Hittiharjan haitat, pitkät hiukset testissä!

Pitkät hiukset haaveissa tai pitää ne kunnossa? Kirjoitin reilu vuosi sitten äärimmäisen suositun hiusharjan haitoista. Juttu keräsi valtavasti mielipiteitä puolesta sekä vastaan. Ehkä pikemminkin eniten pohdiskelua voiko tosiaan pitää paikkaansa, että hiusharjalla on niin suuri merkitys hiusten kuntoon? 

Se mitä kirjoitin ja näytin silloin suositun Tangle Teezer-hiusharjan haitoista löydät täältä (kannattaa tsekata se ensin jos et ole lukenut):

Hittiharjan haitat

 


Multa on kyselty paljon aiheeseen liittyen tämän kuluvan vuoden aikana ja en ole tosiaan pyörtänyt mielipidettäni harjaan liittyen. Olen itse jättänyt sen käytöstä kokonaan pois ja sillä on ollut hiusteni kuntoon huomattava merkitys. Luulen, että nimenomaan kaltaisteni kuivien ja karheiden hiusten kohdalla sen hyödyn huomaa parhaiten. Pitkät hiukset varsinkin hyötyvät ja ne, jotka mielivät pitkät hiukset! 🙂


Hiukseni ovat herkät haaroittumaan ja katkeilemaan, joten luonnonharjalla huolellisesti harjaaminen ei vahingoita hiuksiani. Karheat ja pörröiset hiukset eivät myöskään mene harjatessa vielä enemmän pörröisiksi ja tämän avulla on voinut jättää myös lämpökäsittelyä vielä entisestäänkin vähäisemmälle. 🙂

Kuivat, katkeilevat, luonnonkiharat ja hennot hiukset hyötyvät eniten harjan vaihdosta!

Ne kenen kanssa oon päässyt kasvotusten juttelemaan aiheesta ja, jotka ovat ottaneet luonnonharjan säännölliseen käyttöön heittäen hittiharjan roskiin on heiltä tullut valtavasti kiitosta! Varsinkin kuivien, karheiden, hentojen sekä luonnonkiharien hiusten omistajat ovat huomanneet muutoksen lähes välittömästi ja surkutelleet etteivät ole tajunneet aiemmin kiinnittää enemmän huomiota hiusharjaan.


Oon tosi onnellinen, että ainakin osalle tästä postauksesta oli iso apu! Itsellänikin on se mahdollistanut sen ettei hiuksia tarvitse ihan koko ajan leikata haaroittuneiden latvojen takia ja hiukset ovat oikeasti paksuuntuneet, varsinkin pituuksista kun hiukset eivät enää katkeile samoin tavoin. Pitkät hiukset siis pysyvät pitkinä ja latvat hyvässä kunnossa!

Liputan edelleenkin kovaa hyvän ja juuri omille hiuksille sopivan harjan puolesta! 🙂 Joten kiinnitä siihen ihmeessä huomiota ja jos hiuksesi ovat katkeilevaa sorttia vaihda ihmeessä harja ja harjaustyyli hellävaraisempaan.

Muista myös ettei hiuksia tulisi koskaan harjata märkinä ja hiusten harjaaminen tulisi aloittaa aivan hiusten latvoista. Hellävaroen osioittain selvittäen takut ja siirtyen tyveä kohti. Lopuksi on hyvä harjaa aivan päänahkaa kevyesti painaen ja vetäen harjaa latvoja kohti. Tällöin hiuspohjassa oleva luontainen tali levittyy kevyesti myös hiusten pituuksille hoitaen niitä luonnollisesti. 🙂 

Vaihdoitko itse edellisen postauksen jälkeen hiusharjan?

Jos oot luopunut hittiharjasta niin kerro ihmeessä miten se on vaikuttanut sun hiuksiin?

Kauniimpia kutreja kaikille! <3

SEURAA BLOGIT.FI + BLOGLOVIN´+ INSTAGRAM !

