Helppo ja herkullinen raparperi-mansikkapiirakka – Kesän ihanin jälkkäri!

Sain tämän piirakan ohjeen jo lähes 20 vuotta sitten ystävältäni. Alunperin pohjan ohje on tarkoitettu omenapiirakkaa varten. Olen tehnyt kuitenkin samalla ohjeella erilaisia marjapiirakoita, mutta erityisesti raparperipiirakkaa. Piirakan salaisuus on pohjan kuohkeus, joka syntyy ilman kananmunaa tai vatkaamista. Pohjaan tulee reilusti piimää.

FullSizeRender 211

Matkalla uuniin

Alkuperäisessä ohjeessa mittoina käytetään kahvikuppeja (onnistuu vaikkapa mökkiolosuhteissa), mutta itse olen päätynyt käyttämään kahvikuppien tilalla desilitran mittaa (1 kahvikuppi vastaa omassa reseptissäni 1 dl:aa). Tällöin taikinaa tulee juuri sopivasti piirakkavuokaan. Kahvikuppiohjeella taikinaa tulee pellillinen. Lisäksi ohjeen mukaan sokeria tulee 3 kahvikuppia (tai desilitraa), mutta itse laitan sokeria aina 2 dl/kahvikupin mukaan, koska siten piirakasta tulee mielestäni parempaa, ei äklömakeaa.

FullSizeRender 210

Lähes 20 vuotta sitten reseptikirjaani kirjoitettu ohje.

Pohjan tekeminen on niin helppoa, että se yllättää. Pohja ”imaisee” täytteet sisääänsä paistamisen aikana, jolloin esimerkiksi raparperista tai omenanpaloista tulee meheviä ja pehmeitä. Paistoaika on pitkähkö. Tarkkaa aikaa en osaa antaa, mutta kuitenkin selvästi pidempään kuin muilla ohjeilla. Paistolämpötila on hieman matalampi.

FullSizeRender 212

Piimäpohjapiirakka – Raparperi-mansikka

Raaka-aineet:

Taikina:

3 kahvikuppia (tai dl) piimää

3 kahvikuppia (tai dl) sokeria, itse laitan vain 2

1 kahvikuppi (tai dl) voisulaa

4 kahvikuppia (tai dl) vehnäjauhoja

1tl vaniljasokeria

1tl soodaa

 

Täyte:

Noin 4 pienehköä raparperin vartta kuorittuina ja pilkottuina

noin 1/2 litraa mansikoita viipaloituina

Vaniljakastiketta (tarjoiluun)

Sekoita kaikki taikinan ainekset yhteen ja levitä se pellille(kahvikuppimitat) tai piirakkavuokaan (desilitrat). Lisää päälle täytteet sekä maun mukaan ripottele sokeria.

Paista 175 asteessa niin kauan, että pinta ruskistuu ja piirakka on kypsää myös keskeltä.

Tarjoile vaniljakastikkeen kera.

 

Ihanan kesäinen herkku, joka maistuu taatusti aikuisille ja lapsille!

<3 Anna

Lue myös edellinen postaukseni: Superonnelliset – Keitä ne ovat?

 

FullSizeRender 213

Kommentit
  1. 1

    Elina sanoo

    Hej Anna!

    Kaahasin aamulla kauppaan ostamaan reseptisi ingrediensit: kotona kun ei mitään ole!
    En todellakaan ole mikään ruoan laittaja mutta tämä resepti vaikutti niin helpolle että jopa minä aion tästä selviytyä !
    Herkuttelua siis tiedossa mutta ensin on kahvakuula treeni 🙂

    Leppoista ja maukasta juhannusta sinulle 🙂

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *