Ihonhoito_talvi2018_IMG_6286

Muutokset, joita olen tehnyt ihonhoitorutiiniini viimeisen puolen vuoden aikana, liittyvät kosteuden lisäämiseen kerrostamalla useampia tuotteita, kasvoveden runsaaseen käyttöön sekä ihon kuorintaan AHA-hapoilla. Ja – nyt talviaikana; myös kasvoöljyn säännölliseen käyttöön.

Seerumit ovat jo vuosia olleet ylimpiä ystäviäni, mutta nyt niiden rinnalle ovat liittyneet hoitovedet sekä vanha tuttu kasvovesi, mutta uudella käyttötavalla.

Ihonhoitorutiinini ennen:

Puhdistus (yhdellä tuotteella)

Kasvovesi vanulapun kautta, puhdistuksen viimeistelynä

Kosteuttava seerumi (etenkin kesäaikaan yksinään)

Päivävoide tai kevyt emulsio (seerumin päälle vain talviaikaan tai satunnaisesti)

Kuorinta rakeellisella kuorintatuotteella noin kerran kahdessa viikossa

Ihonhoitorutiini nyt:

Kaksoispuhdistus (öljy + vaahto)

Kasvovesi kahdella tapaa; ensin vanulapulla pyyhkien puhdistuksen viimeistelynä ja sen jälkeen kasvoille suoraan suihkutettuna tai kämmenten kautta taputeltuna

Seerumi ja/tai essence

Päivävoide päivällä, kasvoöljy yöllä

Kuorinta AHA-happotuotteella kahdesti viikossa

Ihonhoito_AHA_hapot_IMG_6292

AHA-happotuotteita

Uskon, että kosteuttavien tuotteiden lisäämisen ohella AHA-happojen käyttö on yhtä merkittävässä roolissa: säännöllinen (kemiallinen) kuorinta aikaansaa myös sen, että hoitotuotteet imeytyvät paremmin.

Rakeellista kuorintaa en ole koskaan pitänyt iholle järkevänä useita kertoja viikossa, kun taas kemiallinen kuorinta on samaan aikaan sekä hellävaraisempi (–> ei raapimista) että tehokkaampi (happojen ja entsyymien vaikutukset ulottuvat syvemmälle kuin ihon kuolleisiin ihosoluihin ja niillä on laajempia ihonhoidollisia ominaisuuksia kuten kyky lisätä ihon kosteuspitoisuutta).

En enää luopuisi AHA-happopulloistani <3

Ihonhoito_kasvovedet_IMG_6298

Myös Katja Kokon taikasanat: ”läträtkää kasvovettä!” ovat toimineet. Ei Kokko ole ainoa joka puhuu kasvoveden holvauksen puolesta, mutta minulle henkilökohtaisesti juuri Katjan sanat jäivät kaikumaan eräässä seminaarissa vuosi sitten tammikuussa – kaikuen niin vahvasti, että vuonna 2017 vihdoin siirsin sanat käytäntöön.

Ja kyllä se vain pitää paikkansa: kasvoveden runsas käyttö edesauttaa muiden tuotteiden imeytymistä (ihan kuten happo- ja entsyymikuorinnatkin) ja lisää ihon kosteuspitoisuutta merkittävästi. Lisäksi ihoni punoitus on selvästi rauhoittunut kasvoveden läträyksen myötä. En tiedä millä mekanismilla kasvovesi voisi sitä rauhoittaa, mutta vaikutukset ovat havaittavissa. Ehkä sekin liittyy lopulta vain ihon kosteustasapainon parantumiseen?

Talvi_iho_2018_IMG_6245

Everyday Minerals Semi Matte -meikkipohja

Konkreettisin todiste ihoni tämäntalvisesta kunnosta on mineraalimeikkipohja! Kyllä. Mineraalimeikki näyttää  – tai on näyttänyt aiemmin – talvi-iholla aina enemmän tai vähemmän jauhoselta ja kuivalta, korostaen ihon kuivia kohtia. Olen tottunut siihen, että talviaikaan mineraalimeikkipohjan pinta jää hieman röpelöiseksi ja olen tasoitellut sitä luottokonstillani: suihkuttamalla päälle kosteuttavaa kasvovettä joka pehmentää jauhoisen pinnan. Tämäkään kikka ei kuitenkaan aina tee pinnasta täydellistä.

Mutta tänä talvena:

Talvi_iho_2018_IMG_6245_detail

Ei röpelön röpelöä, ei hilseilevän jauhoista pintaa missään kohtaa kasvoja. Mineraalipuuteri levittyy ja asettuu iholle yhtä kauniisti kuin kesäaikaan – ei tarvetta suihkutella päälle kasvovettä.

Ihoni voi silminnähden hyvin.

Talvi_iho_2018_IMG_5728

No, silmien alla juonteet jatkavat tekeytymistään eikä ohuen ihon läpi kuultavaan tummuuteen auta kuin se kuuluisa peiteaine, mutta muuten voin sanoa olevani 39-vuotiaaseen ihooni aika tyytyväinen :)

Koskaan ei ole liian myöhäistä oppia hoitamaan ihoaan paremmin :)

Kuinka valita sopivaa luonnonkosmetiikkaa?

Luonnonkosmetiikka kiinnostaa, mutta et oikein tiedä mistä lähteä liikkeelle? Sarjojen määrä pyörryttää pään ja vaihtoehtoja on markettibrändeistä luksukseen ja kotimaisesta eteläafrikkalaiseen.

Miten lähteä etsimään itselleen sopivaa luonnonkosmetiikkasarjaa?

Kuinka_loytaa_Luonnonkosme

Voit lähestyä luonnonkosmetiikkaa esimerkiksi seuraavilla kriteereillä; hinta, sertifikaatit, allergiat ja ihon herkkyys sekä kotimaisuus/ulkomaisuus.

Yksi kriteeri voi myös olla perinteinen vs. moderni; luotatko enemmän vuosikymmeniä vaikuttaneisiin pitkän linjan pioneereihin ja usein ikivanhoihin rohtokasveihin pohjautuviin resepteihin, vai kiinnostavatko sinua uudet, modernit ja innovatiiviset tulokkaat joiden koostumus- ja tuoksumaailma usein muistuttavat enemmän normikosmetiikkaa?

Olen itse käyttänyt luonnonkosmetiikkaa vuodesta 2009 ja kokeillut vuosien aikana kymmenet merkit. Suosikkejani ovat Lavera, Mádara, Estelle & Thild ja kotimainen Ekopharma, tämä on aika lailla kärki-nelikköni. Sarjoja joiden laatuun luotan, joiden koostumukset miellyttävät minua ja joiden tuotteissa harvoin törmään pettymyksiin.

Kokosin tähän postaukseen apuja ja vinkkejä suunnistaa luonnonkosmetiikkatuotteiden ja -brändien viidakossa ja listasin tärppituotteitani eri merkeiltä. Toivottavasti jutusta on apua ja hyötyä luonnonkosmetiikan aloittelijalle :)

Luonnonkosme_44-degrees-north-372507

HINTA

Minkä verran pystyt/haluat kosmetiikkaan sijoittamaan? Budjetti voi vaikuttaa merkin valintaan ratkaisevasti. Luonnon raaka-aineet ovat keskimäärin synteettisiä kalliimpia, joten yhtä halpoja sarjoja kuin normikosmetiikassa ei luonnonkosmetiikalta löydy. Kannattaa siis asennoitua niin, että 15 euron hintainen voide on halpa voide luonnonkosmetiikassa ja 25€ hintainen voide lukeutuu sekin vielä edullisiin.

(Jos tiedossa on matka Saksaan, täytä laukkusi siellä! Saksassa myydään allekirjoittaneen kokemuksen mukaan Euroopan edullisinta luonnonkosmetiikkaa. Saksan huokean hintatason mahdollistaa reipas kilpailu ja luonnonkosmetiikan korkea suosio useimpiin muihin Euroopan maihin verrattuna. Jopa markettiketjuilla on omat sertifioidut talon luonnonkosmetiikkasarjansa.)

Luonnonkosme_allef-vinicius-171382

”Budjettini on alhainen, voin maksaa yhdestä kosmetiikkatuotteesta korkeintaan 10-15€”

Luo katseesi merkkeihin kuten Urtekram, Sante, Benecos, Avril, Dermosil Nature ja Organic Shop. (Kiinnitä huomiota sertifikaattiin, esimerkiksi Organic Shopin kaikki tuotteet eivät ole sertifioituja.) Näiltä merkeiltä löydät ihonhoitotuotteita ja meikkejä alkaen 5€.

Tärppejä: Urtekramin hiustuotteet ja vartaloemulsiot, Avrilin meikit ja Organic Shopin vartalokuorinnat ja suihkugeelit, Dermosil Naturen Kanervaseerumi, Santen Brilliant Care -hoitoaine (yksi markkinoiden parhaita luonnonkosmetiikan hoitiksia!)

”Budjettini on suhteellisen matala, voin maksaa yhdestä tuotteesta noin 20 euroa, satunnaisesti enemmänkin mutta 30 euroa alkaa lähestyä kipurajaa”.

Katsasta merkit kuten Lavera, Logona, Weleda, Mossa ja Cattier Paris. Anti-age-kategorian tuotteet maksavat näilläkin merkeillä usein kolmen kympin kieppeillä tai ylikin, mutta perushoitotuotteita saa kahden kympin kummaltakin puolen.

Tärppejä: Laveran meikit ja vartalovoiteet ja edullisemman pään Basis Sensitiv -linja, Weledan klassinen Skin Food -yleisvoide ja ihoa hellivät suihkuvoiteet, Mossan päivävoiteet, puhdistusvaahto ja Cattierin puhdistavat savinaamiot.

Luonnonkosme_annie-spratt-129941

”Budjettini on keskitasoa ja vapaampi, voin maksaa yhdestä tuotteesta 30 euroa tai tilanteen mukaan enemmänkin, mutta en mielellään yli 50 euroa.

Tässä hintaryhmässä on eniten merkkejä ja valinnanvaraa. Tästä porukasta löydät suosittuja ja pitkän linjan merkkejä kuten Mádara, Estelle & Thild, Dr. Hauschka, Neal’s Yard Remedies, Evolve ja Melvita kuten myös kotimaisen Ekopharman ja Flow Kosmetiikan. Monet näistä merkeistä luokittelevat itsensä selektiivisiksi tai semi-luksukseksi, mutta hintalappu ei vielä kapua järjestään yli viiden kympin.

Tärppejä: Mádaran seerumit ja kasvoöljyt, AHA-naamio ja hiustuotteet (sekä shampoot että hoitoaineet kuuluvat suosikeihini), Estelle & Thildin kasvovoiteet ja seerumit, Dr. Hauschkan naamiot, Evolven hyaluronihapposeerumi  ja Melvitan Extraordinary-hoitovedet (kuin aasialaistyyppisiä paksuja hoitovesiä).

”Budjettini on joustava ja voin maksaa fiiliksen mukaan mitä vain viiden ja sadan euron välillä. Satsaan mielelläni myös ylellisempään kosmetiikkaan.”

Tutustu merkkeihin kuten Patyka, Absolution, Tata Harper, Kypris, Kjaer Weis, Esse, Suki, Naturativ ja Whamisa. Tästä hintaryhmästä löydät myös pari kotimaista merkkiä; Mia Höytö ja Supermood (joista jälkimmäinen tosin ei ole sertifioitua mutta tuotteet täyttävät hyvin pitkälle sertifioinnin kriteerit).

Tärppejä: jos etsit todella pitkälle hiottuja, kosmeettisesti erittäin miellyttäviä koostumuksia, tsekkaa Patykan, Essen ja Supermoodin tuotteet. Erityisherkän ihon omaavalle probioottisen ihonhoidon uranuurtaja Esse voi olla todella tarkastamisen arvoinen.

Sukin Exfoliate Foaming Cleanser on yksi ihanimman tuntuisia ja tuoksuisia tuotteita koskaan, ahh, sitrustarha..! Whamisan puhdistusöljy, Supermoodin Egoboost Moisture Kick -seerumi ja The Perfect Day Cream sekä Naturativin Ecoampoule 2 kuuluvat myös henkilökohtaisiin suosikkeihini.

Luonnonkosme_sam-manns-378189

PERINTEINEN / MODERNI LUONNONKOSMETIIKKA

Perinteiset

Onko sinulle tärkeää kosmetiikan ainesosien lääkinnällinen ja jopa terapeuttinen vaikutus, teknisten raaka-aineiden (kuten koostumusta muokkaavien ainesosien) minimointi ja hoitavien ainesosien maksimointi, pientuotanto tai jopa käsinvalmistus ja pitkiin perinteisiin pohjautuva tuotekehitys? Suuntaa tällöin katseesi perinteisiin merkkeihin.

Tunnetuimpia perinteisen luonnonkosmetiikan pioneereja ovat eurooppalaiset Dr. Hauschka ja Weleda. Weledan historia alkaa jo vuodesta 1921, Hauschkan vuodesta 1935.

Kotimaisella kentällä ei ole ihan yhtä pitkän historian omaavia merkkejä, mutta samaa tyylisuuntausta valmistusperiaatteellisesti ja koostumuksellisesti edustavat Frantsila ja Flow Kosmetiikka. Uudempiin perinteisen tyylin luonnonkosmetiikan valmistajiin muualla maailmassa lukeutuu mm. sympaattinen Nurme Virosta.

Modernit

Korostuuko kosmetiikan valinnassasi synteettisen kosmetiikan puolelta tuttu ihofiilis, vähemmän yrttinen tuoksumaailma ja kosmeettinen miellyttävyys? Tällöin sopiva luonnonkosmetiikkasarjasi on modernilla puolella.

Nämä merkit dominoivat nyt markkinoita, kun tilanne vielä 10 vuotta sitten oli päinvastoin. Moderneihin merkkeihin lukeutuvat mm. Mádara, sen edullisempi ”pikkusisko” Mossa, Estelle & Thild, Lavera, Supermood, Ekopharma, Nafha, Esse, Patyka ja Melvita.

Luonnonkosme_rodolfo-sanches-carvalho-439134

HERKKÄ IHO / HAJUSTEALLERGIA

Etsitkö herkän ihon tuotteita ja mielellään hajusteettomia? Ota listallesi seuraavat merkit ja sarjat:

Urtekram No-Perfume – edullisin hajusteeton sarja, valikoimassa perusihonhoito- ja hygieniatuotteet shampoosta suihkugeeliin ja kasvovoiteeseen.

Lavera Neutral – hajusteeton allergiselle iholle kehitetty sarja.

Estelle & Thild BioCalm – herkän ihon ylellisempi sarja vailla hajusteita.

Esse Sensitive – edistyksellistä ja modernia, eläviin probiootteihin pohjautuvaa kosmetiikkaa Etelä-Afrikasta. Hintalappu ei ole halvin mutta raaka-aineet ja teknologia huippulaatua. Lue Essestä lisää täältä.

Atopik Sensitive – kotimainen, kauraan pohjautuva, hajusteeton apteekkisarja.

Atopik Anti-Age -kotimainen herkän ihon anti-age-sarja. Lue lisää Atopikista täältä.

Ekopharma Herukka – mustaherukan vitamiinit ja siemenöljyn omega-rasvahapot hoitavat ja vahvistavat herkkää ihoa. Tuotteet ovat hajusteettomia mutta eivät tuoksuttomia, eivätkä välttämättä sovi tuoksuherkille. Sama koskee Atopikin tuotteita (saman valmistajan sarjoja).

Green People Sensitive – brittiläinen sarja tarjoaa hajusteettomia tuotteita niin kasvoille, hiuksille kuin vartalolle.

Luonnonkosme_zulmaury-saavedra-415200

RASVOITTUVA / EPÄPUHDAS IHO

Harvalla luonnonkosmetiikkamerkillä on erikseen epäpuhtaan ihon sarjoja mutta monen valikoimasta löytyy yksittäisiä tuotteita. Toisaalta yhtä monella merkillä ei ole lainkaan epäpuhtaalle iholle kehitettyjä tuotteita. Tässä ne jotka itse tunnen (saa lisätä jos tulee muita mieleen :))

Lavera: Pore-Refining Moisturising Fluid -kosteusemulsio, SOS Blemish Control-näppyhoito, 3-in-1 putsari (puhdistus, kuorinta + naamio samassa), Refreshing-puhdistusgeeli ja Purifying-kasvovesi.

Dr. Hauschka: Manteli-puhdistusvoide, tasapainottava kasvovesi, Melissa-päivävoide, kasvoöljy ja savinaamio.

Mádara: Valkoinen savi & karhunvatukka -kasvosaippua, Detox-mutanaamio, Clarifying-kasvovesi ja syväkosteuttava geeli kasvoille.

Lué by Jean Seo: puhdistusjauhe, kosteusseerumi ja finnienhoitoneste. Edullisesta sarjasta lisää täällä.

Ekopharma: Karpalo-sarja (kiitos Minna :))

Suki: Balancing Day Lotion, Purifying Acne Serum, kirkastava, tulehdusta rauhoittava kasvovesi sekä puhdistusvaahto. Lue Sukista lisää täällä.

Neal’s Yard Remedies: Palmarosa-sarja (kiitos lukijalleni Ulpulle tästä vinkistä!)

Juice Beauty: Blemish Clearing -sarja (kiitos lukijalleni Ulpulle tästä vinkistä!)

Luonnonkosme_allef-vinicius-296197

SUOJAKERTOIMELLISET PÄIVÄVOITEET

Kaipaatko päivävoiteeseesi ehdottomasti suojakertoimen? Suojakertoimellisia hoitovoiteita löytyy luonnonkosmetiikasta vielä erittäin vähän, mutta listasin tähän ne vaihtoehdot jotka tunnen. Jälleen, lisätkää ihmeessä jos teille tulee mieleen listalta puuttuvia.

Naturativ Day Cream 30+ SPF 10

Naturativ Day Cream 40+ SPF 10

Neal’s Yard Remedies Wild Rose Moisturising SPF 30

Ekopharma Suojaava päivävoide porkkanauutteella SPF 15 (oma suosikkini)

Juice Beauty Oil-Free Moisturizer SPF 30

Green People Day Solution Cream SPF 15

Algamaris Crème Solairee Teintée SPF 30 (nimetty aurinkovoiteeksi, mutta tämä sävytetty, ihanan tuoksuinen voide on tuntumaltaan kuin kevyt BB-voide). Monen suursuosikki!

Luonnonkosme_caju-gomes-388937

KOTIMAISUUS

Haluatko valita sinivalkoisen ja tukea kotimaista yrittäjyyttä?

Tutustu silloin näihin merkkeihin joiden tuotteet kehitetään ja valmistetaan Suomessa. Valinnanvaraa riittää ylellisestä (Supermood, Mia Höytö) edulliseen (Dermosil Nature, YA Naturae) ja apteekkisarjoista (Atopik, YA Naturae) hoitolasarjoihin (Ekopharma, Anumati Naturals).

Jos huomaatte jonkun kotimaisen puuttuvan, huikatkaa! (Listalla ei ole esim. Olivia Kleinia koska merkin tuotteet valmistetaan USAssa.)

Ekopharma

Atopik

Flow Kosmetiikka

Frantsila

Anumati Naturals

Valkoinen Lanka

Davvi

Mia Höytö

Dermosil Nature

Supermood

YA Naturae

.

Mistä luonnonkosmetiikkaa voi ostaa?

Nykyään melkein kaikkialta. Edullisimpia sarjoja kuten Urtekramia ja Laveran Basis Sensitiviä löytää jopa Prismoista ja CityMarketeista. Ruohonjuuri– ja Ekolo-ketjut ovat tunnetuimpia luonnonkosmetiikan kivijalkamyymälöitä ja myös Life-ketjun liikkeissä on aika hyvä luonnonkosmetiikkatarjonta. Monissa apteekeissa on oma luonnonkosmetiikkahylly ja Yliopiston Apteekki -ketju on kehittänyt oman Ecocert-sertifioidun sarjansakin.

Tavarataloissa kuten Sokoksella ja Stockmannilla on myös omat erilliset luonnonkosmetiikkaosastonsa. Kannattaa huomioida, että näillä osastoilla myydään myös ei-oikeaa luonnonkosmetiikkaa kuten Korresia.

Jos shoppailet mieluummin verkossa (ja verkossa löytää useammin tarjouksia, vinkvink), suosituimpia suomalaisia luonnonkosmetiikan nettkauppoja ovat Biodelly, House of Organic, Jolie, Hyvinvoinnin Tavaratalo, TwistBe ja Naturelle. Näistä Jolie ja erityisesti Naturelle ovat erikoistuneet ylellisempiin merkkeihin.

Toivotan löytämisen iloa luonnonkosmetiikan ihanaan maailmaan..! :)

.

Postauksen kuvat: Unsplash