SNAPCHAT: idajokikunnas

 

Kommentit
 1. 1

  Sussu sanoo

  En vaihtanut enkä tule vaihtamaan. Ainut harja jolla saan oman helposti takkuuntuvan paksun karvapehkon selväksi. Olen kampaaja ammatiltani joten monet eri luonnonharjat testanneena olen todennut että ne ei vaan selvitä sitä takkua vaan silottaa ne hiukset siitä halun päältä(omassa päässä) . Rogerpara taas repii vielä enemmän kun tangle teezer. Itselläni on hiukset pidemmät ja paksummat kun mitä ne on ikinä ollut, ja olen siis käyttänyt tangleteezeria ainakin neljä vuotta. Itselläni on myös erittäin herkkä päänahka ja tällä harjalla saan kivuttomasti harjattua. Kaikki ei sovi kaikilla ja usein myös käyttäjässä on vika. (Liian voimakas harjaus katkoo kaikkien hiukset, harjasta riippumatta)

  • 1.1

   idajokikunnas sanoo

   Moikka Sussu,
   Moni on tosiaan täysin Tangle Teezerin ”puolella” tässä ja ymmärrän täysin. Jokainen hius ja hiustenharjaaja on uniikki, joten varmasti osalle toimiikin. 🙂 Hyvä kuulla, että toimii sulla. <3

 2. 2

  Johanna sanoo

  Vaihdoin!! Kiitollinen olen, että postauksesi löysin. Vuosia käytin tangleteezeriä ja jouduin 3kk välein leikkaamaan latvoja 3cm pois. Hiuksia lähti harjatessa kuivia ja takkuisia latvoja tukkoina. Harja pilasi latvat. Hiukset oheni ja olivat täynnä kaksihaaraisia.
  Nyt käytän luonnonkuituharjaa ja hiukset kiiltää ja latvoja ei ole tarvinnut leikata puoleen vuoteen.

 3. 3

  Suvi sanoo

  Ensin tangle twezer oli hyvä hatja mulle, mutta tuli keliakia ja siks hiukset meni huonompaan kuntoin. Kun hiukset alkoivat parantumaan keliakiasta, katkeilu jatkui. Vaihdoin muutama viikko sitten luonnonharjaan ja olen huimannut ison eton. Hiusten katkeilu on vähentynyt paljon.

 4. 4

  Suvi sanoo

  Ensin tangle teezer oli hyvä harja mulle, mutta tuli keliakia ja siks hiukset meni huonompaan kuntoon. Kun hiukset alkoivat parantumaan keliakiasta, katkeilu jatkui. Vaihdoin muutama viikko sitten luonnonharjaan ja olen huomannut ison eron. Hiusten katkeilu on vähentynyt paljon, kiiltoa ja pehmeyttä on tullut latvoihin.

  • 4.1

   idajokikunnas sanoo

   Moi Suvi,
   Juu moni on sanonut just samaa, että muutoksen huomaa tosi nopeasti. 🙂 Tykkään kans siitä miten pehmeys ja kiilto lisääntyneet kun aiemmin karhea pörröpää.. 😉

 5. 5

  Anne sanoo

  Vaihdoin heti ja huomasin eron hyvin nopeasti! Hittiharjalla sai hiukset mukavasti harjattua,mutta ne katkeilivat paljon. Vaihdoin luonnonharjalliseen harjaan ja katkeilu vähentyi selvästi. Nyt harjatessani hiuksia lähtee jonkin verran mutta ne lähtee ”kokonaisena”. Hiukseni kiiltävät paljon enemmän,mutta suurin vaikutus siihen on varmaan ollut Hennalla värjäämisen aloitus samoihin aikoihin. Omistan paksut ja pitkät taipuisat hiukset jotka ovat kuivat ja vaikeasti hallittavat. Kaksihaaraisia tulee hyvin hyvin vähän.

  • 5.1

   idajokikunnas sanoo

   Hyvä Anne! 🙂 Kiva kuulla, että säkin löysit avun harjan vaihdosta. Viehän se tietysti varmaan sullakin jos on paljon hiuksia aikaa, mutta kyllä hiukset kiittää! <3

 6. 6

  Delle sanoo

  Käytän normi harjaa, jossa on pallopäiset piikit ja joustava pohja. Piikit uppoavat hiuksiin, mutta eivät raavi päänahkaa kuten teezel. Hiukseni ovat lasimaisen liukkaat ja suorat. Ne valuvat pitkin päätä, joss en käytä muotoiluaineita. Märkiin hiuksiin kun laittaa muotovaahtoa ja antaa kuivua itsekseen, hiukset kuivuvat puikoiksi. Näiden auki harjaamiseen tangel teezeliä käytän, mutta en tykkää kun se sähköistää hiukset. Enpä tullut ajatelleeksi, että terävät piikit vahingoittavisivat hiuksia. No, eipä ole mun suosikkini terävien ja päänahkaa raapivien piikkiensä johdosta.

 7. 7

  Mietteliäs sanoo

  Itselläni on luonnonkiharat pitkät hiukset ja aijon kyllä pistää tämän vinkin käytäntöö ! Saanko kuitenkin kysyä miksi hiuksia ei sais harjata märkänä? Itselläni yleensä hiusten kuivaessa niihin tulee valtavia takkuja ja ne menevät kaman pörröisiksi jos antaa niiden kuivaa harjaamatta.

  • 7.1

   idajokikunnas sanoo

   Moikka,
   Luonnonkiharat hiukset ovat monesti hankalammat harjaamisen suhteen. Märkinä niitäkään ei kuitenkaan tulis harjata, se monesti rikkoo kiharan rakenteen ja lopputuloksena on pörröinen pää.. Kosteina jos hiuksia harjaa se vahingoittaa hiusta kun se venyy herkemmin ja täten rikkoo hiuksen rakennetta, kihara hius on monesti vielä herkempi venymään kosteana. Kun hius venyy sen rakenne muuttuu ohuemmaksi ja sen myötä katkeaa ja haurastuu nopeammin.

   Se miten kiharat hiukset saa parhaiten loistoonsa vaurioittamatta hiusta on se, että ne harjaa huolellisesti kuivana ennen pesua. Pesun jälkeen hoitoainetta huuhdellessa voi harvapiikkisellä kammalla käydä hiukset läpi veden alla, silloin ei aiheudu kitkaa niin paljoa ja hius ei pääse venymään samoin tavoin. Parasta tässäkin on se, että käyttää kamman hiusten läpi veden alla kun hiuksissa on vielä huuhtoutumatonta hoitoainetta jäljellä.

   Huuhdeltuaan puristelee kiharat muotoonsa ja ylimääräisen veden pois ja ei kiedo hiuksia pyyhkeeseen. Se aiheuttaa kitkaa ja rikkoo kihartuvien muodon sekä luonnonkiharilla hiuksilla aiheuttaa niitä ei toivottuja takkuja. Niiden tulisi antaa kuivua luonnostaan ilman pyyhettä. Jos kuivaa föönillä niin silloinkin kiharille tarkoitetulla lisäosalla latvoista tyveen päin. 🙂 Toivottavasti tää pitkä sepustus auttoi selkiyttämään mietteliäisyyttä. 😉 <3

   • 7.1.1

    Ammattilainen sanoo

    Mitä ihmettä sinä höpötät? Kiharat hiukset tulee nimen omaan harjata kosteina eikä kuivana. Kuivana harja rikkoo kiharat ja siitä tulee yksi iso pörrö! Ihmettelen myös tätä kovaa itettä että hiuksia ei koskaan saisi harjata märkinä? On enemmänkin siitä harjaustekniikasta kiinni kuinka hiukset selvitetään ja katkeileeko ne. Mietipä sitä dilemmaa kun suihkun jälkeinen takkupesä kuivuu takkumuotoon ja sitten vasta lähdetään harjalla selvittämään, RAASTAMAAN, koska sitten se vasta vaikea auki onkin saada ainakin niin että lopputulos olisi kauniin sileä. Valoja päälle nyt!

 8. 8

  sanoo

  öääh, liika on liikaa. Muijilla ei kestä tukka päässä kun ne välittää liikaa karvoistansa. Sama kun rakastaisi kuoliaaksi parisuhteensa turhalla ylikompensoinnilla ja yrityksellä. paluu perusasioihin olisi monella paikallaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *