#Timmikuu

Kävin tähtien sodassa hakemassa vauhtia #timmikuuhun. Siellä on päivitysten perusteella käynyt muutama muukin. Ainoa huvittava asia oli, että kävin viime sunnuntaina niin tehokkaassa jumpassa, että jalkani huusivat hoosianna vielä tänäänkin. Kävelin Finnkinon portaikoissa kuin persjalkanen hobitti. Poikani kommentoi: ”Äiti kun sä kävelet tolla tavalla,vaikkuttaa vähän siltä kuin et olis koskaan ennen harrastanut liikuntaa ja sitten vedit kerralla överit”.

Tähtien Sodassa

Tähtien Sodassa

Tammikuu on kaikenlaisten kuntosalien ja hyvinvointipalveluiden kulta-aikaa. Ryhtiliikkeitä tehdään niin että rutiseen. Tipattomat tammikuut pyörähtivät käyntiin, karkkilakot ja joku kertoi aloittavansa selibaatinkin. Rohkeaa!

Päätin liittyä ryhdistäytyjien joukkoon ja jatkaa syksyllä hyvin alkanutta kuntokuuriani.

Liityin Alku -valmennukseen. Otin jouluussa jo vähän varaslähtöä: opiskelin aihetta ja tein harjoituspäiviä, kävin ostamassa joitain suositeltuja raaka-aineita.

Ai miksikö liityin Alkuun? Kokeilunhalusta. Minä oikeastaan harrastan kokeilemista. Haluan kokeilla erilaisia asioita, elämäntapoja, tekemisiä, uudenlaisia sosiaalisia viitekehyksiä ja maailmankatsomuksia. Ruokavalioiden kokeileminen on yksi kokeilemisen muoto. Lukioaikana olin pitkään kasvissyöjä, sittemin minusta tuli jonkinlainen kaikkiruokainen ylensyöjä. Nyt olen hakenut tasapainoa näiden erilaisten tapojen välillä.

Kokeilemisesta jää yleensä jotain käteen, mutta harvoin kokeileminen muuttaa elämäntapojani kokonaan. Silti saattaa jäädä jokin uusi rutiini tai tapa, jonka säilytän elämässäni, joku resepti tai ruoka, joka tulee osaksi aktiivisia vaihtoehtoja, kun mietin mitä söisin.

Periaatteessa en pidä dieteistä. Olen kiukkuinen nälkäisenä. Minut läheisesti tuntevat tietävät, että verensokeriani ei pidä päästää laskemaan…siitä seuraa vain noloja tilanteita minulle itselleni.

Olen tämän Kauneus & Terveys blogaaja -yhteisön kautta tutustunut uusiin mielenkiintoisiin ihmisiin ja halusin hiukan perehtyä, millaisia elämäntapoja nämä muut kirjoittajat edustavat. Tammikuussa päätin tutustua Kukka Laaksoon, joka on toinen Alku -valmennuksen valmentajista. Pidän hänen elämänasenteestaan.

Olen kolmatta päivää tällä  maidottomalla ja gluteiinittomalla ruokavaliolla ja se on sikäli jännää, että olen yleesä tykännyt aloittaa päiväni jogurtilla ja myslillä. Leipä on ruokavalioni ydin, elämäni turvasatama! Rakastan leipää: vaaleaa leipää, tummaa leipää, siemenleipää, näkkäriä, patonkia, chiabattaa, rinkeleitä…ihan kaikenlaisia leipiä!

Nyt olen leivän kaipuussani kehitellyt smoothien, joka todennäköisesti jää elämääni pysyvästi. Se on paljon parempaa kuin se jogurtti tai edes se jogurtista tehty smoothie, jota harrastin ennen.

Nam!

Nam!

Resepti on yksinkertainen, mutta niin herkullinen, että nytkin iltaisin tuskin maltan odottaa että olisi jo aamu ja voisin tehdä tätä herkkua!

2 dl vettä

35 g heraproteiinia

70 g mustikoita

70 g vadelmia

1 tl Kaakaonibsejä

1/2 rkl Foodin kuivattuja karpaloita

1 rkl Foodien kookosmanna

Taisin hurahtaa tähän Foodin kookosmannaan.

Taisin hurahtaa tähän Foodin kookosmannaan.

Nam!

Kannustusryhmä

Ben Furman lanseerasi aikoinaan ’kannustusryhmä’ -käsitteen. Sitä varten oli olemassa hieno vihkokin! Käytimme tätä opiskeluaikana ystävättärieni kanssa hyväksemme ja kannustimme toisiamme. Jokaisella oli joku oma kilvoittelemisen kohta. Kannustusryhmän idea on yksinkertainen: ryhmän jäsenet kannustavat toisiaan niissä tavoitteissa, joissa kukin haluaa kannustusta.

Haastan sinut muodostamaan tammikuussa kannustusryhmän oman projektisi ympärille. Kaikilla ei tarvitse olla samaa projektia. Yksi voi kilvoitella uuden työpaikan löytämisen kanssa, toinen kuntoilemisen, sinä voit syödä porkkanaa ja neljäs voi vihdoinkin lopettaa sen tupakoinnin.

Kun somessa jaat omia hyvinvointiin liittyviä päivityksiäsi, kuvia treenaamisesta, terveellisestä syömisestä ja kävelylenkeistä, tägää päivityksesi #Timmikuu. Kauneus & Terveys palkitsee myös viikottain tähän osallistuvia. Tarkemmat ohjeet löytyvät Instagramista: @kauneusjaterveys

Minä ajattelin kuitenkin keskittyä tarjoamaan näkökulmia oman mielen ja mielentilan johtamiseen tämän kaiken keskellä. Siitä se kaikki tekeminen ja oleminen kuitenkin lähtee. Ja siihen se kaikki lopulta palautuu.

Tammikuun kuusi

Tammikuun kuusi

Tänään on loppiainen. Laitoin joulukoristeet pois. Jätin vielä tämän pienen kuusen ilahduttamaan tammikuun päiviäni. Asetin sen keittiön hyllylle, heti siihen kirkasvalolampun viereen 🙂

Miten sinä ajattelit ilahduttaa tammikuisia päiviäsi ja mikä on ’timmikuusi’ projekti? Voihan se olla vaikka sekin, että kerrankin ei olisi projektia 🙂

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *