Treeniä perhematkalla. Mahdoton yhtälö?

Olemme parhaillaan Oulussa, tyttären tanssikisoissa. Reissussa liikkuminen ei ole mielestäni mitenkään haastavaa, päinvastoin. Käveltyä tulee huomaamattakin paljon, kun tutustutaan uuteen kaupunkiin ja ihmetellään vaihtuvia maisemia. Myös hotellin valinnalla voi vaikuttaa huomattavasti treenimahdollisuuksiin kohteessa. Itse rakastan tutustua matkoilla ympäristöön juosten. Täälläkin ponkaisin samantien herättyäni lenkille tutustumaan merelliseen Ouluun. Muut jäivät vielä nukkumaan lähtiessäni. Reitti oli todella kaunis.

 

IMG_0232

 

oulu

Aamulenkillä Oulussa

 

oulu

 

Lenkiltä tullessani oli muu perhe jo lähdössä hotellin saunaosastolle uimaan ja ennen saunaa teimme myös pienen kuntosalitreenin miehen kanssa ennen kuin pulahdimme koko porukalla uimaan. Kevyen naustiskelulenkin päälle tein levytangolla ja kahvakuulalla kuntopiirin. Liikkeinä neljän kierroksen verran kyykyt, suorinjaloin maastavedot, kulmasoudut, sumokyykyt, hauiskäännöt ja linkkuveitsivatsat. Lapsille aamu-uinti oli elämys, varsinkin, kun saunaosastolla ei ollut lisäksemme ketään muita.

 

flying

 

 

spa

Radisson Blu

 

Kun varaan matkaa, on yhtenä kriteerinä hotellin kuntosali. Pienikin punttis kannustaa liikkumaan. Aina tulee käytyä ainakin katsastamassa miltä kuntosali näyttää ja tehtyä jotain pientä treeniä samalla. Pidemmillä lomilla vaadin  kuntosalilta myös laatua: painoja pitää olla tarpeeksi, mielellään myös kyykkäys/penkkaus -teline. Matkoilla olen törmännyt monenlaisiin kuntoiluhuoneisiin. Tripadvisorista kannattaa tsekata myös matkailijoiden kuvat, jolloin saa paremman käsityksen, miltä hotelli aidosti näyttää. Silloin ei tule pettymyksiä. Yksi parhaimmista kuntosaleista on ollut Lissabonissa, kuten myös vakkarikohteessamme Kreetalla .

 

caesar salad

Salaattia Hotellin ravintolassa

 

Hanko Sushi lounas

 

me

 

Koska meillä oli lauantaipäivä vapaa-aikaa tutustua kaupunkiin, lainasimme hotellilta polkupyörät, joilla  huristelimme ympäriinsä katsellen Oulun upeita vanhoja rakennuksia, kauppahallia, makasiineja ja kävimme myös Oulun tiedekeskus Tietomaassa. Ihan must lapsiperheille. Saimme siellä kulumaan monta tuntia.

 

rooster

Rooster

 

Ruokapaikkoja Oulu tarjoaa runsaasti. Ehdottomaksi suosikiksi nousi Rooster cafe & Restaurant ydinkeskustassa. Luomu- ja lähiruokaa tarjoava mutkaton ja rento ruokapaikka tarjosi jokaiselle erinomaisen illallisen. Rooster on kuuluisa hampurilaisistaan, mutta Falafel pitaleipä ei ollut kyllä ollenkaan huono valinta.

 

rooster

 

rooster

 

rooster

Rooster

 

rooster

Pita Falafel

 

rooster

 

Kaupunkilomilla tulee liikuttua paljon. Haasteellisemmaksi koen rantalomat, jolloin aurinkotuoli houkuttaa enemmän. Heinäkuun tulevan lomamme vietämme tutussa paikassa, jolloin tiedän, että treenit sulautuvat osaksi päiviä, joihin kuuluu rentoa pötköttelyä altaalla, hyvää ruokaa ja yhdessäoloa perheen kanssa.

Miten te liikutte lomilla? Keskityttekö rentoiluun vai ovatko treenit osa reissuanne?

<3 Anna

 

This weekend in Oulu, in the northern part of Finland. Traveling with the whole family and enjoying the city by bikes. Our Hotel has also nice spa to swim and a gym to train. I think it’s easy to stick in your training routines also in holidays. You walk a lot and by choosing the hotel with a gym you don’t have any excuses not to do any workouts. It’s important to relax but I need my runs and exercise. Also when traveling.

 

Kommentit
 1. 1

  Haaveilija sanoo

  Hei, pakko antaa vinkki hyvästä urheiluhotellista mikäli joskus kaipaatte vaihtelua vakkaripaikkaanne! Meidän perheelle joka talven kohokohdaksi on muodostunut viikko tai kaksi kanasiansaarilla Fuerteventuralla, hotellissa nimeltä Playitas. Suomesta sinne järjestää matkoja Apollomatkat ja joka päivä on aamusta iltaan ilmaisia ohjattuja liikuntatunteja ulkona auringossa. Ja kuntosali on valtava! Hotelli tekee yhteistyötä mm. Ruotsin olympiajoukkueen kanssa. Paikka on tosi rauhallinen ja vieressä sijaitsee viehättävä pikkukylä. Voisin hehkuttaa vaikka kuinka pitkään! Kannattaa tutustua! 🙂

  • 1.1

   annasaivosalmi sanoo

   Moi!

   Ja kiitos vinkistä. Ehdottomasti pitää käydä tutustumassa hotelliin ja jos vaikka kyllästytään Kreikkaan tai suunnataan talvisaikaan lämpimään, niin tällaiset suositukset ovat tervetulleita. Mukavaa kesää!

   Anna

 2. 2

  Tanja sanoo

  Perhelomallakin pitää ehdottomasti päästä liikkumaan, muuten pää räjähtää :). Rantaloma tarjoaa mielestäni hyvät mahdollisuudet juoksulle ja rannalla on melko helppo jumpata leimautumatta sekopääksi ;).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *