Ylellistä apteekkikosmetiikkaa

Kaupallinen yhteistyö: Lierac

Kun eilen liikuttiin arkisen peruskosmetiikan maisemissa, on tänään esittelyssä jotain toisesta päästä: ylellistä apteekkikosmetiikkaa. Lierac Ranskasta.

Lierac

Kuten tunnettua, hinnaltaan arvokkaampi kosmetiikka on blogissani pienemmässä roolissa jo ”penninvenyttäjä”luonteeni lähtökohdista, mutta välillä on ihana maustaa arkisempia ihonhoitoarvosteluja aisteja hemmottelevilla tuotteilla. Minulta kysellään myös tasaisin väliajoin enemmän juttuja apteekkikosmetiikasta, ja tässä brändissä ja tuote-esittelyssä yhdistyy kumpikin sisältö :)

Olen peittelemättä sitä mieltä, että maksamalla arvokkaammasta kosmetiikasta et automaattisesti maksa tehokkaammista tai paremmin tutkituista ainesosista. Tämäkin toteutuu, mutta ei aina, innovatiivisia ainesosia saa myös tylsissä muovipulloissa markettikosmetiikan hintaan kun tietää mitä hakee ja omaa ainesosatuntemusta. Mutta, selektiivisiin tuotteisiin sijoittamalla maksamme kaunedenhoitoon yhtä lailla oleellisesti liittyvästä asiasta: sensorisesta elämyksestä ja pienistä kultaisista reunoista jotka piirtyvät arkisen ihonhoitorutiinin ympärille. Ylellisillä tuotteilla on myös ehdottomasti paikkansa kauneudenhoidossa.

Olen jo aikaisemmin tutustunut muutamiin Lieracin tuotteisiin, joista silmämeikinpuhdistusaine on yksi parhaita ellei paras viime vuosien meikkiputsarilöytö.

Lierac_IMG_2743

Mistä pidän Lieracissa erityisesti kauniin, raikkaan pakkaus-designin ja todella samettisiksi hiottujen koostumusten ohella on merkin informatiivinen ja läpinäkyvä tapa tuoda esiin tuotteiden raaka-aineiden lähteet sekä avainaktiiviyhdisteiden pitoisuudet.

Lierac ei ole luonnonkosmetiikkaa, kuten aniharva apteekkibrändi on (liittyen mm. kasviuutteiden suhteelliseen epästabiiliuteen ja laadun tasaisuuteen verrattuna synteettisiin ainesosiin), mutta tuotteissa käytetään myös kasvipohjaisia ainesosia, koska toisaalta on tunnettua, että luonnolliselta puolelta löytyy monia iholle todella hyödyllisiä ja tehokkaasti hoitavia ainesosia. (Nopea tausta apteekkikosmetiikan synteettiselle painotukselle: siinä missä kasviperäisten ainesosien laatu ja niiden sisältämien yhdisteiden pitoisuus vaihtelee sadosta riippuen, synteettisesti valmistetut ainesosat ovat aina tasalaatuisia ja niissä voidaan paremmin minimoida herkistävyystekijät.)

Lierac on merkinnyt kasvipohjaiset ainesosat inciin paksummalla fontilla, joten asiakas näkee yhdellä silmäyksellä kuinka paljon ja mitä kasvi- tai luontoperäisiä ainesosia tuotteessa on.

Kunkin tuotteen aktiiviainesosayhdisteiden pitoisuus on myös merkitty pakkaukseen, esimerkiksi Magnificence-linjassa hyaluronihappoa on 5% mikä on paljon, sillä hyaluronihappo toimii jo alle yhden prosentin pitoisuuksilla.

Lierac_tuotteet_IMG_2710

Tänään esittelen Lieracilta ihonhoitovoiteita kolmesta eri ikäiselle iholle suunnatusta linjasta: Hydragenist, Magnificence ja Liftissime.

Jutun lopusta löytyy alennuskoodi jolla saa 20% alennusta esitellyistä tuotteista.

Lierac_Hydragenist_line

HYDRAGENIST

Avainsana: kosteutus

Lieracin syväkosteuttava hoitolinja noin 25+ iholle (ikäsuositukset ovat aina vain suuntaa antavia, syväkosteuttavat tuotteet sopivat luonnollisestikin kuivan ja kosteusköyhän ihon hoitoon kaiken ikäisille).

Hydragenist nauttii jo Suomessa suurta suosiota ja tästä linjasta olen aiemmin kokeillut erittäin täyteläisen, superkosteuttavan seerumin sekä täyteläistävän huulibalmin.

Hydragenist-linjan tuotteille ominaista on samalla raikas ja ”kasteltu” tunne iholla sekä täyteläinen suojaavuus. (Kuvailen nyt siis omia tuntemuksiani :)) Sarjaan kuuluu seerumin lisäksi päivittäin käytettävä kosteusvoide normaalille sekä kuivalle ja erittäin kuivalle iholle, sekä erittäin ravitsevat, naamioina tai kuuriluontoisesti käytettävät SOS-voiteet.

Lierac_Magnificence_line

MAGNIFICENCE

Avainsana: rypyt ja juonteet

Magnificence on Lieracin anti-age-hoitolinja noin 40+ -iholle jolla näkyy jo juonteita ja muita ikääntymisen merkkejä. Tuotteet häivyttävät juonteita ja lisäävät ihon kiinteyttä ja heleyttä. Avainteknologia on granaattiomenan kukasta, silkkipuusta ja liposomi-peptidistä koostuva D-Glyox-yhdiste, jolle Lierac hakee patenttia.

Magnificence-linjassa on kaksi 24-h-voidetta (normaalille ja sekaiholle sekä kuivalle ja erittäin kuivalle iholle), sävyttävä päivävoide, yövoide, silmänympärysvoide sekä seerumi.

Lierac_Liftissime_line

LIFTISSIME

Avainsana: ihon velttous ja kiinteyden puute, rypyt

Liftissime-linjan tuotteet on kehitetty noin 50+ iholle, joka on menettänyt täyteläisyyttään ja kiinteyttään ja kasvojen nuorekas ovaalimuoto on alkanut kadota. Rypyt ovat syventyneet ja iho tuntuu arkikielellä ilmaistuna ”roikkuvan”.

Liftissimen teho perustuu patentoituun Cell-Junction-yhdisteeseen joka aktivoi perlekaanin toimintaa. Perlekaani puolestaan on soluväliaineen molekyyli joka vaikuttaa kollageenin ja elastiinin ohella ihon tukirakenteeseen. Kun näiden aineiden tuotanto hidastuu, ihon tukirakenne löystyy ja menettää kimmoisuuttaan –> seurauksena ryppyjen syveneminen ja nuorelle iholle ominaisen täyteläisyyden väheneminen (monelle varmaankin tuttuja perusteita ihon ikääntymisessä). Monet anti-age-tuotteet pyrkivät stimuloimaan nimenomaan näiden tukikudokselle tärkeiden aineiden tuotantoa.

Lierac_tuotteet_IMG_2714

TUOTEKOKEMUKSIA

Yhteistä kaikille testatuille voiteille: samettinen, silkkinen ja täyteläisehkö koostumus joka levittyy liukkaasti ja jättää erittäin sileän ja pehmeän pinnan vailla tahmaa tai kiiltoa. Kukkainen tuoksu.

Huom: voiteissa ei ole käytetty yleisimmin allergisoivien hajusteiden listalle kuuluvia hajusteita.

Lierac_HydragenistCream_IMG_2721

Hydragenist Cream ja Gel-Cream

Normaalin ja sekaihon Gel-Cream-voide on odotetusti testijoukosta suosikkini. Sen koostumus on raikkaan sorbettimainen ja kun voidetta levittää iholle, on välitön tunne se kuin iholle olisi suihkutettu huntu vettä. Tehokkaina kosteutta sitovina aineina incin kärjestä löytyy glyserolia, skvalaania, pienimolekyylistä hyaluronihappoa sekä karbamidia. Voide imeytyy välittömästi jättäen himmeän pinnan. Koostumuksessa käytetty hienojakoinen riisipuuteri vähentää ihon kiiltelyä.

Täyteläisempi, mm. aprikoosivoita sisältävä kuivan ihon Cream-koostumus sopii minulle yövoiteeksi.

Kun viikko sitten oli puhetta ihonhoitorutiinistani ja mm. okklusiivisen kosteustuotteen merkityksestä, niin Lieracin voiteissa toteutuu erityisen hyvin nimenomaan okklusiivisuus.

Okklusiivisuus eli kyky estää kosteuden haihtumista aikaansaadaan kalvoa muodostavilla, kosteutta hylkivillä ainesosilla. Näitä ovat luonnollisella puolella kasvivahat, öljyt ja rasvat ja synteettisellä puolella mm. silikoni- ja mineraaliöljy-yhdisteet. Kasviöljyt omaavat hoitavampia ominaisuuksia, mutta mineraaliöljyjen on todettu olevan vielä kasviöljyjä ja -vahoja tehokkaampia okklusiiveja. Paras teho saadan yhdistelmällä kumpiakin, ja tämä toteutuu Lieracin voiteissa.

Lierac_Magnificence_IMG_2726

Magnificence Day & Night Velvety Cream

Pakko kommentoida ihan ensimmäiseksi purkin herkullista, iloista väriä..! Violettiin taittava korkki tuo pisteen i:n päälle. Tässä on purkki, joka ilahduttaa minua jo pelkällä värimaailmallaan.

Erittäin samettinen, erityisesti kuivalle iholle sopiva voide. (Valikoimassa on myös normaalin ja sekaihon vaihtoehto.) Vaikka voide on täyteläinen, se imeytyy nopeasti ja pinta jää himmeäksi.

Juonteiden häivyttymiseen ei parin viikon testijakson perusteella pysty ottamaan kantaa, mutta voiteessa on myös välittömästi silottava vaikutus joka optisesti häivyttää juonteita ja heleyttää ihon pintaan.

Tuoksussa on aistittavissa jälkiruokamaisia leivonnais-vivahteita, mieleen tulee joku vadelmainen macaron-leivos.

Mielestäni Magnificence Velvety Cream on testatuista kaikkein klassisin hemmotteluvoide, tässä yhdistyy moni aisteja hellivä ominaisuus purkin ulkonäöstä tuoksuun ja ylelliseltä tuntuvaan koostumukseen. Loistava joululahjaidea vaikka äidille tai anopille. Tai itselle – onhan lukijoissani myös nelikymppisiä :)

Lierac_Liftissime_IMG_2734

Liftissime Silky Reshaping Cream

Kiinteyttävä Liftissime-voide on kevyemmän tuntuinen kuin Magnificence (tosin testivoiteen koostumuskin on normaalille iholle, Maginificence kuivalle). Tuoksu on kolmikosta puuterisin, mutta yhtä lailla makean kukkainen kuin tovereissaan.

Silky Reshaping Cream luo iholle välittömästi napakan tuntuisen pinnan sekä jättää muiden Lierac-voiteiden tavoin hipiän silkkisen sileäksi. Ei minkäänlaista tahmaavuutta tai jähmeyttä.

Koska en kuulu voiteen kohderyhmään, en pysty arvioimaan Liftissimen ihoa kiinteyttäviä vaikutuksia. Vaikutukset vaativat myös useamman viikon käytön, sillä ihon uudistuminen vie ikääntyneellä iholla jopa 60 päivää (nuorella iholla sykli on noin 28 päivää).

Lierac_Hydragenist_MorningMist_IMG_2934

Yliopiston Verkkoapteekissa on nyt Lieracin voiteista tarjous, jossa kaikista saa 20% alennuksen sekä kaupanpäällisenä ihanan Hydragenist-kosteussuihkeen (30 ml). Alennuksen ja kaupanpäällisen saa koodilla KARKKIPÄIVÄ.

Hydragenist-suihkeenhan esittelin viime viikonlopun postauksessani, olen käyttänyt sitä tyytyväisenä jo kuukauden ja se sopii loistavasti uuteen, kerrostavampaan ihonhoitorituaaliini. Kuvailisin suihketta enemmänkin hoitonesteeksi tai jopa essenceksi täyteläisen koostumuksensa ja hoitavuutensa puolesta. Suihke kannattaa levittää kämmenten kautta seerumin tavoin.

Yksinkertaisimmillaan todella kosteuttavan tuloksen saa imeyttämällä iholle ensin yksi tai tarpeen mukaan useampi kerros Hydragenist-suihketta (korealaisvaikutteet ;) kerrostamaan vain..!) ja lukitsemalla kosteus levittämälle päälle jotain yllä esitellyistä voiteista. Kosteuttavimman tuloksen saa tietysti lisäämällä väliin vielä seerumin. :)

Hintatietoja:

Hydragenist-voiteet: 43,60€ / 50 ml – tarjoushinta 34,90

Magnificence-voiteet 66,10€ / 50 ml – tarjoushinta 52,90€

Liftissime-voiteet 80,10€ / 50 ml – tarjoushinta 64,10€

Lierac_IMG_2738

Millainen suhde teillä on ylelliseen kosmetiikkaan tai selektiivisiin brändeihin  ylipäänsä?

Millaisissa tilanteissa valitsette ylellisen brändin? Koetteko, että ostaisitte ylellisempiä merkkejä useammin jos taloudellinen tilanne sen mahdollistaisi, vai kuulutteko joka tapauksessa päivittäiskosmetiikan leiriin?

Minusta näitä on kiinnostavaa pohtia, sillä kosmetiikan kulutus ja ostoskäyttäytyminen vaihtelee todella paljon eri maiden välillä. Jostain syystä suomalaiset sijoittavat kauneudenhoitoon huomattavasti vähemmän kuin naapurimme muissa pohjoismaissa ja taidamme olla häntäpäässä koko Euroopan luvuissa. Olemmeko niin vaatimattomia, että suhtaudumme jo tämän kansallisluonteenpiirteemme vuoksi kauneudenhoitoon naapurimaita vähäisemmällä kiinnostuksella…?

Hemmotellaan itseämme enemmän! :) <3

Kuvat: Sanni ja Lierac

Sulfaatittomat Varpu-tuotteet

Lh-Beauty on juuri lanseerannut uuden sulfaatittoman ja silikonittoman shampoo/hoitoainekaksikon, joiden kehitystyössä sain itsekin olla hiukan mukana.

     Varpu_tuotteet_IMG_2938

No, totuuden nimissä, en minä näiden reseptiikkaan päässyt vaikuttamaan, mutta olin mukana tuotteiden koostumuksen ja tuoksuvaihtoehtojen testiryhmässä. ”Sori, liian lirua. Ei vaahtoa tarpeeksi” – siis tämän tyyppistä koostumuksen säätöä.

Kehitystyö tuotesarjan ympärillä on pyörinyt viimeisen vuoden ajan ja syyskuussa Varpun päivänä sarjan ensimmäiset tuotteet viimein näkivät päivänvalon: Tyrni shampoo ja -hoitoaine värjätyille hiuksille ja Avokado-shampoo ja -hoitoaine normaaleille ja kuiville hiuksille. Sarjaan kuuluu myös sulfaatiton suihkugeeli, ja myöhemmin on mahdollisesti tarkoitus laajentaa muihinkin tuotteisiin.

Tuotteet eivät ole luonnonkosmetiikkaa mutta niissä on korkea luonnollisten aineiden pitoisuus – JA, hyvin yksinkertaiset ainesosaluettelot. Näissä on käytännössä siis vain tuotteen toimivuuden ja säilyvyyden kannalta välttämättömät ainesosat eikä mitään muuta, ei siis koostumusta säätävillä ja ”ylellistävillä” ainesosilla kikkailua.

Inci_esimerkki_IMG_9677

Esimerkki-inci

Tiedättehän monista kosmetiikkatuotteista tutut kilometri-incit? (Lienee syytä ainakin yhden kommentin perusteella tarkentaa että kuvassa ei ole Varpu-tuotteen inci :D) Näissä kymmeniä ainesosia sisältävissä tuotteissa suuri osa ainesosista on mukana vaikuttamassa tuotteen koostumukseen; paksuntajia, geeliyttäjiä, emulgaattoreita, rasvaisuuden tunteen vähentäjiä, opasiteetin luojia, siloittajia, hajusteita, ominaistuoksun peittäjiä, helmiäisefektin tuojia jne jne jne.

Lyhyemmän incin tuotteet eivät välttämättä ole yhtään vähemmän toimivia, mutta niistä puuttuu usein kilometri-incituotteiden pidemmälle hiottu kosmeettinen miellyttävyys ja, no, se jatkuvasti hokemani elämyksellisyys (siitä muuten lisää taas huomisen postauksessa, jossa se on hyvin suuressa roolissa ^_^)

Varpu-pakkausten väriin en valitettavasti saanut juurikaan vaikuttaa. Itse kannatin metsäisempää vihreää mutta Lh-Beautylla tykätään tästä ärtsymmästä vihreästä, kuten Oliivi-sarjan pulloista on voinut nähdä. Ehkäpä värillä on tehtävänsä kaupan hyllyllä – ainakin nämä erottuvat joukosta :)

Kokemuksia

Ensin tärkein: tykkään näistä tosi paljon, etenkin hoitoaineista. Joko kerroin, että ne ovat myös silikonittomia? :)

Tuoksut ovat miedot ja miellyttävät: tyrni-tuotteissa on hento appelsiininen tuoksu, avokado-tuotteiden tuoksua en osaa rinnastaa mihinkään tunnistettavaan hedelmään tai kasviin mutta tuoksusta tulee mieleen sanat ”lempeä vaaleanvihreä hedelmäisyys”. Avokado niissä ei tuoksu.

Varpu_shampoo_incit

Shampoot vaahtoavat mukavasti ollakseen sufaatittomia (toki eivät mitenkään runsaan muhkeasti) eivätkä jätä tyveä takkuun. Kokonaisuutena ne ovat luokkaa ”hyvä perusshampoo”, ja yksinkertaisen formulointinsa pohjalta en mitään salonkityyppistä kermaisen liukasta koostumusta odottaisikaan.

Varpu-shampoot puhdistavat hiukset hyvin mutta eivät supertehokkaasti, esimerkiksi voimakkaat muotoilutuotteet tuskin näillä irtoavat. Eikä ole tarkoituskaan. Sormet liikkuvat hiuksissa vaivatta koko pesun ja huuhtelun ajan, mikä on minulle erityisen tärkeää shampoossa. Takuttava shampoo ei saa minulta armoa vaan joutuu välittömästi vaihtopenkille (poislukien syväpuhdistava jonka kuuluukin olla totaalisen epähoitava).

Hiustenpesu

Kuva: Unsplash

Incin avaus:

Pesevät ainesosat: sodium lauroyl methyl isethionate, sodium cocoyl isethionate, sodium methyl oleoyl taurate, cocamidopropyl betaine (ja Tyrnissä lisäksi decyl glucoside)

Hoitavat ainesosat: kookosöljy. Avokadossa lisäksi avokadoöljy, Tyrnissä ksylitoli ja tyrniuute (öljyyn uutettu, siksi pakkauksessa lukee ”sisältää tyrniöljyä”)

Muut ainesosat: sodium chloride (paksuntaa), sodium benzoate (säilöö), sitruunahappo (säätää pH:ta) parfum (hajustaa).

Varpu_hoitikset_incit

Hoitoaineet tekevät hiuksista yllättävän liukkaat ja silkkiset. Kirjoitin ’yllättävän’, sillä liru koostumus antaisi odottaa vähemmän hoitavaa tunnetta. Mutta kuten Lh-Beautyn toinen tosihyvä hoitoaine (Oliivi) osoittaa; ohut koostumus ei olekaan aina yhtä kuin heikompi hoitavuus.

Erittäin simppelissä koostumuksessa ainesosat tekevät seuraavaa: cetylstearyl alcohol toimii hoitoaineelle tyypillisen maitomaisen vaalean ja voidemaisen rakenteen muodostajana, suosikiainesosiini kuuluvat kvattikaverit cetrimonium chloride ja behentrimonium chloride selvittävät takkuja ja liukastavat hiuksen pintaa, kookosöljy ravitsee hiusta syvemmältä lisäten sen kosteutta ja tehden siitä taipuisamman ja kiiltävämmän, glyseroli ja ksylitoli sitovat kosteutta, bentsyylialkoholi, kaliumsorbaatti ja natriumbentsoaatti säilövät, sitruunahappo säätää pH:ta. Nimikkoainesosat tyrniuute ja avokadoöljy pehmentävät ja kosteuttavat hiusta.

Varpu_IMG_1696

.

Sekä Tyrni- että Avokado -tuotteet tuntuvat hiuksissani hyvin samanlaisilta. Siltä ne tuntuivat jo testivaiheessa. Myös incit ovat hyvin samankaltaiset, erona vain nimikkoainesosat eli avokadoöljy ja tyrniuute sekä Tyrnissä käytetty ksylitoli ja dekyyliglukosidi (puhdistava aine).

Silti, näissä on eroja, jotka Lh-Beautyn kemisti Alex Westerberg avasi minulle kun tuttuun tapaan taas kyseenalaistin… :D Vaikka joo, tokihan tiedän ettei incistä koskaan voi nähdä ainesosien pitoisuuksia, eli tismalleen samannäköisissä inceissä voi kuitenkin olla painotuseroja ainesosien mittasuhteissa.

Sulfaatiton Tyrni shampoo

Tässä taas osuus kosmetiikkanörteille ^_^

”Värjättyjen hiusten Tyrni-tuotteen reseptiikkaa on rakennettu siten, että tuote hoitaa ja sulkee paremmin myös itse hiussuomuja. Erityisesti hapettavien hiusvärien käytön yhteydessä hiussuomut avautuvat helposti, ja koska erityisesti punaisia pigmenttejä sisältävissä hiusväreissä ko. hiusvärit ovat molekyylikooltaan suurempia, ne myös huuhtoutuvat helpommin pois. Lisäksi pesun yhteydessä vetysidokset heikkoina sidoksina rikkoutuvat helposti, jolloin hiussuomut helposti avautuvat. Tämän takia punertavat hiusvärit haalistuvat usein helpommin kuin tummat hiusvärit..

Lisäksi väriä pesussa suojaavien aineosien määrä on Tyrnishampoossa Avokado-shampoota suurempi, ja tensidien (eli pesevien aineosien) määrä vastaavasti suhteessa pienempi, jotta shampoo ei ”pese” normaalien hiusten epäpuhtauksien mukana liikaa hiusväriä.

Avokado-tuotteissa taas humektantteihin – eli kosteutta sitovien aineosien – on kiinnitetty huomiota. Lisäksi kosteuttavissa tuotteissa humektanttien lisäksi öljyjen määrä on suurempi, jotta hiuksen tyvestä ei pääsisi ilmankosteuksien vaihdellessa (Suomessa erityisesti talviaikaan) haihtumaan kosteutta harakoille. Usein talvisaikaan hiukset ovat kuivemmat ja sähköisemmät, sekä säästä että mm. huoneistojen lämmityksestä johtuen.”

Varpu_LeapingBunny_IMG_1690

Varpu-tuotteet ovat niin uusia, ettei niitä vielä saa kaupoista, mutta odotettavissa on, että niitä alkaa pian löytää samoilta jälleenmyyjiltä jotka myyvät myös muita Lh-Beautyn tuotteita. (Kuten esimerkiksi Sokos ja monet eri marketit.)

Hinta-laatusuhde on mielestäni ihan mieletön: 500 millin pulloilla on hintaa 4,80€.

Koska tuotteita ei vielä saa ”kivijalkakaupoista”, pyysin Lh-Beautylta teille alennuskoodin heidän omaan verkkomyymäläänsä. Jo valmiiksi halvat Varpu-tuotteet saa lokakuun loppuun asti Lh-Beautyn verkkokaupasta 30% alennuksella koodilla karkkipäivä. En hyödy koodin käytöstä (ne linkit tai koodit jotka mahdollisesti hyödyttävät minua on aina merkitty tähdellä).

Innostuin kookosöljykurlailusta..!

* Sis. mainoslinkkejä

Nyt olen päässyt testaamaan taas jotain minulle ihan uutta; oil-pulling eli kookosöljyllä purskuttelu. Kuinka moni on kuullut tästä?

Taas yksi tapa käyttää kookosöljyä… on se kyllä vain ihme aine..!

Oil-pulling on ikivanha hoitomenetelmä ja pohjautuu ayurvediseen lääketieteeseen, eli mistään uudesta keksinnöstä ei ole kyse.

Toimenpide on yksinkertainen: suuta huuhdellaan säännöllisesti useita minuutteja kookosöljyllä. Antibakteerinen kookosöljy puhdistaa suun ja suuontelot tehokkaasti raikastaen hengityksen ja tuoden myös pidempiaikaisia terveyshyötyjä; raportoituihin vaikutuksiin lukeutuvat mm. hampaiden vaaleneminen, poskiontelo- ja ientulehdusten väheneminen ja kielen ja ienten värin muuttuminen terveen vaaleanpunaiseksi.

Itse asiassa kuulin vinkin kookospurskuttelusta ensimmäisen kerran joltain lukijaltani, testatessani aktiivihiilijauhetta hampaiden vaalennukseen. Ilmeisesti kookosöljylläkin on säännöllisessä ja pitkäaikaisessa käytössä hampaiden pinnan värjäymiä liuottava vaikutus. Siitä nimi pulling – öljy vetää hampaan ja suun pinnoilta likaa, värjäymiä ja bakteereita. Mitä tämä ihmerasva ei tekisi..? :D

Georganics_IMG_2598

Sain kokeiltavaksi Georganics-sarjan kookosöljy-suu”vesiä” ja -hammastahnoja. Kyllä, kookosöljystä valmistetaan hammastahnojakin…!

Georganics on startannut niinkin äskettäin kuin vuonna 2015 ja yritysidea sai alkunsa nimenomaan hammastahnoista, joita englantilainen Alex Rocchi alkoi valmistaa keittiössään. Ah, nämä luonnonmukaiset kotikemistit..! Kuinka monet sarjat ovat saaneet alkunsa ”kotikosmetiikkanörttien” käsissä..? <3 Tiesittekö, että hammastahnakin muuten lasketaan kosmetiikkaan?

Georganicsin tuotteissa käytetään raaka-aineina vain luonnonmukaisia kasveja tai suun terveyttä edistäviä mineraaleja. Tuotteet eivät sisällä mitään synteettisiä ainesosia.

Georganics_IMG_2622

Aloitetaan tahnoista ja jätetään ”jännin” juttu eli kookospurskuttelu jälkiruoaksi :)

Olen aiemminkin kokeillut vaahtoamattomia luonnonkosmetiikan hammastahnoja, ja osa niistä on ollut heikkotehoisia, osa todella hyviä. Kookosöljypohjaisista en ollut ennen kuullutkaan.

Maahantuojan kuvauksen mukaan ”Georganicsin luonnollinen hammastahna puhdistaa ja auttaa hammaskiilteen uudelleen mineralisoitumista sen sisältämien mineraalien kuten kalsiumin, kaliumin, magnesiumin ja piidioksidin ansiosta.” Georganics-hammastahnat ovat fluorittomia.

Kun avasin purkit, tuli melkein lapsenomainen viehätyksen tunne; ”jee, mönjää…!” ^_^ Tahna näyttää juuri sellaiselta jota lapsi haluaisi alkaa kaivelemaan ja puristelemaan. (…ja ilmeisesti aikuinenkin…. :D) Luonnonmukainen muovailuvaha? :)

Hammastahnoja on kolmea erilaista: minttu, mandariini ja hiili.

Georganics_IMG_2633

Minttuhammastahnan inci: Calcium Carbonate, Cocos Nucifera Oil, Caprylic & Capric Triglyceride, Kaolin, Diatomaceous Earth, Sodium Bicarbonate, Mentha Piperita Oil, Melaleuca Alternifolia Leaf Oil, Citrus Aurantifolia Peel Oil Expressed, Tocopherol, Ocimum Basilicum Oil.

Hankaavana aineena tahnoissa on kalsiumkarbonaattia, ruokasoodaa ja tuota jännän incinimen omaavaa mineraaliyhdistettä nimeltä diatomaceous earth (olen törmännyt siihen kosmetiikassa ennenkin, ensimmäisen kerran Bare Mineralsin tuotteissa). Ja onhan siellä saveakin, joka varmaan eniten vaikuttaa koostumuksen ”muovailuvahamaisuuteen” :) Myös savi hankaa eli auttaa osaltaan likaa irtoamaan hampaan pinnasta.

Hiili-tahnassa on lisäksi aktiivihiiltä joka liuottaa hampaista värjäymiä. Myös ruokasoodalla on tällainen vaikutus.

Mitä tykkäsin tahnoista? Jännän tuntuisia! Maistuvat suussa neutraalilta ja ihan miellyttäviltä. Eivät todellakaan vaahtoa, mutta puhdistavat hyvin. Hampaiden pinnat eivät jää ehkä ihan niin sileiksi ja ”hiotun” tuntuisiksi kuin normihammastahnan jäljiltä, mutta kyllä nämä kookoshammastahnat ovat sieltä paremmasta päästä kokeilemieni luonnonmukaisten tahnojen joukossa.

Ja kun puhdistuksen viimeistelee oil-pullingilla, niin kuulkaa… kyllä on puhdasta!

Georganics_IMG_2614

Siis… ihastuin kookospurskutteluun ihan täysillä…!

Odotin, että öljyn huljuttelu suussa olisi vastenmielisen tuntuista ja tulisi heti halu sylkeä öljy ulos, mutta ei lainkaan. Ihmeissäni totesin, että tämä liukas, rasvainen neste tuntuu suussa jopa miellyttävältä. Se ei tunnu yhtään niin raskaalta ja paksun öljyiseltä kuin odottaisi.

Minttu-oil-pullingin ainesosat: Cocos Nucifera Oil, Caprylic & Capric Triglyceride, Zingiber Officinale Root Oil, Citrus Bergamia Peel Oil Expressed, Tocopherol, Eugenia Caryophyllus Bud Oil.

Makuina samat kuin hammastahnoissa, eli minttu ja mandariini, ja lisäksi mauton aktiivihiiliversio joka lupaa poistaa värjäymiä. Yhtä tehokas tällainen hiili-öljypurskuttelu ei tietenkään ole hampaiden pinnan vaalentamisessa kuin varsinainen hiilijauheella harjaus, mutta se on miedompi tapa joka kenties sopii paremmin osalle kuluttajista. Ja samallahan saa oil-pullingin suuhygieniset hyödyt.

Hampaat_IMG_5410

Tämä kuulostaa varmasti hassulta, mutta suu tuntuu ihan mielettömän hyvältä öljyhuuhtelun jälkeen..! Todella puhtaalta ja vain… kaikin puolin miellyttävältä. Raikkaalta. Ja hampaiden pinnat ovat todella sileät. En käsitä miten öljy ne muka silottaa – kyse ei ole rasvaisesta sileydestä vaan enemmänkin hammastahnavaikutuksen kaltaisesta sileydestä -, mutta jotain erittäin miellyttävää tämä cocktail suussa tekee.

Öljyä pitäisi parhaiden tulosten saamiseksi huljutella suussa aika pitkään, minimissään 5 minuuttia mutta mielellään jopa 20. Sitä ei tule niellä vaan se syljetään pois. Mitä pidempään öljyä jaksaa huljutella, sitä parempi tulos. Koko ajan ei tarvitse aktiivisesti purskutella ja kurlailla vaan öljyä voi vain kevyesti pyöritellä suussa. Itse luulin etten varmasti jaksaisi 20 minuuttia mutta hyvinhän se on mennyt; luen lehteä tai selaan nettiä oil-pullingin vaikuttaessa suussa ja kohta aika onkin kulunut.

Öljyä ei tarvitse käyttää paljon; vain 1-2 rkl riittää. Suun ei siis tarvitse olla täynnä öljyä.

Edut esimerkiksi tavalliseen suuveteen nähden? Tietysti luonnonmukaisuus mutta minun mielestäni myös ehdottomasti kirvelyn puute – tavallinen alkoholipitoinen suuvesi kirvelee ja tuntuu oikeasti tosi epämiellyttävältä ja jopa limakalvoja ärsyttävältä ainakin minun suussani. Kookosöljy on siihen verrattuna superhellävarainen.

Täytyy todeta, että vuoden yllättäjätuote. Yhtäkkiä huuhtelen suutani kookosöljyllä ja tykkään siitä...! :)

Georganics_IMG_2638

Georganics-sarjaan kuuluu vielä myös samantyyppinen hiilijauhe kuin aiemmin tänä vuonna testaamani Black & White-hampaanvalkaisija.

Kerronpa tämänkin, että kun lopetin Black & Whiten käytön (tuskastuneena sen sottaavaan purkkiin ja pakkauksen epä-matkailuystävällisyyteen), huomasin hampaideni värjäytyvän nopeasti takaisin entiseen tilaansa. Voimakkaita värjäytymiä ei hampaissani ole koskaan ollut, mutta kahvi ja punaviini ovat tehneet tehtävänsä ja pinta on kellertynyt.

Jos vain jaksaisi taas alkaa kuljettamaan jauhetta mukanaan… Kyllähän sen käyttö vähän sottaa, mutta… on se tehokasta.

Georganics-hintatietoja:

Hammastahnat 13,90€ / 60 ml

Oil-Pulling -suu”vedet” 13,90€ / 100 ml

Aktiivihiili-valkaisujauhe 16,90€ / 60 ml

Georganicsia myyvät mm. House Of Organic * ja Biodelly *. Hinnat ovat samat kummassakin kaupassa.

*

Loppuun vielä I Love Me -messuvinkki! :) Yhteistyökumppanini NHS Oy:n eli monelle tuttavallisemmin Laveran maahantuojan osastolla on messutarjouksena kaikki tuotteet -40% koko messujen ajan eli 20.-22.10. Osastolla on Laveran lisäksi merkkejä kuten Nurme, Optiat (ne ihanat kahvikuorinnat..!) ja nämä tänään esitellyt Georganicsit. Jos inspiroiduit kookoskurlailusta, messuilta oil-pulling-pullon saa siis oikein kivaan hintaan :)

Menen itse messuille perjantaina ja saa tulla nykäisemään hihasta jos meikäläiseen vaikka tuolla Laveran osastolla törmää :) En ole siellä tällä kertaa virallisesti töissä mutta varmasti NHS:n osastolla tulee notkuttua ja aina mielelläni annan Lavera-vinkkejä niitä kysyttäessä, koska sarja on minulle niin rakas ja tuttu :)

P.S. Suuri kiitos ihanista ja monenkirjavista Tampere-vinkeistä! <3 :) En ole ehtinyt kaikkiin vielä vastaamaan sillä olen viettänyt valtaosan päivästä poissa koneen ääreltä. Olin mm. muuan toimenpiteessä joka vieläkin vähän polttelee iholla… toivon voivani raportoida myönteisistä tuloksista lähiaikoina…! :)