Miten saada 18 000 instaseuraajaa?

18,1 tuhatta. Tuo määrä seuraajia tililläni @ansaivo on tällä hetkellä. Kun neljä vuotta sitten latasin urpona instagram-sovelluksen itselleni, en todellakaan tiennyt, mitä kaikkea se vielä tuo mukanaan. Olen nimittäin sitä mieltä, että iso kiitos siitä, missä olen nyt, kuuluu instatililleni.

Aluksi tilini oli yksityinen, itseasiassa aika kauan. Postailin kuvia kodistamme, perheestämme, päivän asuista ja arjen tilanteista. Heti mukaan tulivat myös treeniaiheiset kuvat, koska treenaaminen oli osa arkeani. Ensimmäinen ”treenivideoni” on tarkkaan neljän vuoden takaa. Siinä olin sairaan lapsen kanssa viettämässä kotipäivää ja poikani kuvasi, kun tein olkkarissa pääseisonnan. Videosta tykkäsi 10 ihmistä. Ystäviäni. Minulla oli pitkään 13 seuraajaa.

Ensimmäinen kuvani IG:ssa vuonna 2013
Ensimmäinen kuvani IG:ssa vuonna 2013
Ensimmäinen "treenivideoni"
Ensimmäinen ”treenivideoni”
FullSizeRender 516
Ja sitten näitä alkoi tulla ja tulla..

PT-opintojen myötä kuvat alkoivat yhä enemmän painottua treeniin ja videoitakin alkoi tulla enemmän. Ja enemmän. Jossain vaiheessa sain viestiä, että voisinko muuttaa tilin julkiseksi. Oli huhupuheita, joiden mukaan tililtäni saisi hauskoja treenivinkkejä. Tein työtä käskettyä.

Seuraajia alkoi kerääntyä. Ihmettelin, että sellaiset ihmiset, joita en tuntenut, alkoivat seurata kuviani. Mutta olin tyytyväinen, koska monet kiittelivät saamastaan inspiraatiosta. Mitään suunnitelmaa seuraajamäärien  kasvattamiseksi minulla ei ollut. Instailu oli hauska harrastus.

FullSizeRender 520
Villasukkatreenin isoäiti olivat paperilautaset Nauvon mökillä v. 2014 kuvaamassani pätkässä lenkin jälkeen.
FullSizeRender 521
Ihailin Endorfiinikoukussa Elinan uraa ja seurasin häntä somekanavissa ja blogin kautta. Elinakin kirjoitti muuten jutun instagramista ennen ja nyt

Feedini oli pitkään kuvapainoitteinen. Videoita oli siellä täällä. En silloin, kuten en nytkään suunnittele etukäteen, mitä tulen instaani milloinkin postailemaan. Menen fiilispohjalta, mutta olen aina halunnut välittää hyvää mieltä, treeni-intoa ja olla myös hyödyksi. Yksi kriteeri on ollut myös visuaalisuus ja jonkinlainen hyvä kuvien/videoiden laatu. Olen kuitenkin halunnut tehdä juuri omannäköistäni sisältöä, en kopioida muita. Insta on tuonut minulle itselleni myös valtavasti iloa ja motivaatiota!

Jossain vaiheessa ällistyin, kun seuraajia oli 500. Sitten tuhat. Tajusin jossain vaiheessa hashtagien merkityksen ja sitä kautta jumppavideoitani alettiin jakaa isoilla foorumeilla sekä instassa että facessa. Nämä kasvattivat seuraajamääriä joskus monen sadan seuraajan päivävauhtia.

FullSizeRender 515
Kun videoitani alettiin jakaa, lähti seuraajamäärä huimaan kasvuun

Ymmärsin, että olin jo hyvin julkinen. Tai siis tilini oli. Aloin keskittyä perhe- ja maisemakuvien sijasta treenisisältöön, kuitenkaan täysin leikkaamatta pois muuta elämääni. Ajattelin, ja ajattelen vieläkin, että jos elämäni ei seuraajiani kiinnosta, he voivat aina skipata ne kuvat tai jättää seuraamatta. Treenisisältö sen sijaan näytti kiinnostavan, ja sitä minulta syntyi kuin luonnostaan.

FullSizeRender 514

Seuraajia voi myös ostaa

En ole koskaan ostanut seuraajia. Tiedän, että sekin on ihan mahdollista. Minulle ei  ole tärkeää seuraajamäärä sinsänsä, vaan se, että aidot, oikeat seuraajani kokevat saavansa jotain minun tuottamastani sisällöstä. Oli se sitten hupia, iloa, tsemppiä tai intoa lähteä liikkeelle. Siksi en ole halunnut tuhlata rahojani feikkiseuraajiin.

Olen halunnut pitää tietyn linjan kuvissani. Varsinaista belfietä tai herutuskuvia olen halunnut välttää. Uikkareissa en häpeä esiintyä, jos olen uimassa tai menossa sinne, mutta alastomuus ei ole itsetarkoitus. Pullistelen joskus, lähinnä habaa.

Videoitani on katsottu instan kautta satoja tuhansia kertoja. Muilla foorumeilla ne ovat saaneet lisää katsojia (kuten neljän miljoonan seuraajan @fitgirlvideos –tilillä, joissa yhtä videota kohden on useampi satatuhatta katselukertaa).

Tykätyin kuvani taitaa olla muodonmuutoskuva: ennen lapsia ja nyt, tämän vuoden syyskuulta. En halua olla kuvissani ja videoissani virheetön ja siloteltu, vaan oma itseni. Uskon, että tämä kiinnostaa myös seuraajiani.

”Puuhailuni” on tuonut minulle valtavasti. Instatilini on avannut minulle työtilaisuuksia, uusia mahdollisuuksia ja uran, valtavasti iloa ja onnistumisen kokemuksia ja olen saanut mahtavaa palautetta. Se on minulle rakas harrastus, josta en ota turhaa stressiä. Toisaalta nyt se on osa työtäni, vaikken sitä siksi koekaan.

FullSizeRender 518
Yksi on näkynyt kuvissani vuodesta toiseen, ihan alusta lähtien. Fillarini.

Jos siis haluat kasvattaa seuraajaamäärääsi, ovat vinkkini siis:

  • Keskity omaan juttuusi, mikä ikinä se sitten onkin. Erikoistu ja luo oma tyyli tehdä asioita. Se huomataan ennenpitkää! Jos se on vaikkapa kauniit luontokuvat, niin keskity niihin.
  • Ole oma itsesi. Älä yritä esittää liikaa ja anna myös säröjen näkyä. Siloteltu pinta kiinnostaa usein vain hetken.
  • Käytä omaan juttuusi liittyviä hashtagejä, jotta oikea porukka löytää sinut ja sinut noteerataan.
  • Kommentoi, seuraa ja tykkää muiden kuvista.
  • Pidä säännöllinen postaustahti. Itselleni sopii yksi kuva/video päivässä, mutta minua ei haittaa vaikka tulisi parin päivän tauko. En ota siitä stressiä.
  • Anna oman elämänasenteesi näkyä kuvissa ja myös teksteissä. Itse en suosi kuvateksteissä useinkaan lainauksia tai latteuksia. Toisaalta tykkään lukea niitä muilta. Mutta omaan feediini ne eivät sovi niin hyvin.
  • Ole sopivan suunnitelmallinen, mutta älä liian. Minulla ei ole ollut näinä neljänä vuotena selkeää strategiaa sille, mitä instaan laitan tai tulen laittamaan. Usein kuvat ja videot syntyvät hetken mielijohteesta. Se on tavallisen perheenäidin elämää ja toivon, että se kuvistani välittyy.

Pelkkä seuraajien määrä ei vielä takaa mitään. On myös uskottava omaan juttuunsa. Minulle instagram-tilini oli mm. se, josta minut bongattiin bloggaamaan Kauneuteen ja Terveyteen 🙂

<3 Anna

Sinua saattaa kiinnostaa myös: Omat instasuosikkini

Lue myös edellinen postaukseni: Miksi laihuus kiinnostaa?

FullSizeRender 511
Puistojumppaa ”muutama” vuosi sitten
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *