Tyrniöljyllä kirkas katse – Hyvästi kuivat silmät!

Kaupallinen yhteistyö: Piiloset

Se alkaa jo aamusta. Ruudun tuijottaminen. Työni on nykyään yhä lisääntyvässä määrin päätetyöskentelyä, ja olenkin huomannut, miten silmäni yrittävät sanoa minulle aina välillä, että nyt riittää! Silmiä vetistää, kaihertaa, ne väsyvät ja kuivuvat. Läppärin/iPadin ja puhelimen ruudun tuijottaminen aiheutti minulle jopa ns. ”valelikinäköisyyttä”, joka selvisi yllätyksekseni näöntarkastuksessa. Silmäni olivat väsähtäneet jatkuvaan lähelle tuijotteluun ja se ilmeni minulle kokemuksena näköni huononemisena, vaikka siitähän ei ollut kyse. Lisäksi päätelaitteista välkkyvä sinivalo oli tehnyt silmistäni ärtyneet.

FullSizeRender 48

Päätetyö, ilmastointi ja katupöly – silmieni pahimmat viholliset

FullSizeRender 51

Kun sain testiin suomalaisen PIILOSET:n BioDrop MD Spray:n, en ollut uskoa, että silmäluomien päälle suihkutettava tuote voisi oikeasti toimia. BioDrop -suihke on maailman ensimmäinen tyrniöljyn ja hyaluronaanin tutkittuun tehoon perustuva kuivien silmien, silmäluomien ja silmänympärysihon kostutukseen kehitetty silmäsuihke. Sen on täysin säilöntäaineeton, eikä sisällä alkoholia.

Liikun paljon ulkona juosten, pyöräillen, hiihtäen ja kävellen ja olen huomannut, että tuuli, pakkanen ja voimakas auringonpaiste lisäävät silmissä kuivuuden tunnetta. Halusin testata, voiko tyrnisuihkeella helpottaa myös näitä oireita.

FullSizeRender 50

FullSizeRender 46

Bio Drop MD Sprayta suihkutetaan siis 25 cm etäisyydeltä suljetuille silmäluomille, yksi suihkaus riittää ja pakkaus lupaa, että suihketta voi käyttää myös meikin päälle! Tiesitkö muuten, mistä silmien kuivuminen yleensä johtuu? Kuivasilmäisyyden taustalla on usein häiriö silmän pinnan kyynelkalvossa, josta vettä haihtuu liian nopeasti. Kyynelnesteen tuotantoa häiritsee esim elinympäristö, vaikkapa näin keväisin kaikkialla tupruava katupöly.

kuivat silmät

Ainutlaatuinen pakkaus mahdollistaa suihkeen käyttämiseen missä asennossa tahansa.

BioDrop MD Spray levittyy suihkuttamisen jälkeen jokaisella silmänräpäytyksellä luomelta silmän pinnalle vahvistamaan kyynelkalvon lipidikerrosta ja näin estää veden liiallista haihtumista. Itselläni kuivasilmäisyyden oireet lievittyivät jo yhden päivän käytön jälkeen. Pidemmässä käytössä oireet katosivat kokonaan. Suihketta on helppo käyttää ja streriilistä pakkauksesta riittää yli 300 annosta.

Suihketta voi käyttää myös piilareiden  kanssa. Itse asiassa suihke lisäsi piilolinssien käyttömukavuutta ja yllätyksekseni käyttö näyttää tehneen hyvää myös silmänympärysalueeni kuivalle iholle.

Voin suositella tätä Suomessa valmistettua tyrniöljysuihketta kaikille kuivasilmäisyydestä kärsiville. Koska kokeiluni oli niin onnistunut, haluan arpoa lukijoilleni viisi BioDrop MD spray tuotepalkintoa.

Kerro tämän postauksen kommenttikentässä, jos sinulle kelpaisi BioDrop MD Spray -tuotepalkinto (arvo noin 25€).

Turkulaisille vinkiksi, että BioDroppia saa tällä hetkellä Myllyn Silmäasemalta. Verkosta tilaaminen käy helposti Silmäaseman verkkokaupasta  Tai kysäise kotimaisia tuotteita myyvästä optikkoliikkeestä.

Lue lisää tuotteesta Lietolaisen PIILOSET:n sivuilta

Pidetään silmistä huolta!

<3 Anna

P.s. Lue myös edellinen postaukseni Tätä et (ehkä) tiennyt minusta!

FullSizeRender 54

FullSizeRender 53

Kommentit
 1. 1

  Eka sanoo

  Voi! Tämä tulisi enemmän kuin tarpeeseen! Olen kärsinyt jo monta viikkoa silmäluomen meibominrauhasen tukkeumasta, joka aiheuttaa myös kuivan silmän oireita ja muuta epämukavaa, kuten silmäluomien turvotusta. Silmäluomenikin on aivan kuivahtanut tämän ikävän silmävaivan seurauksena. Toivottavasti onni suosisi! Ihanaa kevättä!

 2. 3

  Minna sanoo

  Kiitos vinkkipostauksesta. Minulle ehdottomasti kelpaisi kyseinen tuote kokeiluun!

 3. 4

  Mimmi sanoo

  Tästä olisi suuri apu! Kirjoitan tällä hetkellä kandiani, ja tuntuu että silmäni ovat jatkuvan koneella istumisen takia superväsyneet ja kuivat. Toivottavasti arpaonni suosii ja muuten täytyy itse hankkia kokeiluun!:)

 4. 5

  Miia sanoo

  Oi tämä voisi olla kuivien silmieni pelastus, joten kyllä kelpaisi kokeilla.

 5. 6

  Erika sanoo

  Tätä haluaisin kyllä kokeilla, kevään aikana silmät ärsyyntyvät ja kuivuvat entistä enemmän eikä talvipakkasetkaan mukavia armoille silmille ole 🙁

 6. 8

  Hilkka sanoo

  Kiitos vinkistäsi, kuulostaa erittäin hyvälle! Itsekin teen päivät pitkät päätteellä työtä ja silmät ovat ’kovilla’. Kivaa päivää kaikille!

 7. 9

  Maria sanoo

  Olin muutama vuosi sitten mukana kuivasilmäisyystutkimuksessa, missä nimenomaan tutkittiin olisiko tyrnistä apua tässä vaivassa. Nyt siis tuote on markkinoilla! Toimistorotta kiittäisi kehitetyn tuotteen käyttökokemuksesta.

 8. 10

  Tiina sanoo

  Heippa. Äidillä on kuivat silmät, eikä sopivaa tuotetta ole tuohon ongelmaan löytynyt. Tämä tuote kuullostaa helpolta tuotteelta suihkuttaa silmään, eikä tippojen kanssa tulisi enää hankaluuksia. Toivottavasti arpa osuu kohdalle 🙂

 9. 11

  Laura sanoo

  Olen kärsinyt kuivista silmistä jo vuosia ja olen siten silmätippojen suurkuluttaja. Tämä uutuus kuulostaa mielenkiintoiselta ja ehdottomasti kokeilemisen arvoisensa. Kevät on pahinta aikaa kuivasilmäiselle

 10. 12

  Marika sanoo

  Kuulostaa niin hyvältä että menee testiin ehdottomasti! Kelpaisi myös tuo tuotepaketti

 11. 13

  Kay sanoo

  Nyt alkaa olla taas se aika käsillä, että mikä tahansa apu silmien kuivuuteen ja kutinaan tulee enemmän kuin tarpeeseen. Piilareita päivittäin käyttävänä ja näyttöä työkseen tuijottavana olen huomannut tuon saman kuivuuden. Tämän lisäksi vielä näin keväisin katupöly ja kohta alkava siitepölykausi tuovat oman haasteensa. Eikä atooppinen ihokaan helpota tilannetta. Tätä täytyy ehdottomasti kokeilla!

 12. 14

  Julia sanoo

  Yövuoroissa silmät tuntuvat kuivuvan piilareiden kanssa aina vaan enemmän, mutta silmälasien käyttö ei ole työssäni mahdollista. Tuotepaketti tulisikin oivaan apuun näin kevään kynnyksellä yövuorojenkin lisääntyessä! 🙂

 13. 15

  LK sanoo

  Tämä tuote on pakko testata! Silmäni ovat nimittäin superkuivat ja vuotavat jatkuvasti. Syinä varmasti juurikin ruutuaika mutta myös vaikea atopia ja allergiat. Mistäköhän tätä löytyisi Helsingistä…

 14. 17

  Niina sanoo

  Kyllä kelpaisi kaikkea kokeilleelle. Skeptinen olen, kunnes toisin todistetaan. Vielä kun silmät ovat suuret kuin lautaset, niin punoittavina ja vetistelevinä niitä ei piilota kuin aurinkolasit. Todellinen ongelma, suurkiitos siis vinkistä!

 15. 18

  ReettaK sanoo

  Kuulostaa juuri omiin silmiini sopivalta tuotteelta! Jatkuva piilolinssien käyttö ja näytön tuijottelu on tehnyt silmistä karmean kuivat ja myös silmäkulmien iho kuivuu Jos ei onni tässä arvonnassa ole myötä niin pitää kyllä mennä ostamaan itselle!

 16. 19

  Ninni sanoo

  Herätti mielenkiintoni varsinkin kun teen työkseni toimistotyötä ja käytän näyttöpäätettä koko työpäivän. Syön myös tyrniöljykapseleita, joten olisi kiva testailla myös tätä tuotepakettia.

 17. 20

  Saara R sanoo

  Halleluja nämä voisi pelastaa sarveiskalvoreiästä johtuvan kutinan ja kuivuuden sekä meikinkäytön kombon!
  Mikään ei ole vielä toiminut kunnolla vuoden testailujen jälkeen.

 18. 21

  Marjo Ahonniska sanoo

  Tämä varmaan auttaisi päätetyötä tekevää, kun silmät kuivuvat ja kutisevat.

 19. 23

  Mira K sanoo

  Monta vuotta kärsinyt kuivista silmistä, eikä mikään tunnu auttavan. Olisi kiva kokeilla josko nämä auttaisivat.☺

 20. 24

  Maria Jussila sanoo

  Tämä tulisi kyllä todelliseen tarpeeseen, näin opiskelijana kun tulee kirjoitettua esseitä tietokoneen äärellä aika paljon. Kärsin itsekin ilmastoiduissa tiloissa kuivuudesta ja olen jo pidemmän aikaa etsinyt luottosilmätippoja. Valitettavasti kaikki kokeilemani tipat ovat kyllä kosteuttaneet silmän pintaa mutta kuivattaneet luomen reunoja. Olisi huippua päästä testaamaan tätä!

 21. 25

  Netta sanoo

  Kuivasilmäinen piilolinssien käyttäjä ilmottautuu! Kosteuttavat silmätipat ovat käytössä, merkkiä vaihtelen jatkuvasti kun suosikkia ei ole löytynyt. Tätä olisi mukava kokeilla, en ole ennen näitä silmän päälle suihkutettavia kokeillutkaan.

 22. 26

  Noora J sanoo

  Oi! Kyllä todellakin kelpaisi. Silmäni kuivuvat myöskin päätetyöskentelyssä ja varsinkin tällaiseen vuodenaikaan oireet ovat melko voimakkaat :(.

 23. 27

  Iida sanoo

  Ylppäreihin lukeminen ja kirjoitusten sähköistymisen takia monen tunnin ruudun tuijottaminen on tehnyt hallaa silmille ja tuntuu, ettei normaalien silmätippojen lotraaminen auta. Olisi huippua päästä kokeilemaan, josko nää puolestaan toimisi!

 24. 28

  Marie sanoo

  Ehdottomasti haluaisin kokeilla. Käytössäni on ollut jo vuoden verran kuivasilmäisyyteen auttavat silmätipat, mutta juurikin niiden lisääminen päivisin ei ole kovin innostava ajatus. Mukana!

 25. 30

  Jenni Jyränen sanoo

  Kyllä tulisi tarpeeseen! Silmät kyynelehtivät kuivuudesta helposti ja silmänympärysihonikin on kuiva ja ohut, mikä tuntuu lisäävän myös niiden ryppyisyyttä.

 26. 31

  Mari sanoo

  Olipa mielenkiintoinen postaus! 🙂 Itse olen kärsinyt kuivista silmistä jo useita vuosia, vaikka ikää minulla on vain 22. Varsinkin luennoilla dioja on vaikea nähdä, koska silmäni kuivuvat pitkin päivää ja varsinkin nyt juuri katupölyn ollessa pahimmillaan tilanne on sietämätön. Silmätippoja käytän päivittäin, mutta hetki niiden laiton jälkeen ne tuntuvat ns. haihtuvan pois ja lisäily on hankalaa kodin ulkopuolella ilman peiliä. Otin kokeiluun tyrniöljyä sisältävät omega-3 kapselit kuukausi sitten ja tämä voisi olla hyvä lisä sen kanssa! Toivottavasti arpaonni suosisi ja oloni helpottaisi 🙂

 27. 32

  Mervi sanoo

  Hei, otin jo kuvan purkista, jonka kanssa mennä ostoksille. Olen kokeillut lähes kaiki silmätipat ja sitä oikeaa ei ole löytynyt. Olen joutunut vähentämään silmien meikkaamistakin, koska ripsarit ja luomivärit hajoavat pitkin kasvoja. Ja sehän se on kauheaa! Olisipa kiva, jos arpaonni suosisi tällä kertaa. Yleensä voittoni ovat olleet tyyliin kampa tai kertakäyttösadetakki 🙂
  Terveisin Kuivasilmämervi

 28. 33

  Päivi sanoo

  Tätä olisi ehdottomasti kokeiltava!!! Silmät vuotaa nykyään joka päivä koska ruutua joutuu tuijottamaan koko työpäivän ajan…

 29. 34

  Kaisa sanoo

  Silmäni ovat herkät ja kuivat, ja punoittavat aina. Piilolinssien käyttö ja näyttöpäätetyöni eivät kyllä helpota tilannetta yhtään. Erilaisia silmätippoja olen kokeillut, mutta niistä ei tunnu juuri olevan apua. Olisiko tässä ärtyneiden silmieni pelastaja!? Pitää ehdottomasti laittaa kokeiluun.

 30. 35

  Sari sanoo

  Vinkki lähti miehelleni, joka kärsii kovasti silmien kuivuudesta. Käyttää jatkuvasti silmätippoja. Kiitos vinkistä

 31. 36

  Jaana sanoo

  Tämä on ehdottomasti testattava. Kärsin todella kuivista silmistä ja tippoja on laitettava useamman kerran päivässä.

 32. 37

  Annamaija Hyvärinen sanoo

  Silmälaseja käyttävänä läpi vuoden pyöräilevänä olisin kiinnostunut tästä tuotteesta.Tuuli,pakkanen ja pöly saavat silmäni vuotamaan ja kutisemaan.
  Helpompi käyttää,kuin tippoja.

 33. 39

  Essi sanoo

  Tämä tuote kiinnostaa kovasti näin näyttöpäätetyötätekevänä ja perinnöllisesti kuivasilmäisenä 🙂

 34. 40

  Hennis sanoo

  Oijoi, tämä kelpaisi! Sairastan Sjögrenin syndroomaa, jonka yksi oire on aivan poikkeuksellinen kuivasilmäisyys. Tämän vuoksi saan myös silmätulehduksia helposti ja kostutustipatkin auttavat vain hetkeksi.

 35. 41

  HennaMari sanoo

  Tätä testaisin mielelläni, kevätpöly on muutenkin kuivista silmistä kärsivänä tosi hankalaa aikaa.

 36. 43

  Katri sanoo

  Kiitos vinkistä. Silmäni ovat kuivat vaikka käytän kosteuttavaa geeliä. Mukava arvontapalkinto, josta hyötyä.

 37. 46

  Joanna sanoo

  Ehdottomasti haluaisin kokeilla. Teen näyttöpäätetyötä ja silmät ovat työpäivän jälkeen aivan sumuiset. Suihkutettava tuote vaikuttaa kätevältä käyttää, tippojen kanssa menee aina tovi tuhraamiseen 🙂

 38. 52

  Päivi sanoo

  Kyllä, haluaisin vihdoinkin kokeilla kotimaista suihketta jos vaikka apu löytyisi, kaikki muut merkit kokeiltu. Optikolta tuotetta ei löytynyt kun kävin kyselemässä. =)

 39. 53

  Sari sanoo

  Ei voi olla totta. ihan kuin olisi lukenut omista silmistä. Tuijotan koko päivä tietokonetta, tablettia ja kännykkää ja voi kuinka silmät on TODELLA rasittuneet. Sit vielä koiran kanssa lenkkeily pölyisessä ilmassa ja se on sit ilta punaisten silmien kanssa. Joudun käyttämään monta kertaa päivässä silmätippoja ja eikä silti auta. Omat silmät tuntuu ihan vieraan ihmisen silmiltä, koska ne on niin rasittuneet ja kuivat.

 40. 54

  Tuula sanoo

  Heippa! Käytän silmätippoja päivittäin johtuen suurimmaksi osaksi työstäni, joka on päätteellä istumista. Ulkoilen päivittäin ja pakkanen, tuuli sekä nyt keväällä lentävä hiekkapöly ärsyttävät silmiä. Iän myötä silmät ovat alkaneet kuivua ja rasittua enemmän. Suihketta olisi helppo käyttää ja hienoa, että se auttaisi vielä kuivaa silmänympärysihoakin.

 41. 55

  Pauliina sanoo

  Sain juuri muutama kk sitten diagnoosin kuivista silmistä ja reseptin oikein hyvistä kosteutustipoista. Mutta toki vaihtelenkin välillä ja tämä kuulosti aika vinkeältä, luomille?

 42. 56

  Eila sanoo

  Haluaisin kyllä kokeilla koska olen jo monta vuotta käyttänyt silmänkostutustippoja.

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *